logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2020 > UFO-Mail nr. 311

UFO-Mail nr. 311
1. juli 2020


Fra de hemmelige arkiver

„Hvad sker der, når historiebøgerne er forkerte? USA's regering ønsker ikke, at du sætter spørgsmålstegn ved deres version af historien fortalt i mere end et århundrede. Men nogle gange udfordrer fakta i deklassificerede dokumenter det, du troede, du vidste.“

John Greenewald, Jr. begyndte for mere end 20 år siden at anmode om aktindsigt via den amerikanske offentlighedslov FOIA. Det er nu blevet til en samling på mere end 2 millioner sagsakter. Denne bog, som er den seneste i en række af bøger om The Black Vault, er efter hans egen mening den bedste.

I bogens forord oplyser John Greenewald, Jr., at han allerede som teenager ønskede at finde svar på regeringens ufohemmeligholdelse. Det er nu tvivlsomt, om det rent faktisk er lykkedes for ham. Der er i hvert fald ingen konkrete oplysninger om det i bogen.

 
John Greenewald, Jr.: „Secrets from the Black Vault - The Army's Plan for a Military Base on the Moon and Other Declassified Documents that Rewrote History“, 228 sider, illustreret med over 40 illustrationer i s/h, Rowman & Littlefield Publishing 2020, paperback, ca. kr. 140. Udgivelsesdato: 15. april 2020. Kan også købes som e-bog.

Indholdet i „Secrets from the Black Vault - The Army's Plan for a Military Base on the Moon and Other Declassified Documents that Rewrote History“

Part I: America's Biological Arsenal
Chapter 1: Secret Contracts for The Cereal Maker
Chapter 2: To Tell The Truth (Serum)
Chapter 3: The CIA's Mind Control
Chapter 4: Human Guinea Pigs
Part II: Beyond the Iron Curtain
Chapter 5: America and the Soviet Union Inherit the Nazis
Chapter 6: Inches from Nuclear War
Chapter 7: The Cold War Under the Sea
Part III: The Secret Space Program
Chapter 8: Military Moon Colonization
Chapter 9: A Nuclear Bomb on the Moon?
Chapter 10: Eyes in the Sky
Part IV: The Paranormal
Chapter 11: The UFO Phenomenon
Chapter 12: The CIA's Remote Viewing Program

De første 10 kapitler, 144 sider, handler stort set kun om projekter, der havde deres start under Anden Verdenskrig og fortsatte under Den Kolde Krig og tiden efter, men de har for så vidt intet med ufoer at gøre. John Greenewald, Jr. kommer kun ind på et utal af projekter, der dengang blev udført bag de hermetisk lukkede døre, men i dag er flere af dem rimeligt kendte af de fleste. Han strør om sig med navne og sagsnumre på de forskellige dokumenter, som han har fået udleveret. Han har udført et stort og meget tidskrævende arbejde, desværre kommer der intet nyt frem om ufoer fra de hemmelige arkiver. Så set gennem ufobriller er bogen ikke et must.

John Greenewald, Jr. kommer i den første halvdel af bogen ind på mange forskellige projekter: Amerikas biologiske arsenal, Sandhedsserum, CIA's hjernekontrol-program, Mennesker som forsøgsdyr, Amerika og Sovjet snupper nazister, Centimeter fra en atomkrig, Kold krig under havet, Militær kolonisering af Månen, En atombombe på Månen og Øjne rettet mod himlen. Ikke det mindste ord om ufoer lige bortset fra omtale af Skyhook-balloner.

 

I 1996 begyndte John Greenewald, Jr. som 15-årig at kigge nærmere på de mange tidligere hemmeligholdte dokumenter hos CIA, FBI, Pentagon, Hæren, Flåden, NSA, DIA og utallige andre. Projektet voksede og er i dag verdens største online-samling med mere end to millioner sider på The Black Vault.

Bogen sidste del på to kapitler handler om det paranormale, heriblandt ufofænomenet og CIA's fjernobserverings-program (remote viewing).

Kapitlet om ufofænomenet starter med Roswell, som vel efterhånden er et noget fortærsket emne, der er i hvert fald udgivet et utal af bøger om netop Roswell. Der er heller intet nævneværdigt nyt om den sag. Så kommer vi lige en tur over Project Blue Book og Zamora-sagen (Socorro, New Mexico) efterfulgt af andre og lignende sager, som på udmærket vis er at finde i den gængse ufolitteratur især i Kim Møller Hansens serie „Fakta & Myter“. Så det er ellers så som så trods de mange sagsakter med nye oplysninger om andre dele af ufofænomenet.

Det sidste kapitel handler om det paranormale. Dette kapitel har heller intet med ufoer at gøre. John Greenewald, Jr. omtaler nogle psykiske medier, hvor den mest kendte nok er Uri Geller. Så følger beretninger om andre og mere ukendte personer.

Forfatteren har lagt et stort arbejde i at fremskaffe de mange dokumenter, men meget lidt, som den ufointeresserede ikke kan finde andre steder. Bogen har ellers den lidt svævende undertitel: Hærens plan for en militærbase på Månen og andre deklassificerede dokumenter, som ændrede historien. Men gjorde de nu også det?Hvad viser Pentagons UFO-videoer?

På DR Nyheders YouTube-kanal kan du se videoen Hvad viser Pentagons UFO-videoer? (varighed: 05:48 min.), som blandt kilderne har SUFOI's formand, Kim Møller Hansen.

Om videoen skriver DR: Tidligere på året - midt i lockdown pga coronavirus, frigjorde det amerikanske forsvar en samling af videoer. De kalder dem selv „unidentified aerial phenomena“ eller uidentificerede luftfænomener. Nogle vil sige UFO, andre vil sige instrumentfejl, men sandheden er, at vi ikke ved nok.

Nu er spørgsmålet så bare... Hvad kan vi lære af dem? Er det bevis for liv i rummet? Det spørgsmål prøver vi at undersøge og besvare - blandt andet ved at vende tilbage i tiden og kigge på gamle forklaringer på andre UFO-observationer.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2020. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted