logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 328

UFO-Mail nr. 328
20. maj 2021


De fordømte vender tilbage, 2. del

 
Martin Shough og Wim Van Utrecht (med forord af George M. Eberhart): „Redemption of the Damned: Vol. 2: Sea & Space Phenomena, A Centennial Re-evaluation of Charles Fort's ‚Book of the Damned’“, 235 sider, right illustreret, hæftet og i stort format, Anomalist Books 2021
I UFO-Mail 293 anmeldte jeg bogen Redemption of the Damned: Vol. 1: Aerial Phenomena, A Centennial Re-evaluation of Charles Fort's ‚Book of the Damned’ skrevet af Martin Shough og Wim Van Utrecht (med forord af Bob Rickard) og sluttede af med at nævne, at bind nr. 2 med titlen Sea and Space Phenomena var på vej. Nu foreligger værket komplet.

Alle de pæne ord, som blev skrevet om bind 1, kunne gentages om bind 2. Der er ingen tvivl om, at dette to-binds-værk bør ejes af alle, som kan lide seriøst og grundigt efterforskningsarbejde.

I enkelte sager er oplysningerne i bøgerne fra Charles Forts hånd utilstrækkelige til, at de to forfattere kan nå til en endelig konklusion. Men selv om mange af Forts gengivelser af mystiske hændelser til vands, til lands og i luften, umiddelbart kan virke gådefulde, udfordrer de imidlertid ikke fysikkens love for alvor.

Bind 2, Sea and Space Phenomena, indeholder et stikordsregister til begge bind, så bøgerne bliver nemme at bruge som opslagsværker.

Bogens forord er skrevet af George M. Eberhart, som bl.a. har skrevet klassikeren UFOs and the Extraterrestrial Contact Movement: A Bibliography (Garland 1985). Eberhart afslutter forordet i Sea and Space Phenomena, med ordene: „... at læse Shough og Van Utrecht er som tage på en tidsrejse med et rumskib - når du vender tilbage fra rejsen ... vil du have en ny og spændende tilgang til forteanske hændelser, som vil farve og korrigere din fremtidige videnskabelige læsning.“

Indholdet i Sea & Space Phenomena omfatter:

Acknowledgements

Foreword by George Eberhart

Introduction

Part 1: Worlds that Never Were
1. The Phantom Moon of Venus
2. The Elusive Planet Vulcan

Part 2: Stigmata on the Sun & Moon
3. A „Super-Zeppelin“ Eclipses the Sun
4. Followed by a Moonshadow
5. Crows on the Moon

Part 3: Transient Lunar & Martian Phenomena
6. Lights on the Moon
7.The Case of the Missing Eclipse
8. Martian Lights and Clouds

Part 4: Fire from the Deep
9. The Blue Fireball
10. Victoria's Secret
11. Vast Luminous Wheels
12. Paced by a Fireball off Cape Race

Part 5: Plunging Fireballs
13. A Falling Mass of Fire
14. Black Meteor: Plummeting Fire & Ice

ConclusionDa Area 51 blev til virkelighed

Der er gennem årene sagt og skrevet meget vrøvl om Area 51. Derfor er det forfriskende, når en af de mennesker, som faktisk har været tilknyttet basen, er vidende, velskrivende og stadig er ved sine fulde fem, og skriver en god bog om det sagnomspundne sted i Nevadas ørken. Navnet er Thornton D. Barnes.

 
TD Barnes: „The Secret Genesis of Area 51“, 192 sider, velillustreret i s/h, The History Press 2017.

Thornton D. Barnes er en flittig skribent og præsident for foreningen Roadrunners Internationale. Jeg har tidligere omtalt en af hans udgivelser i anmeldelsen Area 51 bag de lukkede døre. Denne gang har jeg med fornøjelse læst The Secret Genesis of Area 51.

The Secret Genesis of Area 51 handler om alt det, som gik forud for oprettelsen af Area 51 i 1955 og basens liv frem til 1963, hvor satellitter udfordrede spionflyet U-2's monopol på spionfotos af fjendeland og krævede udvikling af nye, hurtige og højtflyvende spionfartøjer som eksempelvis A-12.

