logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Diverse artikler fra SUFOI's arkiv

Exopolitik

Måske husker du, at ufo-aktivister erklærede den 8. juli 2011 for den første årlige „Verdensomspændende ufo-afsløringsdag“. Dagen er valgt, fordi det er årsdagen for det, de ser som begyndelsen på den formodede sløring af Roswell-nedstyrtningen (pressekonferencen den 8. juli 1947, hvor en flyvende skrive blev til en vejrballon).
Richard M. Dolan og Bryce Zabel gør det klart, at indholdet i deres bog A.D. After Disclosure - When the Government Finally Reveals the Truth About Alien Contact („Efter afsløringen - Når regeringen endelig afslører sandheden om kontakt med ikke-jordiske“) er teoretisk, men de hævder, at deres teorier er baseret på „en grundig forskning“. De hævder også følgende: „Det er meget let at forstå, hvorfor de store energiselskaber ønsker at hemmeligholde oplysninger om noget så vigtigt som ufoer.“
Alle, der har børn, kender det formentlig: Børnene ønsker sig et stykke legetøj, der tegner lovende. Æskens farvestrålende billeder lover action, spænding og gode oplevelser. Når plasticdimsen så kommer ud af den flotte indpakning, breder skuffelsen sig. Skidtet skal bruge batterier, som ikke følger med, eller legetøjet er måske af så dårlig kvalitet, at det hurtigt bliver ubrugeligt. Sådan en oplevelse fik jeg, da jeg modtog Frederik Uldalls bog Liv i universet. Besøger det os?, som udkom den 4. september 2012. Mens jeg arbejdede mig gennem bogens 405 sider - som dog er hurtigt læst - og alt for mange noter, fik jeg ret snart en fornemmelse af, at her var ikke tale om et stykke solidt legetøj i en gaveæske, men nærmere en ikke helt frisk fisk pakket ind i en pæn og lødig avis.
Folk som Steven Greer og Stephen Bassett tilhører exopolitik-miljøet. Og hvad er så exopolitik? Det har den danske afdeling af Exopolitics et bud på:
„Der findes ikke en fasttømret definition af ‚exopolitik’“.
Uddrag fra bogen: „The Chaos Conundrum - Essays on UFOs, Ghosts & Other High Strangeness in our Non-rational & Atemporal World“.
I denne udgave af UFO-Mail kan vi med venlig tilladelse fra Redstar Book og forfatteren Aaron John Gulyas bringe en artikel om exopolitik. Denne bevægelse forsøger at fremstå som nyskabende og moderne, men er ifølge Aeron John Gulyas grundlæggende gammel vin på nye flasker. Den bygger på de samme værdier og verdenssyn som 1950'ernes kontaktperson-bevægelse.
I efteråret 2012 deltog Lars Thomas i Exopolitik Danmarks konference og skrev bl.a. følgende om oplevelsen i artiklen Something very serious!: „Solen skinner over Christianshavns Torv, og jeg begynder så småt at ærgre mig over, at jeg har sagt ja til at bruge en smuk septemberfredag på at overvære Exopolitik Danmarks kongres i Christianshavn Beboerhus. Stemningen er ret besynderlig blandt den lille flok mennesker, der står og sludrer foran indgangen til foredragssalen. Der er den samme fornemmelse af intens selvtilfredshed, man finder til et Scientology seminar eller til et bønnemøde i en nordjysk frikirke.“
 
Ufoprofeten George Adamski døde i 1965. Man han er ikke helt glemt. Adamskis fotos og smalfilm af såkaldte rumskibe i forskellige varianter fra andre planeter i solsystemet, hans fysiske møder og rejser sammen med rumbrødrene og hans hjemmebryggede, teosofisk inspirerede livsfilosofi lever endnu i små grupperinger Jorden rundt. Det kunne en lille skare på 25 mennesker (mest ældre herrer) forvisse sig om den 24. oktober 2018 i Kulturhuset Islands Brygge.
Omtalen i forrige udgave af UFO-Mail http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-150.php af foredragene ved Exopolitik Danmarks arrangement i Christianshavn Beboerhus den 7. september 2012 har givet anledning til en kraftig indsigelse fra svenske Håkan Blomqvist.
Den 27. januar 2015 fik en gruppe mennesker deres livs oplevelse på stranden ved Vero Beach i Florida. Gruppen var samlet for at meditere ved hjælp af den såkaldte CE-5-teknik opfundet af Steven Greer. Klokken 21.10 bar anstrengelserne frugt. To orange lys viste sig over horisonten og blev filmet i flere minutter.
Det er et fast ritual, at når en ny, amerikansk præsident tiltræder, bliver han rendt på dørene af folk med alle mulige særinteresser - interesser og ønsker, der isoleret set og i nogle tilfælde kan være nok så interessante og relevante - men som set i en større sammenhæng (verdens øvrige problemer taget i betragtning) er bagateller, som en præsident ikke skal spilde sin tid på. Især ikke, når henvendelserne bygger på ikke-eksisterende dokumentation.
Solen skinner over Christianshavns Torv, og jeg begynder så småt at ærgre mig over, at jeg har sagt ja til at bruge en smuk septemberfredag på at overvære Exopolitik Danmarks kongres i Christianshavn Beboerhus. Stemningen er ret besynderlig blandt den lille flok mennesker, der står og sludrer foran indgangen til foredragssalen. Der er den samme fornemmelse af intens selvtilfredshed, man finder til et Scientology seminar eller til et bønnemøde i en nordjysk frikirke. Her er man blandt folk, der kender svaret, der har de rette meninger og adgang til den rette viden, og som i bedste fald ikke har andet end mild overbærenhed til overs for den stakkels vantro, der hverken kan eller vil se lyset.
Steven Greer er manden bag det amerikanske »Disclosure Project«. Han vil afsløre sandheden bag det, han kalder en mørklægning af ufo-fænomenet.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted