logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > UFO-observationer

UFO-observationer

Et mexicansk jagerfly har under en rutinepatrulje filmet 11 uidentificerede flyvende objekter på himlen.
1910 var på mange måder et bemærkelsesværdigt år, hvor flere interessante, historiske begivenheder fandt sted. Det var det år, hvor Halleys Komet (officielt kaldet 1P/Halley) kom forholdsvis tæt på Jorden og førte et større spektakel med sig.
En familie i Bjæverskov på Sjælland så den 7. maj 2000 mellem kl. 12 og 14 en masse „kugler“ på himlen. Fænomenet blev videofilmet i over 8 minutter, indtil videokameraet løb tør for strøm.
I 1980erne var der meget stille på den europæiske ufo-scene. Stilheden varede til den 9. oktober 1989, da det sovjetiske nyhedsbureau TASS søsatte en historie om en ufolanding i en park i Voronezh omkring 500 km sydøst Moskva. Ifølge rapporterne steg et par treøjede uhyrer og en mekanisk dværg ud af det landede fartøj og skød med et laservåben mod en dreng, der blev usynlig.
Uddrag af danske ufo-rapporter.
SUFOI modtager fortsat mange indberetninger om observationer. De fleste kommer ind via vores hjemmeside. Begrænsede ressourcer forhindrer os imidlertid i at foretage en egentlig behandling og undersøgelse af rapporterne - omend enkelte udvalgte sager bliver undersøgt nærmere.
Torsdag den 13. marts 1997 skete en af de mest omfattende ufoobservationer i ufologiens historie. Det foregik i delstaten Arizona og ikke mindst hovedstaden Phoenix, som ligger i den sydvestlige del af USA. I hundredvis - måske snarere i tusindvis - af mennesker blev dengang vidner til en række meget mystiske lys, som skulle komme til at ændre manges syn på ufoerne. Lysene fremtrådte nemlig som et gigantisk V-formet luftfartøj, der ganske langsomt og uden lyd bevægede sig hen over statens nattehimmel. Mange mener, at denne observation er det hidtil bedste bevis på, at vi får besøg af rumvæsner - og at de forsøger at fortælle os noget!
Den 30. og 31. marts 1993 var mere end hundrede observatører i Storbritannien vidner til en serie ufo-observationer. Mange af observatørerne var politifolk og militærpersoner. Ufoen fløj direkte over to RAF-baser. Det følgende er den usædvanlige historie om det, som er blevet kaldt „Det britiske ufo-mysterium“.
Et halvt århundrede er gået, siden Skandinavisk UFO Information (SUFOI) blev dannet, og arbejdet med at indsamle beretninger om observationer af ufoer begyndte. Siden da har SUFOI undersøgt adskillige tusinde rapporter gennem et ihærdigt og ofte møjsommeligt arbejde, der - i lighed med de øvrige aktiviteter i SUFOI - har været båret af en frivillig og ulønnet indsats fra en bred kreds af personer.
Det var overskriften i Ekstra Bladet torsdag den 8. januar 2009. En stor vindmølle i Lincolnshire i England havde på mystisk vis mistet en 20 meter lang vinge og fået en anden bøjet natten til søndag den 4. januar 2009.
Mennesket har behov for at skabe orden i kaos. Vi har brug for en historie - en tidslinje, ligesom en tørresnor, hvor skelsættende begivenheder kan hænges op, så vi har en begyndelse, en fortid, nutid og en fremtid. Ufologien er ingen undtagelse.
Er der en sammenhæng mellem uddannelse og troen på det overnaturlige? Astronomiprofessor Carl Sagan skrev i 1995 i bogen »The Demon-Haunted World«, at „videnskaben er et lys i mørket“. Kun sund, videnskabelig uddannelse kan bekæmpe mørkets dæmoner: pseudovidenskab og overtro.
I 1965 fik en række ufooplevelser i USA omfattende medieomtale. En af de mest dramatiske observationer under ufobølgen fandt sted den 3. september 1965. Vidnerne var den 18-årige Norman J. Muscarello og politibetjentene David R. Hunt og Eugene Bertrand.
„Vi bliver forfulgt af et kraftigt lys på vores styrbords side - samme højde - samme hastighed! Vi kan ikke identificere noget, kun en lyskugle, en stor lyskugle!“ Sådan lød det over radioen fra kaptajn Kahn i en Hawker Siddeley 748 fra Guyana Airways.
Lørdag den 24. juni var aftenen lun. Det var næsten vindstille i Nordjylland, og mange nød det gode vejr udendørs. Derfor lagde en del mærke til nogle tydelige lys, der bevægede sig langsomt på den skyede himmel kort efter kl. 23.30.
Flyvevåbnets såkaldte „X-Files“ i form af en brevordner med 329 sider uforapporter fra perioden 1978-2002 blev offentliggjort den 28. januar 2009.
Civile og militærpersonel iagttager uafhængig af hinanden samme lysfænomen på himlen. Desuden er radar og jagerfly involveret i en spændende sag fra 1976. Blandt utroligt mange relativt uinteressante sager i FTK's åkaldte „ufo-mappe“ er der i det mindste én med en del mere substans i.
Spændende indberetninger fra Flyvestation Tórshavn, fra Politiet på Thule Air Base og fra andre grønlandske politimyndigheder.
Det hævdes ofte, at både astronauter og kosmonauter har set ufoer i rummet. Det er påstande, som tilsyneladende bakkes op af mange videoklip på YouTube.
Kort efter observationen af ejendommelige lysfænomener på himlen, underrettede en 24-årig journaliststuderende Skandinavisk UFO Information, om sine iagttagelser den 31. juli 2004.
Mystisk missilopsendelse har vakt opstandelse og undren i USA. Virkeligheden var formentlig også en helt anden.
En lokal radiostation og en avis i Valley, Alabama, har modtaget 6 farvefotos, der viser en „rumkapsel“ over en mark.
De fleste af UFO-Nyts læsere har sikkert hørt om ufo-fænomenet i Hessdalen.
Nogle hjemmesider udmærker sig ved at være meget enkle og kortfattede mht. tekst og diverse pynt. Det kunne være udmærket, hvis ikke informationerne lige dreje de sig om angiveligt sensationelle videooptagelser af ufoer.
Om aftenen den 25. august 1951 fløj en vingeformet formation af 18 blålige objekter med stor hastighed hen over byen Lubbock i Texas.
 
„Jeg kom kørende alene i min patruljevogn torsdag aften kl. ca. 22.50. Pludselig bliver vognen omgivet af et skærende, blåhvidt lys, samtidig med at motoren stopper. Bilens lys forsvandt også, selv lyset fra tændingslampen. Jeg trak ind mod siden af vejen og bremsede op. Det kraftige neonagtige lys udenfor blændede mig i den grad, at jeg ikke kunne se noget ...“
Ifølge avisen The Sun den 1. juni 2001 har Sharon Rowlands, 44 år, fået 20.000 £ af det amerikanske tv-selskab Kiviat Productions for en video, som hun optog sidste år af en gigantisk ufo.
Den canadiske jagerpilot Robert Childerhose tog den 27. august 1956 kl. 18.20 lokal tid et foto af et lysende objekt. Trods mange forsøg på at finde en forklaring er det fotograferede fænomen stadig en gåde.
Når ufo-interesserede diskuterer deres yndlingsemne, går bølgerne tit højt. Nogle gange udvikler uenighederne sig imidlertid til et ikke kun fornøjeligt, men også meget frugtbart samarbejde. Som det fx skete i starten af maj på Skandinavisk UFO Informations debatgruppe på Facebook omkring en sag fra San Diego i USA.
Beretningen om Almind-rumskibet i ufo-nyt nr. 3 burde for udenforstående måske gøre min beretning overflødig, men, men, men, så let slipper I nu ikke.
I maj 1950 tog farmeren Paul Trent i McMinnville (Oregon) to billeder af et usædvanligt objekt. Billederne har siden været undersøgt af det amerikanske flyvevåben og utallige ufologer.
Observationer af „umulige“ fartøjer set på himlen er meget almindelige. De bliver også almindeligvis ignoreret. De bliver i hvert fald ignoreret af de officielle kanaler og magthaverne.
Dette spændende foto er taget fra et ledsagerfly den 16. juli 1988 over Hemet i Californien.
Den 11. maj 2004 fandt mange mexicanske og udenlandske aviser de store overskrifter frem for at bringe historien om, at et mexikansk militærfly havde filmet 11 ufoer.
 
En ufosag fra 1994 bliver tit fremhævet som en af de bedst dokumenterede og ikke mindst troværdige. Den foregik i skolegården på en afrikansk skole. Ikke mindre end 62 skolebørn blev pludselig konfronteret med en flyvende tallerken og ikke mindst fartøjets pilot. Børnene lavede senere tegninger af deres temmelig uhyggelige oplevelse. To meget kendte ufologer, journalisten Cynthia Hind og psykologen John Mack, interviewede senere børnene.
NASA forsøger i øjeblikket at identificere et lille objekt, der blev filmet af besætningen om bord på den internationale rumstation ISS torsdag morgen den 12. juni 2003.
Nogle hjemmesider udmærker sig ved at være meget enkle og kortfattede mht. tekst og diverse pynt. Det kunne være udmærket, hvis ikke informationerne lige dreje de sig om angiveligt sensationelle videooptagelser af ufoer. I sådanne tilfælde kunne jeg godt ønske mig fyldige referater af begivenhedsforløb samt analyser. Men et er ønsker, noget andet virkelighed. Se blot følgende sag:
Stanford, Californien, 29. juni 1998 - I den første uafhængige undersøgelse af ufo-fænomenet siden 1970 konkluderer et panel af naturvidenskabsmænd, at nogle observationer er ledsaget af fysiske beviser, som er værd at undersøge videnskabeligt.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted