logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 246

UFO-Mail nr. 246
3. oktober 2017


Så er årets ufo-bog på lager!

De 12. oktober 2017 udkommer SUFOI's store jubilæumsbog UFO'er - Myter og viden med 204 gennemillustrerede sider. Læs mere her og bestil allerede nu.Når drømmene får vinger

Den 2. oktober 1942 lettede Bell XP-59 Airacomet fra Edwards AFB. Dermed trådte US Army Air Force ind i jetalderen. I de efterfølgende årtier har hundredvis af jetdrevne amerikanske testudgaver af bombefly og jagerfly fået luft under vingerne. Alle udviklet af flydesignere, teknikere og testpiloter, for hvem fremtiden var lige her og nu - og den havde vinger.

I artiklen „Drømmefabrikken Skunk Works®“ i UFO-Mail nr. 231 omtalte jeg bogen The Projects of Skunk Works - 75 Years of Lockheed Martin's Advanced Development Programs skrevet af Steve Pace. Nu har Pace skrevet endnu et pragteksemplar af en bog: The Big Book of X-Bombers and X-Fighters - USAF Jet-Powered Experimental Aircraft and Their Propulsive Systems.

 
Bell P-59B Airacomet udstillet på National Museum of the United States Air Force.

På 360 sider, illustreret med mere end 250 illustrationer, får man historien om alle de X-bombefly og X-jagerfly, der har set dagens lys i USA siden 1942. Dvs. 90 fly og alle deres varianter er beskrevet i tekst og et fremragende billedmateriale suppleret med gode tabeller, faktabokse og resumeer - lige fra XB-43 til B-2A og XP-59A til F-35A. Nogle forblev en vision. Andre kom i masseproduktion. Men alle har flyttet grænserne for, hvad luftfartøjer kan og skal.

Mange af eksperimentalflyene har virkelige set underlige ud i testfasen, og når man så også får at vide, at de har været længe undervejs, forstår man godt, at folk, der uforvarende har fået et glimt af disse fantastiske luftfartøjer i en samtid, hvor mere gammeldags flytyper er normalen, har tolket dem som noget fremmedartede og måske mystisk - og så taler vi kun om observationer i USA. Tænk også på, at mange andre steder i verden, fx i Storbritannien, Frankrig, Rusland og Kina, har der i årtier været eksperimenteret med nye flytyper, droner og avancerede våbensystemer.

Testversioner af fly kan være på tegnebrættet i lang tid, før de måske bliver luftbårne og i bedste fald også ender med at komme i serieproduktion. Fx fløj testudgaven af Lockheed Martin F-35 Lightning II (Joint Strike Fighter) første gang som X-35 i 2000 og fik sin jomfruflyvning som F-35 i 2006. Danmark har bestilt op til 27 eksemplarer af dette såkaldte femtegenerations kampfly, der bliver en del af det danske forsvar fra 2020. I marts 2017 var der i alt produceret 231 eksemplarer af F-35. Billedet viser en F-35A Lightning II fotograferet i maj 2013 over Florida.
(Foto: Master Sgt. Donald R. Allen/U.S. Air Force)
 

 

De mange fly i The Big Book of X-Bombers and X-Fighters er i dag offentligt kendte, men har engang været omgærdet af hemmelighedskræmmeri og beskyttet af dækhistorier. Steve Pace gør i bogen også opmærksom på, at der helt sikkert stadig findes projekter, som han ikke kender til, og som er hemmeligstemplede og formentlig forbliver det i mange år endnu.

The Big Book of X-Bombers and X-Fighters er ikke en bog om ufomyten. Alligevel er den med til at tegne billedet af en virkelighed, som nemt overgår manges fantasi og kan skabe forestillinger og fortællinger, der også påvirker ufomyten. Er man bare lidt interesseret i flyhistorie, er bogen selvfølgelig en oplagt anskaffelse.


 

Steve Pace: „The Big Book of X-Bombers and X-Fighters - USAF Jet-Powered Experimental Aircraft and Their Propulsive Systems“, Zenith Press, an imprint of The Quarto Group, 2016. Kan bl.a. købes her. 
Rob Brotherton: „Suspicious Minds - Why We Believe Conspiracy Theories“, 304 sider, Bloomsbury Sigma 2016. Med enkelte, velvalgte tegninger fra psykologiske eksperimenter samt gode referencer og noter og et brugbart stikordsregister. Bogen kan bl.a. købes her. Rob Brotherton har hjemmesiden The Psychology of Conspiracy Theories.

Kan det nu også passe?

Mistænksomhed er medfødt, så vi er alle disponerede for at blive konspirationsteoretikere. Alle er faktisk konspirationsteoretikere - i hvert fald en gang imellem. Alle store hændelser kan spores tilbage til bevidste beslutninger taget af konspiratorer. Vi har alle et behov for at forstå vores omverden, skabe mening og få store og små hændelser sat i system, men nogle ser i overdrevent omfang mønstre og sammenhænge over alt og tegner alt for mange streger mellem prikkerne. For de mest indædte konspirationsteoretikere er den enkle forklaring aldrig løsningen, for der er altid et andet lag, skjulte motiver og hemmelige kræfter, som kan afdækkes. Konspirationsteorier er enkle måder at fortælle komplicerede historier på: De gjorde det! Og vi har alle lov til at være eksperterne, der kan afdække sandheden.

Ovenstående udsagn er blot nogle få af de mange interessante konklusioner, der drages i bogen Suspicious Minds - Why We Believe Conspiracy Theories skrevet af psykologen Rob Brotherton, der har en doktorgrad i konspirationsteorier.

Hvis du kun vil læse en bog, der forklarer psykologien bag konspirationsteorier, så er Suspicious Minds simpelt hen bogen. Den er velskrevet, humoristisk, vidende og har ikke til hensigt at nedgøre nogen - og så refererer den til utallige psykologiske undersøgelser, der i overbevisende grad dokumenterer, fx hvorfor nogen tror mere på konspirationsteorier end andre, hvad der skaber konspirationsteorier, hvordan vi alle kan være ofre for illusioner, hvorfor vi alle mener, at der bag store begivenheder må ligge omfattende årsager, og hvorfor bevisligt falske fakta/opfattelser er levedygtige (tænk blot på påstandene om, at fhv. præsident Barack Obama ikke er født i USA). Mange forskellige psykologiske faktorer spiller ind på, hvad vi vælger at tro på.

Læs Suspicious Minds og bliv meget klogere på dig selv og dine medmennesker.


Konspirationsteorier på ufo.dk

Vi har tidligere her i UFO-Mail behandlet konspirationsteorier i forskellige sammenhænge. Læs fx:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted