logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2016 > UFO-Mail nr. 209

UFO-Mail nr. 212
1. marts 2016


Fire super-tilbud til alle læsere

 

Vi er i forårshumør og har ryddet op på lageret i SUFOI's ekspedition. Vi har fundet både nye og meget gamle udgivelser, som vi har støvet godt af og samlet i fire forårspakker.

Pakkerne sælges, så længe lager haves, og kan kun bestilles ved at skrive til info@sufoi.dk. Vi har været i stand til at sammensætte et begrænset antal bogpakker, og de sælges efter princippet „først til mølle“.

Du kan læse nærmere om de enkelte titler i SUFOI's webshop. I parentes ses bestillingsnummeret i webshoppen, så du kan tjekke normalprisen. Forsendelsesomkostningerne er kr. 35,- pr. pakke.

Husk, at bogpakkerne ikke kan bestilles i webshoppen - kun ved at skrive til Skandinavisk UFO Information - SUFOI

 
Forårspakke 1: Fakta & Myter

Tre titler:
 • Bermuda Trekanten - og andre myter (B-085)
 • Nærkontakt (B-083)
 • Project Saucer - Da ufomyten blev skabt (B-086)

Normalpris kr. 377,-
Din pris kr. 199,-

 
Forårspakke 2: Engelsksprogede titler

Tre titler:
 • Firestorm (B-054)
 • UFOs and the National Security State (B-055)
 • On this day in UFO history (B-037)

Normalpris kr. 197,-
Din pris kr. 99,-

 
Forårspakke 3: Danske bøger/hæfter om mystik, gåder og konspirationer

14 titler:
 • Avisænder - og andre dyr (B-013)
 • Dobbeltmåner (B-003)
 • Jagten på Exmoor-uhyret (B-022)
 • Mystiske dyr, 3 hæfter (B-023)
 • Flere Konspirationsteorier (B-053)
 • Hemmelige Selskaber (B-058)
 • Synspunkter (B-020)
 • UFO-bølger (B-014)
 • UFOer over Polen, 2 hæfter (B-018)
 • UFOer: Hvad siger videnskaben? (B-015)
 • Uri Geller (B-026)
 • UFOernes verden, 4 hæfter (B-011)
 • Dansk UFO litteratur, 2 hæfter (B-004)
 • Fakta om UFO (B-008)

Normalpris kr. 388,-
Din pris kr. 219,-

 
Forårspakke 4: Mysterier for børn og unge

Syv titler:
 • Besøg fra rummet (B-075)
 • Fakta om UFO (B-008)
 • Mysteriet om Gæsten fra det ydre rum (B-064)
 • Mysteriet om Liv på andre planeter (B-063)
 • Mysteriet om Rumvæsner i fortiden (B-062)
 • Mysteriet om UFOer (B-033)
 • Læs kritisk om UFOerne (B-032)

Normalpris kr. 413,-
Din pris kr. 219,-

Vær også opmærksom på...

... at vi stadig har enkelte årgange af UFO-Nyt og UFO-Vision til fast, lav tilbudspris samt godbidder til frimærkesamlere. Og hvad med et helt særligt postkort med ufo-motiv?

 Kina vil finde ET

Siden 2011 har Kina arbejdet på opførelsen af verdens største radioteleskop. Det skal stå færdigt i september 2016. Projektet hedder „Five-Hundred-Meter Aperture Spherical Telescope“ (FAST) og foregår et sted i bjergene i Guizhou-provinsen i det sydvestlige Kina.

Kinas kæmpe radioteleskop vil komme til at fylde 30 fodboldbaner og koste næsten 200 mio. dollars. De menneskelige omkostninger er også store, idet mere end 9.000 indbyggere i nærområdet skal tvangsforflyttes for at undgå, at mobiltelefoner, mikrobølgeovne o. lign. forstyrrer de følsomme signaler. Følg byggeriet på denne video.
Foto: ChinaFotoPress

Arecibo-radioteleskopet i Caribien er pt. verdens største radioteleskop og har været det siden 1963. Reflektorskålen har en diameter på 305 meter, men da den ikke kan bevæges, dækker teleskopet en forholdsvis begrænset del af stjernehimlen. Kinas radioteleskop skal kunne dække 2-3 gange mere af himmelrummet. Se en kort video om Arecibo-teleskopet. Foto: Arecibo Observatory/NSF

Reflektorskålen på Arecibo-radioteleskopet er 51 meter dyb. Det imponerende bygningsværk og dets eksotiske beliggenhed på Puerto Rico har sikret teleskopet udødelighed på filmlærredet gennem science fiction-filmen »Contact« (1997) og James Bond-filmen „GoldenEye“ (1995).
Foto: Kim Møller HansenMystiker-astronauten Edgar Mitchell

Edgar Mitchell blev først og fremmest kendt som det 6. menneske på Månen. Sammen med Alan Shepard havde han rekorden i historiens længste vandring på Månen, nemlig ni timer og 23 minutter i to dage i 1971. Efter sin karriere som astronaut blev han dog især kendt som fortaler for diverse new age-ideer samt ikke mindst ufo-konspirationsteorier. Han var derfor også kendt som „mystiker-astronauten“. Mitchell beskrives som et åbent og venligt menneske. Desværre var der også nogle, som fandt ud af, hvordan de kunne udnytte denne åbenhed og venlighed.

 

Edgar Mitchell blev 85 år. Han døde den 4. februar 2016 efter kort tids sygdom.

Mitchell blev født den 17. september 1930. Han stammede fra en rancher-familie i New Mexico og gik i skole i en ikke helt ukendt lille by ved navn Roswell. Han lærte at flyve allerede som 13-årig og meldte sig efter skolen til flåden. Her avancerede han hurtigt til officer og opnåede undervejs blandt andet en doktorgrad i aeronautic (dvs. flyvidenskab) og avancerede senere til flyinstruktør og testpilot.

I 1966 blev Edgar Mitchell udvalgt af NASA som astronaut-kandidat, og i 1971 deltog han i NASA's Apollo 14-mission til Månen. Den 5. og 6. februar foretog han den berømte månevandring sammen med Alan Shepard.

Mitchell lod sig pensionere fra NASA i 1972, og i 1975 flyttede han til Florida, hvor han boede til sin død i 2016. Han blev gift tre gange, havde tre børn, tre stedbørn og ni børnebørn.

Edgar Mitchel modtog i sit liv en imponerende række udmærkelser, ordener og æresdoktorater. Man kan således sige, at Mitchells karriere meget ligner en typisk astronaut-karriere med et afsæt i moderne luftfart og ikke mindst klassisk videnskab. Men Mitchell var ikke den typiske astronaut, og det viste sig allerede under Apollo 14-missionen.


Tankeoverføring fra rummet

Tre uger før starten på turen til Månen besluttede Mitchell at udføre sit helt eget eksperiment undervejs. Hverken NASA eller hans astronaut-kollegaer vidste besked, og hvis ikke en af deltagerne (Jönson) senere havde afsløret det, er det ikke godt at vide, om det nogensinde var kommet frem.

Eksperimentet gik ud på, at Mitchell to gange på udturen og to gange på hjemturen via telepati (tankeoverførsel) skulle „sende“ en række fastlagte symboler til en menneskelig „modtager“, et medium, tilbage på Jorden. Bagefter ville man kunne sammenligne resultaterne og beregne nøjagtigheden af tankeoverførslen.

Mitchell fik hjælp af to venner, som var uddannede læger og også interesserede i telepati. Sammen udarbejdede de detaljerne i eksperimentet, og man kontaktede det svenske medium Olof Jönson, som boede i Chicago. Han skulle fungere som modtager.

Eksperimentet gik ud på, at Mitchell i løbet af 6-7 minutter skulle sende 25 symboler (fx stjerne, kors og cirkel) i en bestemt rækkefølge. Der blev også fastlagt bestemte tidsrum, hvor Mitchell skulle afsende og Jönson modtage.

Desværre blev starten på Apollo 14-missionen udskudt i 40 minutter, således at der ikke var sammenfald i tid mellem afsendelse og modtagelse. Jönson modtog desuden flere symboler, end Mitchell afsendte. Han var nemlig blevet fortalt, der ville være 6 afsendelser og ikke kun 4.

Tilbage på Jorden blev resultaterne af forsøget sendt til vurdering hos to af hinanden uafhængige parapsykologer. Der var langtfra 100% sammenfald imellem det, Jönson havde modtaget, og det Mitchell havde sendt, men dog en klar statistisk tendens, som endog blev større, når man korrigerede for fejlene. Mente i al fald Mitchell og hans venner. For de fleste, som kigger på tallene, virker de meget lidt gennemskuelige, men for Mitchell var de beviset på, at der er mere mellem himmel og jord.

For Mitchell personligt var det dog hverken dette eksperiment eller selve vandringen på Månen, som fik den største betydning. Det gjorde derimod noget meget specielt, som skete på vejen tilbage til Jorden.


En kosmisk oplevelse

De fleste opgaver havde Edgar Mitchell haft på selve Månen, hvor han skulle styre landingsmodulet og udføre videnskabelige eksperimenter. På turen hjem kunne han slappe lidt af og nyde udsigten. Astronauterne befandt sig her i det, de spøgefuldt kaldte „barbeque-mode“, fordi deres fartøj langsomt drejede sig om sig selv, ligesom en gris på spid.

Gennem ruden kunne de nu i ro og mag betragte udsynet til skiftevis Jorden, stjernerne, Solen, Månen osv. Det var et fantastisk 360 graders panorama. Det var her, Mitchell fik sin store oplevelse, som han senere også fortalte om til Clas Svahn fra UFO-Sverige under et interview i november 2005.

Udsigten, som ændrede Mitchell for altid.
Foto: NASA

 
Frank White.

I lang tid fortalte Mitchell ikke nogen om sin oplevelse. Den var, som han forklarede, bare for stor og for underlig. Han havde behov for først at tænke tingene igennem og måske finde en forklaring. Til Svahn beskrev han oplevelsen som en overvældende nærmest ekstatisk oplevelse af at være i samklang med universet. Som om han pludselig havde opdaget sit eget „indre“ kosmos, hvilket udløste en uforklarlig lykkefølelse.

Senere fandt Mitchell ud af, at også de andre astronauter havde haft en lignende oplevelse, men at de ikke fortolkede den på helt samme måde. Nogle beskrev oplevelsen som „at have set Guds ansigt“. Men Mitchell var ikke religiøs på samme måde og nåede derfor frem til en lidt anden konklusion.

Rumfartsskribenten Frank White interviewede i 1980'erne en lang række tidligere astronauter om denne oplevelse, som han i 1987 navngav „The Overview Effect“, fordi astronauter af at kigge på Jorden får en slags aha-oplevelse af, hvor lille og skrøbelig vores planet i virkeligheden er.

Jorden fotograferet fra Apollo 8 den 24. december 1968.
Foto: NASA/William Anders.

Mange astronauter forfalder til det, man kalder „earth-gazing“, hvor de i timevis kan betragte Jorden gennem en rude i rumfartøjet. Mitchell kaldte det „The Big Picture Effect“. Han tog i sin forklaring udgangspunkt i den videnskabelige sandhed, at vi alle er lavet af stof skabt i stjernerne, altså det man lidt populært kalder stjernestøv. Mennesket er et produkt af kosmos og indeholder i sine mindste dele sande informationer om helheden. Under det hele befinder sig et universelt net af informationer, som vi alle er en del af, og som Mitchell kalder et „kvantum-hologram“. Og som visse mennesker, fx mediet Olof Jönson, har bedre evner til at nå og udnytte end andre.

Bøjede skeer og slipsenåle ud af den blå luft

For Mitchell varede effekten af den kosmiske oplevelse ved i flere måneder efter hjemkomsten til Jorden. Den ændrede hans syn på tilværelsen og var medvirkende til, at han besluttede, at han ville bruge sit liv på videnskabelig udforskning af det paranormale og specielt det, man kalder ESP (Extra Sensory Powers), dvs. evner såsom netop telepati, telekinese (flytte ting med tankens kraft) og alternativ behandling, men også teknikker som fx meditation.

Mitchell oprettede således i 1973 Institute of Noetic Sciences, hvis vigtigste opgave er at offentliggøre undersøgelser af disse emner. Man kan visse steder finde det lidt nedladende omtalt som et „New Age Institut“, fordi det tager emner op, som netop er kendetegnende for New Age-bevægelsen.

 
Uri Geller blev især kendt for sin evne til at bøje skeer.

Det lykkedes Mitchell at arrangere en række eksperimenter på Stanford Research Institute (SRI) med det unge, israelske medium Uri Geller i centrum. Den selvsamme Uri Geller, som senere, også på dansk tv, blev kendt for at bøje skeer med tankens kraft.

På SRI gik eksperimenterne først og fremmest ud på, at undersøge Gellers evner for at se ting med tankens kraft alene. Men som Mitchell indrømmer i interviewet med Clas Svahn, så var resultaterne af eksperimenterne i laboratoriet ikke specielt imponerende. Mitchell forklarer dette med den skeptiske indstilling hos de tilstedeværende forskere. Dette begrænser simpelthen mediets muligheder for at komme i kontakt med „kvantum-hologrammet“.

Derimod, fortæller Mitchell, var Gellers præstationer langt mere imponerende uden for laboratoriet. En dag sad Mitchell sammen med Geller og ti andre personer i SRI's cafeteria, og Geller beklagede sig over, at han ikke kunne demonstrere sine evner i laboratoriet. Herefter spurgte Mitchell, om han ikke kunne demonstrere noget teleportation lige her på stedet. Mitchell fortalte om sit kamera, som han havde efterladt på Månen. Måske Geller kunne teleportere det tilbage til Jorden? Geller lagde ansigtet i anstrengte folder, men der skete ikke noget.

Da de var ved at rejse sig for at gå tilbage, bad Geller om en portion is til dessert. Det fik han. Men pludselig ømmede Geller sig i smerte og spyttede en klump is ud, hvori der lå en genstand. Det var en del af en slipseklemme, som Mitchell havde mistet tidligere. Alle grinte, og gruppens matematiker begyndte straks at beregne sandsynligheden for, at noget sådant kunne ske. Tilbage i laboratoriet får en af medarbejderne øje på noget på gulvet. Det var den anden halvdel af slipseklemmen!

Mindre end en time senere, medens Mitchell stadig er i laboratoriet, fortæller han til Clas Svahn, ser han et lysglimt ud af øjenkrogen. Da han går derhen, finder han på gulvet en slipsenål, som havde ligget i samme æske som slipseklemmen og også havde været forsvundet. Herefter var Mitchell helt overbevist om Gellers fantastiske evner.

Clas Svahn fortæller i sin artikel om interviewet med Mitchell fra 2005, at han havde indtryk af, at ex-astronauten på dette punkt havde efterladt sine analytiske evner på Månen til fordel for at finde beviser for det paranormale. At Geller havde fundet (stjålet?) æsken med slipseklemmen og slipsenålen og herefter havde besluttet at lave et lille tryllenummer for at bøde lidt på fiaskoen fra laboratoriet, falder tilsyneladende ikke Mitchell ind.

Mitchell beskriver hændelsen med slipsenålen i sin bog »The Way of the Explorer«, men som Svahn bemærker, så optræder detaljen med lysglimtet underligt nok ikke i bogen. Da han senere konfronterer Mitchell med dette, er Mitchells reaktion undvigende.

Mitchells store interesse fortsætter i årene fremover med at være det paranormale. Men snart blev han også indblandet i ufoer og konspirationsteorier.

Konspirationsteorier og problemer med journalisterne

Edgar Mitchell havde aldrig selv en såkaldt ufo-oplevelse. Det påstod han heller aldrig. Tværtimod pointerede han ved flere lejligheder, at hans syn på sagen udelukkende byggede på, hvad han havde hørt fra andre eller læst sig til "i litteraturen". Han pointerede også ved flere lejligheder, at han ikke kendte til, at nogen andre astronauter havde set ufoer, og at han ikke troede på, at NASA som sådan var indblandet i at holde noget skjult om rumvæsner eller ufoer. Alligevel var han ret sikker på, at ufo-fænomenet var „ægte“, og som han selv formulerede det, med 90 % sikkerhed udtryk for at væsner fra andre planeter besøger Jorden.

Mitchell begyndte at interessere sig for ufoer i 1992, men det tog først rigtig fart efter 1996, hvor mange-millionæren Robert Bigelow begyndte at sponsorere ufo-undersøgelser hos National Institute for Discovery Science, hvor Mitchell arbejdede på dette tidspunkt.

Under et interview i Dateline NBC den 19. april 1997 gav Mitchell udtryk for, at der var meget stærke beviser for, at Jorden blev besøgt af rumvæsner, og at regeringer godt vidste besked, men gjorde alt for at skjule sandheden. Specielt USA's regering, eller måske snarere en hemmelig gruppe i toppen, skjulte døde rumvæsner fra et rumskibsstyrt ved byen Roswell i 1947 og havde fået hjælp af rumvæsnerne til at udvikle diverse teknologier.

Troen på Roswell-styrtet kan ikke undre så meget, når man nu ved, at Mitchell som ung opholdt sig i byen på netop dette tidspunkt og også senere hørte alle rygterne og historierne fra bekendte eller andre i byen. Han fortalte senere, hvordan gamle mennesker fra området var gået til bekendelse over for ham med deres erindringer. Han var jo den lokale dreng, som blev til den berømte astronaut!

Til gengæld står Mitchells tro på én ufo-konspiration i skarp kontrast til hans meget skarpe afvisning af en anden konspirationsteori, nemlig teorien om, at månelandingen var ren fup. Her kunne Mitchell blive meget afvisende, og i et enkelt tilfælde blev hans ellers så venlige åbenhed afløst af vredesudbrud og direkte trusler.

I 2004 udkom den meget kontroversielle dokumentarfilm »Astronauts Gone Wild«, hvor Bart Sibrel opsøger (eller måske snarere forfølger) tidligere astronauter og på særdeles aggressiv vis stiller nærgående spørgsmål og herefter hiver en Bibel frem og forlanger, at de skal sværge på den hellige bog, at de faktisk har været på Månen.

Da Sibrel snyder sig ind i Mitchells hus under påstand af at komme fra History Channel og forsøger sig med Bibel-nummeret, sparker Mitchell ham efterfølgende bogstavelig talt ud. Selv en venlig mand har sine grænser!

Men også hvad angår ufo-konspirationen var Mitchell ikke altid helt konsekvent eller klar i mælet. Den 6. marts 2014 under et interview i AskMen indrømmer han fx, at alt, hvad han har sagt om en verdensomspændende ufo-konspiration, i virkeligheden var ren spekulation fra hans side.

I august 2014 blev han i Daily Mirror citeret for, at rumvæsner havde forhindret en atomkrig mellem USA og Sovjetunionen ved bl.a. med jævne mellemrum at skyde missiler ned. Senere udtalte Mitchell til Huffington Post, at citaterne ikke var hans, men frit opfundet. Journalisten fra Daily Mirror stod imidlertid fast og hævdede, at han stadig havde noterne fra interviewet. Desværre var det ikke kun journalisterne, Edgar Mitchell havde problemer med.


Admiralens vise

 
Edgar Mitchell og studieværten Larry King.

I interviewet med Clas Svahn fra 2005 taler Mitchell en hel del om sin tro på eksistensen af en gruppe kaldet MJ-12. Troen bygger på nogle hemmeligtstemplede papirer, der på mystisk vis dukkede op i 1984 og tilsyneladende beviser eksistensen af en hemmelig gruppe kaldet Majestic 12, der blev oprettet af præsident Truman i 1947 som en reaktion på det påståede styrt i Roswell. Gruppen, som angiveligt bestod af 12 højtstående medlemmer, skulle bl.a. koordinere og organisere indsamlingen og opbevaringen af aliens og deres fartøjer.

Det er denne historie, som store dele af science fiction tv-serien X-Files med FBI-agenterne Mulder og Scully bygger på. Desværre er der ikke mange, som tror, at papirerne er ægte.

I interviewet henviser Mitchell igen og igen til sine højtstående kilder, og hvad angår MJ-12 især til en meget højtstående militærperson fra Pentagon. Mitchel fortæller om et møde, hvor personen lovede at trænge til bunds i hemmelighederne på vegne af Mitchell, men senere vendte tilbage til Mitchell med uforrettet sag og bad denne om at holde mund. Desværre fortæller Mitchell os ikke, som han sjældent gør det med sine kilder, personens navn.

 
Admiral Thomas Wilson.

Den 4. juli 2008 dukkede Mitchell imidlertid op på tv-talkshowet Larry King Live, hvor emnet var Roswell og ufoer, og her beskriver han mødet med sin hemmelighedsfulde kilde på en sådan måde, at ligheden med ufologen Steven Greers møde med en vis admiral Thomas Wilson bliver åbenlys. Og nu kan man rent faktisk tjekke historien: Billy Cox fra bloggen De Void kontaktede den tidligere admiral, som godt kunne huske mødet med Mitchell og nogle andre personer tilbage i 1997, hvor Wilson var efterretningschef for USA's samlede hærledelse. Her hører ligheden dog meget hurtigt op.

Wilson fortæller, at han ikke direkte lovede at undersøge noget, og at han heller ikke gik dybere ind i sagen, da det gik op for ham, at det hele var ubegrundet. Det ville have været spild af tid og resurser. Han var således heller ikke blevet nægtet adgang til noget som helst.

Da Billy Cox herefter konfronterede Mitchell med disse informationer fra admiralen, reagerede Mitchell chokeret, men han ønskede ikke at konfrontere admiralen yderligere. Dette kunne muligvis være et udslag af, at Mitchell altid forsøgte at opføre sig som en gentleman. Men hvordan kan Mitchell have fået en sådan fejlagtig opfattelse af, hvad admiralen har sagt? Sagen er, at Mitchell ikke har alle informationerne direkte fra Wilson, men har fået dem fra anden hånd, nemlig fra ufologen Steven Greer.

 
Steven Greer.
En uheldig alliance

Greer er en af vor tids store ufo-guruer, som især er kendt for at tage mennesker med ud på øde steder, hvor han lærer dem at „fremkalde“ ufoer og kommunikere med aliens. Selvsagt mod en særdeles klækkelig betaling! Lige nu er mindsteprisen på 2.500 dollars!

Greer producerede senere dokumentarfilmen Sirius fra 2013, som især handler om Greers teorier om ufoer, aliens og ikke mindst regeringernes og de store selskabers forsøg på at skjule sandheden. Filmen blev dog nok især kendt for promoveringen af det såkaldte Atacama-skelet, som en rumvæsen-hybrid. DNA-analyser viser dog, at der snarere er tale om et for tidligt født menneskefoster med diverse sygdomstegn.

 
Atacama-skelettet, som i virkeligheden var et for tidligt født foster.

I 1990 startede Greer CSETI (Center for the Study of Extra-Terrestriel Intelligence), og I 1993 oprettede han The Disclosure Project, hvis officielle mål er at sikre amnesti til mennesker med insider-viden, som er villige til at afsløre ufo-hemmelighederne. Og her blev den berømte astronaut Edgar Mitchell åbenbart betragtet som et godt ansigt udadtil og som en nøgle til at kunne få adgang til betydningsfulde personer.

Samarbejdet mellem Greer og Mitchell begyndte omkring 1995. I 1997 deltog Mitchell så i et „oplysningsmøde“ for medlemmer af kongressen, hvor han sammen med Greer og andre medlemmer af CSETI stod for præsentationen. Og lige siden har Mitchell deltaget i lignende møder, hvor han har udtalt sig om aliens og hans tro på, at sandheden bliver holdt skjult.

Mødet med admiral Thomas Wilson bliver af Greer fremstillet, som om, det var ham, altså Greer, der havde taget Mitchell med til mødet. I virkeligheden forholder det sig nok lige omvendt. Admiralen husker kun Mitchell fra mødet og siger senere, at det kun kom i stand, fordi han var nysgerrig efter at se, hvorfor en berømt astronaut beskæftigede sig med sådan noget. Den berømte astronaut er med andre ord blevet brugt til at få adgang til den højtstående admiral.

Mitchell fastholdt sin tillid til historierne om ufo-konspirationen, men samarbejdet med Greer blev med tiden mindre og mindre. Mitchell beskyldte Greer for konstant at overdrive, og han blev nok også træt af hele tiden at få sit navn brugt som reklameskilt.

 
Indtil det sidste fastholdt Edgar Mitchell (1930-2016) troen på rumvæsners besøg.

Alligevel kunne Mitchell ikke dy sig for at deltage i et arrangement i 2015, som skulle blive en af de største og pinligste ufo-skandaler nogensinde: The Roswell-slides.

Et stort arrangement i Mexico City med mange berømte ufologer skulle præsentere det endelige bevis for historien om Roswell-styrtet i 1947. Der var nemlig blevet fundet nogle gamle lysbilleder, som tilsyneladende viste en typisk alien liggende i en glasbeholder. Der var indkaldt såkaldte „eksperter“, som kunne sige god for, at der skam måtte være tale om en alien, og det blev også annonceret, at den berømte astronaut, Edgar Mitchell, ville være til stede. Desværre dukkede Mitchell aldrig op. Allerede her var han så syg, at lægerne havde frarådet ham at rejse til Mexico City. Mitchell dukkede op på en storskærm, men lyden var dårlig, og det, han havde at sige, gik ikke meget længere end til: „Det ligner en af de grå.“

Ganske kort tid efter blev det afsløret, at „rumvæsnet“ i glasbeholderen i virkeligheden var en indiansk barnemumie i en museumsmontre. Pinlighederne fortsatte en rum tid endnu med ufologer i kø ved håndvasken. I dag betragter de fleste historien om lysbillederne fra Roswell som et gigantisk svindelcirkus, hvor Mitchell var et af ofrene.

Den indianske barnemumie.


Et fantastisk liv

Med Edgar Mitchells død har vi mistet en af vor tids helt store personligheder. Modsat de fleste andre astronauter forstod han at blive i mediernes søgelys indtil det sidste. Han var en helt, som risikerede liv og lemmer for at udvide menneskehedens grænser. Han var en ægte opdagelsesrejsende. Folk, som kendte ham, beskriver ham som både intelligent, dygtig og åben. Den sidste egenskab gav ham muligvis en del problemer, men var nok det uundgåelige biprodukt af Mitchells pionerånd. Men han bliver også beskrevet som en meget venlig mand. Og så var han ikke mindst en sammensat person, som forsøgte at forene det religiøse med det videnskabelige, det fysiske med det spirituelle og ikke var bange for at sige højt, hvad han troede på.

Mitchell var bevidst om sin sundhed, men røg som en skorsten. Mange betragtede ham som lidt sær, og det hjalp selvsagt ikke, at han fx nægtede at barbere sit skæg i to år efter turen til Månen.

 
Edgar Mitchell og det berømte medium Uri Geller. Læg mærke til Mitchells skægvækst.

Edgar Mitchell havde et noget omtumlet familieliv med tre skilsmisser. Kone nummer 3, Sheilah Ann Ledbetter, var en tidligere Playboy-model, som han fik et barn uden for ægteskab med. Hans kone nr. to, Anita Mitchell, fortalte:

„Det var i Det Hvide Hus den ene dag, og hos en eller anden yoga-guru den næste. En dag ringede Cary Grant, og dernæst hvirvlede en flok sufi-dansere rundt i stuen. Og Uri Geller kiggede lige forbi for at bøje noget metal. Jeg må have mødt hele udvalget af tosser, underlige personer og skøre kuler.“

Hun sagde også: „Han er det mest fantastiske eksempel på menneskelig psykologi.“ Måske dette også var et resultat af det, som Edgar Mitchell kaldte „The Big Picture Effect“, hans store oplevelse under hjemturen i 1971.

Som han skrev i sin selvbiografi »The Way of the Explorer« fra 1996:

„Ønsket om at leve livet fuldt ud, at samle mere viden, at undslippe pengenes trædemølle, det er alle typiske reaktioner på oplevelser af udvidet bevidsthed. Fortidens frygt for døden forsvinder som regel.“

God rejse, Edgar Mitchell!

Edgar Mitchell på Månen i 1971. Foto: NASA/Alan Shepard


Kilder

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2016/01/20051105-Exclusive-interview-with-Ed-Mitchell.pdf,
www.youtube.com/watch?v=8QKW6Gt3KKs,
www.youtube.com/watch?v=0TY6lpcBrqs&list=PL24FE8809B47D4496,
www.paradigmresearchgroup.org/Mitchell_Media_Coverage.htm,
www.ufodigest.com/news/0808/wilson.html,
www.heraldtribune.com/article/20080806/BLOG32/525095430?p=2&tc=pg,
http://motherboard.vice.com/read/the-metaphysical-astronauts,
http://devoid.blogs.heraldtribune.com/15464/the-way-of-the-explorer/,
https://vimeo.com/55073825,
www.abovetopsecret.com/forum/thread730374/pg1,
www.youtube.com/watch?v=KE-PUTVULFg,
www.youtube.com/watch?v=fyD2ZyGTf9A,
www.badastronomy.com/bad/misc/sibrel.html,
www.huffingtonpost.com/entry/moonwalker-edgar-mitchell-denies-saying-ets-prevented-nuclear-war_us_55d61660e4b07addcb45eb80,
www.foxnews.com/science/2016/02/05/astronaut-edgar-mitchell-6th-man-on-moon-dies-in-florida.html,
www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2016/02/06/edgar_mitchell_1930_2016.html,
www.washingtonpost.com/national/edgar-d-mitchell-apollo-astronaut-who-walked-on-the-moon-dies-at-85/2016/02/05/9daf2e2c-cc40-11e5-88ff-e2d1b4289c2f_story.html og
www.youtube.com/watch?v=wptn5RE2I-k.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2016. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted