logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Myter og mysterier > Mysterier fra hele verden

Verden rummer stadig mange mysterier. Læs blot disse klip fra den virkelige verden...

  Ufonaut eller dukke?

Ufonaut eller dukke?
Lige siden 1990 har dette billede cirkuleret på Internettet og været brugt i utallige bøger og tidsskrifter. Billedet bruges som „bevis“ på, at de amerikanske myndigheder har haft fremmede lig på bordet, men forsøgt at skjule det.

I virkeligheden er billedet taget af journalisten og ufo-skeptikeren Christian Robert Page fra Quebec i Canada. Han var i september 1981 gæst på en stor, okkult udstilling i Montreal. Her var den menneskestore voksdukke udstillet. Page tog et billede af dukken og offentliggjorde det i en kritisk artikel i bladet »Fusion« i juli 1990.

Kort efter opdagede Page, at hans billede nu var dukket op i en bog skrevet af en engelsk sensationsforfatter, der dog „glemte“ at fortælle, at billedet viser en voksdukke. Og siden da har mange troet, at billedet viser en død ufonaut.
Filmfejl, eller...?
Ufo over hus i Riga, Letland  
Dette interessante foto er netop dukket frem fra glemselen. For 35 år siden tog en husejer i byen Maupe, en forstad til Riga i Letland, et billede af sit gamle hus. Huset skulle have udskiftet taget og spiret, og nu ville fotografen gerne have et billede inden ombygningen.

Billedet havnede derefter i et fotoalbum, og først nu har fotografens søn fundet det frem igen. Han undrer sig over den mærkelige genstand, som ses over huset. Så vidt sønnen ved, så hans far intet usædvanligt på himlen, da billedet blev taget. Kan nogen hjælpe med en god forklaring?

Kilde: www.pen.net/~devilsad/saucer.htm
Mystisk vildmand i Sydamerika
Foto af vildmand?
Dette billede er snart 80 år gammelt, men skaber stadig debat. Billedets historie er i korthed følgende:

I 1917 og tre år frem udforskede den svejtsiske geolog dr. Francois de Loys forskellige landområder i Venezuela og Columbia. En dag i 1920 havde ekspeditionen slået lejr ved floden Tarra i Venezuela, da man hørte voldsom støj fra krattet. Pludselig sprang to abelignende væsner, der gik oprejst, ud fra skjulet i junglen og løb ind mod lejren. De to vildmænd hylede og skreg og slog om sig med grene, og hvad de ellers kunne finde. Mændene blev skræmt og greb efter riflerne.

Den ene vildmand blev skudt, mens den anden nåede at flygte ind i junglen.

Den døde „abe“ blev fotograferet, hvorefter man skar hovedet af den, så man senere kunne finde ud af, hvad det var for et dyr. Desværre forsvandt hovedet senere, så i dag har vi kun dette ret dårlige billede af den døde „vildmand“.

Mange indianere i Sydamerika fortæller, at der findes en meget stor menneskeabe (kaldet „mono grande“), som lever skjult i junglen. Problemet er bare, at der slet ikke skulle leve menneskeaber i Sydamerika.

Nogle tror, at Loys billede netop viser denne mystiske abe. Men billedet beviser ikke noget.

Andre siger, at billedet viser en såkaldt „spider monkey“ (klamreabe). Aben ligner faktisk en spider monkey, men problemet med den forklaring er, at aben på billedet er for stor til at være en spider monkey. Men hvad er det så?

Se også: www.cloud9.net/~patrick/anomalist/deloys.html

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted