logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2017 > UFO-Mail nr. 240

UFO-Mail nr. 242
1. august 2017


Nyt fra SUFOI's Fotoafdeling

2765 Smørum 3. juli 2016

Kom kørende sidste år ud af indfaldsvej til ny Frederiksunds motorvej, da jeg pludselig fik dette syn på nattehimmelen. Jeg har ikke rigtig tænkt mere over det, men tog 2 billeder, som jeg har sendt til SUFOI's Fotoafdeling.
Håber I kan bruge dette.

Sådan lød den korte beskrivelse fra en fotograf, der i juli 2017 sendte to fotos fra 2016 til SUFOI's Fotoafdeling.

 
Herover ses en udsnitsforstørrelse af det modtagne foto.
Det bedste af de to modtagne fotos med den mørke aftegning på den lyse nattehimmel.

Billedet ses her i en lidt „lysnet“ udgave for tydelighedens skyld. De lyse pletter på himlen skyldes refleksioner i frontruden på bilen, som billedet er taget fra.


SUFOI's konklusion

Der er uden tvivl tale om en lille mørk sky, der optræder meget markant med den lyse sommerhimmel som baggrund.

Amatørastronomen Mikael Stryger, Sakskøbing, optog en time-lapse video af lysende natskyer og forbidrivende mørke småskyer natten mellem 16. og 17. juli 2017. Småskyerne står mørkt og markant aftegnet mod den lyse sommerhimmel på ovenstående still-billede fra videoen, der er arkiveret i sagen. Mikael Strygers video kan ses på Facebook under Lollands Astronomiske Forening: https://www.facebook.com/groups/lolland.astro/

Der er ingen tvivl om, at det er samme skyeffekt, der ses i nærværende fotosag.


8882 Fårvang 27. maj 2017

En observatør fremsender i juli et foto og beskrivelse af sin oplevelse:

Min kæreste og jeg var ude og tage langeksponeringsbilleder af nattehimlen og havde netop skiftet location, da vi opdager et meget kraftigt, langsomt bevægende, lysende objekt bevæge sig over himlen. Da vi havde kameraet fremme, skyndte vi os at tage et billede af objektet og fulgte derefter objektet til, det forsvandt bag træerne, dette tog cirka 1-2 minutter. Vi stod forundrede bagefter og besluttede os for at gå ind, hvorefter vi observerede endnu et kraftigt, langsomt bevægende, hvidt lys. Dette lys bevægede sig dog i modsætning til det foregående fra syd mod nord og mistede gradvist lysstyrke, til det komplet forsvandt fra himlen. Begge lys var så kraftige som store stjerneskud.

Det modtagne foto er taget på tid, dvs. med en eksponeringstid på 30 sekunder. Derfor ses det kraftige hvide lys på himlen som en lysende streg. Kameraet peger mod syd, og lyset bevæger sig fra en vestlig og i en østlig retning, beretter observatøren.


Fotoafdelingens konklusion

Ud fra en gennemgang af observationsberetningen og det fremsendte foto peger alt på Den Internationale Rumstation, ISS. Billedet og beretningen blev først blev modtaget af SUFOI næsten 1 ½ måned efter observationen, hvilket vanskeliggør efterprøvningen af f.eks. visse satellitpassager - herunder ISS, hvis bane om Jorden ændres flere gange årligt. Der er så mange muligheder, at der ikke med sikkerhed kan peges på en bestemt satellit som forklaring vedr. den senere observation, som fotografen og hans kæreste nævner.

Fotografen kommenterer efterfølgende: Tak for jeres hurtige svar, og tak fordi I fik løst vores mysterium.


Hvornår kan ISS ses?

Hvis du vil se, hvornår ISS kan observeres fra det sted, du bor, kan du benytte hjemmesiden Heavens Above.

 

Man kan oprette sig som bruger, vælge sprog og logge ind via: http://www.heavens-above.com/login.aspx.

Det er vigtigt at markere sin geografiske lokalisering, hvis man f.eks. vil observere „glimt på himlen“ fra Iridium-satellitter. Læs mere om Iridium-satellitter: http://phys.au.dk/slukket-lys-paa-himlen/.

Læs mere om ISS: http://www.sufoi.dk/arkiv/arkiv-hn/iss-obs.php.

Du kan også hente Heavens-Above som Android app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heavens_above.viewer.


8000 Aarhus C 28. juni 2017

En 43-årig observatør beretter:

Sidder på altan tilhørende lejligheden i Aarhus C, da vi observerer en enlig lysende rødlig „stjerne“ mod sydvest ca. 15 grader over hustaget i den fjerne ende af gården. Først tænker vi ikke så meget over den ud over, at det er det eneste lys man kan se på himmelen, men da den pludselig skifter til blåligt lys, er det jo lidt mystisk, dog tænker man jo drone eller andet menneskeskabt fænomen. Det er førs,t da genstanden pludselig falder meget hurtigt mod jorden, svæver ca. 10 grader mod nord og forsvinder mod sydvest i ca. 220 grader indtil, den er under hustaget. Hastigheden, hvormed denne manøvre blev foretaget, overgår alt, hvad jeg har set af selv hurtige droner og lignende, vi snakker måske 2-3 sekunder for et fald, der ligner noget på mange 100 meter (måske km, det var svært at sige, hvor langt væk det var i vandret plan) efterfulgt af den vandrette bevægelse mod sydvest indtil den var ude af syne.

Tog nogle billeder og videoer, desværre ikke da den bevægede sig væk, og kvaliteten er ikke super, da det er taget med en ældre HTC telefon om natten, men prøvet at maile dem alligevel. Har også lavet en dagslys sketch over forløbet. Håber i har et kvalificeret bud på, hvad det var for en størrelse :)

 
På et af de modtagne fotos tv. ses det observerede lys som en lille lysprik midt i billedet. Herover ses en kraftig udsnitsforstørrelse af „den rødlige stjerne“.
 
SUFOI's konklusion

Ud fra gennemgangen af beretningen og de modtagne optagelser tyder alt på, at observationen skyldes flyvning med en lysførende drone af en slags.Boganmeldelse

UFOs to Day

70 Years of Lies, Misinformations and Government Cover-Up

 

Bogen UFOs to Day er på 280 sider og et tilbageblik på de seneste 70 års ufoforskning, dog set gennem en konspirationstilhængers briller, hvilket vel egentlig tydeligt fremgår af underteksten, „70 år med løgne, misinformation og sløring“.

Da bogen er et tilbageblik, skal man ikke forvente noget nyt ud over, at forfatteren er tilhænger af teorien om, at Jorden besøges af fremmede væsener fra rummet, hvilket også fremgår ved gennemgangen af hændelserne fra de enkelte årtier siden 1940erne. Forfatteren fremlægger en del nye beviser på, at mange ufoer/flyvende tallerkner er rumskibe fra fremmede verdener. Men beviserne er dog så tyndslidte at de ikke kan bruges til noget, men alligevel sjove at læse.

Vil man gerne have opfrisket de seneste 70 år rent ufologisk, er bogen et godt katalog over de fleste kendte hændelser, primært amerikanske, inddelt kronologisk efter de enkelt årtier. Man skal dog være opmærksom på, at forklaringerne på de forskellige observationer og hændelser nok er noget anderledes end dem, som i dag anses for at være de mest troværdige.

Bogen begynder helt logisk med den moderne ufologis første og nok mest berømte ufo-hændelser, nedstyrtningen ved Roswell, New Mexico, den 14. juni 1947 og Kenneth Arnolds observation den 24. juni 1947. Nedstyrtningen ved Roswell blev dog først kendt af offentligheden 11 dage senere, da den fåreavler, som fandt vragresterne på sin mark, havde hørt om Kenneth Arnolds oplevelse.

Som bogens undertitel antyder, mener forfatteren, at der har fundet en alt omfattende sløring sted, og at det er derfor offentligheden har fået de forklaringer, den har fået, og ikke fået fortalt, at det er fremmede væsener, som besøger os.

Ser man på Kenneth Arnolds observation med forfatterens briller, var det fremmede rumfartøjer han så, hvilket hun forsøger at bevise ved de oplevelser han havde med regeringsagenter efter observationen. Dem vi i dag kalder Men in Black, MiB. Et ukendt fænomen dengang.

Angående Roswell er det det samme. Her mener forfatteren, at det amerikanske forsvar opbevarer dele fra rumfartøjet og ligene af dets besætning flere meget hemmelige steder. Desværre er oplysningerne nogen, hun har fået på anden hånd, har talt med en, som har hørt det fra en anden, som så har set det. Her får vi hele registeret fra Hangar 18 til Area 51, og hvad der de steder og i regeringsbygningerne i Washington D.C. er gemt. Det drejer sig om oplysninger, der er holdt hemmelige de seneste 70 år, selv om flere hundrede måske endda tusinder har været involveret. For eksempel kommer det nu frem, at der var 300-400 soldater udkommanderet for at holde nysgerrige væk ved Roswell.

Her skal man huske Benjamin Franklins ord: „Tre kan holde på en hemmelighed, hvis to af dem er døde.“

Angående Roswell læner forfatteren sig meget op ad forfatterne Stanton Friedman, William Moore og Charles Berlitz, som just ikke er kendte for at holde sig stramt til sandheden, når det gælder ufoer og relaterede emner, og som først i 1980erne vakte Roswell til live. Som noget nyt dukker der russiske spor, som spøger lidt i baggrunden, op, for de små væsener kunne være er et resultat af den berygtede nazilæge Josef Mengeles arbejde med at manipulere med det menneskelige genom. Efter sigende skulle Joseph Stalin have rekrutteret Mengele og sendt fartøjet ind over USA for at skabe panik.

Nu er de to nævnte hændelse ikke de eneste, der lige skal en tur gennem konspirationsmøllen, alle de kendte ufo-klassikere får en opfriskning med mange „nye“ og anderledes oplysninger og data, der undsiger tidligere tiders forklaringer. For at nævne nogle få, er der Kelly Hopkinsville, Pascagoula, kaptajn Coyne og flere bilstoptilfælde.

Bilstoptilfældene bliver forklaret med, at det de er fremmede væseners måde at fortælle, at de godt ved, at mennesket er kommet ud i rummet. Det var efter Sputnik 1 og 2, de første fandt sted i U.S.A.

Ufo-bortførelserne slipper heller ikke for at blive forklaret ud fra et cover-up-synspunkt. Her er klassikerne: Den første af slagsen var Antonio Villa Boas, Brasilien, 15. november 1957, som ifølge forfatteren var et meget vigtigt tilfælde, da han var en meget troværdig person, Betty og Barney Hill 1966, Pascagoula, som det senere viste sig var svindel, hvilket forfatteren forbigår i tavshed, og Cash-Landrum sagen, som først blev beskrevet 30-40 år senere. I bortførelsestilfældene bidrager Budd Hopkins med vigtige oplysninger.

Forfatteren omtaler ofte „den rygende pistol“, som hun mener at have fundet. Selv om jeg har forsøgt at læse teksten med en god lup, fandt jeg ikke det ringeste antydning af „krudtslam“ noget sted, men højst nogle få indicier, som let kunne afskrives med lidt logisk tænkning, og det med, „at en lille fjer let kan blive til fem høns“./p>

Bogen handler ikke ikke kun om aliens og des lige. Da broen Silver Bridge kollapsede den 15. december 1967 og 37 biler styrtede i floden, og 46 omkom, kommer forfatteren ind på teorien om, at det nok var fortids væseners hævn.

Lad os ikke glemme de berygtede korncirkler, som også bliver behandlet af forfatteren. Hun mener, at de er lavet af aliens, og ikke som mange mener „spøgefugle“.

Bogen tager en del emner op, men det er alt for omfattende at komme ind på her, især, da de ud fra forfatterens synspunkt også handler om cover-ups.

Meget andet i bogen er for et logisk tænkende og fornuftige væsen langt „ude på overdrevet“. Og man skal ikke købe bogen for få ny viden om, hvor ufologien står i dag efter 70 år på godt og ondt.

Vil man vide mere om nutidens ufologi, bør man hellere investere i Kim Møller Hansens bogserie Fakta & Myter eller gå ind på SUFOI's hjemmeside og læse for eksempel UFO-Mail nr. 241 med Philip Klass' 10 Hovedregler for ufo-efterforskning og de mange e-bøger, som SUFOI har lagt ud på nettet.

UFOs to Day

70 Years of Lies, Misinformations and Government Cover-Up

 

Redigeret af Philip Mantle
Udgivet af Flying Disk Press 2017
ISBN 978-0-9934928-4-6
280 sider
Set på nettet til £ 15,00

Irena McCammon Scott tog sin Ph.d i fysiologi på University of Missouri, har været adjunkt på St. Bonaventure University, forsket og undervist på Ohio State University, University of Nevada og Battelle Memorial Institute. Hun har arbejdet hos Defense Intelligent Agency, DIA, og Aerospace Center med satellitfotografering, været frivillig astronom på Ohio State University Radio Observatory og taget timer i flyvning.
Hun har skrevet bøger og artikler til videnskabelige tidsskrifter og aviser- og arbejdet for Popular Mechanics.
Hun sad i MUFON's bestyrelse 1993-2000 og var konsulent i fysiologi, astronomi og feltforsker for MUFON. Var afdelingsleder af Ohio MUFON og med til at stifte Mid Ohio Research Association, MORA. Har også skrevet ufo-bøger og -artikler.
Ifølge oplysninger i bogen har hun været udstationeret på Wright-Patterson Air Force Base, WPAFB.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2017. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted