logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2016 > UFO-Mail nr. 219

UFO-Mail nr. 219
7. juli 2016


I nærkontakt med de ufo-troende

„Hvad skaber ufo-fænomenet? Er det en kommercielt rentabel historie, en illusion med sociale konsekvenser, en religiøs myte eller et egentligt fysisk fænomen? Denne bog undersøger den moderne myte om rumvæsener og ufoer gennem omfattende forskning og indsamlede data. Vi inviterer dig til at møde en forskelligartet gruppe af forskere, forhenværende militæransatte, bortførte, journalister og paranormale forskere fra Nevada, New Mexico og Arizona, som deler deres ekstraordinære historier med os.“

Sådan indleder de tre danske fotografer Peter Helles Eriksen, Tobias Selnæs Markussen og Sara Galbiati deres æstetisk smukke fotobog, der giver et signalement af en meget speciel subkultur i det amerikanske ufo-miljø.


Fotograferne Peter Helles Eriksen, Tobias Selnæs Markussen og Sara Galbiati har sammen skabt fotobogen „Phenomena“.
 
Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen og Tobias Selnæs Markussen: „Phenomena“, 176 sider med 150 farvefotografier, André Frère Éditions 2016. „Phenomena“ udkommer den 5. juli 2016 i både en engelsk og en fransk udgave.

På en to uger lang og hektisk rejse gennem staterne Arizona, Nevada og New Mexico har tre danske fotografer efter flere års forudgående research besøgt 16 udvalgte personer, der deler samme tro eller overbevisning om besøg fra rummet, men fortæller vidt forskellige historier om gæsterne fra rummet. Lige fra Miesha Johnston, der foruden sine jordiske børn også har mange børn med aliens. Til John Lear, der siden slutningen af 1980’erne har tilført ufo-myten et væld af konspirations-historier.

De 16 personer repræsenterer på ingen måde „gennemsnits“-ufovidnet, som blot har oplevet et uforklarligt lys på nattehimlen. De er alle specielle personer, som har skabt deres personlige verdensbillede, der giver mening for dem. Der er næppe tvivl om, at de opfatter deres fortællinger som sande og virkelige.

De fleste bøger om ufo-myten er meget ordrige og er ofte skrevet af troende eller af kritiske/skeptiske forfattere, som forsøger at „sælge“ læserne en holdning til ufo-myten. Her skiller Phenomena sig markant ud og giver en forfriskende og nyskabende tilgang til ufo-myten.

Bogens 150 farvefotografier viser personer, steder og genstande tilknyttet ufo-myten. Forfatterne har intet ønske om at være analyserende, tage stilling til de portrætteredes udsagn og troværdighed eller afgøre historiernes sandhedsværdi.


Den tidligere CIA-pilot John Lear – kendt som „The Godfather of Conspiracy“ – tager sig en lur i kontoret i udkanten af Las Vegas. Foto fra bogen „Phenomena“.

Bogens tekster er superkorte og skal blot iscenesætte de fortællende fotografier. Fotografiernes motiver og farver giver mindelser om gamle dage – en svunden tid i 1950’ernes og 60’ernes USA. Man fornemmer en vis grad af tristhed, forladthed og ensomhed i mange af portrætterne. Det åbner op for læsernes egne tolkninger: Er historierne et udtryk for en flugt fra en anmassende, uforståelig og kaotisk nutid med trusler fra alle sider hen mod en svunden fortid, der huskes som mere enkel, og hvor frelsen kunne komme udefra? Føler de portrætterede sig misforståede, isolerede og ensomme? Køb bogen og døm selv.

 
Melinda Leslie UFO Tours. Foto fra bogen „Phenomena“.

Hør to af forfatterne til Phenomena fortælle om bogenRadio24syv Morgen (begynd ved minuttal 42:25). Se også videoen Phenomena Book dummy.Sund fornuft i en skør verden

„...Bogen er godt skrevet og ofte i en humoristisk tone, hvor der ikke bliver lagt fingrene imellem, når en platugle fortjener at blive grillet ...“

 
Robert Sheaffer: Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims, 292 sider, CreateSpace Independent Publishing Platform 2015. Robert Sheaffer er fast skribent i „Skeptical Inquirer“ og kan følges på sin blog og hjemmeside.

I 1980 udkom Robert Sheaffers første ufobog The UFO Verdict – Examining the Evidence på forlaget Prometheus Books. Det var en velskrevet bog, som så kritisk analyserende på ufo-mytens mange aspekter i en tid, hvor der i den grad udkom meget papir, som aldrig burde have været i berøring med tryksværte.

En ny udgave udkom i 1998 med titlen UFO Sightings – The Evidence igen på forlaget Prometheus Books. Indholdet var dels opdateringer af de behandlede sager i The UFO Verdict, dels helt nyt stof.

Sheaffers aktuelle udgivelse er Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims. Denne gang udgivet på selvudgiverforlaget CreateSpace Independent Publishing Group – og nok et tegn på, at de kommercielle forlag ikke ser en forretning i at udgive ufo-skeptiske bøger i USA, hvor de mange rumskibstroende ikke ønsker at lade sig forstyrre af fakta.

Sheaffer er selv inde på problematikken, idet han et sted skriver, at han ikke på nogen måde forventer at kunne påvirke de rumskibstroende og konspirationsfanatikerne. De vil nemlig aldrig læse hans bog, men derimod kun bøger og sites der bekræfter dem i det, de gerne vil tro. Eller sagt med andre ord: De er immune over for informationer, der ikke bekræfter deres verdensbillede.

Sheaffer behandler i Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims både de klassiske sager og en masse nyere ufo-oplevelser og pressehistorier, som læsere af UFO-Mail og Sheaffers blog også vil kende til. Bogen er godt skrevet og ofte i en humoristisk tone, hvor der ikke bliver lagt fingrene imellem, når en platugle fortjener at blive grillet.

I Sheaffers bøger kan man altid finde nye oplysninger i sager, som man ellers skulle mene var velbelyste i forvejen. Der gælder fx sagen om den unge pilot Frederick Valentich, der den 21. oktober 1978 forsvandt under en natflyvning i et Cessna-fly over Bass-Strædet mellem det sydlige Australien og øen King Island. Sagen blev i sin tid grundigt omtalt i UFO-Nyt og senere i en række andre SUFOI-udgivelser, heriblandt Piloter ser ufoer og Projekt UFO – tro, løgne og kold krig (SUFOI 2011).

 
Frederick Valentich var 20 år i 1978 og boede i Avondale Heights nær Melbourne. Valentich var flyveinstruktør i Royal Australian Air Force Training Corps, men var med blot 200 flyvetimer ikke en specielt erfaren pilot.

I Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims skriver Robert Sheaffer, at mange udgivelser om Valentich-sagen fremhæver to ting, som skal forøge mystikken:

  • Valentich var en meget erfaren og dygtig pilot – så hans nedstyrtning kan ikke slyldes ikke ungdommelig kådhed eller pilotfejl
  • Der er aldrig fundet vragrester – så Valentich og hans fly forsvandt ”i den blå luft”. Måske bortført af et rumskib?

Intet kunne være mere forkert, skriver Sheaffer. Australieren Keith Basterfield har fulgt Valentich-sagen gennem alle årene og har for få år siden i det australske rigsarkiv fundet et 315 sider langt dokument om sagen. Dokumentet var ellers meldt forsvundet, men findes nu i en digital udgave på nettet. Det afslører, at der i 1982, dvs. 5 år efter Valentichs forsvinden, i Bass-Strædet blev fundet flyvragdele med serienumre, der er identiske med numrene på det fly, som Valentich var pilot i.

Frederick Valentich var heller ikke en dygtig pilot. Han drømte om at blive trafikpilot, men dumpede til adskillige prøver, som skulle have givet adgang til en licens, flere af dem så sent som en måned før hans forsvinden. Han havde desuden været involveret i flere flyuheld og fået advarsler for at flyve ind i forbudte flyzoner. Så faktisk ikke en pilot man ville have lyst til at flyve sammen med!

Bad UFOs – Critical Thinking About UFO Claims bør læses af alle med interesse for ufo-myten.

 
Frederich Valentich forsvandt sporløst under en natflyvning til øen King Island. Hans forsvinden er blevet sat i forbindelse med ufoer, fordi han under radiokommunikationen med Melbourne Flight Service Unit fortalte om et objekt, der kredsede over hans fly. Kort efter ophørte radiokommunikationen for altid.
Tegning: Stefan Harboe Andersen/SUFOI Picture LibraryLæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted