logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Artikler fra SUFOI's arkiv

Artikler fra SUFOI's arkiv

UFO-Observationer
Et mexicansk jagerfly har under en rutinepatrulje filmet 11 uidentificerede flyvende objekter på himlen.
Anmeldelser og omtaler
I 1987-88 var Gulf Breeze i Florida centrum for et sandt ufo-hysteri. Tv-hold, avisjournalister og tallerkentroende valfartede til byen for med egne øjne at se de rumskibe, det var lykkedes Ed Walters at tage 38 farvepolaroid-billeder af. Ed Walters' anstrengelser resulterede også i en murstenstyk bog med titlen »The Gulf Breeze Sightings - The Most Astounding Multiple Sightings of UFOs in U.S. History« (William Morrow and Company, Inc., New York 1990).
Konspirationsteorier
Står Disney bag massemord på lemminger? Blev Tordenskjold henrettet? Er ex-præsident Clinton morder? Hvad er smølfernes hemmelighed? Ny bog om konspirationsteoriernes farverige univers.
UFO-observationer
1910 var på mange måder et bemærkelsesværdigt år, hvor flere interessante, historiske begivenheder fandt sted. Det var det år, hvor Halleys Komet (officielt kaldet 1P/Halley) kom forholdsvis tæt på Jorden og førte et større spektakel med sig.
Anmeldelser og omtaler
I Japan bliver bøger af og om ufoprofeten George Adamski (1891-1965) genudgivet i en lind strøm, men også andre steder i verden finder man mennesker, der ikke kan slippe tanken om, at den gamle svindler havde regelmæssig omgang med rumbrødre, at hans mange fotografier beviser disse kontakter, og at hans livsfilosofi er original. To nye bogudgivelser vidner om ufoprofetens evige liv i sekteriske kredse: En hollandsk udgivelse, som hylder profetens eviggyldige kosmiske filosofi og forsøger at give den nyt liv, samt en dansk udgivelse, der fremlægger analyser af klassiske Adamski-billeder og hævder, at der er tale om den ægte vare.
Manipulation og fup
I det seneste nummer af bladet UFO-Kontakt, som udgives af IGAP (Internationalt Tilvænningsprogram), bringes et flot farvefoto med en opsigtsvækkende billedtekst.
Sløring/afsløring
To nye afsløringer er dukket op fra en samling på 1.200 sider fra et kopieret af MUFON's Project Pandora. Materialet stammer fra afdøde Roy Craigs. Han var kemiker og en af nøglepersonerne i University of Colorados ufo-undersøgelsesprojekt.
Exopolitik
Måske husker du, at ufo-aktivister erklærede den 8. juli 2011 for den første årlige „Verdensomspændende ufo-afsløringsdag“. Dagen er valgt, fordi det er årsdagen for det, de ser som begyndelsen på den formodede sløring af Roswell-nedstyrtningen (pressekonferencen den 8. juli 1947, hvor en flyvende skrive blev til en vejrballon).
Anmeldelser og omtaler
Engle, astrologi, spøgelser, samtaler med afdøde, ufoer (forstået som rumskibe med besøgende aliens) og lignende er accepteret som reelt eksisterende af en meget stor del af den amerikanske offentlighed. Denne tro er tilsyneladende ganske upåvirket af naturvidenskabelig undervisning. I medierne er paranormale emner populære og dyrkes i tv-dokumentarer og fiktionsserier, fx X-Files.
Anmeldelser og omtaler
Professor Paul Davies' nye bog The Eerie Silence: Are we alone in the universe? blev udgivet 5. marts 2010 og er meget anbefalelsesværdig for alle, der interesserer sig for Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) og ufoer. Bogen er nu blevet anmeldt af Jon Ronson i The Guardian og af Lord Martin Rees i The Times. Det er i særdeleshed værd at læse Davies' kommentarer til ufoer og regeringssløringer (omtalt i kapitel 1).
Anmeldelser og omtaler
Fortællinger baseret på konspiratorisk og paranoid tænkning bliver stadig mere dominerende i medierne. Det er dog ikke den nyvalgte amerikanske præsidents gøren og laden, der er temaet i Aaron John Gulyas' seneste bogudgivelse, men konspirationsteorier generelt. De har en lang historie i USA og er ofte blevet styrket af afsløringer af rigtige konspirationer og fortielser.
Roswell, Area 51 og lignende
Anmeldelser
Lockheeds bedste testpilot, Anthony W. LeVier, skulle finde et øde sted, hvor en ny flytype kunne afprøves i al hemmelighed. I to uger blev mere end 50 velegnede ørkenområder i det sydlige Californien, Nevada og Arizona overfløjet og fotograferet. Desværre kunne ingen af stederne opfylde de sikkerhedskrav, som blev stillet af det hemmelige projekts leder, Richard M. Bissell Jr. fra CIA, og flyvevåbnets ansvarlige, oberst Osmond J. Ritland. Heldigvis kom Ritland i tanke om en lille korsformet flyveplads i Nevada – et område han havde overfløjet mange gange i forbindelse med atomprøvesprængninger i området.
Roswell, Area 51 og lignende
Area 51, Groom Dry Lake, The Remote Location, Paradise Ranch, Watertown Strip, Red Square, The Box eller Dreamland... alle kælenavne for det samme: Det mest hemmelige sted på Jorden. Area 51 eksisterer ikke officielt. Eller gør det?
Roswell, Area 51 og lignende
Anmeldelser og omtaler
Area 51 ligger ved en anonym grusvej, der løber gennem den øde, sydlige del af Nevada-ørkenen. Advarselsskilte, overvågningskameraer og et trådhegn konfronterer den besøgende. Det er et ildevarslende sted, der længe har inviteret til spekulationer. Dets primære formål og operationer er omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri. Det er et højt klassificeret, forbudt område indhyllet i konspirationsteorier, myter og legender. Nogle militærhistorikere hævder, at området alene er dedikeret til testflyvning af eksperimentalfly og opbygning af superhemmelige våbensystemer. Andre bemærker, at stedet knyttes sammen med døde rumvæsner, nedstyrtede ufoer og ikke-jordisk teknologi.
Roswell, Area 51 og lignende
Anmeldelser og omtaler
Annie Jacobsens bog ! (Orion 2011) spøger fortsat i diverse udgivelser - ikke mindst på grund af hendes brug af en anonym kilde, som fortæller en helt igennem horribel historie om, hvad der styrtede ned i Roswell i sommeren 1947.
Sløring/afsløring
Det uruguayanske flyvevåben (FAU) har offentliggjort sit ufo-arkiv og givet den landsdækkende avis El Pais adgang til arkivet med øjenvidneberetninger.
Anmeldelser og omtaler
Chambers Dictionary of the Unexplained og andre leksikografiske opslagsværker over det mystiske, paranormale og overnaturlige.
Hvorvidt betegnelsen „det uforklarede“ (the unexplained) er hensigtsmæssig, kan diskuteres. Se fx følgende uddrag af sprogforskeren og leksikografen William Frawleys anmeldelse af Chambers Dictionary of the Unexplained (i Dictionaries: Journal of the Dictionary Society of North America, 2008, nr. 29, s. 77-78):
UFO-observationer
En familie i Bjæverskov på Sjælland så den 7. maj 2000 mellem kl. 12 og 14 en masse „kugler“ på himlen. Fænomenet blev videofilmet i over 8 minutter, indtil videokameraet løb tør for strøm.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af bogen »Encounter in Rendlesham Forest. The Inside Story of the World's Best-Documented UFO Incident«
Anmeldelser og omtaler
Videnskabshistorien er fyldt med eksempler på teorier og behandlingsformer, der på rette tid og sted nød anseelse blandt lærde, men siden blev henvist til historiens skammekrog. Nogle eksempler er fx astrologien, frenologien og homøopatien. En del af det lever imidlertid videre uden for universiteterne som en del af folkebevægelsen „det alternative“.
UFO-observationer
I 1980erne var der meget stille på den europæiske ufo-scene. Stilheden varede til den 9. oktober 1989, da det sovjetiske nyhedsbureau TASS søsatte en historie om en ufolanding i en park i Voronezh omkring 500 km sydøst Moskva. Ifølge rapporterne steg et par treøjede uhyrer og en mekanisk dværg ud af det landede fartøj og skød med et laservåben mod en dreng, der blev usynlig.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af filmen Mars Attacks!
En af forårets store filmbegivenheder, i hvert fald set fra et science fiction synspunkt, var premieren på Tim Burtons film Mars Attacks.
Anmeldelser og omtaler
Nigel Watsons nye bog Captured by Aliens? - eller rettere den nye udgave af Captured by Aliens?, der oprindeligt blev udgivet af forfatteren selv i 2009, er både fascinerende og irriterende læsning. Udgangspunktet er for så vidt godt nok og yderst vedkommende.
Bilstop, bortførelser og lignende
Ved 23.15-tiden kørte en enlig bilist hjem fra jobbet ad vejen mod Hals. Det var mørkt, med stjerner og få skyer. Et sted efter Rærup lagde bilisten mærke til Månen, der stod meget lavt på himlen.
Manipulation og fup
Anmeldelser
Patrick Huyghe og Dennis Stacy står bag bogforlaget» Anomalist Books«, som bl.a. udgiver bogserien The Anomalist.
Anmeldelser og omtaler
Måske kender du nogen, som overvejer at søge astrolog-bistand inden næste jobsamtale? Vil du forhindre en god ven i at bruge en betragtelig formue på homøopatiske produkter? Næste gang du er til en fest, får du måske en borddame eller bordherre, som insisterer på, at holocaust aldrig har fundet sted, at mennesket ikke har gået på Månen, eller at Area 51 skjuler døde aliens i kantinens fryser og videreudvikler rumskibe i underjordiske hangarer. Hvordan håndterer man sådanne situationer?
Naturfænomener
De fleste mennesker har hørt historierne om Bermuda-trekanten, men at der findes en „Bornholmer-trakant“ er de færreste klar over.
Anmeldelser og omtaler
Bilstop, bortførelser og lignende
Sløring/afsløring
Beretninger om mennesker, der har været i seksuel nærkontakt med aliens eller har været bortført i kortere eller længere tid af små, ondskabsfulde væsner fra det ydre rum, har de seneste 25 år været et populært og tilbagevendende indslag på amerikanske ufo-konferencer. Fremtrædende „forskere“ som Budd Hopkins og David M. Jacobs har igennem mange år scoret honorarer på at gengive en uendelig række af hårrejsende bortførelseshistorier bragt til veje via regressions-hypnose.
Naturfænomener
Den 30. juni 1908 kl. 7.17 var Jorden ved at gå under. Det troede folk i Sibirien i hvert fald. De oplevede en kæmpe eksplosion, der væltede millioner af træer, knuste huse, satte skove i brand og fik Jorden til at ryste.
Naturfænomener
Den 30. juni 1908 kl. 7.17 var Jorden ved at gå under. Det troede folk i Sibirien i hvert fald. De oplevede en kæmpe eksplosion, der væltede millioner af træer, knuste huse, satte skove i brand og fik Jorden til at ryste.
- et 60 år gammelt Cover-Up eller?
Konspirationsteorier
Manipulation og fup
Den gamle svindelsag fra B.T. 8. juli 1959 gravet frem i dansk YouTube-produktion.
Man skulle ellers tro, at svindelsagen fra 1959 med tallerkenfotos på forsiden af B.T. var lagt effektivt i graven, men der findes stadig folk, der lever og ånder for, at myndigheder naturligvis skjuler sandheden om ufoer for offentligheden incl. os andre naive tosser.
Roswell, Area 51 og lignende
Den 17. august 2013 blev jeg kontaktet af flere nyhedsmedier, som gerne ville høre SUFOI's mening om den sensationelle nyhed: CIA bekræfter eksistensen af Area 51!
Amerikanske nyhedsmedier var hovedkilden. Historien var et par dage gammel, men havde omsider ramt Danmark. Jeg kendte ikke selv til „sensationen“, men efter at have fået et superkort resume, måtte jeg bedrøve journalisterne med, at der nok ikke ville være nogen store overskrifter i den historie, da det alt sammen lød som „old news“, der også kunne læses i min lille udgivelse Area 51, og som historieinteresserede flyentusiaster har kendt til i årevis og beskrevet i detaljer igennem snart mange år.
Sløring/afsløring
En ufofeber sætter ind.
Det begyndte så småt i weekenden den 25.-26. november 1989 da belgiske indbyggere blev skræmt af en lysende og roterende skive, som befandt sig på himlen over deres hjem. Fænomenet viste sig senere at være skabt af et laserlys-show på taget af et diskotek i Halen, der ligger i Limbourg-området. Diskotekets ejer havde forsøgt at tiltrække områdets unge ved at lade laserlys oplyse de lavthængende skyer.
Anmeldelser og omtaler
Der er gennem årene sagt og skrevet meget vrøvl om Area 51. Derfor er det forfriskende, når en af de mennesker, som faktisk har været tilknyttet basen, er vidende, velskrivende og stadig er ved sine fulde fem, og skriver en god bog om det sagnomspundne sted i Nevadas ørken. Navnet er Thornton D. Barnes.
Manipulation og fup
Under forårsoprydningen fandt jeg en side fra Politiken den 20. august 2000. Der må have været en god grund til at gemme siden. Og jo, nederst på siden stod overskriften: »Studerende afviser Darwin«.
UFO-Observationer
Uddrag af danske ufo-rapporter.
UFO-Observationer
SUFOI modtager fortsat mange indberetninger om observationer. De fleste kommer ind via vores hjemmeside. Begrænsede ressourcer forhindrer os imidlertid i at foretage en egentlig behandling og undersøgelse af rapporterne - omend enkelte udvalgte sager bliver undersøgt nærmere.
Anmeldelser og omtaler
Tag med på en rejse, der begynder på Extraterrestrial Highway tæt ved Area 51 og ender ved UFO Watchtower, hvor det at lede efter lys på himlen er en spirituel oplevelse, og mød mennesker, som er sikre på, at de har kommunikeret med aliens. Hvordan opstår fortællingerne om disse påståede møder? Og hvordan påvirker de folk?
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Den 59-årige filmskaber Steven Spielberg er forbavset over, at der er færre ufo-observationer nu end for 20 år siden - fordi teknologien til at registrere eventuelle aliens er så udbredt i dag.
UFO-Observationer
Torsdag den 13. marts 1997 skete en af de mest omfattende ufoobservationer i ufologiens historie. Det foregik i delstaten Arizona og ikke mindst hovedstaden Phoenix, som ligger i den sydvestlige del af USA. I hundredvis - måske snarere i tusindvis - af mennesker blev dengang vidner til en række meget mystiske lys, som skulle komme til at ændre manges syn på ufoerne. Lysene fremtrådte nemlig som et gigantisk V-formet luftfartøj, der ganske langsomt og uden lyd bevægede sig hen over statens nattehimmel. Mange mener, at denne observation er det hidtil bedste bevis på, at vi får besøg af rumvæsner - og at de forsøger at fortælle os noget!
Anmeldelser og omtaler
„ ... Det er en udsøgt fornøjelse at sidde med et stort værk som Redemption of the Damned. Bogen viser, hvor langt man kan komme med kritisk kildearbejde, tålmodighed, grundighed og samarbejde, når ufooplevelser skal efterforskes, og hvor varsom man skal være med at overfortolke oplevelser, der ligger langt tilbage i tiden og umiddelbart kan forekomme mystiske og uforklarlige ...“
Anmeldelser og omtaler
Alle de pæne ord, som blev skrevet om bind 1, kunne gentages om bind 2. Der er ingen tvivl om, at dette to-binds-værk bør ejes af alle, som kan lide seriøst og grundigt efterforskningsarbejde.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
De er ikke iklædt vaskebjørnshuer, selv om de vader rundt i vildnisset og leder efter de yderste grænser.
Anmeldelser og omtaler
Manipulation og fup
Sløring/afsløring
Ufomyten blev født, da Den Kolde Krig tog form efter afslutningen af Anden Verdenskrig. Denne udvikling er veldokumenteret og grundigt beskrevet, bl.a. i SUFOI's bogudgivelse UFO'er - Myter og viden. Kan vi så stadig lære noget nyt om ufomytens første år? Har vi ikke snart vendt alle sten og belyst emnet fra alle mulige vinkler? Nej, ikke hvis man skal tro James Carrion.
Konspirationsteorier
Bilerne arbejdede sig langsomt op ad bakken og holdt ind til siden. Høj musik pumpede ud i den stille nat fra den feststemte gruppe. Festen blev hurtigt afbrudt, da en bil nærmede sig. Den kom tæt på, men chaufføren steg ikke ud. Han havde tilsyneladende luret, at noget var i gære. Bilen vendte og fortsatte i høj fart tilbage mod huset på bakketoppen. En bil forsøgte at blokere vejen, men den flygtende bil undveg og parkerede helt oppe ved huset. Gruppen af larmende „teenagere“ var nu forvandlet til ordenshåndhævere fra Apache County Sheriff-kontoret.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Pludselig får jeg i vestlig retning øje på et hvidt lys, som var det landingslyset fra et fly, komme roligt flyvende UDEN motorlarm.
Sådan indleder en 49-årig observatør sin beskrivelse af det usædvanlige lys, han observerede fra Kolding om natten d. 20. juni 2010.
Naturfænomener
Hvis man pludselig møder et objekt som på disse billeder, er det nærliggende at tænke på ufoer. For underlige ser de ud - disse nye luftskibe udviklet af det canadiske firma »21st Century Airships« i Newmarket, Ontario.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Den gode nyhed er, at meningsanalyser fortsat viser, at mellem en og to tredjedele af offentligheden tror på eksistensen af ikke-jordisk liv. Den mærkelige nyhed er, at en lignende brøkdel tror, at en del af dette liv også besøger Jorden.
Anmeldelser og omtaler
Er vi alene i universet? Eller er livet et universelt fænomen? I 50 år har astronomerne inden for SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) scannet universet for intelligente signaler, men uden positive resultater. I bogen Signatures of Life: Science Searches the Universe forklarer Edward Ashpole de sandsynlige årsager til dette og diskuterer andre muligheder for at finde tegn på liv.
Anmeldelser og omtaler
Space Oddities er ifølge forlaget udgivet i anledningen af 60-året for opsendelsen af Sputnik 1 og 70-året for Kenneth Arnolds UFO-observation. Den er på 320 tætskrevne sider, hvoraf de 280 udgør selve teksten, medens resten er noter og litteraturhenvisninger. Bogen er uden illustrationer. Kun forsiden prydes af et billede af Mælkevejen i området mellem Svanen, Ørnen og Skytten, hvilket sammen med titlen straks leder tanken hen på en (populær)videnskabelig gennemgang af astronomiens historie.
Sløring/afsløring
Hvis USA skulle fortælle, hvad landet ved om udenlandske ufo-rapporter, ville det skade egen spionvirksomhed samt forholdet til fremmede magter. Det fremgår af et tidligere hemmeligstemplet dokument, som nu er offentligjort.
UFOer i hverdagen
Ufoer blev også set af vores forfædre! Dette er en af de typiske påstande, man finder i bøger af Erich von Däniken, Peter Kolosimo og lignende forfattere. Og beviset for det? En masse mærkelige objekter gengivet i malerier af nogen af verdens største kunstnere.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af bogen »Der var engang et univers«
Anmeldelser og omtaler
Den 25. juni 1947 offentliggjorde to amerikanske aviser historien om Kenneth Arnolds ufooplevelse dagen forinden. Den 26. juni fulgte hundredvis af amerikanske aviser trop med breaking news leveret af Associated Press på forsiden og udløste historiens største ufobølge.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af bogen »Area 51 Black Jets. A History of the Aircraft Developed at Groom Lake, America's Secret Aviation Base«
UFO-Observationer
Den 30. og 31. marts 1993 var mere end hundrede observatører i Storbritannien vidner til en serie ufo-observationer. Mange af observatørerne var politifolk og militærpersoner. Ufoen fløj direkte over to RAF-baser. Det følgende er den usædvanlige historie om det, som er blevet kaldt „Det britiske ufo-mysterium“.
UFO-Observationer
Et halvt århundrede er gået, siden Skandinavisk UFO Information (SUFOI) blev dannet, og arbejdet med at indsamle beretninger om observationer af ufoer begyndte. Siden da har SUFOI undersøgt adskillige tusinde rapporter gennem et ihærdigt og ofte møjsommeligt arbejde, der - i lighed med de øvrige aktiviteter i SUFOI - har været båret af en frivillig og ulønnet indsats fra en bred kreds af personer.
Anmeldelser og omtaler
„Sandheden om, hvad der faktisk styrtede ned i Roswell, New Mexico, i 1947 forbliver klassificeret. Kun nogle få udvalgte har nogensinde haft adgang til sandheden om, hvad der er blevet kendt som Area 51. Men hvad der skete med vragresterne fra denne nedstyrtning, er indhyllet i et endnu større mysterium. Hvad der begyndte i den højtliggende ørken i New Mexico sluttede på Wright-Patterson, en ultra tophemmelig flyvebase i Dayton, Ohio. De fysiske beviser på ikke-jordisk besøg blev begravet dybt inde på denne nukleare højborg. Men vær forberedt ... det virkelige Area 51 - Wright-Pattersons hangarer - er ved at blive åbnet.“
Myter og mysterier
Har du behov for at følge med i, hvad alverdens nyhedsmedier dagligt formidler af vanvittige historier? Så kan du ikke undvære Doubtfull News. Du bestemmer selv, om du vil have nyhederne, så snart de er lagt på sitet, eller om det passer dig bedre at få mailet dem samlet én gang dagligt. Du kan også downloade ugens bedste historier i en mp3-fil og høre dem.
Myter og mysterier
Når det religiøse behov kammer over, er det ofte en sekt eller en kult, der leverer svaret på tilværelsens gåder. Her ophøjes bizarre idéer til urokkelige sandheder og fører somme tider til ekstreme handlinger.
Anmeldelser og omtaler
Den 17. juni 1943 fik Kelly Johnson USAAF's godkendelse af XP-80-programmet: USA's første jetdrevne jagerfly. Dermed var Skunks Works® født som en helt særlig udviklingsafdeling med det officielle navn Advanced Development Programs (ADP). Skunks Works® kan i juni 2018 fejre sit 75 års jubilæum, og i den anledning er der udkommet et pragteksemplar af en bog med beskrivelse af mere end 80 projekter, der engang var superhemmelige, men som i dag enten er realiseret eller forblevet en drøm.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Bestsellerforfatteren Charles Berlitz, der i en menneskealder var stærkt knyttet til myten om den mystiske Bermudatrekant, døde i december 2003.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Philip Klass var med til at grundlægge CSICOP (The Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal) og var en af verdens mest kendt ufo-eksperter.
Exopolitik
Richard M. Dolan og Bryce Zabel gør det klart, at indholdet i deres bog A.D. After Disclosure - When the Government Finally Reveals the Truth About Alien Contact („Efter afsløringen - Når regeringen endelig afslører sandheden om kontakt med ikke-jordiske“) er teoretisk, men de hævder, at deres teorier er baseret på „en grundig forskning“. De hævder også følgende: „Det er meget let at forstå, hvorfor de store energiselskaber ønsker at hemmeligholde oplysninger om noget så vigtigt som ufoer.“
Anmeldelser og omtaler
I april 2013 udkom bogen Alien Mysteries, Conspiracies and Cover-Ups skrevet af den meget kendte, amerikanske ufolog Kevin D. Randle. Jeg har ikke tidligere læst noget af Randle, selv om der ellers skulle have været rig mulighed for det, da han er forfatter til ikke mindre end 80 bøger - de fleste science fiction-historier eller bøger af historisk karakter.
Sløring/afsløring
Fjerner fremmede væsner organer fra kvæg for at skabe en slags biologiske hybrider? Eller er der en mere jordnær forklaring? Måske - og den er rigtig grum!
UFO-observationer
Det var overskriften i Ekstra Bladet torsdag den 8. januar 2009. En stor vindmølle i Lincolnshire i England havde på mystisk vis mistet en 20 meter lang vinge og fået en anden bøjet natten til søndag den 4. januar 2009.
Naturfænomener
Et af SUFOI's mål er at oplyse om ufooplevelser og forsøge at belyse og gerne opklare, hvad folk har set. Det kan vi ikke altid, men når der findes en naturlig, sandsynlig forklaring, så mener vi, at den bør frem i lyset.
Bilstop, bortførelser og lignende
„Da jeg en dag i oktober i 1965 vendte hjem fra arbejde, var vores gade stopfyldt med biler. Jeg parkerede længere nede ad gaden og gik det sidste stykke hjem. Jeg var næppe kommet ind ad døren, før jeg blev omringet af journalister og fotografer fra radio, tv og aviser. Barney talte i telefon med nogen i London. Jeg var stadig lige klog, indtil Barney pegede på en avis på bordet. Jeg så overskriften, der skreg: UFO gyser - »New Hampshire-par bortført!« Jeg greb avisen og løb ind på badeværelset. Jeg var alt for oprevet til at læse, for jeg vidste, at vores oplevelse nu var spredt for alle vinde. Historien var forsidestof i fem dage i en artikelserie skrevet af en journalist, vi aldrig havde mødt eller talt med. Vi havde forsøgt at hemmeligholde oplevelsen, for som Barney sagde: ‚Hvis min bedste ven fortalte mig, at han havde oplevet dette, ville jeg ikke tro ham. Så hvordan kan vi forlange, at andre skal tro os?’ Efter offentliggørelsen blev vi invaderet af folk, som ville vide mere om denne oplevelse...“ - Betty Hill, 1974.
Anmeldelser og omtaler
Der er forskel på tilgangen til ufomyten i hhv. USA og Europa. Hvor mainstream-ufokulturen i USA betragter observatørernes vidneudsagn som objektive beskrivelser af et fysisk fænomen - sanserne er at sammenligne med et videokamera, der gengiver virkeligheden, som den ser ud - og hvor uidentificerede fænomener gerne fortolkes som rumskibe af møtrikker og bolte (nuts-and-bolts), så hælder toneangivende europæiske ufointeresserede mere til sociologiske, psykologiske og kulturelle forklaringer på ufooplevelserne. Men nu forsøger en række amerikanske ufoskribenter at udfordre den nordamerikanske ufologi og se på ufomyten med nye øjne med udgivelsen af bogen UFOs - Reframing the Debate
Anmeldelser og omtaler
De fleste, som i en længere årrække har beskæftiget sig med ufomyten, har formentlig fra tid til anden følt, at tingene kører i ring, dvs. at der ikke altid bliver bygget videre på de erfaringer, som andre har gjort, og at nye, entusiastiske ufointeresserede desværre alt for ofte baserer deres viden på tilfældige hjemmesiders tvivlsomme indhold, gentager fortidens synder, lynhurtigt drager forhastede slutninger om fremmede besøg, konspirationer og lign. og genopfinder eller skaber nye fortællinger ved at kombinere forskellige emner fra ufomyten som fx Roswell, Area 51, MJ-12-dokumenterne, Skinwalker Ranch eller Phoenix-lysene uden at sætte sig ordentligt ind i den historiske baggrund og andres analyser af emnerne.
Anmeldelser og omtaler
„... Lad mig slå fast: Dette er ikke en bog om ufoer. Nærmere en bog om de mennesker, som ikke ved, hvad ufoer er, men som forsøger at samle puslespillet. Disse mennesker er UFO-subkulturen, også omtalt som UFO-samfundet, og de er langt mere fascinerende end de mystiske hændelser og genstande, de jager.“
Naturfænomener
Jeg har fået foræret tre ufo-billeder af en ven. Fotografen ville ikke have noget med billederne at gøre. Jeg tror, at han vil undgå en masse pressebøvl.
Exopolitik
Alle, der har børn, kender det formentlig: Børnene ønsker sig et stykke legetøj, der tegner lovende. Æskens farvestrålende billeder lover action, spænding og gode oplevelser. Når plasticdimsen så kommer ud af den flotte indpakning, breder skuffelsen sig. Skidtet skal bruge batterier, som ikke følger med, eller legetøjet er måske af så dårlig kvalitet, at det hurtigt bliver ubrugeligt. Sådan en oplevelse fik jeg, da jeg modtog Frederik Uldalls bog Liv i universet. Besøger det os?, som udkom den 4. september 2012. Mens jeg arbejdede mig gennem bogens 405 sider - som dog er hurtigt læst - og alt for mange noter, fik jeg ret snart en fornemmelse af, at her var ikke tale om et stykke solidt legetøj i en gaveæske, men nærmere en ikke helt frisk fisk pakket ind i en pæn og lødig avis.
Anmeldelser og omtaler
Endnu en bog fra ufohistoriens måske mest produktive forfatter, Nick Redfern. Denne gang et miks af ufooplevelser, russisk indblanding, Kold Krig, spioner, rygter, formodninger og ubesvarede spørgsmål.
Naturfænomener
Det er ikke særlig tit, at en bil faktisk bliver ramt af en ufo, men det skete tilsyneladende i november 1998. En kvinde var ude at køre i staten Michigan i USA, da hun så et lys på himlen. Et øjeblik efter ramte det hendes bil og efterlod en underlig substans på bilen.
Anmeldelser og omtaler
Dette spørgsmål vil mange rumskibstroende svare ja til. Der er sådan set ikke noget at diskutere ud fra deres verdensbillede, og de vil også tilføje, at „nogen“ besøger Jorden lige nu. Bogen Aliens vil næppe ændre på denne overbevisning, men den stiller og besvarer en masse spørgsmål, som burde interessere alle, der vender blikket opad og spekulerer på stort og småt mellem himmel og jord.
UFO-Observationer
Mennesket har behov for at skabe orden i kaos. Vi har brug for en historie - en tidslinje, ligesom en tørresnor, hvor skelsættende begivenheder kan hænges op, så vi har en begyndelse, en fortid, nutid og en fremtid. Ufologien er ingen undtagelse.
Anmeldelser og omtaler
Hvis man er overbevist om, at det amerikanske luftvåben skjuler havarerede rumskibe i hemmelige underjordiske baser, så er UFOs - A Century of Sightings næppe den rette bog for én. Michael D. Hall mener nemlig, at deklassificerede dokumenter fra det amerikanske luftvåben er den bedste kilde til troværdig information om ufoer. Resultatet heraf er et lidt anderledes værk om ufoer.
Manipulation og fup
Washington D. C. har været hjemsted for flere mærkelige „publicity-stunts“ gennem årene, men den seneste „falske høring“ om ufoer slår alle rekorder. Efter min mening var dette cirkus totalt spild af tid og penge. Heldigvis drejer det sig ikke om skatteborgernes penge. Det er Steve Bassett, som har lokket en godtroende, rig fyr til at smide penge ud for at kaste glans over en ufo-konference.
UFO-Observationer
Er der en sammenhæng mellem uddannelse og troen på det overnaturlige? Astronomiprofessor Carl Sagan skrev i 1995 i bogen »The Demon-Haunted World«, at „videnskaben er et lys i mørket“. Kun sund, videnskabelig uddannelse kan bekæmpe mørkets dæmoner: pseudovidenskab og overtro.
Anmeldelser og omtaler
Den læge læser, som går efter det sensationelle og populære, vil uden al tvivl finde Encounters at Indian Head. The Betty and Barney Hill UFO Abduction Revisited kedelig og tung. Den voksne læser, som er vant til krævende, akademisk litteratur, vil i denne bog finde et længe savnet kommentarapparat til Betty og Barney Hill-sagen, et sandt mesterværk, skrevet af ni meget vidende forfattere.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Det er en tilsyneladende normal torsdag. Men for 211 år siden gik en stjerne, 211 lysår borte, med en masse på cirka 20 gange Solens, ind i sit slutstadium. Derved afgav den et såkaldt „gamma-burst“ eller „gamma-glimt“. Denne impuls rammer nu den østlige del af Jordkloden.
UFO-observationer
I 1965 fik en række ufooplevelser i USA omfattende medieomtale. En af de mest dramatiske observationer under ufobølgen fandt sted den 3. september 1965. Vidnerne var den 18-årige Norman J. Muscarello og politibetjentene David R. Hunt og Eugene Bertrand.
Exopolitik
Folk som Steven Greer og Stephen Bassett tilhører exopolitik-miljøet. Og hvad er så exopolitik? Det har den danske afdeling af Exopolitics et bud på:
„Der findes ikke en fasttømret definition af ‚exopolitik’“.
Exopolitik
Uddrag fra bogen: „The Chaos Conundrum - Essays on UFOs, Ghosts & Other High Strangeness in our Non-rational & Atemporal World“.
I denne udgave af UFO-Mail kan vi med venlig tilladelse fra Redstar Book og forfatteren Aaron John Gulyas bringe en artikel om exopolitik. Denne bevægelse forsøger at fremstå som nyskabende og moderne, men er ifølge Aeron John Gulyas grundlæggende gammel vin på nye flasker. Den bygger på de samme værdier og verdenssyn som 1950'ernes kontaktperson-bevægelse.
Anmeldelser og omtaler
Der står „konstant mennesker på spring for at fodre os med netop deres frygt- og bekymringspassion - hvad enten det handler om det farlige her og nu, de skjulte farer eller den forfærdende fremtid.“
I UFO-Mail nr. 186 gengav jeg i artiklen „Dette frygter amerikanerne“ en landsdækkende meningsmåling udført af det amerikanske Chapman University i Californien. Meningsmålingen handlede om, hvad der spreder frygt blandt amerikanerne.
Anmeldelser og omtaler
Mennesket har altid været optaget af ideen om en verden uden for vores egen. Forestillingerne er i nyere tid blevet formet af spillefilm, bøger og konspirationsteorier. Bogen „Aliens - Past, Present and Future“ dækker emnet udenjordisk liv fra alle vinkler, fra de tidligste spekulationer for mere end 400 år siden til dagens igangværende søgning efter Jorden version 2.0.
Roswell, Area 51 og lignende
Knustes et rumskib mod jorden i ørkenen i New Mexico i 1948?
Bjærgede det amerikanske militær forkullede lig af „aliens“ fra stedet og dækkede over hændelsen?
Et FBI-dokument fra 1950 om sagen dukkede igen op i mediernes søgelys i 2011 og gav overskrifter og fortsat debat mere end 60 år efter.
Anmeldelser og omtaler
Som det fremgår af titlen, handler bogen om et af de senere års største videnskabelige gennembrud: Opdagelsen af planeter i kredsløb omkring andre stjerner end Solen. Den handler således ikke om ufoer, hvis historie fylder mindre end en side, men den bør trods dette have interesse for UFO-Mails læsere.
UFO-Observationer
„Vi bliver forfulgt af et kraftigt lys på vores styrbords side - samme højde - samme hastighed! Vi kan ikke identificere noget, kun en lyskugle, en stor lyskugle!“ Sådan lød det over radioen fra kaptajn Kahn i en Hawker Siddeley 748 fra Guyana Airways.
Anmeldelser og omtaler
Advarsel: Læsning af denne bog kan være farligt for dit trossystem
Ovenstående er en humoristisk advarsel på bagsiden af bogen Saucers, Spooks and Kooks - UFO Disinformation in the Age of Aquarius. Bagsideteksten fortsætter:„ Adam Gorightly fortæller en fascinerende historie om ikke kun konspirationsteoriernes opståen og de involverede mennesker, men også hvordan bagmændenes følelsesmæssige drivkraft og indre psykologi formede de mærkelige historier - hvilket gør dem stadig mere komplicerede og bizarre. Det er en meget nutidig historieskrivning, der ret præcist forklarer vores tid, fordi bogen illustrerer, hvordan de kræfter, der har ført os ind i nutidens mystiske verden, ligger lige så meget inden i folks hoveder som i verden uden for dem.“
Manipulation og fup
I 1966 skabte astronomen J. Allen Hynek opstandelse, da han som talsmand for Project Blue Book (det amerikanske flyvevåbens afdeling for ufoundersøgelser i perioden 1952-1969) under en hektisk pressekonference nævnte, at en række ufooplevelser i Michigan bl.a. kunne være udløst af „sumpgas“. De gode borgere i Michigan følte sig latterliggjort af Hyneks sumpgas-udtalelse
Anmeldelser og omtaler
„... Der findes virkelig mange interessante, glemte og oversete danske steder, som fortjener at blive besøgt noget oftere, men sjældent bliver det. Ved at inkludere fortællinger fra stort set hele Danmark er forfatteren med til at holde liv i en vigtig del af vores kulturarv og give den nysgerrige lokalturist en ekstra god grund til se mere farverigt på vores lille land ...“
Anmeldelser og omtaler
Den amerikanske psykolog og forfatter, Michael Shermer, mener, at det er lettere at tro på absurde ting - såsom parapsykologiske medier, horoskoper og flyvende tallerkener - end at tænke og stille spørgsmål. Forskellen mellem en magiker og et medium er, at magikeren indrømmer, at han bruger tricks, mens det paranormale medium siger, at hans evner gør ham i stand til at læse tanker, forudsige fremtiden eller tale med døde.
Anmeldelser og omtaler
Begrebet foo-fightere dukker op mange steder i ufo-litteraturen og er en fast bestanddel i enhver historisk fremstilling. Det synes dog at være et uklart og udflydende begreb. Det beskrives sjældent nærmere, end som et noget, der er observeret under luftkrigen under Anden Verdenskrig. Et noget, der kunne antage sære og vidt forskellige former og kun var dokumenteret ved uklare fotos, der viste alt og intet. Dette var også min indfaldsvinkel, indtil jeg faldt over følgende, nyligt udkomne bog: James Hayward: »2. Verdenskrigs myter og legender«.
Anmeldelser og omtaler
„Hvad sker der, når historiebøgerne er forkerte? USA's regering ønsker ikke, at du sætter spørgsmålstegn ved deres version af historien fortalt i mere end et århundrede. Men nogle gange udfordrer fakta i deklassificerede dokumenter det, du troede, du vidste.“
Anmeldelser og omtaler
Jeg ved ikke, hvilken planet Good har opholdt sig på de sidste mange, mange år. Men han lever i en længst forgangen ufologisk tid og burde få sig en internetforbindelse eller læse fx landsmanden dr. David Clarkes bøger og artikler, så han kunne blive opdateret.
Konspirationsteorier
Få timer efter at USA blev ramt af landets hidtil værste terrorangreb den 11. september, kunne man på internettet se de første billeder af mystiske objekter omkring New Yorks World Trade Center.
Diverse
Få timer efter at USA blev ramt af landets hidtil værste terrorangreb den 11. september, kunne man på internettet se de første billeder af mystiske objekter omkring New Yorks World Trade Center.
UFO-Observationer
Lørdag den 24. juni var aftenen lun. Det var næsten vindstille i Nordjylland, og mange nød det gode vejr udendørs. Derfor lagde en del mærke til nogle tydelige lys, der bevægede sig langsomt på den skyede himmel kort efter kl. 23.30.
Manipulation og fup
Ideen om maskiner, der kan producere uanede mængder af energi ud af intet, dukker jævnligt op i forbindelse med ufo-spørgsmålet.
Anmeldelser og omtaler
Stor og flot ufobog fra en entusiastisk samler, der ikke tror på aliens. Jack Womacks bog Flying Saucers Are Real! siger mere om mennesket end om besøgende udefra.
Da jeg første gang så forsiden på Flying Saucers Are Real!, tænkte jeg: „Åh, nej. George Adamski er genopstanden, eller en eller anden tosse begynder helt forfra med romantisk rumbrødresludder.“
Men så snart jeg fik den 1,5 kg tunge bog i hånden og begyndte at bladre, blev humøret straks højt.
Sløring/afsløring
Da detaljerne om disse hændelser nu er offentliggjort, er det muligt for civile forskere at studere den officielle korrespondance og ulykkesrapporter, interview med vidner - både civile og regeringsembedsmænd - besøge nedstyrtningsstederne og søge efter vragrester.
Manipulation og fup
Den 19. august 1983 tog nordmanden Pål Kristian Vaag et enkelt billede, som skabte forsidehistorier på avisen Verdens Gang (VG) og i en periode blev godt stof i store dele af den norske presse. Pål Kristian Vaag var dengang en værnepligtig 20-årig og bosiddende i byen Aure, ca. 100 km vest for Trondheim. Hans farvefoto viste en klassisk „flyvende tallerken“ med blå himmel, bjerge og skov i baggrunden og fangede også det norske forsvars interesse.
Anmeldelser og omtaler
To nye udgivelser giver på hver deres måde et glimrende overblik over en paranoid konspirationsverden, som knopskyder i en uendelighed og dagligt får ny næring af internettets anarki. Det er den Det velskrivende og erfarne Steiger-forfatterpars seneste bog, Conspiracies and Secret Societies - The Complete Dossier og That's What They Want You to Think - Conspiracies Real, Possible, and Paranoid skrevet af Paul Simpson.
Myter og mysterier
Den 28. oktober 1943 kl. 17.15 blev de store elektromagnetiske generatorer tændt på den amerikanske destroyer USS Eldridge i flådehavnen i Philadelphia. En grøn tåge lagde sig omkring skibet. Kort efter forsvandt tågen - og Eldridge begyndte også at forsvinde!
Manipulation og fup
Der har i mange år været stille omkring Uri Geller. Hvad laver han egentlig i dag? Påstår han stadig, at han kan sætte ure i stå og bøje skeer?
Anmeldelser og omtaler
Area 51 har i 60 år været et gådefuldt sted forbeholdt de få udvalgte. Nu giver en tegneserie alle mulighed for at få et seriøst indblik i Dreamlands dragende historie.
Anmeldelser og omtaler
Har du allerede de bedste dansksprogede opslagsværker om mysterier og det paranormale, og vil du gerne udvide mysterie- biblioteket med engelsksprogede titler?
Anmeldelser og omtaler
Foråret bød på to nyheder, som fik en del opmærksomhed i pressen: En milliardær donerede 80 mio. kr. til jagt på mars-mænd, og verdens største ufo-blad drejede nøglen om.
Exopolitik
I efteråret 2012 deltog Lars Thomas i Exopolitik Danmarks konference og skrev bl.a. følgende om oplevelsen i artiklen Something very serious!: „Solen skinner over Christianshavns Torv, og jeg begynder så småt at ærgre mig over, at jeg har sagt ja til at bruge en smuk septemberfredag på at overvære Exopolitik Danmarks kongres i Christianshavn Beboerhus. Stemningen er ret besynderlig blandt den lille flok mennesker, der står og sludrer foran indgangen til foredragssalen. Der er den samme fornemmelse af intens selvtilfredshed, man finder til et Scientology seminar eller til et bønnemøde i en nordjysk frikirke.“
Sløring/afsløring
Hemmeligholdt rapport fra Det britiske Forsvarsministerium konkluderer blandt andet, at intelligent liv fra fremmede verdener ikke besøger os i deres rumskibe.
Myter og mysterier
De fleste har hørt om den påståede ufo-nedstyrtning i Roswell, New Mexico, i 1947. Men mange ved ikke, at noget tilsvarende åbenbart fandt sted i England mange år senere.
Anmeldelser og omtaler
Vandrehistorier er nok den oversættelse, som kommer tættest på det engelske udtryk Urban Legends, og med undertitlen The Biggest Myths About Space Demystified kan læseren allerede på bogens omslag se, at forfatterens hensigt er at undersøge de mange konspirationsteorier eller vel snarere de mange misforståelser, som finder vej til internettet, hvor selv de mest himmelråbende påstande og myter bliver udråbt som videnskabelige facts.
Anmeldelser og omtaler
En supertung perle af mørkt stof med en masse på 100 millioner kg kan have været årsagen til den gigantiske eksplosion, som slog træer til jorden i et område på størrelse med Fyn ved Tunguska i Sibirien den 30. juni 1908.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Vi var forberedt på det værste, min hustru og jeg. Sæderne var ellers usædvanligt gode, og benpladsen var rigelig, men turlederen havde netop afsluttet sin grundige og ildevarslende briefing. Stod hans ord til troende, ville vi om lidt nærmest blivet lammet af en infernalsk larm fra de to Pratt & Whitney motorer...
Anmeldelser og omtaler
Hvis du finder det sandsynligt:
  • at en superhemmelig 12-mands gruppe - Majestic-12 - bestående af videnskabsfolk og militærfolk siden tidligt i 1940'erne har kontrolleret ufomyten, indsamlet nedstyrtede rumskibe og fået analyseret døde aliens
  • at MJ-12 dokumenterne er den ægte vare og fortæller sandheden
  • at præsident John F. Kennedy blev myrdet, fordi han ville vide sandheden om ufoerne
  • at fremmed virus findes på Jorden og truer alt liv
  • at Area 51 har et superhemmeligt arkiv med dokumenter, som er endnu mere opsigtsvækkende end MJ-12 dokumenterne
  • at ethvert anonymt vidne skal tages alvorligt, uanset hvor bimlende åndssvag vedkommendes historie lyder.

Og i øvrigt har en svaghed for allehånde konspirationsteorier, så vil du måske have fornøjelse af at læse Alien Viruses: Crashed UFOs, MJ-12, & Biowarfare. Men det kan blive en udfordring at bevare overblikket i denne til tider rodede bog.

Naturfænomener
Tilbage i 1980'erne var en af de mest populære og kontroversielle nye teorier i ufologien, at „jordlys“ lå bag ufo-observationerne.
Anmeldelser og omtaler
„Ufoerne er en myte, siger David J. Halperin - men myter er virkelige. Ufoernes magt og fascinationskraft har intet at gøre med rumrejser eller liv på andre planeter. Det handler om os, vores længsler og frygt og især den største frygt af dem alle: slutningen på vores eksistens. Dette er en bog om ufoer, der hæver sig over troen på dem eller afvisningen af dem og i stedet med friske øjne analyserer, hvad ufoerne fortæller os om os selv som enkeltpersoner, som kultur og som art.“
UFO-Observationer
Flyvevåbnets såkaldte „X-Files“ i form af en brevordner med 329 sider uforapporter fra perioden 1978-2002 blev offentliggjort den 28. januar 2009.
UFO-Observationer
Civile og militærpersonel iagttager uafhængig af hinanden samme lysfænomen på himlen. Desuden er radar og jagerfly involveret i en spændende sag fra 1976. Blandt utroligt mange relativt uinteressante sager i FTK's åkaldte „ufo-mappe“ er der i det mindste én med en del mere substans i.
UFO-Observationer
Spændende indberetninger fra Flyvestation Tórshavn, fra Politiet på Thule Air Base og fra andre grønlandske politimyndigheder.
Anmeldelser og omtaler
Ufomyten har aldrig savnet pressetække, specielt ikke i perioder hvor der har været lavvande i nyhedsstrømmen. Medierne har igennem årene bragt resultaterne af talrige meningsmålinger om emnet - og specielt om Roswell og uforelaterede konspirationsteorier. Den mest seriøse og videnskabeligt baserede meningsmåling vedr. Roswell har dog endnu ikke fundet vej til medierne. Undersøgelsen er gennemført af Frank Borzellieri som led i hans afsluttende masteropgave på Fordham University i New York.
UFO-Observationer
Det hævdes ofte, at både astronauter og kosmonauter har set ufoer i rummet. Det er påstande, som tilsyneladende bakkes op af mange videoklip på YouTube.
Konspirationsteorier
Tre ud af fire mennesker mener, at der er hold i rygterne om en sammensværgelse bag snigmordet på John F. Kennedy i 1963. Og én ud af tre tror på konspirationsteorierne om, at det ikke var al-Qaida, der stod bag angrebet på World Trade Center i 2001.
Naturfænomener
Den 18. oktober 2002 offentliggjorde »Anchorage Daily News« en artikel, som handlede om en række besynderlige observationer gjort i den seneste tid i det sydvestlige Alaska og andre steder i USA.
Manipulation og fup
1998 var ingen undtagelse. Der er opstået ejendommelige aftegninger i kornmarker rundt om i Danmark, men ikke på Lolland, hvor man ellers de foregående tre år har haft såkaldte korncirkler hos den samme gårdejer ved Holeby på Midtlolland.
Sløring/afsløring
Jorden har siden 1897 jævnligt haft besøg af ikke-jordisk teknologi! Som bevis for dette gennemgår en ny bog 74 ufo-nedstyrtningstilfælde og bakker dem op med en lang række usædvanlige dokumenter, flere af dem fra USA's Nationalarkiv.
Anmeldelser og omtaler
Morten Monrad Pedersen har skrevet en let læst bog om, hvorfor så mange mennesker forkaster eller ikke forstår, hvordan videnskaben arbejder for at skabe et vidensgrundlag for samfundet. I stedet begynder de at tro på forkerte ideer eller kaster sig ud i overtroen. Fokus på dette emne er særdeles velkomment. Det er et område, som i høj grad trænger til at blive behandlet. Emnet bliver ofte noget misvisende kaldt for „skeptisk tænkning“ - mens det i realiteten som regel er god, sund realisme.
Anmeldelser og omtaler
Der findes pseudovidenskab, vås, videnskabeligt nonsens, og så er der rigtig videnskab. Det giver dr. Massimo Pigliucci glimrende eksempler på i bogen Nonsense on Stilts: How to Tell Science from Bunk.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Det er ingen hemmelighed, at alle ufo-foreninger (ligesom mange andre type foreninger) i adskillige år har haft faldende medlemstilgang og stadigt færre aktive. Samtidig synes det, som om interessen for det okkulte, magiske og såkaldt „alternative“ er i stadig vækst.
Naturfænomener
Tusindvis af danskere observerede et spændende lysfænomen på aftenhimlen den 20. december 1999 kl. ca. 20.14. Forskerne undersøger stadig de mange beretninger.
Anmeldelser og omtaler
I henhold til loven om offentlighed i forvaltningen - Freedom of Information Act (FOIA) - har regeringsorganer afklassificeret millioner af dokumenter inden for en lang række emner. Men det mest spændende er naturligvis de dokumenter, som ikke er offentliggjort. Nogle findes ikke, andre „mangler“, og så er der alle de tophemmelige papirer, som agenturer indrømme eksisterer, men som de er fast besluttet på at holde skjult for os.
Anmeldelser og omtaler
Kan du godt lide at slappe af med Hollywoods forskellige bud på, hvordan mødet mellem rumvæsner og mennesker kan forløbe?
Exopolitik
Ufoprofeten George Adamski døde i 1965. Man han er ikke helt glemt. Adamskis fotos og smalfilm af såkaldte rumskibe i forskellige varianter fra andre planeter i solsystemet, hans fysiske møder og rejser sammen med rumbrødrene og hans hjemmebryggede, teosofisk inspirerede livsfilosofi lever endnu i små grupperinger Jorden rundt. Det kunne en lille skare på 25 mennesker (mest ældre herrer) forvisse sig om den 24. oktober 2018 i Kulturhuset Islands Brygge.
Anmeldelser og omtaler
„Hvad skaber ufo-fænomenet? Er det en kommercielt rentabel historie, en illusion med sociale konsekvenser, en religiøs myte eller et egentligt fysisk fænomen? Denne bog undersøger den moderne myte om rumvæsener og ufoer gennem omfattende forskning og indsamlede data. Vi inviterer dig til at møde en forskelligartet gruppe af forskere, forhenværende militæransatte, bortførte, journalister og paranormale forskere fra Nevada, New Mexico og Arizona, som deler deres ekstraordinære historier med os.“
Anmeldelser og omtaler
Det er en sær fornemmelse at have trykket et spøgelse i hånden. Det har jeg, hvis man skal tro Mikael Rothsteins bog Ufoer og rumvæsener. Nemlig George Adamski (1891-1956, ifølge bogen). Er årstallene rigtige, var det hans astrallegeme, jeg havde fornøjelsen af at møde på en SUFOI-kongres i Fredericia først i 60'erne. Scorede den charmerende, gamle svindler sin største triumf ved at optræde discarnate, uden at vi opdagede hans luftighed, eller bringer bogen fra det ærværdige Gyldendal en tyrkfejl til torvs?
Anmeldelser og omtaler
Science fiction-film med væsner fra det ydre rum taler til vores frygt og håb - frygten for at blive rendt over ende af en overlegen race, og håbet om at vi ikke er alene i det store tomme intet, men indgår i et universelt, kosmisk broderskab. I nogle spillefilm er de fremmede onde, kolde og skræmmende - i andre gode, nuttede eller måske endda latterlige. World Invasion: Battle Los Angeles er klar i spyttet fra første sekund: Kontakt med fremmede kan betyde menneskehedens udslettelse.
Anmeldelser og omtaler
Jacques Valles artikel »Manden, der krævede handling« er forordet til Ann Druffels murstenstykke bog om dr. James E. McDonald. Druffel må have arbejdet i mange år på denne bog.
Manipulation og fup
UFO-videooptagelser, der udgiver sig for at være ægte, har eksisteret i årtier lige siden, videokameraet blev opfundet. Videooptagelser blev i starten udgivet på diverse typer af videobånd/kassetter og blev spredt verden over som værende det seneste bevis på rumvæseners eksistens.
Anmeldelser og omtaler
Mistænksomhed er medfødt, så vi er alle disponerede for at blive konspirationsteoretikere. Alle er faktisk konspirationsteoretikere - i hvert fald en gang imellem. Alle store hændelser kan spores tilbage til bevidste beslutninger taget af konspiratorer. Vi har alle et behov for at forstå vores omverden, skabe mening og få store og små hændelser sat i system, men nogle ser i overdrevent omfang mønstre og sammenhænge over alt og tegner alt for mange streger mellem prikkerne. For de mest indædte konspirationsteoretikere er den enkle forklaring aldrig løsningen, for der er altid et andet lag, skjulte motiver og hemmelige kræfter, som kan afdækkes. Konspirationsteorier er enkle måder at fortælle komplicerede historier på: De gjorde det! Og vi har alle lov til at være eksperterne, der kan afdække sandheden.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Der findes en skrøne, der er så populær, at næsten alle tror på den, nemlig at der svømmer alligatorer rundt i kloakkerne under New York. En anden skrøne, der er næsten lige så populær, handler om, at det eneste menneskeskabte, som astronauterne kan se fra rummet, er Den kinesiske Mur. Glem det.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
NASA landsatte i januar 2004 to robotter på Mars-overfladen og har planer om flere Mars-missioner samt på længere sigt planer om at sende mennesker til Mars.
Manipulation og fup
Det måtte jo komme: Ruslands svar på nedstyrtningen ved Roswell. Den 2. januar sendte svensk TV4 en 90 minutters dokumentarudsendelse med titlen »KGB's hemmelige UFO-arkiv«.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Et årtusindskifte er højsæson for dommedagsprofeter. Det er der intet nyt i hvad angår de religiøse sortseere. Det nye er, at det teknologiske „præsteskab“ også er på banen og i den grad er kommet i hopla.
Anmeldelser og omtaler
Ufo-entusiaster, konspirationsfans m.fl. hævder ofte, at de emner, som de selv tager dødsensalvorligt, bliver ignoreret af videnskaben. Ignorancen skulle angiveligt skyldes, at videnskabsfolk er bange for deres renomme, frygter at finde „den store sandhed“ og dermed miste fodfæste eller er i ledtog med magthaverne for netop at skjule „den store sandhed“. Intet er dog mere forkert.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Ved SUFOI's jubilæumskonference i november 2007 kunne Toke Haunstrup præsentere resultaterne af SUFOI's rapportarbejde - et arbejde, som igennem fem årtier er blevet udført af mange dygtige og energiske rapportoptagere i foreningen.
Anmeldelser og omtaler
Nu får konspirationstilhængerne et særdeles kvalificeret modspil, idet journalist og historiker Ole Retsbo på forlaget Radius har udgivet bogen Konspiration? -» Myter og facts om terrorangrebet d. 11. september 2001«.
Anmeldelser og omtaler
Nick Redfern er en meget flittig fuldtidsforfatter inden for alt, hvad der hedder mystik, fortidsgåder, ufomyten, konspirationsteorier og alternative tanker. Mere end 30 titler er det blevet til.
Exopolitik
Omtalen i forrige udgave af UFO-Mail http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-150.php af foredragene ved Exopolitik Danmarks arrangement i Christianshavn Beboerhus den 7. september 2012 har givet anledning til en kraftig indsigelse fra svenske Håkan Blomqvist.
Naturfænomener
Danmarks første korncirkel i år kunne ses i en hvedemark lige syd for Nakskov.
Naturfænomener
Et fænomen man ikke hører meget til nu om dage, men som stadig af og til kan opleves, er de såkaldte „himmel-kors“. Himmel-kors kan opstå på flere forskellige måder, men ofte på grund af en kombination af op til flere halo-effekter og/eller skyformationer, der formår at bevare en fast „form“ længe nok til, at de, der observerer det, opfatter det som værende nærmest et objekt.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Et af formålene med SUFOI's arbejde er at identificere og afmystificere ufofænomener bl.a. gennem oplysning om kendte himmelfænomener. Et resultat af dette arbejde så dagens lys i 2000, da vi udgav heftet »Når du ser et stjerneskud - guide til identificering af himlens fænomener«.
Anmeldelser og omtaler
SUFOI har modtaget følgende mail fra Anders Pedersen, Årslev på Fyn:
Det er godt, at der er nogen som jer, der stiller sig kritisk til ufo-beretninger.
Jeg har for nylig læst „UFOs - Generals, Pilots, and Government Officials Go on the Record“ af Leslie Kean. Her tager hun højtstående folk som gidsel for sin påstand: At der er noget der flyver, som ikke kan forklares!
Det er besynderligt, at ingen af disse - så vidt jeg ved - har taget til genmæle. Jeg tænker at de egentlig er ligeglade med hendes historier, og ikke gider spilde tid med at forholde sig til disse historier fremsat af dette kvindemenneske.
Jeg kunne godt tænke mig at I giver hendes bog et ordentlig skud for boven, så vi kan se at det alt sammen er en myte og noget sludder og vrøvl - en gang ammestuesnak!
Manipulation og fup
Mennesker, som hævder at have været i forbindelse med såkaldte ufonauter, inddeler man tit i to grupper: Kontaktpersoner og bortførte. På engelsk: contactees og abductees. Lidt forenklet består forskellen mellem de to grupper primært i, at de første har en god oplevelse, medens de sidste har en dårlig. I 1980 fandt man i England liget af den polske indvandrer Zygmund Adamski liggende på toppen af en kulbunke.
Anmeldelser og omtaler
„Vi befandt os kun 20 sekunder i skyen, inden vi slap ud af den. I omkring fem sekunder havde jeg en underlig følelse af at være vægtløs. Da jeg kiggede bagud, snappede jeg efter vejret, da jeg så tunnellens vægge falde sammen til en smal spalte, som langsomt roterede med uret. Alle vores elektroniske og magnetiske navigationsinstrumenter var ude af drift. Kompasnålen drejede rundt og rundt, selv om flyet fløj lige fremad ...“
UFO-Observationer
Kort efter observationen af ejendommelige lysfænomener på himlen, underrettede en 24-årig journaliststuderende Skandinavisk UFO Information, om sine iagttagelser den 31. juli 2004.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Under en rejse i det sydlige Frankrig i 2012 bød der sig en mulighed for at besøge „rumbyen“ Cité de l'Espace i Toulouse. Efter gennemgang af besøgsområdets store og spændende udstillinger med utroligt mange oplysninger omkring astronomi og rumfart ses pludselig et par skilte ind til et særskilt rum, der specielt fanger opmærksomheden... noget med et undersøgelseskontor for ukendte fænomener!
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Vi modtager meget gerne læserbreve med spørgsmål og synspunkter eller kommentarer til ufo-nyts artikler.
Anmeldelser og omtaler
Bøger om ufo-myten udkommer i en lind strøm. Langt det meste burde aldrig være blevet udgivet, men heldigvis skiller nogle få bøger sig positivt ud. „UFO Investigations Manual. UFO investigations from 1982 to the present day“ er en af dem, og den er ganske enkelt fremragende!
Anmeldelser og omtaler
„Du har forrådt dit ansvar over for videnskaben Allen“, sagde den høje, følsomme, sorthårede mand og bankede med sin hånd på astronomens skrivebord. „Du skulle have tonet rent flag for længe siden!“
Anmeldelser og omtaler
Bogen The Man from Mars er den velskrevne historie om det usædvanlige menneske Ray Palmer, der voksede op som en outsider. En voldsom trafikulykke som 7-årig og adskillige efterfølgende komplikationer og mislykkede operationer gjorde ham til en pukkelrygget krøbling på knapt 1 m og 25 cm. I sine unge år frygtede han at blive en ulykkelig „ensom ulv“, men han blev lykkeligt gift, fik tre børn og hans kvikke hoved, livlige fantasi, iværksættertrang og talent for at skrive gav ham en lang karriere som skribent og redaktør inden for science fiction, ligesom han kom til at præge ufomytens udvikling i dens tidlige år.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Den amerikanske rumsonde Mars Global Surveyor fik den 5. april 1998 mulighed for at fotografere det område på planeten Mars, hvor det berømte Mars-ansigt er placeret.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Lørdag den 16. marts fik UFO-Nyts læsere i Københavns-området vitaminer til hjernen. Vi var omkring 30 personer, som i Tycho Brahe Planetariums foredragssal hørte astrofysiker Michael Linden-Vørnles foredrag »I skabelsens svage skær«.
Exopolitik
Den 27. januar 2015 fik en gruppe mennesker deres livs oplevelse på stranden ved Vero Beach i Florida. Gruppen var samlet for at meditere ved hjælp af den såkaldte CE-5-teknik opfundet af Steven Greer. Klokken 21.10 bar anstrengelserne frugt. To orange lys viste sig over horisonten og blev filmet i flere minutter.
Manipulation og fup
...og andre skøre historier. Nej, det er ikke George Adamski, som spøger. Det kunne til gengæld være overskriften på nogle af de ufo-historier, som medierne har bragt det seneste års tid.
Anmeldelser og omtaler
Mod slutningen af Anden Verdenskrig var der rygter om nazistiske vidundervåben, som ventede på at blive sat ind i de sidste, afgørende kampe. Efterkrigshistorien har vist, at tyske raketforskere og flykonstruktører havde mange spændende og fantasifulde projekter på tegnebordet, men ikke nær så talrige eller eksotiske - endsige realistiske - som rygterne ville vide.
Anmeldelser og omtaler
Sløring/Afsløring
... Jeg er faldet i unåde hos MUFON ved at sige, at de er faret vild. Deres motto er den videnskabelige udforskning af ufoer, men man skal lede længe for at finde noget, som er videnskabeligt i denne organisation ...
Naturfænomener
Onsdag morgen 21. januar ved 06.30-tiden iagttog mange mennesker fra Lolland-Falster og Sydsjælland en kraftig ildkugle på den sydvestlige himmel ret lavt over horisonten.
Naturfænomener
I hundredvis af italienere ringede til alarmcentraler hos politi, brandvæsen og forsvar, da et stort lysfænomen hurtigt bevægede sig hen over Roms nattehimmel tidligt mandag morgen kort før kl. 3, den 19. juli 1999.
Manipulation og fup
Den 1. oktober 1997 kunne surferne på Internettet opleve intet mindre end en sensation. En ufo filmet på video blev lagt ud på nettet, så alle kunne se det bevis, som ufologerne har sukket efter i de seneste 50 år.
Anmeldelser og omtaler
Hvis man går og grubler over, hvordan den jordklode, vi befinder os på, egentlig er opstået, så kan man finde en del af svarene i den netop udkomne bog Meteoritter, der er skrevet af lektor Henning Haack, Statens Naturhistoriske Museum.
Forfatteren er uddannet geofysiker og samtidig kurator for Danmarks samling af meteoritter på Geologisk Museum. Meteoritterne udnævner han samtidig i bogens undertitel til tidskapsler fra Solsystemets oprindelse.
»MILABS: Military Mind Control and Alien Abduction« er skrevet af dr. Helmut Lammer. Bogen, som blev udgivet på det amerikanske marked af Illuminet Press i april/maj 1999, vil bevise, at nogle af ufo-bortførelserne udføres af militærpersoner.
Observationer
Mystisk missilopsendelse har vakt opstandelse og undren i USA. Virkeligheden var formentlig også en helt anden.
Anmeldelser og omtaler
Filmen skildrer en række uforklarlige begivenheder i den lille amerikanske by Point Pleasant
Anmeldelser og omtaler
TV-serien »The X-Files« havde premiere i USA den 10. september 1993. Allerede efter det første år blev de to FBI-agenter Fox Mulder (David Duchovny) og Dana Scully (Gillian Anderson) kult-figurer.
Myter og mysterier
Verden rummer stadig mange mysterier. Læs blot disse klip fra den virkelige verden...
Myter og mysterier
Om eftermiddagen den 5. december 1945 lettede fem torpedobombefly fra flådestationen i Fort Lauderdale i Florida for at flyve ud på det, som skulle have været en ganske almindelig, rutinemæssig træning. Men noget gik rivende galt. Flight 19 vendte aldrig hjem. Flyvningen skulle have varet lidt over to timer, men fem timer efter take-off forsvandt piloternes stemmer i æteren for evigt.
Myter og mysterier
Mølmanden har en lang og broget historie.
Naturfænomener
Den 30. juni er det præcis 100 år siden, at „noget“ eksploderede over Tunguska i Sibirien i den største eksplosion af ikke-jordisk oprindelse i nyere tid.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Edgar Mitchell blev først og fremmest kendt som det 6. menneske på Månen. Sammen med Alan Shepard havde han rekorden i historiens længste vandring på Månen, nemlig ni timer og 23 minutter i to dage i 1971. Efter sin karriere som astronaut blev han dog især kendt som fortaler for diverse new age-ideer samt ikke mindst ufo-konspirationsteorier. Han var derfor også kendt som „mystiker-astronauten“.
Diverse artikler fra SUFOI's arkiv
Den 27.-29. oktober så en ny type messe dagens lys: Mystikkens Univers.
Naturfænomener
Fra Torben Schlichter har SUFOI modtaget en række billeder, som han tog af Meilgaard Slot på Djursland den 29. marts 2002 omkring midnat.
UFO-Observationer
En lokal radiostation og en avis i Valley, Alabama, har modtaget 6 farvefotos, der viser en „rumkapsel“ over en mark.
Anmeldelser og omtaler
Den 24. september 2012 så Jytte Nerløe i Espergærde noget usædvanligt på himlen. Den spændende oplevelse er nu centrum for en glimrende tv-udsendelse produceret af TV2/Lorry. Hør Jytte Nerløe fortælle om sin oplevelse.
Myter og mysterier
Var det et nyt dyr eller et fra fortiden? Eller måske en alien, der ikke var kommet med sit rumskib retur?
Anmeldelser og omtaler
Dokumentarfilmen The Visit – An Alien Encounter handler om en begivenhed, der aldrig har fundet sted – menneskets første møde med intelligent liv fra rummet. Hvad sker der, når vores selvforståelse som universets centrum udfordres?
Konspirationsteorier
Der er knyttet mange sagn, myter og mysterier til vores gode, gamle Måne. Senest mandag den 10. september kunne man i DR1's nyhedsmagasin »19 direkte« igen høre om en af de mere kontroversielle ideer.
Konspirationsteorier
I årtier har der cirkuleret rygter om formodede „nazistiske flyvende tallerkner“ angiveligt udviklet under Anden Verdenskrig, men dog for sent til at vende krigslykken.
Manipulation og fup
Der er nu gået over et halvt år, siden nyheden om Pentagons „hemmelige“ ufoundersøgelser ramte medierne. Der har siden været mange komplicerede overvejelser om undersøgelsens sande navn. Der er desuden dukket en tredje, kort, infrarød film op, som dog stiller flere spørgsmål, end den besvarer. Og så handler historien i stadig højere grad om nogle mystiske metalstumper. At finde hoved og hale i denne indviklede historie er efterhånden lidt af en udfordring.
Anmeldelser og omtaler
Ove von Spaeths nye bog „Tycho Brahes magiske verden. Stjernerne, kongerne, basilisken og hemmelige selskaber“ tager udgangspunkt i hans livslange fascination af denne fantastiske personlighed, der kendes i forskerkredse over hele verden. Danmarks største planetarium hedder naturligvis „Tycho Brahe Planetarium“, og selv på Månen og på Mars bærer fremtrædende lokaliteter nu indlysende nok hans navn.
UFO-Observationer
De fleste af UFO-Nyts læsere har sikkert hørt om ufo-fænomenet i Hessdalen.
UFO-Observationer
Nogle hjemmesider udmærker sig ved at være meget enkle og kortfattede mht. tekst og diverse pynt. Det kunne være udmærket, hvis ikke informationerne lige dreje de sig om angiveligt sensationelle videooptagelser af ufoer.
Myter og mysterier
Myten om ufonedstyrtningen ved Roswell er ved at være en af den moderne ufo-æras mest sejlivede myter. Bedst som man regnede med, at nu var den berygtede nedstyrtning manet godt og grundigt i jorden, rejser den sig igen og stormer frem med fornyet kraft.
UFO-Observationer
Om aftenen den 25. august 1951 fløj en vingeformet formation af 18 blålige objekter med stor hastighed hen over byen Lubbock i Texas.
UFO-Observationer
„Jeg kom kørende alene i min patruljevogn torsdag aften kl. ca. 22.50. Pludselig bliver vognen omgivet af et skærende, blåhvidt lys, samtidig med at motoren stopper. Bilens lys forsvandt også, selv lyset fra tændingslampen. Jeg trak ind mod siden af vejen og bremsede op. Det kraftige neonagtige lys udenfor blændede mig i den grad, at jeg ikke kunne se noget ...“
Anmeldelser og omtaler
Erich von Dänikens første bøger i slutningen af 1960'erne og i begyndelsen af 1970'erne var god underholdning for mig og sikkert også for mange andre. I hvert fald solgte hans bøger om fortidsastronauter, dengang også kaldet astroarkæologi, i millionoplag verden over.
Anmeldelser og omtaler
Den 2. oktober 1942 lettede Bell XP-59 Airacomet fra Edwards AFB. Dermed trådte US Army Air Force ind i jetalderen. I de efterfølgende årtier har hundredvis af jetdrevne amerikanske testudgaver af bombefly og jagerfly fået luft under vingerne. Alle udviklet af flydesignere, teknikere og testpiloter, for hvem fremtiden var lige her og nu - og den havde vinger.
Manipulation og fup
Den 20. juni 1977 udsendte ITV i Storbritannien Alternative 3, der til forveksling lignede en dokumentarudsendelse. Afsnittet blev præsenteret som en del af serien Science Report produceret af Anglia TV. Den indledende speak forklarede, at man oprindeligt havde tænkt sig at sende et helt andet afsnit, men noget var gået galt.
Myter og mysterier
Historier om møder mellem ufoer og fly er bestemt ikke sjældne. I langt de fleste tilfælde er der blot tale om observationer, men i enkelte tilfælde ender historien ikke godt for piloten. Den 8. september 1970 forsvandt den amerikanske jagerpilot William Schaffner sporløst over Nordsøen, efter han angiveligt forsøgte at afskære en ufo.
UFO-Observationer
Ifølge avisen The Sun den 1. juni 2001 har Sharon Rowlands, 44 år, fået 20.000 £ af det amerikanske tv-selskab Kiviat Productions for en video, som hun optog sidste år af en gigantisk ufo.
Anmeldelser
I 1956 begyndte en broget gruppe at mødes nær Washington, DC. Blandt dem var T. Townsend Brown - en opfinder med interesse for antityngde-teknologi, Morris K. Jessup - ufoefterforsker og forfatter, Clara John - den originale ghostwriter for ufoprofeten George Adamski, og pens. major Donald E. Keyhoe - en forfatter med en klippefast tro på, at ufoer er ikkejordiske rumfartøjer. Inspireret af Clara Johns ufostudiekreds og dens nyhedsbrev The Little Listening Post lagde gruppen grundlaget for National Investigations Committee on Aerial Phenomena (NICAP), som kom til at præge den amerikanske ufoscene i perioden 1956-80 og inspirere ufointeresserede verden over.
Anmeldelser
Annie Jacobsen er journalist og skriver for bl.a. Los Angeles Times Magazine. Nu har hun begået sin første bog inden for ufo-genren, hvor man let får ørerne i maskinen, fordi så mange har en mening om emnet, og en del skråsikkert vogter over „sandheden“ - ikke mindst i USA. Og bogen har siden udgivelsen i foråret da også i den grad været genstand for opmærksomhed. Annie Jacobsen har deltaget i nyhedsindslag på større, amerikanske tv-stationer, og bogen er flittigt anmeldt i amerikanske medier - både positivt og negativt. Dertil kommer så en livlig debat i diverse fora på nettet..
Exopolitik
Det er et fast ritual, at når en ny, amerikansk præsident tiltræder, bliver han rendt på dørene af folk med alle mulige særinteresser - interesser og ønsker, der isoleret set og i nogle tilfælde kan være nok så interessante og relevante - men som set i en større sammenhæng (verdens øvrige problemer taget i betragtning) er bagateller, som en præsident ikke skal spilde sin tid på. Især ikke, når henvendelserne bygger på ikke-eksisterende dokumentation.
Anmeldelser og omtaler
Klokken nærmede sig otte om aftenen den 30. oktober 1938. På 20. etage i CBS's New York-studie var spændingen på sit højeste. Det måske vanskeligste - og i hvert fald mest omstridte - manuskript i Mercury Teaterets historie skulle snart sendes ud i æteren til en intetanende, amerikansk befolkning. Nedtællingen til en uforglemmelig optakt til halloween var begyndt...
Manipulation og fup
I de sidste uger af 2017 blev de internationale medier ramt af en veritabel ufostorm, hvor ikke en gang lille Danmark gik ram forbi. Det blev nemlig afsløret, at Pentagon, det amerikanske forsvar, i en årrække havde undersøgt ufomeldinger. Og det til trods for, at man i mange år hårdnakket har påstået ikke at være interesseret i fænomenet. Mange ufoentusiaster havde derfor svært ved at få armene ned, og mente, at dette måtte være begyndelsen på den store afsløring. Desværre viser en nærmere undersøgelse, at mistanken om lyssky dagsordener ikke kun begrænser sig til Pentagon.
UFO-Observationer
Den canadiske jagerpilot Robert Childerhose tog den 27. august 1956 kl. 18.20 lokal tid et foto af et lysende objekt. Trods mange forsøg på at finde en forklaring er det fotograferede fænomen stadig en gåde.
Naturfænomener
Nytårsnat var der ikke kun fyrværkeri på himlen over Sønderjylland! SUFOI modtog natten mellem den 31. december og 1. januar omkring 40 henvendelser fra personer i det sønderjyske, som havde set et underligt fænomen på himlen.
Forskning
»Projekt Hvidbog« er titlen på et nyt projekt, som har til formål at samle og dokumentere erfaringerne fra SUFOI's mangeårige arbejde med at indsamle og undersøge observationsberetninger.
Roswell, Area 51 og lignende
Den superhemmelige luftbase Area 51 nær Groom Lake, Nevada - det sted, hvor man formoder, at der skjules alt lige fra tilfangetagne aliens til højteknologiske fartøjer - er af præsident Bush blevet fritaget for at følge miljøloven, da basen ellers havde været nødt til at afsløre højtklassificerede oplysninger om det arbejde, der forgår der.
Observationer
Når ufo-interesserede diskuterer deres yndlingsemne, går bølgerne tit højt. Nogle gange udvikler uenighederne sig imidlertid til et ikke kun fornøjeligt, men også meget frugtbart samarbejde. Som det fx skete i starten af maj på Skandinavisk UFO Informations debatgruppe på Facebook omkring en sag fra San Diego i USA.
Naturfænomener
Sumpgas forklarer alt. I hvert fald er en lang række overnaturlige fænomener.
Anmeldelser og omtaler
„Det vigtige er, at vi søger efter liv i rummet, og at vi fortsætter med at gøre det. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan lære mere om både os selv og universets indretning“, siger astrofysikeren Michael Linden-Vørnle.
Forskning
SUFOIs arbejde bygger som bekendt på frivilligt og ulønnet fritidsarbejde. Derfor har mange forskellige personer gennem årene haft ansvaret for SUFOIs rapporter.
Anmeldelser og omtaler
>En bog om kontaktpersonen George Adamski viser ham som en seer, der forvandlede verden, men forkludrede sit liv. Bogen er næsten lige så tankevækkende, som den er useriøs.
Anmeldelser og omtaler
„Der findes særlige UFO-hændelser, som alle bør have en grundlæggende viden om. I bogen behandles mere end 10 af de vigtigste observationer og emner siden 1945, som har haft historisk indflydelse - suppleret med tekniske data, fakta og billeder til dem, der vil fordybe sig i universets store mysterier...“
Sådan lyder en del af bagsideteksten på bogen The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945. Intentionen er god nok, men udførelsen halter en hel del.
Naturfænomener
I de seneste par år har fire farvestrålende og dramatiske ufo-fotos cirkuleret i ufo-kredse og bl.a. været publiceret i det engelske sensationsblad »UFO Magazine« og her fremstillet som fotos af den ægte vare.
Manipulation og fup
Den 5. maj 2015 bliver en verdenssensation afsløret på National Auditorium i Mexico City. Begivenheden i det 10.000 sæder store auditorium streames live på nettet og handler om to farvedias, som viser en Roswell-alien i et laboratorium. Publikum vil få vist en dokumentarfilm om analysen af de to billeder fra 1947.
Manipulation og fup
Hvordan gik det så med verdenssensationen, som skulle afsløres den 5. maj 2015 i National Auditorium i Mexico City? Kunne arrangørerne fremvise beviser for, at de to såkaldte Roswell-dias viser en alien fra 1947? Og hvordan oplevede tilskuerne forestillingen?
Roswell, Area 51 og lignende
Vi har i UFO-Nyt flere gange omtalt mediemanden Ray Santillis obduktionsvideo, som første gang blev vist offentligt i sommeren 1995. Lige siden da har filmen været omdiskuteret. For nylig dukkede en „ny“ obduktionsvideo op - igen under medieståhej.
Roswell, Area 51 og lignende
Roswell-obduktionsfilmens bagmand er Ray Santilli, Han har været agent for kunstnere, haft pladeselskab og driver copyrighthandel. I begyndelsen af 1993 ledte han efter Elvis-film i USA hos en kameramand. Denne kameramand fortalte, at han også havde film fra 1947 af „obduktionen af en fremmed“.
Manipulation og fup
Der har i mange år været lidt stille omkring Erich von Däniken. Nye „profeter“ har dog siden de hektiske år i 1970erne taget hans vilde „teorier“ til sig og dyrket dem, hvilket ikke har gjort ideerne mere jordnære.
UFOer i hverdagen
Ufoer i form af „rumskibe“ har for længst befolket vores „hverdagsrum“. Bed et barn i skolen om at tegne et rumskib, og man får ret så kendte former af „flyvende tallerkener“ frem mellem de mange stjerner og planeter i rummet.
Naturfænomener
Et usædvanligt meteornedslag i Indien puster nyt liv i debatten om Panspermia-teorien. Kom fremmed liv til Jorden den 25. juli 2001?
Manipulation og fup
Det amerikanske tidsskrift »»MUFON UFO Journal«« har i de seneste numre bragt en del artikler om ufo-bortførelsesfænomenet. I decembernummeret var det så dr. Roger Leirs tur til at fortælle om sine erfaringer på området.
Anmeldelser og omtaler
Populærkulturen har, som det fremgår af SUFOI’s udgivelse Project Saucer – Da ufomyten blev skabt, haft indflydelse på bl.a. ufomytens udvikling. Dette er også omdrejningspunktet i bogen The Paranormal and the Paranoid – Conspiratorial Science Fiction Television, som analyserer amerikanske science fiction tv-serier fra 1990’erne.
Anmeldelser og omtaler
For nylig læste jeg, at Susan Clancy, psykolog på Harvard University, har fået så mange hademails og trusselbreve, at hun har besluttet aldrig mere at udtale sig offentligt om bortførelsesfænomenet.
Hvad er hendes „forbrydelse“?
Anmeldelser og omtaler
Det er altid forfriskende, når en forfatter i forordet til sin bog klart melder ud, hvad hans holdning er, og hvad formålet er med at skrive den pågældende bog. Så ved man som læser, hvad man går ind til. Det er både fair og sympatisk. Og det var så det positive ved UFO Conspiracy.
Sløring/afsløring
Det er jo så moderne at søge „sandheden“, hvor man så end måtte søge og evt. finde den. Det sker ofte, at der kommer breve og mails, læserbreve i aviser m.v. med kommentarer til UFO-Nyt og SUFOI om de ting, vi skriver om og står for.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Gennem de seneste 10 år har 5 millioner personer - samt deres 5 millioner personlige computere - lyttet efter signaler fra ikke-jordiske væsener, som måske har forsøgt at kommunikere med Jorden fra deres fjerne planet på den anden side af Mælkevejen.
Anmeldelser og omtaler
Ufologi handler egentlig ikke så meget om ufoer. Der er ikke indfanget nogen ufoer, som kan underkastes et nøjere eftersyn, kun beretninger om ufoer.
Manipulation og fup
Der findes områder, hvor ufoobservationer er så hyppige, at der tales om et såkaldt hotspot. Et af disse hotspots er den berygtede Skinwalker Ranch i USA. Da en familie flyttede ind i 1994 for at opdrætte kvæg, blev det begyndelsen på et veritabelt mareridt, hvor de ikke kun blev terroriseret af poltergeister og andre overnaturlige monstre, men også havde en lang række ufooplevelser og blev udsat for kvægmishandlinger. Dette fik rigmanden Robert Bigelow til at sende et hold videnskabsmænd til ranchen for at finde ud af, hvad der egentlig foregik. Ifølge kilder resulterede disse undersøgelser i mindst to dødsfald!
Manipulation og fup
Internettet bliver flittigt brugt. Det mærker vi tydeligt, dels på foreningens hjemmeside og dels på de mange henvendelser vi får, når folk i cyberspace er stødt på informationer, som de undrer sig over og ønsker en forklaring på.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af bogen »Science, Skeptics, and UFOs: A Reluctant Scientist Explores the World of UFOs«
Anmeldelser og omtaler
- men vogt dig for dem, der siger, de har fundet den. Kim Møller Hansens bog og CD »Projekt UFO« vækker nostalgi, fordi UFO-gåden har mistet sin uskyld. Men det er en nødvendig bog - og spændende som en krimi. Og midt i læsningen kom der et ufo!
UFO-Observationer
Beretningen om Almind-rumskibet i ufo-nyt nr. 3 burde for udenforstående måske gøre min beretning overflødig, men, men, men, så let slipper I nu ikke.
Exopolitik
Solen skinner over Christianshavns Torv, og jeg begynder så småt at ærgre mig over, at jeg har sagt ja til at bruge en smuk septemberfredag på at overvære Exopolitik Danmarks kongres i Christianshavn Beboerhus. Stemningen er ret besynderlig blandt den lille flok mennesker, der står og sludrer foran indgangen til foredragssalen. Der er den samme fornemmelse af intens selvtilfredshed, man finder til et Scientology seminar eller til et bønnemøde i en nordjysk frikirke. Her er man blandt folk, der kender svaret, der har de rette meninger og adgang til den rette viden, og som i bedste fald ikke har andet end mild overbærenhed til overs for den stakkels vantro, der hverken kan eller vil se lyset.
Sløring/afsløring
Det er tidligt op denne onsdag morgen og med færgen lidt senere. Når man bor på Lolland og er blevet specielt indbudt til at besøge et af Danmarks vigtige militære centre, som så ligger i Midtjylland, er det med at komme i omdrejninger fra morgenstunden.
UFO-Observationer
I maj 1950 tog farmeren Paul Trent i McMinnville (Oregon) to billeder af et usædvanligt objekt. Billederne har siden været undersøgt af det amerikanske flyvevåben og utallige ufologer.
Roswell, Area 51 og lignende
Filmoptagelsen blev købt af den britiske mediemand Ray Santilli og offentliggjort i 1995. SUFOI - og mange andre - mener, at filmen er et svindelnummer. Eksperter i obduktioner siger, at lægerne på filmen opfører sig amatøragtigt og helt forkert.
Exopolitik
Steven Greer er manden bag det amerikanske »Disclosure Project«. Han vil afsløre sandheden bag det, han kalder en mørklægning af ufo-fænomenet.
Anmeldelser og omtaler
Anmeldelse af bogen »Stjerner og planeter«
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Først var det amerikaneren Dennis Tito, der gjorde det. Derefter kom sydafrikaneren Mark Shuttleworth.
Sløring/afsløring
Da den kolde krig sluttede, måtte CIA ændre stil. Nu var det slut med tavshed og hemmelighedskræmmeri, så organisationens ledere dukkede op i talkshows i både radio og tv.
Manipulation og fup
Den 15. juli 2019 kunne adskillige danske nyhedsmedier fortælle, at en begivenhed oprettet på Facebook opfordrer til, at man møder op ved Area 51 og stormer basen den 20. september for at befri de aliens, som myndighederne - ifølge konspirationstilhængere - holder indespærrede på den topsikrede amerikanske militærbase i Nevadas ørken. Mere end 1,7 millioner Facebook-brugere tilmeldte sig begivenheden.
Anmeldelser, astronomi og natur
„Himlen over Danmark er som en kæmpestor gratis biograf. Der kører en ny forestilling hver eneste dag og hver eneste nat - og der er plads til alle. På plakaten er et stort udbud af skiftende forestillinger, fx de store vejrmæssige dramaer, de smukkeste romantiske scener, nærmest surrealistiske farvestrålende kunstværker, de kedelige farveløse helaftensfilm og små forunderlige kortfilm. Alt muligt fra atmosfærens turbulente lag eller fra universets tilsyneladende stille dyb.“
Diverse
Foråret har været særdeles travlt for SUFOI. Repremieren af Spielbergs »Nærkontakt af Tredje Grad« skabte fornyet medieinteresse for ufoer og SUFOI's arbejde.
Diverse
SUFOI vil som en del af sin vision være foreningen, „hvor man henvender sig for at få information om ufoer“.
Anmeldelser og omtaler
„...Bogen er godt skrevet og ofte i en humoristisk tone, hvor der ikke bliver lagt fingrene imellem, når en platugle fortjener at blive grillet ...“
Manipulation og fup
Onsdag den 18. august 1999 kunne DR2 klokken 20.21 i udsendelsen »U.land undersøger« vise en optagelse af et fremmed væsen, som er under forhør på den tophemmelige base Area 51 i Nevada.
Anmeldelser og omtaler
Alle, der igennem årene har læst mange ufobøger og artikler og set utallige tv-udsendelser og videoer om emnet, er sikkert stødt på navnet: Stanton T. Friedman - med stillingsbetegnelsen atomfysiker.
Dette er ikke nogen tilfældighed. Stanton Friedman har i snart 40 år beskæftiget sig med ufo-problematikken - i de sidste mange år som ufolog på fuldtid.
Personligt har jeg aldrig haft megen fidus til hans titel som atomfysiker, men altid mistænkt ham for blot at have taget et brevkursus i „den lille atomfysiker“, og derefter brugt titlen for at stive egoet af og skabe respekt omkring sin person. Hans mange (vellønnede) optrædener på tv og ved ufo-kongresser, hvor han tilsyneladende har gentaget de samme tynde argumenter igen og igen uden forudgående efterforskning, har ikke højnet hans anseelse i mine øjne.
Myter og mysterier
Notitser fra forskellige nyhedsmedier
Anmeldelser og omtaler
Den engelske ufo-ekspert Jenny Randles nyeste bog »MIB« (en forkortelse af Men-In-Black) handler om et af de særeste, men også mest skræmmende fænomener man kan opleve i forbindelse med ufoer, mændene-i-sort.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Mere end 1,7 million mennesker i 224 lande verden over er i gang med at søge efter livstegn fra det ydre rum ved hjælp af deres computer.
Manipulation og fup
„...et af de mest imponerende billeder af et formodet ikke-jordisk væsen bjærget fra en nedstyrtet ufo. I mange år blev det antaget, at fotografiet var taget i forbindelse med en nedstyrtning i USA, men for nylig fandt man ud af, at det er taget i Tyskland kort før Anden Verdenskrig. Officererne, der holder væsnet, er højtstående medlemmer af SS...“
Anmeldelser og omtaler
En regnfuld forårsaften i 1977 så en 11-årig britisk dreng en tv-udsendelse, hvor to unge fyre afsøgte himlen med lytteudstyr og et kamera. De var ufo-jægere. Drengens interesse var straks vakt. Den blev forstærket året efter, da Spielbergs storfilm Close Encounters of the Third Kind fik premiere i Storbritannien.
Anmeldelser og omtaler
Konspirationsteorier
Jorden er flad. World Trade Centers kollaps var en kontrolleret sprængning udført af de amerikanske myndigheder. Kondensstriber fra fly er ikke uskyldig vanddamp, men chemtrails, dvs. giftige stoffer der spredes af en ondsindet, hemmelig regering der vil kontrollere fødselstallet. Sandy Hook-massakren var et fupnummer udført af skuespillere... Listen er meget lang, når det drejer sig om konspirationsteorier, og langt det meste er fup, misforståelser og hjernedødt nonsens. Skal vi så ikke bare ignorere de såkaldte konspirationstosser og bruge vores tid med fornuftige ting i den virkelige verden? Nej, ikke ifølge Mick West.
Anmeldelser og omtaler
Det amerikanske forlag Prometheus Books har igennem årene udgivet mange væsentlige bøger. James E. Alcocks murstenstykke bog Belief udgivet i april 2018 er ingen undtagelse.
Belief - What It Means to Believe and Why Our Convictions Are So Compelling beskriver troens psykologi fra alle vinkler: Hvordan tro opstår og formes af indre faktorer som perception, hukommelse, personlige bevæggrunde, følelser og tidligere tro - samt af ydre faktorer som erfaringer, tilknytning til en gruppe, socialt pres og manipulation.
Anmeldelser og omtaler
E.T. på besøg, nedstyrtede UFOer og hemmelighedskræmmeri fra regeringen. Det er en mytologi, der har tryllebundet adskillige i mange generationer. Men hvad nu hvis det amerikanske militær har fremstillet myterne og konspirationerne som en del af deres koldkrigsspionage?
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
De tre første astronauter er landet på Den Internationale Rumstation (ISS). Rumstationen er ved at blive bygget 380 km fra Jorden i et samarbejde mellem 16 lande.
Anmeldelser og omtaler
Verden er fuld af skøre historier! Når det drejer sig om ufo-myten er der tilsyneladende ingen hæmninger. Heldigvis findes der lyspunkter, der giver mulighed for at bevare jordforbindelsen. SUNlite er et af dem.
I perioden 1989-2003 udkom Philip J. Klass' tidsskrift SUN (Skeptics UFO Newsletter). Klass havde inden da skrevet adskillige ufo-relaterede bøger samt artikler i bl.a. Skeptical Inquirer udgivet af den amerikanske organisation The Committee for Skeptical Inquiry (CSI).
Anmeldelser og omtaler
Den 30. juni 1908 kl. 07.17 lokal tid eksploderede et eller andet over det øde Tunguskaområde i Sibirien. Et par tusinde kvadratkilometer skov blev ødelagt, og millioner af træer væltede. Eksplosionen kunne høres 800 kilometer væk, seismografer Jorden rundt registrerede, at der var sket noget ekstraordinært, skovbrande hærgede i ugevis, og i Skandinavien skrev aviserne om et mystisk lysskær i sommernætterne.
Anmeldelser og omtaler
Denne bog er formentlig den bedste bog om UFO-observationer af den for få år siden afdøde ufolog og forfatter Richard H. Hall. Den er vidunderligt fri for konspirationsteorier og religion og alt det vrøvl, som ofte ses i forbindelse med dette emne.
Anmeldelser og omtaler
En person, der gennem fem år har arbejdet i USA's største ufoorganisation sammen med Donald Keyhoe, Richard Hall og James E. McDonald og været tæt på andre af ufohistoriens koryfæer herunder J. Allen Hynek og Jacques Vallee, må siges at have befundet sig i ufomytens smeltedigel. En sådan person er Gordon Lore.
UFO-Observationer
Observationer af „umulige“ fartøjer set på himlen er meget almindelige. De bliver også almindeligvis ignoreret. De bliver i hvert fald ignoreret af de officielle kanaler og magthaverne.
Anmeldelser og omtaler
Man skal holde tungen lige i munden for at følge med i, hvad der udgives af bøger om ufomyten, og ikke mindst hvilke af dem det er værd at bruge tid på. Selv om jeg bilder mig ind, at jeg har nogenlunde styr på, hvad der udkommer af læseværdigt, har jeg alligevel i 16 år overset en bogperle, som jeg ville ønske, at jeg havde læst for længe siden, men bedre sent end aldrig.
Diverse
Dette spørgsmål er jeg blevet stillet rigtig mange gange i det seneste halve år i forbindelse med en række interviews til aviser og tv. Og hver gang har jeg til journalistens forbløffelse svaret „nej!“.
Anmeldelser og omtaler
De første kapitler i Shockingly Close to the Truth! er bygget op omkring Jim Moseleys to måneder lange biltur gennem USA i 1953, hvor han besøgte den ene ufoberømthed efter den anden, faktisk omkring 100! Det er en underholdende, ironisk og særdeles afslørende beskrivelse af George Adamski, Donald E. Keyhoe, Gray Barker, George Hunt Williamson, Orfeo Angelucci, Howard og Connie Menger, George Van Tassel, Max Miller, Gabriel Green, Dan Fry, Truman Bethurum - og mange, mange flere.
Forskning
I Ljuragatan i udkanten af Norrköping, syd for Stockholm, ligger verdens største UFO-Arkiv.
Sløring/afsløring
På Internettet finder man i tusindvis af hjemmesider om ufoer. Det meste er ganske overflødigt og værdiløst, men der er så sandelig også godbidder imellem.
UFO-Observationer
Dette spændende foto er taget fra et ledsagerfly den 16. juli 1988 over Hemet i Californien.
Sløring/afsløring
Indtil i dag har adgangen til det amerikanske flyvevåbens ufo-arkiv været en fornøjelse for de få udvalgte.
Bilstop, bortførelser og lignende
Lad mig indlede med at stille 5, måske lidt nærgående, spørgsmål til personlig overvejelse:
Har du prøvet at vågne om natten med en fornemmelse af, at der er et fremmed væsen i værelset?
Sløring/afsløring
Nu har du mulighed for at læse de mange ufo-dokumenter, som FBI, CIA, NSA med flere har frigivet i henhold til loven om offentlighed i forvaltningen.
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
I de kommende år vil himlen blive fyldt med et stigende antal fantastiske fly. Men der vil ikke sidde interstellare rejsende i disse fartøjer. De vil højst sandsynligt være af jordisk oprindelse.
Anmeldelser og omtaler
Lad mig være ærlig: Dette er nok den ringeste bog, jeg har haft til anmeldelse i flere år. Illustrationsdelen består af fem nytegninger, et avisudklip og fire pressefotos fra hhv. U.S. Air Force og U.S. Navy - og ingen af delene er hverken særligt bemærkelsesværdige eller mystiske. Og med hensyn til de chokerende beretninger bliver man også skuffet.
Anmeldelser og omtaler
Stort og småt om lidt af hvert
Anmeldelser og omtaler
I reklameteksten til UFOs and Nukes: Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites står der bl.a.: „Alle har hørt om bjærgningen af et nedstyrtet fremmed rumskib nær Roswell, New Mexico i juli 1947. Men de fleste mennesker er uvidende om, at på tidspunktet for hændelsen var Roswell Army Airfield hjemsted for verdens eneste atomare bombefly-eskadrille, den 509th Bomb Group. Var dette blot en tilfældighed? ... Var der en forbindelse mellem den atomare bombefly-eskadrille på Roswell og den nedstyrtede UFO tæt ved? Overvågede de, som styrer ufoerne, supermagternes atomare våbenkapløb under Den Kolde krig? Studerer de stadig de amerikanske og russiske våbenlagre?“
UFO-Observationer
Den 11. maj 2004 fandt mange mexicanske og udenlandske aviser de store overskrifter frem for at bringe historien om, at et mexikansk militærfly havde filmet 11 ufoer.
UFO-Observationer og Manipulation og fup
En ufosag fra 1994 bliver tit fremhævet som en af de bedst dokumenterede og ikke mindst troværdige. Den foregik i skolegården på en afrikansk skole. Ikke mindre end 62 skolebørn blev pludselig konfronteret med en flyvende tallerken og ikke mindst fartøjets pilot. Børnene lavede senere tegninger af deres temmelig uhyggelige oplevelse. To meget kendte ufologer, journalisten Cynthia Hind og psykologen John Mack, interviewede senere børnene.
Sløring/afsløring
...Verden står over for en afsløring af historiske dimensioner, hvis uddrag af hemmelige NASA-transmissioner er ægte.
Sløring/afsløring
NASA har måttet dementere ufo-fotos, som angiveligt skulle være taget af rumsonden SOHO.
Anmeldelser og omtaler
Bogen Silver Screen Saucers: Sorting Fact from Fantasy in Hollywood's UFO Movies skrevet af Robbie Graham har været forannonceret meget længe, og udgivelsestidspunktet er blevet rykket igen og igen. Men nu ligger de 337 sider klar til læsernes dom. Har den så været værd at vente på? Bestemt! Det er en velskrevet bog, der giver viden om, hvordan ufomytens udvikling og film- og tv-produktioner gensidigt har påvirket hinanden.
Anmeldelser og omtaler
Bogen UFOs to Day er på 280 sider og et tilbageblik på de seneste 70 års ufoforskning, dog set gennem en konspirationstilhængers briller, hvilket vel egentlig tydeligt fremgår af underteksten, „70 år med løgne, misinformation og sløring“.
Anmeldelser og omtaler
I 1950'erne og 60'erne havde mange mennesker behov for at tro på, at venligtsindede rumbrødre og søstre kunne redde Jorden fra forurening, atomragnarok og almindeligt fordærv. Det var en tid præget af mange forskelligartede følelser - frygt, koldkrigsangst, håb, længsel efter fred i verden, rumfartsbegejstring og naivitet. Det var en gylden tid for de udvalgte jordboere, der mødte interplanetariske ambassadører som Orthon, Ashtar og Captain Aura Rhanes og modtog deres frelsende budskaber, hvorefter ufoprofeterne kunne fortolke budskaberne og vejlede deres menigheder.
Anmeldelser og omtaler
Siden 1950'erne har mænd og kvinder hævdet at have haft kontakt med menneskelignende besøgende fra rummet. Disse kontaktpersoners eller ufo-profeters budskaber fra rumbrødrene er ikke blot maleriske levn fra en svunden tid i atombombens skygge, men er spillevende - blot i nye forklædninger.
Anmeldelser og omtaler
I det følgende bringes forordet fra »UFO'ernes verden«.
UFO-observationer
NASA forsøger i øjeblikket at identificere et lille objekt, der blev filmet af besætningen om bord på den internationale rumstation ISS torsdag morgen den 12. juni 2003.
Manipulation og fup
Overdrivelse fremmer forståelsen. Der er i disse år en tendens til at udtrykke sig med overdreven brug af tillægsord o.lign. Alting er enormt, fantastisk, sensationelt, katastrofalt eller „helt kanon“!
Myter og mysterier
Lærere og præster har ofte advaret mod at lade børn lege „ånden i glasset“. Legen kan påkalde dæmoniske kræfter og føre til evig forbandelse, siger de.
Anmeldelser og omtaler
„Flying Saucers and Science giver et omfattende indblik i de videnskabelige fakta om de flyvende tallerkener ... bogen præsenterer også fængslende data om en lang række storstilede videnskabelige UFO-studier, som stort set ingen andre har diskuteret i detaljer...“
Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet
Inden afrejsen til vores feriemål Puerto Rico i Caribien var vi fast besluttet på at aflægge Arecibo Observatoriet et besøg.
Anmeldelser og omtaler
.. mange fremtrædende skribenter inden for ufomyten begyndte deres karriere i fiktionens verden som science fiction-forfattere, men blev berømte som formidlere af ufohistorier og pseudovidenskab præsenteret som fakta ...
Moderne videnskab er kendetegnet ved metoden, som fører frem til ny viden. Pseudovidenskab er „falsk videnskab“ - ikke fordi dens påstande er falske (hvilket de dog ofte er), men fordi de er opstået ved en ikke-videnskabelig fremgangsmåde.
Anmeldelser og omtaler
I det 21. århundrede har reality-tv og internettet i høj grad bidraget til at øge offentlighedens interesse for spøgelser, ufoer, kryptozoologi og andre usædvanlige fænomener. I 2010 fandtes der omkring 2.000 amatørgrupper i USA. Spøgelsesjægere, Bigfoot-jægere og ufointeresserede benytter sig af forskelligt (angiveligt) videnskabeligt udstyr og metoder til at bevise, at det paranormale eksisterer. Den amerikanske kulturs falden på halen for videnskabelighed kombineret med offentlighedens manglende viden om videnskabelige metoder har skabt en niche for selvbestaltede paranormale eksperter, der forsøger at opnå national anerkendelse uden at have en videnskabelig uddannelse. Dette er temaet for Sharon A. Hills læseværdige bog Scientifical Americans - The Culture of Amateur Paranormal Researchers.
Forskning
Gennem årene er en af de udbredte påstande blandt skeptikere, at hvis ufoer virkelig dukkede op så tit, som observationerne antyder, så kendte videnskaben allerede til fænomenet.
UFO-Observationer
Nogle hjemmesider udmærker sig ved at være meget enkle og kortfattede mht. tekst og diverse pynt. Det kunne være udmærket, hvis ikke informationerne lige dreje de sig om angiveligt sensationelle videooptagelser af ufoer. I sådanne tilfælde kunne jeg godt ønske mig fyldige referater af begivenhedsforløb samt analyser. Men et er ønsker, noget andet virkelighed. Se blot følgende sag:
UFO-observationer
Stanford, Californien, 29. juni 1998 - I den første uafhængige undersøgelse af ufo-fænomenet siden 1970 konkluderer et panel af naturvidenskabsmænd, at nogle observationer er ledsaget af fysiske beviser, som er værd at undersøge videnskabeligt.
Anmeldelser og omtaler
Virkelighedens X-files befinder sig i 14 lokaler på i alt 550 kvadratmeter i Sverige. Titusindvis af bøger og billeder, film, lydoptagelser, dokumenter, breve, tidsskrifter, plakater, legetøj, frimærker og ikke mindre end 50.000 uforapporter fortæller en masse om ikke blot ufomytens historie, men rummer også en masse guldkorn om søuhyrer, bigfoot, spøgelser, underlige naturfænomener og alt det andet, som ofte går under samlebetegnelserne mysterier, det overnaturlige eller forteana. Archives for the Unexplained (AFU) bør være guf for mange forskere, ikke mindst inden for folkloristik, antropologi og psykologi.
Myter og mystik
Joe Nickell er forhenværende leder af et detektivbureau m.m., ph.d. i engelsk og nuværende Senior Research Fellow hos »Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal« (CSICOP) - den amerikanske organisation, der tager al mystik og overtro ved vingebenet.
Konspirationsteorier
Conspiracies Declassified er en samling af de vildeste sammensværgelser, der nogensinde har eksisteret - fra tankekontroleksperimenter til øglemennesker.

Denne bog analyserer dem alle, giver baggrundsviden, afslører sandheder og forklarer, hvorfor teorierne ikke er blevet en del af vores historiepensum i skolen.
Konspirationsteorier
„Sandheden er derude“ er mantraet i tv-serien X-Files, og millioner af fans, som bliver godt underholdt (og påvirket) af seriens konspiratoriske univers.
Anmeldelser og omtaler
Jorden er flad som en pandekage - eller hul som en bold og udvider sig som en ballon. Jorden er kun 6.000 år gammel, og Solen kredser om Jorden. Dinosaurer og de første mennesker levede side om side. Amerikanerne landede ikke på Månen i 1969, og Big Bang er i øvrigt fup. Disse og mange andre påstande har forbavsende nok en hel del fortalere, og de er ikke alle sammen medlemmer af tossernes klub.
Anmeldelser og omtaler
Engle, astrologi, spøgelser, samtaler med afdøde, ufoer (forstået som rumskibe med besøgende aliens) og lignende er accepteret som reelt eksisterende af en meget stor del af den amerikanske offentlighed. Denne tro er tilsyneladende ganske upåvirket af naturvidenskabelig undervisning. I medierne er paranormale emner populære og dyrkes i tv-dokumentarer og fiktionsserier, fx X-Files.
Anmeldelser og omtaler
Vi lever i en verden, hvor det tilsyneladende ikke anses for bimlende åndsvagt eller særligt afvigende at tro på fake news eller alternative fakta og bruge dem som pejlemærker i livet eller til at manipulere andre med. Vi har åbenbart alle ret til at have vores egne sandheder. Hvordan skelner vi så vrøvl fra virkelighed og fakta fra fantasi? Svaret er: med troværdig viden og videnskab.
Anmeldelser og omtaler
Sommeren 2021 vil i ufokredse sikkert blive husket for en verdensomspændende medieomtale af offentliggørelsen af Pentagons ufo-rapport og fokus på alt, der har med ufoer at gøre. Som tidligere omtalt her på ufo.dk er der tale om en medieskabt begivenhed og ikke tale om, at der sker noget afgørende nyt ifm. udforskningen af ufomyten. Mange medier bringer de samme historier og er hoppet med på den vogn, som begyndte at rulle med de første artikler i New York Times i december 2017. Det er et mediecirkus præget af naivitet, nul kildekritik og mangel på indsigt i ufomyten. Er der da ingen fornuftige stemmer, som har gennemskuet, hvad det egentlig drejer sig om?
Anmeldelser og omtaler
I denne måned udkommer Kevin D. Randles seneste bog The Government UFO Files. The Conspiracy of Cover-up. Både titlen og bogens allersidste sætning, „We have been visited“, sætter forventningerne i vejret.
Diverse
Internationale mærkedage, som fx Kvindernes Internationale Kampdag, er ofte anerkendte af FN og skal bl.a. øge opmærksomheden omkring et samfundsproblem - ifm. Kvindernes Internationale Kampdag er det manglende ligestilling i samfundet.
World UFO Day er ikke anerkendt af FN og heller ikke en dag, som vi i SUFOI markerer - andet end med denne artikel.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted