logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Bilstop, bortførelser og lignende > Bilist standset af ufo nær Gandrup

Bilist standset af ufo nær Gandrup

Mandag den 16. februar 1998

Ved 23.15-tiden kørte en enlig bilist hjem fra jobbet ad vejen mod Hals. Det var mørkt, med stjerner og få skyer. Et sted efter Rærup lagde bilisten mærke til Månen, der stod meget lavt på himlen.

Kort før V. Hassing - et sted med marker på begge sider - opdagede bilisten pludselig et rundt lys, der „faldt nedad“ i en stejl vinkel, lidt til højre for bilens retning. Det var rundt, men flere gange større end Månen, og det blev større, som om det kom nærmere. Bilisten blev betænkelig og satte farten kraftigt ned.

Med ét nærmest „eksploderede“ lyset, og et utroligt kraftigt lys fyldte nu næsten hele himlen foran bilisten, der bremsede ned og holdt helt stille på vejen. Det var en pludselig og helt uvente oplevelse, men bilisten lagde mærke til, at lysfænomenet oplyste et stort område - både vejen og markerne på begge sider - i en afstand af mindre end 200 meter foran bilen.

Stærkt chokeret slukkede bilisten alt lys og blev holdende. Kort efter - igen helt pludseligt - blev det kraftige lysfænomen dæmpet, og størrelsen blev igen mindre. Samtidig bevægede det sig lidt opad og til højre - i øst-sydøstlig retning - hvor det standsede brat, og blev hængende, ubevægeligt.

Bilisten turde ikke blive på stedet og kørte langsomt fremad. Af frygt for at det runde lys skulle følge efter, lod bilisten lyset være slukket. Noget efter nåede bilen en lille stigning, kort før vejkrydset ved Gandrup. På toppen af bakken så bilisten, at det runde lys kom farende fra sin position i øst-sydøst, i en bue hen foran bilen, over på venstre side, hvor det til sidst stod stille lavt på himlen. Bevægelsen havde været utrolig hurtig.

På det tidspunkt var bilisten næsten i panik, men beholdt så meget kontrol over bilen, at det lykkedes at komme hjem, hvor ægtefællen blev vækket og sat ind i sagen. En opringning til Flyvestation Aalborg gav ikke nogen forklaring på hændelsen, og de blev henvist til at kontakte SUFOI-Aalborg.

En omtale i Aalborg Stiftstidende gav mere end 30 henvendelser til Torben Birkeholm, SUFOI-Aalborg. Mange nordjyder havde bemærket den flotte Måne, der stod op kl. 23.08 (lokal tid), men nogle få havde set noget, der kan have forbindelse med ufo-fænomenet. Disse oplysninger undersøges i øjeblikket.

Andre kunne berette om observationer, der fandt sted tidligere på aftenen, og nogle få fortalte om oplevelser tidligere på måneden. SUFOI-Aalborg vil senere undersøge disse hændelser.

Læs mere i ufo-nyt nr. 2, 1998, hvor vi i en omfattende artikel ser nærmere på sagens mange aspekter og bringer nyt om dens overraskende udvikling.

UFO-Nyt nr. 2, 1998 udkom den 15. maj 1998.

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted