logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2013 > UFO-Mail nr. 158

UFO-Mail nr. 158
23. april 2013


UFO-historien over dem alle

 

„De mange rygter om flyvende skiver blev i går bekræftet, da efterretningstjenesten ved Ottende Luftstyrkes 509'ende (atom)bombereskadrille på Roswell Army Air Field var heldig at komme i besiddelse af en skive i samarbejde med en af de lokale fåreavlere og sheriffen i Chaves County ...“

Sådan lyder indledningen til en af ufohistoriens mest sensationelle pressemeddelelser. Det skulle blive fødselsattesten på en myte, der nægter at dø: Et fremmed rumskib styrtede ned i sommeren 1947 ved byen Roswell i New Mexico, og det amerikanske militær mørkelagde øjeblikkeligt hændelsen.

Hvad var det egentlig, som styrtede ned? Og hvordan har Roswell-myten udviklet sig? Det belyser SUFOI's formand, Kim Møller Hansen, i denne bog, som kunne have fyldt mange hundrede sider, hvis alle aspekter, vildspor, rygter og gætterier skulle nævnes. Men bogens ambition er at skære helt ind til benet og fokusere på de væsentligste problemstillinger og afdække, hvad der er fakta og myter.

Roswell er på 59 illustrerede sider i A4-format og koster blot kr. 89,-

Roswell kan kun købes i SUFOI Butikken.

Læs her bogens første 10 sider.

Et evt. overskud fra salget af Roswell går til driften af ufo.dk.

Roswell er den anden titel i serien Fakta & Myter. Bogserien behandler temaer, problemstillinger og oplevelser tilknyttet ufomyten. Det er ambitionen med Fakta & Myter, at hver titel bliver læserens jordbundne guide i en fascinerende, men forvirrende verden domineret af mystiske beretninger, konspirationsteorier og halve sandheder.

Seriens første titel var Area 51.
 Hvad mener du
om Roswell-hændelsen?

Ufomyten har aldrig savnet pressetække, specielt ikke i perioder hvor der har været lavvande i nyhedsstrømmen. Medierne har igennem årene bragt resultaterne af talrige meningsmålinger om emnet - og specielt om Roswell og uforelaterede konspirationsteorier. Den mest seriøse og videnskabeligt baserede meningsmåling vedr. Roswell har dog endnu ikke fundet vej til medierne. Undersøgelsen er gennemført af Frank Borzellieri som led i hans afsluttende masteropgave på Fordham University i New York.

I perioden september-december 2009 besvarede 1.066 personer 43 spørgsmål, der skulle give Borzellieri et billede af de personer, som tror på Roswell-hændelsen. Han ville undersøge, hvordan faktorer som fx køn, race, tro, politisk tilhørsforhold og uddannelse karakteriserer den Roswell-troende. Alle svarpersoner fik på skrift præsenteret Roswell-myten så objektivt, som det nu kan gøres, inden de skulle svare på de mange spørgsmål.

Undersøgelsens resultat er offentliggjort i 2011 i bogen Who Believes in Roswell? Discovering the Profile of the Roswell Believer. Hvad kan man så sige om de personer, der tror på Roswell-myten? Borzellieris bog fortjener at blive læst i sin helhed, så man får alle nuancer og forbehold med, men noget forenklet har den Roswell-troende følgende profil:

Den Roswell-troende er en hvid amerikansk, ufointeresseret mand eller kvinde over 30 år uden en videregående uddannelse. Vedkommende har hørt om Roswell-hændelsen før undersøgelsen og hørt om Roswell tv-serien, men er ikke specielt interesseret i science fiction. Han/hun tror på liv i universet, og at det har besøgt Jorden og kontaktet mennesker, men har ikke selv mødt aliens og kender heller ikke personligt nogen, som har. Personen tror på en personlig Gud, liv efter døden, psykiske kræfter, ånder og det paranormale - og er også tilbøjelig til at tro, at mordet på præsident John F. Kennedy var en del af en konspiration.

En af de meget klare konklusioner i Borzellieris undersøgelse er, at jo mere mennesker ved om Roswell-hændelsen, jo mere tilbøjelige er de også til at tro, at et rumskib med aliens styrtede ned. Det kan måske umiddelbart lyde overraskende, men kan måske forklares ved, at langt de fleste bøger, artikler og tv-programmer om Roswell tager udgangspunkt i rumskibshypotesen og forholder sig sjældent særligt kritisk til data. Kritiske eller skeptiske bøger (der forklarer hændelsen som forårsaget af Project Mogul) er langt færre i antal og sælger i øvrigt dårligt. Og så er der dilemmaet med hønen og ægget: Vi ved ikke, hvad der kom først. Var de pågældende Roswell-troende allerede troende, inden de begyndte at læse mere om hændelsen (og under læsningen fortrinsvis har fundet Roswell-pro argumenter), eller er de først blevet troende, efter at bøgernes indhold har overbevist dem?

 
I bogen „Who Believes in Roswell“ lader Frank Borzellieri fire personer kommentere resultaterne, og hvordan de kan tolkes: skeptikerne Michael Shermer og Joe Nickell og Roswell-tilhængerne Stanton Friedman og Thomas J. Carey. Frank Borzellieri har skrevet i alt seks bøger og underviser i journalistik på St. John's University i New York City. Hans undersøgelse af, hvem der tror på Roswell-hændelsen, er den hidtil eneste af slagsen. „Who Believes in Roswell? Discovering the Profile of the Roswell Believer“ er på 160 sider og udgivet af Western Academic Press i 2011 og kan bl.a. købes hos Cultural Studies Press.Fra SUFOI's Fotoafdeling

En 44-årig observatør fra Vestsjælland fortæller i sin indberetning om observationen og sine to videooptagelser bl.a.:

„Jeg har igennem de sidste 2-3 år observeret disse lys omkring 8-10 gange på vej til arbejde i København. Altid på ca. samme tidspunkt - omkring 22.40 til 23.10, hvor jeg så ikke har kunnet se dem mere. Det er foregået på strækningen rute 155 og rute 21, fra Svinninge til ca. Taastrup.
Jeg har et par gange stoppet op, og én gang kigget på dem i en kikkert, og her ved den omtalte episode den 1. maj 2012, filmet dem med min iPhone.“

Forstørret screenprint fra en af de to modtagne videosekvenser med ændrede lys- og kontrastforhold. På billedet anes vejens autoværn under de to lys.

   
Fotografen fortæller: „I den første af videoerne ser man på et tidspunkt tydeligt et lysglimt ved jorden, og to sekunder senere en lyskugle komme til syne. Det har jeg ikke bemærket før, og heller ikke ved selve observationen. Det så jeg først på selve videoen senere. Det ses dog kun én gang.“

Forstørret screenprint fra en af de to modtagne videosekvenser med ændrede lys- og kontrastforhold. På billedet ses vejens autoværn delvist oplyst af lygterne fra forbipasserende bil (th.).

 
Kraftig udsnitsforstørrelse af en videosekvens med to lys, det ene lidt svagere end det andet.
 

„Selve lysene ser ens ud fra gang til gang, og befinder sig også samme sted. Det er 1-3 kraftige gule lys, som skiftes til at lyse op, 1, 2 eller 3 ad gangen. Det ser ikke ud som om de bevæger sig, heller ikke indbyrdes imellem. Intensiteten ser ud til at være konstant. På videoerne ser det godt nok ud som om, intensiteten varierer meget, men det ser ikke sådan ud, når man observerer dem med det blotte øje. Og heller ikke den ene gang, hvor jeg kiggede i kikkert.

Afstanden er umulig at sige, men de befinder sig langt væk, da jeg de fleste gange har observeret dem fra omkring Svinninge/Tuse til Roskilde/Taastrup.

Observationerne har kun fundet sted i de mørke måneder, og når vejret har været klart, og ikke overskyet. Jeg har egentlig villet se, om jeg ikke har kunnet få en bedre optagelse med et bedre videokamera med optisk zoom og billedstabilisering, inden jeg kontaktede jer. Men jeg har desværre ikke observeret lysene siden 1. maj 2012 og er nu skiftet til dagvagt. Så jeg kommer formentlig ikke til at se dem igen, medmindre de også forekommer tidligt om morgenen.

Jeg har spekuleret rigtig meget over, hvad det kan være. Jeg er overbevist om, at det ikke er rumskibe, fly, varmluftballoner, astronomiske fænomener, gadelamper, fyrværkeri, nødblus, laserlys osv., da lysenes karakteristik ikke passer med nogle af disse.

Jeg har pejlet retningen løseligt ind, via forskellige steder jeg har observeret lysene, og Google Maps, og har fået en retning omkring Frederiksværk. Men jeg er langtfra sikker på det præcis er der.

Jeg har dog tænkt på, om der ligger noget militær i den retning, og det kan være flares i forbindelse med øvelse f.eks. Det undrer mig, at lysene så befinder sig samme sted hver gang.

Men i den første af videoerne ser man tydeligt et lysglimt ved jorden, og to sekunder senere en lyskugle komme til syne. Det har jeg ikke bemærket før, og heller ikke ved selve observationen. Det så jeg først på selve videoen. Det ses dog kun én gang.

Jeg ved ikke om det er noget SUFOI har tid, og lyst, til at gå ind i, men min nysgerrighed er vakt, og det kunne jo være, det var noget I havde hørt om før.“


Kommentar fra Toke Haunstrup, SUFOI's Rapportarbejde

Da rapporten blev videresendt til Fotoafdelingen, var det med følgende kommentar fra Toke Haunstrup, SUFOI's Rapportarbejde:

„Det skal bemærkes, at jeg selv med jævne mellemrum har observeret nogle meget kraftige, gullige lys fra Særslev i en retning, som passer meget godt med retningen til Frederiksværk/Frederikssund. Det ses ofte som et antal stærke lys, der synes at komme op over horisonten og hænge lavt over horisonten i et stykke tid (typisk i ca. 3-5 minutter), mens de langsomt daler ned. Der kommer ofte en række af lys over en tidsperiode på måske samlet 10-15 minutter. Lysene ses gerne et par stykker ad gangen.

Det er helt klart min fornemmelse, at der er tale om nogle markeringslys af en art, der sendes op i forbindelse med noget militært. Det kunne fx passe nogenlunde med retningen til Jægerspris lejren. Om der er andre militære anlæg i den retning, har jeg desværre ikke helt styr på.“

Google-kort med angivelse af omtrentlige positioner for videofilmning og Jægersprislejren. Retning ca. NNØ, rød pil, som angivet i den modtagne observationsrapport.


Kontakt til Jægersprislejren

Jægersprislejren er beliggende i Frederikssund kommune i den nordlige del af Hornsherred mellem Isefjord og Roskilde fjord. Jægersprislejren består af et 1531 hektar stort område, der anvendes af forskellige militære enheder herunder Hjemmeværnet, politi og civileskytteforeninger m.fl.

Da retningen for observationen peger i retning af ovennævnte militære øvelsesområde, var det nærliggende at kontakte lejren for at høre deres kommentarer.

Der kom omgående svar tilbage fra kaptajn Morten Malthe Pedersen:

„Jeg havde selv vagten pågældende aften, og kan dermed bekræfte, at der var aktivitet i terrænet.

De lyskugler, der er blevet filmet, er højst sandsynligt lysraketter, som enhederne benytter i stor stil, når de skyder om aftenen. Oftest hænger de i en kæde af tre til fem stk. ad gangen. Nogle gange får de lov til at gå helt ud, inden der bliver sendt nye op, og andre gange holder man lyset ved lige, så længe skydningen pågår.

Vi bliver i øvrigt ofte kontaktet af politiet, der skal høre om vi har observeret nødraketter ud over Isefjorden. Da vi har radarposter med kystudkig over fjorden, kan vi med sikkerhed melde tilbage, at det kun er lysraketter. Lyset kan ses tydeligt fra lang afstand, og anmeldelserne kommer ofte fra Roskildeområdet.

Hvis der havde været andre lyskugler over fjorden den pågældende aften, er jeg sikker på, at posterne ville have meldt det ind, da der kunne være en skyde-sikkerhedsmæssig risiko ved at fortsætte skydningerne - f. eks. ved at der kunne være kommet personer ind i fareområdet.

Jeg håber, dette var svar nok - ellers er SUFOI velkommen til at vende tilbage.“

Med venlig hilsen
Morten Malthe Pedersen
Kaptajn, Ledende Skydeofficer


Ingen tvivl: Lysraketter

Efter modtagelsen af dette svar er der ingen tvivl om, at det er de omtalte lysraketter anvendt i øvelsesøjemed, der er observeret og videofilmet.

Så fotografens bemærkninger om muligheden for en militær aktivitet viser sig i høj grad at være den korrekte forklaring på observation og videooptagelser, suppleret af kommentarerne fra Toke Haunstrup, SUFOI's Rapportarbejde.

I det hele taget er fotografens meget detaljerede bemærkninger i høj grad medvirkende til opklaringen af denne sag.


Fotografens reaktion

Efter at fotografen havde modtaget en kopi af den 18 sider lange rapport om sagen, der er udarbejdet til SUFOI's Fotoafdelings arkiv, fik vi denne tilbagemelding:

„Tak for jeres rapport, og tak fordi I tog jer tid til at undersøge sagen. At det tog sin tid, betyder intet, da det er flere år siden, jeg observerede lysene første gang, så der var absolut intet hastværk.

Jeg er glad for I fandt en god forklaring på lysene, da de virkeligt har pirret min nysgerrighed. Umiddelbart ligner det (meget klare) gadelamper, men de var bare alt for kraftige, i forhold til den, formodede, store afstand, de befandt sig på.

Jeg havde godt på fornemmelsen, at det kunne hænge sammen med militær aktivitet, men var også inde på aktivitet på stålvalseværket i Frederikssund, (men det er vist lukket), eller på Kyndbyværket, som, så vidt jeg har forstået, er et reservekraftværk, som kun bliver startet op, når behovet er der.

Da lysene er meget kraftige, og kan ses vidt omkring, regnede jeg med, at det måske var noget, I havde hørt om før.

Jeg er taknemmelig for den detaljerede rapport, I har fremsendt, det er interessant læsning.“

Fotoafdelingen takker for de varmende ord. Det er i sig selv en stor tilfredsstillelse at have medvirket til opklaringen af denne type mysterier.


En 57-årig observatør fra Kerteminde fremsender fotografier og nævner i sin henvendelse bl.a.:

„Dette billede er taget ud af mit vindue. De 2 sorte pletter sidder på mit vindue, men ‚den gyldne dims’ imellem dem (man kan se solen skinner på den) er set af mig og en ven. Jeg er dog ikke sikker på, hvad det kan være, men mærkelig var den. Billede er taget den 24. marts 2013.“

Herover: Udsnitsforstørrelse med ændring af lys- og kontrastforhold af det modtagne foto.
Tv. kraftigere udsnitsforstørrelse med ændring af lys- og kontrastforhold.


Fotoafdelingens konklusion

Ved at gennemgå de mørke aftegninger med bl.a. filtre i billedredigeringsprogram og sammenholde dem med hinanden, ses ikke nogen udpræget forskel på de tre aftegninger, der efter Fotoafdelingens opfattelse alle tre skyldes de urenheder på vinduet, som fotografen selv nævner i en af de modtagne mails.

Dvs. det kan ikke konstateres, at den midterste aftegning på nogen måde adskiller sig fra de to andre. Ved at ændre på lys- og kontrastforhold m.v. på det originale foto ses der adskillige andre urenheder. De optræder mørke, når de ses på lys baggrund, og lyse, når de ses på den mørke baggrund.

Det lyse parti tv. i aftegningen skyldes efter Fotoafdelingens opfattelse hul i skyen (mere gennemskinneligt sted) med bagvedliggende belysning fra Solen.

Fotografen nævner i sine mails en observation af et lys i forbindelse med fotograferingen. Det er Fotoafdelingens opfattelse ud fra det modtagne materiale, at det desværre ikke er lykkedes at fotografere det fænomen på himlen, som fotografen nævner, og som skulle kunne bekræftes af det andet vidne.

Fotografen bemærker bl.a. efter at have modtaget Fotoafdelingens gennemgang af sagen:

„1000 tak for gennemgangen. Det løser også problemet med, hvad vi så for det en ‚mørk’ ting, der ligeså godt kan være et fly. Jeg troede bare, at jeg fangede det med ‚lys’ på.“


I forrige udgave af UFO-Mail omtaltes en observation fra Østerbro i København den 25. februar, hvor der samtidig var optaget en video. Sagen blev opklaret og omtalt som værende en lille varmluftballon.

Efter at have læst herom i UFO-Mail har en læser nu henvendt sig og bekræftet, at der var tale om varmluftballoner, der blev opsendt et sted fra den nærliggende Fælledparken og fløj parallelt med Borgmester Jensens Alle i nord/øst retning. Hans observation er sket ved Ove Rodes Plads, hvorfra han havde et klart udsyn til Fælledparken.

SUFOI's Fotoafdeling siger tak for bekræftelsen på den forklaring, der var nået frem til.Løst og facts

FBI-dokumentet set af en million

 

I slutningen af marts måned 2013 dukker et gammelt FBI-dokument igen op i mediernes overskrifter.

Denne gang dukker memoet op, fordi det vækker opsigt som det mest søgte dokument i arkiverne på FBI's site, hvor det nu har været set af op mod en million mennesker.

I det aktuelle dokument refereres blot, hvad en agent - her godt nok en ledende FBI Special Agent i Washington, Guy Hottel - har hørt en anden person fortælle om en spændende historie og derfor har bedømt, at denne information skulle videre til chefen for FBI. Oplysningerne adskiller sig ikke fra de øvrige historier, der var i omløb på daværende tidspunkt mange steder, og ingen andre i FBI tillagde dokumentet nogen særlig betydning.


Aztec, New Mexico

Det er den påståede „rumskibsnødlanding“ ved Aztec, New Mexico i 1948, der er baggrunden for udarbejdelsen af dette FBI-memoet fra 1950.

Næst efter den såkaldte Roswell-hændelse i juli 1947, er „Aztec-hændelsen“ det mest omtalte, dissekerede, forfægtede, promoverede og miskrediterede UFO-nedstyrtningstilfælde af alle. Det påstås at have fundet sted i nærheden af Aztec, New Mexico, i 1948.

Der er ingen tvivl om, at selve dokumentet er ægte og udarbejdet som anført, men det siger jo intet om selve indholdets sandhedsværdi.

FBI nævner i øvrigt selv i en såkaldt „disclaimer“ på deres hjemmeside, at indholdet af sådanne offentliggjorte dokumenter ikke nødvendigvis afspejler FBI's nutidige opfattelser og politik m.v. på de omhandlede områder i ældre dokumenter.

Så hvis man tror, at FBI-dokumentet kan anvendes som bevis for, at der er fundet nedstyrtede rumskibe i USA, så er man virkelig på afveje.

FBI-dokumentet fra 22. marts 1950 har i øvrigt været frigivet og dermed offentliggjort i mange fora siden 1977, så det burde egentlig ikke kunne være årsag til det mediepostyr, det vakte i 2011, hvor eb.dk anvendte denne overskrift:

I Danmark havde Ekstra Bladet denne overskrift fremme på eb.dk den 11. april 2011. BT havde en overskrift i samme stil, men de hidtil hemmelige dokumenter havde da faktisk været kendt i mindst 34 år.

Man kan få mere baggrund i artiklen FBI dokumentet og Aztec historien i nyhedsbrevet UFO-Mail nr. 132, juli 2011: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2011/um11-132.php.


Dokumentet set af en million

På trods af dokumentets tvivlsomme ufo-relevante værdi, har det stadig stor offentlig interesse, og FBI oplyser 24. marts 2013, at næsten en million mennesker nu har kigget på dokumentet, der er det mest søgte i deres arkiv.

Det undrer FBI, der gør opmærksom på, at deres arkiver jo indeholder oplysninger om kendte navne som eksempelvis Al Capone, Bonnie og Clyde samt John Dillinger. I arkiverne optræder også folk fra underholdningsbranchen som f.eks. Marilyn Monroe og Frank Sinatra, men det er åbenbart ikke af samme interesse.

Se CNN's beretning om sagen:
http://edition.cnn.com/2013/03/28/us/fbi-flying-saucers-memo/index.html
https://www.youtube.com/watch?v=53s8amrBfMs

Se memoet og søg selv i FBI's arkiver:
http://www.fbi.gov/news/news_blog/ufos-and-the-guy-hottel-memo.


Solsøjler i Belgien

 
Disse optagelser af „solsøjler“ stammer fra Huy i det østlige Belgien.

Som omtalt i UFO-Mail nr. 153 http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-153.php er en solsøjle en lodret lysstribe, der i heldige tilfælde kan ses over eller under Solen ved op- eller nedgang. Den opstår ved spejling (refleksion) af lys i - eller på - de iskrystaller som høje skyer (cirrusskyer) består af. Solsøjler kan kun ses, hvis skyerne befinder sig mellem iagttageren og lyskilden.

Mere viden om solsøjler:
http://www.dmi.dk/dmi/hvad_er_solsoejler og
http://www.dmi.dk/dmi/popup_-_solsoejlegalleri.htm.En bog, som lover for meget

 
Kevin D. Randle (f. 1949) lod sig i 2009 pensionere som oberstløjtnant efter en lang militærkarriere. Han har en flot uddannelsesmæssig baggrund, bl.a. i journalistik og en ph.d. i psykologi.

I april 2013 udkom bogen Alien Mysteries, Conspiracies and Cover-Ups skrevet af den meget kendte, amerikanske ufolog Kevin D. Randle. Jeg har ikke tidligere læst noget af Randle, selv om der ellers skulle have været rig mulighed for det, da han er forfatter til ikke mindre end 80 bøger - de fleste science fiction-historier eller bøger af historisk karakter.

Mit kendskab til Randle begrænsede sig inden læsningen af den nye titel til det, jeg har læst og hørt om hans Roswell-bøger. På nettets mange sites om Roswell-hændelsen citeres hans bøger flittigt, og selv om han efter sigende skulle være blevet mindre aktiv på dette område, kan man på hans blog A Different Perspective jævnligt læse om hans fortsatte research i sagen.

Randles to klassiske bøger om Roswell-hændelsen - UFO Crash at Roswell og The Truth about the UFO Crash at Roswell - har givet ham nogle alvorlige ridser i lakken, efter afsløringen af at hans medskribent Donald Schmitt i sin tid (og uden Randles vidende) pyntede sig med akademiske titler, men i virkeligheden var postbud. Det er jo ingen ulykke, langt værre er det, at Donald Schmitt under arbejdet med bøgerne sjuskede og fuskede så meget med researchen, at Randle efterfølgende har måttet skrive et par Roswell-bøger yderligere for at rette op på de mange fejl og mangler, fx Schmitts opdigtede vidner. Denne problematik kan man læse mere om på det glimrende site The Roswell Files.

Alien Mysteries, Conspiracies and Cover-Ups er ikke nogen Roswell-bog som sådan, selv om hændelsen fylder en del i den. Bogen er en velskrevet og nogenlunde kronologisk gennemgang af ufohistorien fra Ezekiels åbenbaring til moderne ufokonspirationsteorier. Randles mission er at vise, hvordan myndighederne har behandlet emnet siden Roswell-hændelsen i 1947 med fortielser, klodsede bortforklaringer og diverse undersøgelseskommissioner osv. Det er der ikke så meget nyt i, og slet ikke noget overraskende i, hvis man er godt hjemme i emnet. Men er ens interesse for ufomyten af nyere dato, kan Randles bog være et fornuftigt udgangspunkt. Det er heller ikke nyt, at synsvinklen er meget amerikansk: Som andre amerikanske forfattere anskuer Randle verden gennem amerikanske briller.

Randle er ganske klar i spyttet, når han omtaler åbenlyse svindelnumre, som fx MJ-12 dokumenterne og Ray Santillis Roswell-obduktionsfilm, men mange andre steder i bogen savner man som læser klare udmeldinger og konklusioner. Det gælder fx omtalen af Roswell-hændelsen, hvor det forbliver uklart, hvad han i dag mener om hændelsen. Bogens på-den-ene side-og-på-den-anden-side fremstillingsform er nok klogt valgt på et amerikansk marked med mange købedygtige rumskibstroende. De vil ikke blive fornærmede over Randles måde at skrive på, men måske føle, at bogens titel lover lige vel meget.

 
„Alien Mysteries, Conspiracies and Cover-Ups“, 340 sider, illustreret, Visible Ink Press 2013.Ny analyse af ufo-klassiker

I UFO-Mail nr. 136 (26. oktober 2011) bragte vi artiklen „Flyvevåbnets ufo-mareridt“, hvor der var en grundig gennemgang af Condon-kommissionens uopklarede „Sag 46“: McMinnville-billederne fra Oregon den 11. maj 1950.

Som det fremgik af artiklen, tyder rigtig meget på, at familien Trent har drevet gæk med offentligheden og taget to fotografier af en model ophængt i en tynd tråd fastgjort til de ledninger, som også ses på de berømte ufo-fotos.

På en ny hjemmeside - www.ipaco.fr - støttes denne svindelhypotese. Hjemmesiden er oprettet af fotokyndige franskmænd, men findes også i en engelsksproget udgave og er enkel at gå til. Den 27 sider lange fotoanalyse „Back to McMinnville pictures“ er offentliggjort den 23. marts 2013 og udarbejdet af Antoine Cousyn, François Louange og Geoff Quick.

/kmh

Journalisten Bill Powell sidder med „Telephone-Register“ med Trents forsidebasker.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2013. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted