logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Arkiv > UFO-observationer > England i UFO-panik

England i UFO-panik

 

Det var overskriften i Ekstra Bladet torsdag den 8. januar 2009. En stor vindmølle i Lincolnshire i England havde på mystisk vis mistet en 20 meter lang vinge og fået en anden bøjet natten til søndag den 4. januar 2009. Mysteriet var sammenfaldende med, at naboer til vindmølleparken så mærkelige lys på himlen.

„Det orange lys var kugleformet og havde fangarme ud fra sit centrum som en blæksprutte, fangarme, der rakte ned mod jorden.“

Sådan beskrev John Harrison det lys, han så på himlen over Lincolnshire i det nordlige England. Mindst 30 personer mener, at de har set lysfænomenet.

 

Dorothy Willows, der var på vej hjem i sin bil den pågældende nat, så, hvad, hun mener, var en ufo sætte kursen direkte mod en vindmøllepark, hvor tyve møller forsyner de lokale med grøn energi.

Få timer efter observationen blev beboere nær mølleparken vækket af et gigantisk brag. Da det blev lyst, blev nattens hændelser synlige: Noget havde tilsyneladende smadret ind i en af vindmøllerne med en sådan kraft, at den ene af de 20 meter lange vinger blev revet af og den anden bøjet til ubrugelighed.

Historien har fået stor presseomtale, og adskillige „eksperter“ - både lokalt og internationalt - har udtalt sig vidtløftigt om, hvordan møllen er blevet smadret af en besøgende fra det ydre rum. Piloten burde i så fald have en dummebøde og et klip i det intergalaktiske kørekort for at have rejst så mange lysår, blot for at fjumre rundt og nedlægge en vindmølle.

I virkeligheden ser det ud til, at to uafhængige hændelser er blevet koblet sammen: Observation af fyrværkeri og timer senere en kollapset vindmølle.

Det vides nu med sikkerhed, at de uidentificerede lys var fyrværkeri, som Emily Bell (ansat ved avisen The Guardian) og hendes bror fyrede af i haven i forbindelse med deres fars 80 års fødselsdag, som blev afholdt på hans bopæl få kilometer fra vindmølleparken. Landskabet er meget fladt, og sigtbarheden var god den pågældende nat, så fyrværkeriet kunne ses langt væk.

 

Tilbage står at finde den præcise forklaring på vindmøllens sammenbrud. En af de foreløbige og mest sandsynlige forklaringer går på, at metaltræthed kombineret med kraftige isdannelser på møllevingerne har fået den ene møllevinge til at kollapse, blive slynget af og i faldet bøje en anden møllevinge. Den afrevne møllevinge undersøges i øjeblikket.

Man skulle tro, at Ecotricity - firmaet som ejer vindmølleparken - er bekymret for møllernes konstruktion og sikkerhed, men firmaets grundlægger, Dale Vince, får det bedste ud af situationen og dyrker ufo-historien på firmaets hjemmeside (http://www.ecotricity.co.uk/), hvor der er links til presseomtale både lokalt og internationalt. Det giver omtale, og ud fra hans udtalelser at dømme, synes han vist, at det kan være meget belejligt, hvis offentligheden for en stund får det indtryk, at ingen kan drages til ansvar, når ufoerne sådan kommer hærgende ind over landet.

Naturlig forklaring eller ej, historien udvikler sig fortsat. Vindmølleejeren har hyret et vagtselskab for at forhindre nysgerrige i at samle souvenirs omkring den havarerede vindmølle og dermed forstyrre opklaringsarbejdet. Konspirationstilhængere har udlagt denne handling som myndighedernes forsøg på at skjule sandheden om den mystiske hændelse i vindmølleparken i byen Conisholme, Lincolnshire, søndag den 4. januar 2009.

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted