logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 231

UFO-Mail nr. 231
10. januar 2017


 

SUFOI Årsrapport 2017

Vi har taget hul på et nyt år. Det betyder, at SUFOI Årsrapport 2017 er på vej med posten til SUFOI's æresmedlemmer og medlemmer af SUFOI's Støttekreds.

Alle, der i det forgangne år har støttet foreningens arbejde med mindst kr. 250, får tilsendt en printudgave af SUFOI Årsrapport 2017.

SUFOI Årsrapport 2017 er på 42 sider og indeholder et lille, men velvalgt udpluk af de mange artikler og notitser, som er blevet bragt i det forgangne års 22 udgaver af UFO-Mail. Du kan læse SUFOI Årsrapport 2017 online på ufo.dk.

Hvis du mener, at SUFOI's arbejde med at udforske ufomyten er værd at støtte, kan du blive medlem af SUFOI's Støttekreds. Dit bidrag gør det muligt for os at drive ufo.dk og undersøge ufooplevelser.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for hele 2017. Et støttebeløb på minimum kr. 250 giver dig en gratis boggave og SUFOI Årsrapport 2018 portofrit tilsendt i januar 2018. Nederst i denne UFO-Mail ser du, hvordan du støtter foreningens arbejde økonomisk. 
Steve Pace: „The Projects of Skunk Works - 75 Years of Lockheed Martin's Advanced Development Programs“, Voyageur Press 2016, 256 sider, 379 illustrationer, indbundet, format: 235 mm x 276 mm. Forsidetegningen viser SR-72 - måske et af fremtidens superfartøjer. Steve Pace skriver til Flight Journal, har skrevet 30 flyvehistoriske titler og i 2016 også udgivet bogen The Big Book of X-Bombers & X-Fighters.

Drømmefabrikken
Skunk Works®

Den 17. juni 1943 fik Kelly Johnson USAAF's godkendelse af XP-80-programmet: USA's første jetdrevne jagerfly. Dermed var Skunks Works® født som en helt særlig udviklingsafdeling med det officielle navn Advanced Development Programs (ADP). Skunks Works® kan i juni 2018 fejre sit 75 års jubilæum, og i den anledning er der udkommet et pragteksemplar af en bog med beskrivelse af mere end 80 projekter, der engang var superhemmelige, men som i dag enten er realiseret eller forblevet en drøm.

Kyndige Steve Pace er forfatteren til den velskrevne og veldisponerede bog The Projects of Skunk Works - 75 Years of Lockheed Martin's Advanced Development Programs. Bogen rummer en overflod af officielle fotos, arbejdstegninger og kunstneriske gengivelser af alle de kendte projekter.

Pace lægger naturligvis heller ikke skjul på, at mange andre projekter forbliver under lås og slå i arkiverne i hovedkvarteret i det sydlige Californien - og vil formentlig først om mange år blive kendt af offentligheden, om nogensinde.

 

Skunk Works® står bag mange legendariske fly bl.a. F-94 Starfire, U-2, F-104 Starfighter, Hercules C-130 (transportflyet, der siden 1955 er produceret i mere end 70 versioner og stadig er i tjeneste), SR-71 Blackbird, F-117 Nighthawk, F-22 Raptor og F-35 Lightning II. Sidstnævnte står på det danske forsvars indkøbsseddel. Det er også blevet til jetmotorer, missiler, satellitter, luftskibe, et usynligt krigsskib og utallige droner. Og så er der alle de projekter, som aldrig kom længere end til skrivebordet, computerskærmen eller vindtunnelmodellen.

 

Bogens kapitler er disponeret efter årtierne 1940'erne til 2010'erne, og hvert projekt er sat ind i en historisk kontekst med beskrivelser af de strategiske behov og teknologien og suppleret med overskuelige bokse med tekniske specifikationer. Hver projektbeskrivelse afsluttes med en klar og stringent sammenfatning, der skaber overblik.

Hvad har bogen The Projects of Skunk Works - 75 Years of Lockheed Martin's Advanced Development Programs egentlig med ufomyten at gøre? Måske ikke umiddelbart så meget, og dog...

Selv om ordet ufo slet ikke nævnes i bogen, og bogen mest af alt er for flynørder, så er Skunk Works®-projekterne tæt knyttet til den øde og sagnomspundne flyvebase Area 51 ved den udtørrede Groom Lake i Nevadas ørken. Her har avancerede våbensystemer og eksperimentalfly siden sommeren 1955 kunnet afprøves og videreudvikles langt fra offentlighedens nysgerrige øjne. Som det også fremgår af SUFOI's udgivelse Area 51 (e-bog og udlån) har afprøvning af fremtidens luftfartøjer på Area 51 uden den mindste tvivl været med til at skabe ufooplevelser og bidraget til ufomyten med fantastiske historier. Det er en naturlov, at hemmelighedskræmmeri giver fantasien frit spil og skaber drømmesyn.

 
Clarence Leonard „Kelly“ Johnson (1910-1990) ved en af sine store, langtidsholdbare succeser, U-2 spionflyet. Flyet har tjent USA i mere end 50 år. Den nuværende version hedder U-2S. Kelly Johnsons motto var: „Be quick, be quiet, and be on time“.
Foto: Skunk Works®

Langt de fleste udgaver af det dengang superhemmelige U-2 spionfly blev fragtet til Groom Lake (Area 51) i en USAF Douglas C-124 Globemaster.
Foto: Skunk Works®

Relaterede artikler
 Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted