logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > UFO-Observationer > Danske rapporter

Danske rapporter

Nordsjælland, august 2000
„Det er i nærheden af midnat en aften i august 2000“, fortæller TB fra Ålsgårde i Nordsjælland. „Vi bor på landet, og her er meget mørkt om aftenen, idet vi heller ikke har gadebelysning.
Vores gæster skal til at køre hjem, og vi står ude i haven og pludselig siger en af gæsterne, at der er en stjerne, som flyver over den nordlige himmel. Vi ser op alle 6 og kan se, ikke kun 1 stjerne, men hele 3 lysende ‚stjerner’, som markerer en trekant og flyver lige hurtigt.
Det som er meget underligt er, at der er helt sort imellem disse 3 lysende ‚stjerner’. Man kan ikke se nogen stjerner igennem denne trekant, og efter denne kommer der en mindre lysende ‚stjerne’, som nærmest zigzagger efter denne flyvende trekant.
Man kan intet høre, og det er ikke til at sige, hvor højt der er op til denne, men vi mener alle, at det var på højde med et passagerfly. Dog er det ikke til at sige, idet afstanden mellem de 3 lysende punkter virkede meget stor. Trekanten forsvandt i samme hastighed, mod øst.
Vi har tænkt på, om det har været satellitter, men det, at der var sort og ikke kunne ses noget af nattehimlen imellem de 3 punkter, og markeringen fra det ene punkt til det andet var så tydeligt og størrelsen var så stor, at det umuligt kunne være et militærfly. Ja, hvad kan det så have været? I øvrigt har jeg hørt, at der er nogle i Nygård, der observerede dette samme aften.“


2670 Greve, 27. august 2000

„Min familie og jeg er lige flyttet i rækkehus i Greve. Vi har ikke før boet i hus, og jeg nyder derfor at kunne betragte nattehimlen, inden jeg går i seng. Jeg kigger efter satellitter og stjerneskud. I går var ingen undtagelse. Jeg gik ud for at få min ‚godnatsmøg’, inden jeg gik i seng. Jeg står altid, og kigger lodret op i luften, og ligesom jeg skulle til at sænke hovedet, kom der 5 et eller andet susende over tagryggen på mit hustag. De 5 tingester fløj i formation med 2 forrest og 3 tæt efter dem. De to forreste ‚gyngede’ svagt til siden, imens de fløj. De fløj helt lydløst og alligevel utroligt hurtigt. De virkede runde og flade, og deres farve var som et mat lys, der fortonede sig ud i et mørkt omrids/kontur af ufoet. Det hele var desværre overstået på ca. 5 sekunder. Jeg vil give min højre arm for at få lov til at opleve det igen.“


København Ø, den 6. januar 2003
„Jeg kom gående ad Bolandsvej i vestlig retning, da jeg på himlen i sydvestlig retning observerede et stort, lysende, stillestående objekt“, fortæller DMN, der bor i København Ø.
„Klokken var 16.09, og jeg troede først, det var Månen, men så så jeg Månen omtrent 45 grader i sydlig retning. Objektet fremstod ca. en halv gange større end månen.
Formen var det mest opsigtsvækkende og som intet himmelfænomen: Nærmest som en dråbeform på hovedet, hvor hhv. den spidse og den runde ende er flade. Den varme, hvide farve udfyldte imidlertid ikke hele formen, men var mest udtalt i yderkanten af fænomenet og aftog så indadtil for inderst at forsvinde (dvs. blive helt sort). Dette mørke center i objektet dannede en vertikal linse dog med ‚bløde’ ender frem for spidse.
Efter at have observeret objektet i omtrent et minuts tid skyndte jeg mig ind efter min kæreste. Da han cirka et minut efter skulle se ‚mit syn’, var det desværre væk! Dermed fik jeg ikke set, hvor det blev af. Men vi vil meget gerne vide, hvorvidt andre har observeret samme objekt.“
Vi kan fra SUFOI's side tilføje, at der ikke er indrapporteret andre observationer det pågældende tidspunkt.


Hvis man så lys på himlen

Flyvertaktisk Kommando meddeler, at der den 6. november 2002 som led i en øvelse blev kastet et faldskærmsblus fra en redningshelikopter i Kattegat ud for Ålborg Fjord. Blusset blev kastet fra en højde på cirka en kilometer og brændte med et kraftigt, hvidt lys i cirka fire minutter.
Flyvevåbnets Redningstjeneste sendte også en helikopter ud onsdag den 20. november for at pejle sig frem til en elektronisk støjkilde. Ved Hirtshals sporede besætningen signalet i retning mod et skib ud for kysten. Inden støjkilden blev endeligt lokaliseret, stoppede støjen af sig selv.
En redningshelikopter var ligeledes sendt på vingerne onsdag den 6. november over Københavns-området, hvor der var rapporteret om elektronisk støj fra en ukendt sender. Støjsenderen blev imidlertid slukket samtidig med, at helikopteren gik i luften.

Så lysende fænomen i sommeren 1978
- mangler nu andre observatører at tale med!

„Jeg var på vej hjem for at spise hen under aften. Jeg havde lige passeret indkørslen til Kaløvig bådelaug på Djursland, da jeg længere fremme så en række biler, der var standset henne ved Åstrupgård i nærheden af Studstrupværket nord for Århus. Min første indskydelse var, ‚at der måtte være sket en ulykke’, og jeg forlod min bil for at gå der hen.“
Sådan indledes en interessant henvendelse om en observation, SUFOI modtog for nylig fra en 43-årig mand fra Århus. Observatøren fortsætter sin beretning:
„Efterhånden som jeg nærmede mig rækken af biler, kunne jeg se, at nogle mennesker havde samlet sig ved den første bil, som i øvrigt var en gul Audi-100. Ejeren af bilen, som på det tidspunkt boede i Stupstrup, stoppede mig med en bemærkning om, ‚at det ikke var så smart at gå længere frem’.
Jeg må indrømme, at jeg stoppede brat op, for et øjeblik efter igen at gå hen imod det meget lysende objekt, der i en form af en kugle eller en ring, svævede ca. en halv meter over jorden. Det var et fantastisk flot syn.
Jeg nåede aldrig derhen, idet ejeren af Audi´en greb fast i mig og trak mig tilbage. Kuglen eller ringen var der nogle minutter, for derefter at blive mindre og til sidst forsvinde i sig selv.
Der var i alt 6 - 7 andre personer til stede. Hvis der er nogle af de andre tilstedeværende vidner, som læser denne beretning, bedes de venligst kontakte mig via Skandinavisk UFO Information, da jeg synes, at jeg mangler nogle at tale med eller skrive sammen med om den kæmpeoplevelse, det var for mig.
Og så var jeg i øvrigt den 18-årige unge mand i den kongeblå Volvo Amazone“, slutter observatøren sin beretning til SUFOI.
SUFOI hører meget gerne fra læsere, der kan bidrage med yderligere oplysninger eller på anden måde har kendskab til denne specielle oplevelse fra en sommeraften i 1978 - eller 1979.


Kontakt kan ske til SUFOI via adressen: www.ufo.dk

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted