logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Naturfænomener

Naturfænomener

De fleste mennesker har hørt historierne om Bermuda-trekanten, men at der findes en „Bornholmer-trakant“ er de færreste klar over.
Den 30. juni 1908 kl. 7.17 var Jorden ved at gå under. Det troede folk i Sibirien i hvert fald. De oplevede en kæmpe eksplosion, der væltede millioner af træer, knuste huse, satte skove i brand og fik Jorden til at ryste.
Hvis man pludselig møder et objekt som på disse billeder, er det nærliggende at tænke på ufoer. For underlige ser de ud - disse nye luftskibe udviklet af det canadiske firma »21st Century Airships« i Newmarket, Ontario.
Et af SUFOI's mål er at oplyse om ufooplevelser og forsøge at belyse og gerne opklare, hvad folk har set. Det kan vi ikke altid, men når der findes en naturlig, sandsynlig forklaring, så mener vi, at den bør frem i lyset.
Jeg har fået foræret tre ufo-billeder af en ven. Fotografen ville ikke have noget med billederne at gøre. Jeg tror, at han vil undgå en masse pressebøvl.
Det er ikke særlig tit, at en bil faktisk bliver ramt af en ufo, men det skete tilsyneladende i november 1998. En kvinde var ude at køre i staten Michigan i USA, da hun så et lys på himlen. Et øjeblik efter ramte det hendes bil og efterlod en underlig substans på bilen.
Tilbage i 1980'erne var en af de mest populære og kontroversielle nye teorier i ufologien, at „jordlys“ lå bag ufo-observationerne.
Den 18. oktober 2002 offentliggjorde »Anchorage Daily News« en artikel, som handlede om en række besynderlige observationer gjort i den seneste tid i det sydvestlige Alaska og andre steder i USA.
Tusindvis af danskere observerede et spændende lysfænomen på aftenhimlen den 20. december 1999 kl. ca. 20.14. Forskerne undersøger stadig de mange beretninger.
Danmarks første korncirkel i år kunne ses i en hvedemark lige syd for Nakskov.
Et fænomen man ikke hører meget til nu om dage, men som stadig af og til kan opleves, er de såkaldte „himmel-kors“. Himmel-kors kan opstå på flere forskellige måder, men ofte på grund af en kombination af op til flere halo-effekter og/eller skyformationer, der formår at bevare en fast „form“ længe nok til, at de, der observerer det, opfatter det som værende nærmest et objekt.
Onsdag morgen 21. januar ved 06.30-tiden iagttog mange mennesker fra Lolland-Falster og Sydsjælland en kraftig ildkugle på den sydvestlige himmel ret lavt over horisonten.
I hundredvis af italienere ringede til alarmcentraler hos politi, brandvæsen og forsvar, da et stort lysfænomen hurtigt bevægede sig hen over Roms nattehimmel tidligt mandag morgen kort før kl. 3, den 19. juli 1999.
Den 30. juni er det præcis 100 år siden, at „noget“ eksploderede over Tunguska i Sibirien i den største eksplosion af ikke-jordisk oprindelse i nyere tid.
Fra Torben Schlichter har SUFOI modtaget en række billeder, som han tog af Meilgaard Slot på Djursland den 29. marts 2002 omkring midnat.
Nytårsnat var der ikke kun fyrværkeri på himlen over Sønderjylland! SUFOI modtog natten mellem den 31. december og 1. januar omkring 40 henvendelser fra personer i det sønderjyske, som havde set et underligt fænomen på himlen.
Sumpgas forklarer alt. I hvert fald er en lang række overnaturlige fænomener.
I de seneste par år har fire farvestrålende og dramatiske ufo-fotos cirkuleret i ufo-kredse og bl.a. været publiceret i det engelske sensationsblad »UFO Magazine« og her fremstillet som fotos af den ægte vare.
Et usædvanligt meteornedslag i Indien puster nyt liv i debatten om Panspermia-teorien. Kom fremmed liv til Jorden den 25. juli 2001?
 
„Himlen over Danmark er som en kæmpestor gratis biograf. Der kører en ny forestilling hver eneste dag og hver eneste nat - og der er plads til alle. På plakaten er et stort udbud af skiftende forestillinger, fx de store vejrmæssige dramaer, de smukkeste romantiske scener, nærmest surrealistiske farvestrålende kunstværker, de kedelige farveløse helaftensfilm og små forunderlige kortfilm. Alt muligt fra atmosfærens turbulente lag eller fra universets tilsyneladende stille dyb.“
 
Da planeterne Venus og Jupiter stod tæt sammen på aftenhimlen i dagene omkring den 1. marts, udløste det både telefonstorm hos svensk politi, og gav masser af observationsberetninger på både SUFOI's og mange andre ufogruppers Facebook-kanaler. Læs om de mange spøjse misfortolkninger, hvorfor fænomenet opstår med jævne mellemrum, og hvornår Jupiter og Venus igen står lige så tæt på himlen.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted