logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Manipulation og fup

Manipulation og fup

I det seneste nummer af bladet UFO-Kontakt, som udgives af IGAP (Internationalt Tilvænningsprogram), bringes et flot farvefoto med en opsigtsvækkende billedtekst.
Patrick Huyghe og Dennis Stacy står bag bogforlaget» Anomalist Books«, som bl.a. udgiver bogserien The Anomalist.
- et 60 år gammelt Cover-Up eller?
 
Den gamle svindelsag fra B.T. 8. juli 1959 gravet frem i dansk YouTube-produktion.
Man skulle ellers tro, at svindelsagen fra 1959 med tallerkenfotos på forsiden af B.T. var lagt effektivt i graven, men der findes stadig folk, der lever og ånder for, at myndigheder naturligvis skjuler sandheden om ufoer for offentligheden incl. os andre naive tosser.
Under forårsoprydningen fandt jeg en side fra Politiken den 20. august 2000. Der må have været en god grund til at gemme siden. Og jo, nederst på siden stod overskriften: »Studerende afviser Darwin«.
 
Ufomyten blev født, da Den Kolde Krig tog form efter afslutningen af Anden Verdenskrig. Denne udvikling er veldokumenteret og grundigt beskrevet, bl.a. i SUFOI's bogudgivelse UFO'er - Myter og viden. Kan vi så stadig lære noget nyt om ufomytens første år? Har vi ikke snart vendt alle sten og belyst emnet fra alle mulige vinkler? Nej, ikke hvis man skal tro James Carrion.
Washington D. C. har været hjemsted for flere mærkelige „publicity-stunts“ gennem årene, men den seneste „falske høring“ om ufoer slår alle rekorder. Efter min mening var dette cirkus totalt spild af tid og penge. Heldigvis drejer det sig ikke om skatteborgernes penge. Det er Steve Bassett, som har lokket en godtroende, rig fyr til at smide penge ud for at kaste glans over en ufo-konference.
I 1966 skabte astronomen J. Allen Hynek opstandelse, da han som talsmand for Project Blue Book (det amerikanske flyvevåbens afdeling for ufoundersøgelser i perioden 1952-1969) under en hektisk pressekonference nævnte, at en række ufooplevelser i Michigan bl.a. kunne være udløst af „sumpgas“. De gode borgere i Michigan følte sig latterliggjort af Hyneks sumpgas-udtalelse
Ideen om maskiner, der kan producere uanede mængder af energi ud af intet, dukker jævnligt op i forbindelse med ufo-spørgsmålet.
Den 19. august 1983 tog nordmanden Pål Kristian Vaag et enkelt billede, som skabte forsidehistorier på avisen Verdens Gang (VG) og i en periode blev godt stof i store dele af den norske presse. Pål Kristian Vaag var dengang en værnepligtig 20-årig og bosiddende i byen Aure, ca. 100 km vest for Trondheim. Hans farvefoto viste en klassisk „flyvende tallerken“ med blå himmel, bjerge og skov i baggrunden og fangede også det norske forsvars interesse.
En gammel fake video af en flyvende tallerken, som eskorteres af to amerikanske jagerfly, spredte sig endnu en gang som en steppebrand på Facebook, da den blev delt sidst i juli i år.
Der har i mange år været stille omkring Uri Geller. Hvad laver han egentlig i dag? Påstår han stadig, at han kan sætte ure i stå og bøje skeer?
1998 var ingen undtagelse. Der er opstået ejendommelige aftegninger i kornmarker rundt om i Danmark, men ikke på Lolland, hvor man ellers de foregående tre år har haft såkaldte korncirkler hos den samme gårdejer ved Holeby på Midtlolland.
UFO-videooptagelser, der udgiver sig for at være ægte, har eksisteret i årtier lige siden, videokameraet blev opfundet. Videooptagelser blev i starten udgivet på diverse typer af videobånd/kassetter og blev spredt verden over som værende det seneste bevis på rumvæseners eksistens.
Det måtte jo komme: Ruslands svar på nedstyrtningen ved Roswell. Den 2. januar sendte svensk TV4 en 90 minutters dokumentarudsendelse med titlen »KGB's hemmelige UFO-arkiv«.
Mennesker, som hævder at have været i forbindelse med såkaldte ufonauter, inddeler man tit i to grupper: Kontaktpersoner og bortførte. På engelsk: contactees og abductees. Lidt forenklet består forskellen mellem de to grupper primært i, at de første har en god oplevelse, medens de sidste har en dårlig. I 1980 fandt man i England liget af den polske indvandrer Zygmund Adamski liggende på toppen af en kulbunke.
...og andre skøre historier. Nej, det er ikke George Adamski, som spøger. Det kunne til gengæld være overskriften på nogle af de ufo-historier, som medierne har bragt det seneste års tid.
Netop som det var blevet hverdag, at ufoer var blevet et seriøst emne på regeringsplan i USA, i Brasilien og i flere andre lande, trak den stort anlagte ufohøring i den mexicanske kongres tæppet væk under både den seriøse tilgang og en lang række til lejligheden indbudte ufopersonligheder fra hele verden, som skulle vidne ved høringen.
Den 1. oktober 1997 kunne surferne på Internettet opleve intet mindre end en sensation. En ufo filmet på video blev lagt ud på nettet, så alle kunne se det bevis, som ufologerne har sukket efter i de seneste 50 år.
 
Der er nu gået over et halvt år, siden nyheden om Pentagons „hemmelige“ ufoundersøgelser ramte medierne. Der har siden været mange komplicerede overvejelser om undersøgelsens sande navn. Der er desuden dukket en tredje, kort, infrarød film op, som dog stiller flere spørgsmål, end den besvarer. Og så handler historien i stadig højere grad om nogle mystiske metalstumper. At finde hoved og hale i denne indviklede historie er efterhånden lidt af en udfordring.
 
Den 20. juni 1977 udsendte ITV i Storbritannien Alternative 3, der til forveksling lignede en dokumentarudsendelse. Afsnittet blev præsenteret som en del af serien Science Report produceret af Anglia TV. Den indledende speak forklarede, at man oprindeligt havde tænkt sig at sende et helt andet afsnit, men noget var gået galt.
 
I de sidste uger af 2017 blev de internationale medier ramt af en veritabel ufostorm, hvor ikke en gang lille Danmark gik ram forbi. Det blev nemlig afsløret, at Pentagon, det amerikanske forsvar, i en årrække havde undersøgt ufomeldinger. Og det til trods for, at man i mange år hårdnakket har påstået ikke at være interesseret i fænomenet. Mange ufoentusiaster havde derfor svært ved at få armene ned, og mente, at dette måtte være begyndelsen på den store afsløring. Desværre viser en nærmere undersøgelse, at mistanken om lyssky dagsordener ikke kun begrænser sig til Pentagon.
Den 5. maj 2015 bliver en verdenssensation afsløret på National Auditorium i Mexico City. Begivenheden i det 10.000 sæder store auditorium streames live på nettet og handler om to farvedias, som viser en Roswell-alien i et laboratorium. Publikum vil få vist en dokumentarfilm om analysen af de to billeder fra 1947.
Hvordan gik det så med verdenssensationen, som skulle afsløres den 5. maj 2015 i National Auditorium i Mexico City? Kunne arrangørerne fremvise beviser for, at de to såkaldte Roswell-dias viser en alien fra 1947? Og hvordan oplevede tilskuerne forestillingen?
Der har i mange år været lidt stille omkring Erich von Däniken. Nye „profeter“ har dog siden de hektiske år i 1970erne taget hans vilde „teorier“ til sig og dyrket dem, hvilket ikke har gjort ideerne mere jordnære.
Det amerikanske tidsskrift »»MUFON UFO Journal«« har i de seneste numre bragt en del artikler om ufo-bortførelsesfænomenet. I decembernummeret var det så dr. Roger Leirs tur til at fortælle om sine erfaringer på området.
 
Der findes områder, hvor ufoobservationer er så hyppige, at der tales om et såkaldt hotspot. Et af disse hotspots er den berygtede Skinwalker Ranch i USA. Da en familie flyttede ind i 1994 for at opdrætte kvæg, blev det begyndelsen på et veritabelt mareridt, hvor de ikke kun blev terroriseret af poltergeister og andre overnaturlige monstre, men også havde en lang række ufooplevelser og blev udsat for kvægmishandlinger. Dette fik rigmanden Robert Bigelow til at sende et hold videnskabsmænd til ranchen for at finde ud af, hvad der egentlig foregik. Ifølge kilder resulterede disse undersøgelser i mindst to dødsfald!
Internettet bliver flittigt brugt. Det mærker vi tydeligt, dels på foreningens hjemmeside og dels på de mange henvendelser vi får, når folk i cyberspace er stødt på informationer, som de undrer sig over og ønsker en forklaring på.
 
Den 15. juli 2019 kunne adskillige danske nyhedsmedier fortælle, at en begivenhed oprettet på Facebook opfordrer til, at man møder op ved Area 51 og stormer basen den 20. september for at befri de aliens, som myndighederne - ifølge konspirationstilhængere - holder indespærrede på den topsikrede amerikanske militærbase i Nevadas ørken. Mere end 1,7 millioner Facebook-brugere tilmeldte sig begivenheden.
Onsdag den 18. august 1999 kunne DR2 klokken 20.21 i udsendelsen »U.land undersøger« vise en optagelse af et fremmed væsen, som er under forhør på den tophemmelige base Area 51 i Nevada.
 
„...et af de mest imponerende billeder af et formodet ikke-jordisk væsen bjærget fra en nedstyrtet ufo. I mange år blev det antaget, at fotografiet var taget i forbindelse med en nedstyrtning i USA, men for nylig fandt man ud af, at det er taget i Tyskland kort før Anden Verdenskrig. Officererne, der holder væsnet, er højtstående medlemmer af SS...“
 
Trinity-styrtet fra 1945 har på det seneste fået en del opmærksomhed i forbindelse med whistleblower David Gruschs påstande om, at det amerikanske forsvar systematisk har indsamlet vragrester fra ufoer i adskillige årtier. Men nu har journalisten Douglas Dean Johnson fundet det endegyldige bevis for, at Trinity-historien er fup og svindel fra ende til anden. Læs med her, og få sandheden om det påståede ufostyrt.
 
En ufosag fra 1994 bliver tit fremhævet som en af de bedst dokumenterede og ikke mindst troværdige. Den foregik i skolegården på en afrikansk skole. Ikke mindre end 62 skolebørn blev pludselig konfronteret med en flyvende tallerken og ikke mindst fartøjets pilot. Børnene lavede senere tegninger af deres temmelig uhyggelige oplevelse. To meget kendte ufologer, journalisten Cynthia Hind og psykologen John Mack, interviewede senere børnene.
Overdrivelse fremmer forståelsen. Der er i disse år en tendens til at udtrykke sig med overdreven brug af tillægsord o.lign. Alting er enormt, fantastisk, sensationelt, katastrofalt eller „helt kanon“!
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted