logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Anmeldelser og omtaler > Anmeldelser af CD-ROMer og DVDer

Ufoer og anden mystik på CD-ROM

 
Stort og småt om lidt af hvert

Mange forbinder i dag CD-ROM produkter med flotte multimedie-præsentationer med lyd, videoklip, hypertext, animationer m.m., men sådan er »2.000 Greater & Lesser Mysteries« ikke.

Det er først og fremmest en tekstbaseret CD-ROM, og det vil sige sådan ca. 2.300 dokumenter med omkring 40 mio. ord!

CD-ROM'en er inddelt i 133 hovedkataloger med alt muligt mere eller mindre mystisk mellem himmel og jord:

 • ufoer
 • kold fusion
 • evighedsmaskiner
 • cryptozoologi
 • Aleister Crowley
 • FBI
 • nyreligiøse bevægelser
 • Nostradamus
 • runer
 • biorytmer
 • og meget, meget mere...

Takket være den medfølgende manual, hvor alle tekster står nævnt med det præcise filnavn og filstørrelse, kan man dog hurtigt finde frem til den ønskede læsning.

Adskillige bøger og tidsskrifter gengives i fuldtekst, ligesom der er 20 programmer vedr. astrologi, narkotika, Tarot, læsning i teblade o.lign.

Indholdet er for en stor dels vedkommende hentet på Internettet. Så hvis man ikke selv orker at gå på opdagelse på nettet, men har hang til det mystiske eller helt udflippede, er der masser af læsning og enkelte billeder at gå om bord i på denne tekstarkiv-CD-ROM, hvor skidt og kanel er godt blandet!

2.000 Greater & Lesser Mysteries, Rod Smith, 1995, £21,00, udgivet af:
Public Domain Software Library Ltd., Winscombe House,
Beacon Rd, Crowborough, E. Sussex TN6 1UL, UK.

CD-ROM'en kan også købes gennem
   
 
Sandheden om ufoerne

Det er rart med en CD-ROM, som er enkel at gå til og finde rundt på, har en passende mængde tekst, 49 videoklip, 100 lydsekvenser og 64 billeder (dog i en noget ulden kvalitet) - og så oven i købet hedder UFOs...The Real Story. Og når så hele molevitten på 300 Mb præsenteres af en atomfysiker, der har brugt 36 år på ufo-fænomenet - hvad mere kan man så forlange?

Seriøsitet, såmænd!

Problemet med UFOs...The real Story er nemlig, at den ser på ufo-problematikken gennem Stanton Friedmans briller. Hans verdensbillede er dejligt forenkelt: Vi får besøg af fremmede intelligensvæsner, for bl.a. Betty Hill og Travis Walton har nemlig mødt dem og været særdeles tæt på. Rumfartøjerne har lavet aftryk i jorden i Delphos og dermed bevist, at de er fysiske objekter. De fremmede kommer fra stjernerne i Zeta Reticuli, for det viste de selv Betty Hill på et stjernekort, dengang hun var bortført. Selvfølgelig styrtede der et fartøj ned i Roswell, og den amerikanske regering tilbageholder sandheden. Det bevises af MJ-12 dokumenterne. Osv. osv.

Hvis man deler Stanton Friedmans verdenssyn og kan godtage hans „bevisførelse“, er denne CD-ROM et rimeligt køb for enhver ejer af en computer (selv en 386 pc'er kan bruges!) med lydkort og cd-rom drev, men forvent ikke, at du køber et levende multimedieprodukt. Her er mest tale om en række foredrag pakket ned på en plasticskive.

UFOs...The real Story
Unity Publishing 1995, fax 506-457-0669 (Canada)
Internet email unity@nbnet.nb.ca
Pris: US$ 39.95 + porto US$ 3.00.
   
Stanton Friedmans
World Wide Web side er:
207.179.129.61/index.htm
...Og så til noget helt andet!

FlagTower er kendt for gode multimedieprodukter, og »The Unexplained« er bestemt ingen undtagelse. Lyd, billeder, animationer, filmklip etc. er i topklasse. Fra hovedmenuen og diverse undermenuer vælger man mellem alle mulige mystiske emner: Ufoer, spøgelser, bortførelser, uhyrer, parapsykologi, mystiske nedfald, selvforbrænding m.m.m. Inden for hvert hovedemne kan man vælge funktionen „play all“ - og så behageligt tilbagelænet nyde hjemmebiografens rundvisning i den uforklarlige verden. I alt er der 2½ times hjemmebio på denne måde.

Animationerne stoppes med et klik på skærmen, og man kan springe videre til næste emne. Ved et klik på tilfældigheds-funktionen (ikon med terninger) vælger programmet en tilfældig side blandt mere end 500 med et billede, en tekst eller speak.

Indholdsmæssigt tilhører de valgte billeder (over 1.000) og teksten den mere seriøse ende (med enkelte kiksere), men indeholder intet nyt for kendere. »The Unexplained« kan ikke bruges som opslagsværk, men den får på en underholdende og populær måde givet brugeren et godt overblik over den uforklarlige del af vores verden.

Eneste indvending er, at brugerfladen er lidt for mørk. Man skal vænne sig til de sorte menuskærme, og lyden kan godt „hakke og klumpe“ lidt, når der foregår noget på skærmen under en speak.

The Unexplained, FlagTower 1996. Pris: £29.99.
FlagtTower kan kontaktes på
fax 0171 393 3033 eller på deres homepage:
www.flagtower.com

The Unexplained forhandles også af Parhelion samt af flere danske boghandlere. Jeg har set priser på ca. 300 kr.

For at kunne få glæde af The Unexplained skal din Multimedie-PC være mindst en Pentium med quadro-speed CD-ROM-drev og Windows 95. Mindre kan ifølge manualen gøre det, men det giver for lange ventetider og hakkeri i både video og lyd.
Sælsom, men meget flot og spændende

Kan du lide gåder, spil og alskens mystik, og har du lyst til at gå på opdagelse? Så er »Weird« lige sagen! »Weird« er ikke et elektronisk leksikon og heller ikke et decideret spil, men en sælsom og uoverskuelig blanding - og det er skam helt med vilje.

Man begynder udforskningen i en labyrint, der mest af alt ligner det indre af en gigantisk ubåd eller kloaknettet under en storby. Symboler på musemarkøren angiver undervejs, hvor man kan klikke. Døre åbner sig, statuer bevæger sig, eller man skal løse gåder og vinde diverse spil - hvorefter man har gjort sig fortjent til at få informationer om yetien, ufoer, søslanger, skøre folk der æder sten, eller hvad de humoristisk anlagte programmører fra TwoPointZero nu har fundet på.

Farer man vild i labyrinten, kan man kalde et kort frem på skærmen og springe hen til det ønskede sted, men hvilke informationer om det mystiske, man møder og hvor, er næsten umuligt at forudsige. Efter timers ihærdig udforskning er jeg kun stødt på en brøkdel af »Weirds« mange godbidder. Er man ihærdig og dygtig nok, kommer man (formentlig) ud i alle hjørner, og får således set 45 minutters video, hørt to timers speak og set 3.000 billeder i 15 forskellige miljøer.

Der er mange timers god underholdning i selskab med „Sea & Lake Monsters“, „Man Beasts“, „Ghostly Tales“, „UFOs“, „Puzzles of Time & Tense“, „Mysterious Places“... og masser af forteanske emner.

»Weird« indeholder også interviews med Nick Pope, Dennis Stacey (MUFON), Philip Mantle (BUFORA), David Heppell, Lionel Fanthorpe, Mike Dash (Fortean Times), Lars Thomas (SUFOI), Roy Stemman og Jonathan Downes.

Billeder, 3D-animationer og musik er helt i top. Ligesom selve tilrettelæggelsen og præsentationen er en nydelse.

 
»Weird«,
TwoPointZero Ltd. 1996,
i samarbejde med McGraw Hill.
ISBN 0-07-709350-x.
Pris: £29.95
TwoPointZero kan kontaktes på:
www.twopointzero.co.uk
McGraw Hill kan kontaktes på:

»Weird« forhandles bl.a. af Parhelion og PM Multimedia i Danmark, hvor prisen ligger på omkring 299 kr.

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted