I nærkontakt med de ufo-troende
„Hvad skaber ufo-fænomenet? Er det en kommercielt rentabel historie, en illusion med sociale konsekvenser, en religiøs myte eller et egentligt fysisk fænomen? Denne bog undersøger den moderne myte om rumvæsener og ufoer gennem omfattende forskning og indsamlede data. Vi inviterer dig til at møde en forskelligartet gruppe af forskere, forhenværende militæransatte, bortførte, journalister og paranormale forskere fra Nevada, New Mexico og Arizona, som deler deres ekstraordinære historier med os.“
Sådan indleder de tre danske fotografer Peter Helles Eriksen, Tobias Selnæs Markussen og Sara Galbiati deres æstetisk smukke fotobog, der giver et signalement af en meget speciel subkultur i det amerikanske ufo-miljø.
På en to uger lang og hektisk rejse gennem staterne Arizona, Nevada og New Mexico har tre danske fotografer efter flere års forudgående research besøgt 16 udvalgte personer, der deler samme tro eller overbevisning om besøg fra rummet, men fortæller vidt forskellige historier om gæsterne fra rummet. Lige fra Miesha Johnston, der foruden sine jordiske børn også har mange børn med aliens. Til John Lear, der siden slutningen af 1980’erne har tilført ufo-myten et væld af konspirations-historier. De 16 personer repræsenterer på ingen måde „gennemsnits“-ufovidnet, som blot har oplevet et uforklarligt lys på nattehimlen. De er alle specielle personer, som har skabt deres personlige verdensbillede, der giver mening for dem. Der er næppe tvivl om, at de opfatter deres fortællinger som sande og virkelige. De fleste bøger om ufo-myten er meget ordrige og er ofte skrevet af troende eller af kritiske/skeptiske forfattere, som forsøger at „sælge“ læserne en holdning til ufo-myten. Her skiller Phenomena sig markant ud og giver en forfriskende og nyskabende tilgang til ufo-myten. Bogens 150 farvefotografier viser personer, steder og genstande tilknyttet ufo-myten. Forfatterne har intet ønske om at være analyserende, tage stilling til de portrætteredes udsagn og troværdighed eller afgøre historiernes sandhedsværdi.
Sund fornuft i en skør verden
„...Bogen er godt skrevet og ofte i en humoristisk tone, hvor der ikke bliver lagt fingrene imellem, når en platugle fortjener at blive grillet ...“
I 1980 udkom Robert Sheaffers første ufobog The UFO Verdict – Examining the Evidence på forlaget Prometheus Books. Det var en velskrevet bog, som så kritisk analyserende på ufo-mytens mange aspekter i en tid, hvor der i den grad udkom meget papir, som aldrig burde have været i berøring med tryksværte. En ny udgave udkom i 1998 med titlen UFO Sightings – The Evidence igen på forlaget Prometheus Books. Indholdet var dels opdateringer af de behandlede sager i The UFO Verdict, dels helt nyt stof. Sheaffers aktuelle udgivelse er Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims. Denne gang udgivet på selvudgiverforlaget CreateSpace Independent Publishing Group – og nok et tegn på, at de kommercielle forlag ikke ser en forretning i at udgive ufo-skeptiske bøger i USA, hvor de mange rumskibstroende ikke ønsker at lade sig forstyrre af fakta. Sheaffer er selv inde på problematikken, idet han et sted skriver, at han ikke på nogen måde forventer at kunne påvirke de rumskibstroende og konspirationsfanatikerne. De vil nemlig aldrig læse hans bog, men derimod kun bøger og sites der bekræfter dem i det, de gerne vil tro. Eller sagt med andre ord: De er immune over for informationer, der ikke bekræfter deres verdensbillede. Sheaffer behandler i Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims både de klassiske sager og en masse nyere ufo-oplevelser og pressehistorier, som læsere af UFO-Mail og Sheaffers blog også vil kende til. Bogen er godt skrevet og ofte i en humoristisk tone, hvor der ikke bliver lagt fingrene imellem, når en platugle fortjener at blive grillet. I Sheaffers bøger kan man altid finde nye oplysninger i sager, som man ellers skulle mene var velbelyste i forvejen. Der gælder fx sagen om den unge pilot Frederick Valentich, der den 21. oktober 1978 forsvandt under en natflyvning i et Cessna-fly over Bass-Strædet mellem det sydlige Australien og øen King Island. Sagen blev i sin tid grundigt omtalt i UFO-Nyt og senere i en række andre SUFOI-udgivelser, heriblandt Piloter ser ufoer og Projekt UFO – tro, løgne og kold krig (SUFOI 2011).
I Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims skriver Robert Sheaffer, at mange udgivelser om Valentich-sagen fremhæver to ting, som skal forøge mystikken:
Intet kunne være mere forkert, skriver Sheaffer. Australieren Keith Basterfield har fulgt Valentich-sagen gennem alle årene og har for få år siden i det australske rigsarkiv fundet et 315 sider langt dokument om sagen. Dokumentet var ellers meldt forsvundet, men findes nu i en digital udgave på nettet. Det afslører, at der i 1982, dvs. 5 år efter Valentichs forsvinden, i Bass-Strædet blev fundet flyvragdele med serienumre, der er identiske med numrene på det fly, som Valentich var pilot i. Frederick Valentich var heller ikke en dygtig pilot. Han drømte om at blive trafikpilot, men dumpede til adskillige prøver, som skulle have givet adgang til en licens, flere af dem så sent som en måned før hans forsvinden. Han havde desuden været involveret i flere flyuheld og fået advarsler for at flyve ind i forbudte flyzoner. Så faktisk ikke en pilot man ville have lyst til at flyve sammen med! Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims bør læses af alle med interesse for ufo-myten.
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dkSeneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer.
Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
|
Er vi alene?
Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser. Vælg bog A |
Astrofysik for travle mennesker
Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet. Vælg bog B |
|||||
Bermuda Trekanten - og andre myter er en titel i serien Fakta & Myter.
Bermuda Trekanten - og andre myter omhandler også en række andre emner, mysterier og fænomener, som gennem tiden er blevet en del af ufomyten, fx astroarkæologi (Erich von Däniken), nazisternes vidundervåben, korncirkler, mænd-i-sort (Men in Black), kvægmishandlinger (cattle mutilations), Philadelphia-Eksperimentet og efterretningsvæsners manipulation med ufoentusiaster. Vælg bog C |
UFO'er - Myter og viden
SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning. Vælg bog D |
© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.
![]() |
©
Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted |
![]() |