Barnes kender den militære jargon og kommandovejene til fingerspidserne og beskriver, hvordan bureaukratiet, dårlig kommunikation, kollegialt drilleri og intern rivalisering mellem diverse afdelinger både i flyvevåbnet og i CIA var ved at spænde ben for planlægningen af Area 51 og basens eksistens i de første år - trods det helt afgørende faktum at basen skulle sikre, at USA i hemmelighed kunne udvikle et epokegørende spionfly og dermed sikre sig et forspring under Den Kolde Krig. Udviklingen af spionflyet U-2 var en velbevaret hemmelighed, men selve oprettelsen af flyvebasen ved Groom Lake var offentligt kendt allerede i begyndelsen af 1955.

Man havde i 1955 kun regnet med, at U-2 ville være nyttig i to år, men flyets operationelle liv er blevet forlænget mange gange gennem utallige forbedringer, så U-2 er stadig på vingerne.

The Secret Genesis of Area 51 er pakket med nørdet viden om Area 51. De mange fotos (60) giver et glimrende indtryk af livet på dette øde sted i Nevadas ørken - tæt på datidens atomprøvesprængninger, der i perioder tvang basen til nedlukning pga. den høre risiko forbundet med radioaktivt nedfald.

I TD Barnes lange karriere har han bl.a. også arbejdet som ingeniør på Beatty-sporingsstationen i Nevada.
(Foto: TD Barnes Collection)Flyvende tallerkener, spøgelser
og tosser

 
Adam Gorightly: Saucers, Spooks and Kooks - UFO Disinformation in the Age of Aquarius“, 314 sider, enkelte illustrationer, Daily Grail Publishing 2021. Bogen har glimrende noter og et funktionelt stikordsregister. Bogens 47 kapitler deler bogen op i overskuelige og letfordøjelige bidder.
 
Advarsel: Læsning af denne bog kan være farligt for dit trossystem.

Ovenstående er en humoristisk advarsel på bagsiden af bogen Saucers, Spooks and Kooks - UFO Disinformation in the Age of Aquarius. Bagsideteksten fortsætter:„ Adam Gorightly fortæller en fascinerende historie om ikke kun konspirationsteoriernes opståen og de involverede mennesker, men også hvordan bagmændenes følelsesmæssige drivkraft og indre psykologi formede de mærkelige historier - hvilket gør dem stadig mere komplicerede og bizarre. Det er en meget nutidig historieskrivning, der ret præcist forklarer vores tid, fordi bogen illustrerer, hvordan de kræfter, der har ført os ind i nutidens mystiske verden, ligger lige så meget inden i folks hoveder som i verden uden for dem.“

Bagsideteksten er en god varedeklaration på denne meget velskrevne bog, som dygtigt giver læserne et indblik i og overblik over ufo-konspirationsteoriernes nogle gange skræmmende og næsten altid forvirrende og selvmodsigende verden - og ikke mindst personerne bag: Paul Bennewitz, Bill English, Milton William „Bill“ Cooper, Linda Moulton Howe, Gabe Valdez, Bill Moore, Richard C. Doty, John Lear, Bob Lazar, Robert Bigelow m.fl.

Man skal holde tungen lige i munden, når Adam Gorightly fører læseren rundt i ufologiens mørke verden bestående af utrolige historier om hemmelige underjordiske alien-baser (fx i Dulce), MJ-12 dokumenterne, kvægmishandlinger og gådefulde personer, der påstår at besidde afslørende viden om alt det skumle, som tilsyneladende foregår i dybeste hemmelighed og orkestreres af Den Dybe Stat - den onde elite af magtfulde mennesker, som styrer verden og vil gøre os alle til viljeløse slaver.

Saucers, Spooks and Kooks - UFO Disinformation in the Age of Aquarius giver et godt indblik i en helt særlig og nogle gange skræmmende verden, hvor det kan være svært - ja, ofte umuligt - at skelne mellem sandhed, misforståelser, indbildning og udspekuleret løgn.

Læs mere:

Adam Gorightly og Greg Bishop: A is for Adamski: The Golden Age of UFO Contactees, Gorightly Press 2018


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted