logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Astronomi, rumfart,fly og liv i rummet

Astronomi, rumfart, fly og liv i rummet

De er ikke iklædt vaskebjørnshuer, selv om de vader rundt i vildnisset og leder efter de yderste grænser.
Pludselig får jeg i vestlig retning øje på et hvidt lys, som var det landingslyset fra et fly, komme roligt flyvende UDEN motorlarm.
Sådan indleder en 49-årig observatør sin beskrivelse af det usædvanlige lys, han observerede fra Kolding om natten d. 20. juni 2010.
Den gode nyhed er, at meningsanalyser fortsat viser, at mellem en og to tredjedele af offentligheden tror på eksistensen af ikke-jordisk liv. Den mærkelige nyhed er, at en lignende brøkdel tror, at en del af dette liv også besøger Jorden.
NASA meddelte midt i september 2023, at astronomerne havde opdaget specifikke organiske forbindelser i atmosfæren på en exoplanet kaldet K2-18 b. Offentliggørelsen var sammenfaldende med NASA's egen pressekonference om ufoer og den famøse mexicanske ditto om fundet af 1.000 år gamle alien-mumier, så den fik kun begrænset opmærksomhed i pressen.
Det er en tilsyneladende normal torsdag. Men for 211 år siden gik en stjerne, 211 lysår borte, med en masse på cirka 20 gange Solens, ind i sit slutstadium. Derved afgav den et såkaldt „gamma-burst“ eller „gamma-glimt“. Denne impuls rammer nu den østlige del af Jordkloden.
Der findes en skrøne, der er så populær, at næsten alle tror på den, nemlig at der svømmer alligatorer rundt i kloakkerne under New York. En anden skrøne, der er næsten lige så populær, handler om, at det eneste menneskeskabte, som astronauterne kan se fra rummet, er Den kinesiske Mur. Glem det.
NASA landsatte i januar 2004 to robotter på Mars-overfladen og har planer om flere Mars-missioner samt på længere sigt planer om at sende mennesker til Mars.
Den amerikanske rumsonde Mars Global Surveyor fik den 5. april 1998 mulighed for at fotografere det område på planeten Mars, hvor det berømte Mars-ansigt er placeret.
 
Edgar Mitchell blev først og fremmest kendt som det 6. menneske på Månen. Sammen med Alan Shepard havde han rekorden i historiens længste vandring på Månen, nemlig ni timer og 23 minutter i to dage i 1971. Efter sin karriere som astronaut blev han dog især kendt som fortaler for diverse new age-ideer samt ikke mindst ufo-konspirationsteorier. Han var derfor også kendt som „mystiker-astronauten“.
Gennem de seneste 10 år har 5 millioner personer - samt deres 5 millioner personlige computere - lyttet efter signaler fra ikke-jordiske væsener, som måske har forsøgt at kommunikere med Jorden fra deres fjerne planet på den anden side af Mælkevejen.
Først var det amerikaneren Dennis Tito, der gjorde det. Derefter kom sydafrikaneren Mark Shuttleworth.
 
„Himlen over Danmark er som en kæmpestor gratis biograf. Der kører en ny forestilling hver eneste dag og hver eneste nat - og der er plads til alle. På plakaten er et stort udbud af skiftende forestillinger, fx de store vejrmæssige dramaer, de smukkeste romantiske scener, nærmest surrealistiske farvestrålende kunstværker, de kedelige farveløse helaftensfilm og små forunderlige kortfilm. Alt muligt fra atmosfærens turbulente lag eller fra universets tilsyneladende stille dyb.“
Mere end 1,7 million mennesker i 224 lande verden over er i gang med at søge efter livstegn fra det ydre rum ved hjælp af deres computer.
De tre første astronauter er landet på Den Internationale Rumstation (ISS). Rumstationen er ved at blive bygget 380 km fra Jorden i et samarbejde mellem 16 lande.
I de kommende år vil himlen blive fyldt med et stigende antal fantastiske fly. Men der vil ikke sidde interstellare rejsende i disse fartøjer. De vil højst sandsynligt være af jordisk oprindelse.
Inden afrejsen til vores feriemål Puerto Rico i Caribien var vi fast besluttet på at aflægge Arecibo Observatoriet et besøg.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted