logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2003 > UFO-Mail nr. 21

UFO-Mail nr. 21
12. august 2003


Sovjetisk ufo-arkiv

Den tidligere sovjetiske leder og KGB-chef Yuri Andropov havde én ting fælles med sine vestlige modstykker: Han var fascineret af ufoer.

I erindringerne fra hans tidligere politbureau-assistent Igor Sinitsins står der, at Andropov i 1977 nedsatte to komiteer til undersøgelse af fænomenet og beordrede, at alle militærpersoner skulle skrive udførlige rapporter over observationer over sovjetisk territorium. Det skete som følge af den udenlandske presses interesse for den enorme ufo (som faktisk var en gassky fra opsendelsen af Cosmos-955), der blev set over Petrozavodsk i september 1977.

Sinitsin havde forventet, at Andropov var skeptisk, da han bad en sekretær om at oversætte rapporterne. Sinitsin blev derfor overrasket, da han opdagede, at Andropov havde et ufo-arkiv, som indeholdt rapporter indsamlet af kontraspionage folkene.

Det 13 år gamle arkiv indeholdt i tusindvis af rapporter om observationer, som var indsamlet, før Sovjetunionen kollapsede i 1990. Konklusionen på ufo-rapporterne var identisk med konklusionen i de britiske og amerikanske, officielle undersøgelser: „De fleste sager har en naturlig forklaring og skyldes raketopsendelser og lignende“.

Kilde: Observer, 23. marts 2003/-for
Tycho Brahe Planetarium

Hvad siger planetariet til spørgsmål om ufoer og liv i universet?

Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater på Gl. Kongevej i København har siden sin åbning i 1989 anstrengt sig for at være Danmarks avancerede center for popularisering af astronomi og rumforskning - og er blevet det!

Når man interesserer sig for astronomi og rumfart og samtidig benytter sig af internettet, har man formentlig besøgt planetariet på adressen: www.tycho.dk

Planetariet har netop skiftet layout på denne hjemmeside og fået en bedre struktur og mere overskuelighed. Her findes bl.a. en astronomisk spørgekasse, hvor man hurtigt besvarer stillede spørgsmål. Man gør dog opmærksom på, at det kan tage lidt længere tid, hvis svaret kræver ekspertbistand ud over, hvad man selv kan klare.

Men hvad svarer Tycho Brahe Planetarium så, hvis man stiller nogle af de spændende spørgsmål, som for eksempel: „Er der liv på Mars?“

Tycho Brahe Planetarium: „Man har endnu ikke fundet et klart bevis på, at der er eller nogensinde har været liv andre steder end her på Jorden, men i 1996 fandt nogle forskere fra NASA tegn på, at der engang har været liv i form af bakterier på Mars. Disse resultater er siden blevet diskuteret voldsomt, men sidste år blev der offentliggjort nye resultater, der støtter idéen om, at bakterier har eksisteret på Mars - og måske stadig gør det.

Et endeligt bevis får vi dog først den dag, vi finder en levende eller forstenet bakterie på Mars. Andre steder i vores solsystem - for eksempel på jupitermånen Europa - mener man, at der findes et hav af saltvand. Hér kan der måske også være opstået liv.“

„Findes der rumvæsner?“

Tycho Brahe Planetarium: „Vi bor i rummet, og vi er væsner, så ja, der findes rumvæsner! Vi har imidlertid endnu ikke set tegn på liv andre steder i universet. Flere projekter lytter efter radiosignaler fra intelligente rumvæsner, men der er endnu ikke blevet hørt nogen overbevisende signaler.“

„Er der liv i universet?“

Tycho Brahe Planetarium: „Ja, naturligvis! Vi ved med sikkerhed, at der er liv ét sted i Universet, nemlig her på Jorden. Om der er liv andre steder i Universet, er endnu et åbent spørgsmål. Meningerne er mange, men indtil videre må vi sige, at der ikke er fundet afgørende beviser på, at der har eksisteret eller eksisterer liv andre steder end på Jorden.

Den store interesse for planeten Mars stammer bl.a. fra formodninger om, at der måske også på et tidligere tidspunkt i solsystemets historie har været liv på denne planet.
Et af de helt store projekter med at afklare spørgsmålet om liv i universet, er SETI - the Search for Extra Terrestrial Intelligence.“

Og så henviser planetariet yderligere til, at man selv kan være med til at behandle data fra et af de store radioteleskoper og kan læse mere på internetadressen: www.rump.dk/homepage/andrew/SETI@home/

  Executive director for The Planetary Society Louis D. Friedman og Tycho Brahe Planetariums direktør Bjørn Franck Jørgensen
 
Executive director for The Planetary Society Louis D. Friedman sammen med Tycho Brahe Planetariums direktør Bjørn Franck Jørgensen, fotograferet ved et af de talrige offentlige arrangementer, der afholdes i planetariet.
Foto: Ole Henningsen

Endvidere har man en sektion om »Himlen netop nu«, som i løbet af efteråret 2003 opdateres løbende og kan give en beskrivelse af, hvad man kan se på himlen netop nu - hvis altså vejret er klart. Dvs. hvilke planeter der kan ses, aktuelle stjerneskudssværme, hvornår rumstationen ISS kan ses på himlen osv.

Men hvad med spørgsmålet: „Findes der UFO'er?“

„Ja, naturligvis!“ Svarer man på Tycho Brahe Planetarium:

„UFO betyder ‚Uidentificeret Flyvende Objekt’. Det sker ofte, at vi observerer fænomener på himlen, som ikke umiddelbart lader sig identificere. I langt de fleste tilfælde bliver fænomenet identificeret. Det er ofte klare himmellegemer, som folk oplever som UFO'er. Bl.a. er både Sirius og Venus ofte udsat for beskyldninger. Også sjældne atmosfæriske eller meteorologiske fænomener som fx linseskyer giver anledning til kreative fantasier hos mange.

Der er endnu ikke kommet pålidelige meldinger om møde med intelligente væsener fra andre steder i universet end på Jorden.

Om man tror, der findes intelligent liv andre steder i universet, er netop et trosspørgsmål. Hvis der findes intelligent liv andre steder, så skal de være i besiddelse af en teknologi, der er fundamentalt anderledes end vores, for at være i stand til at besøge os. Vi har i øjeblikket ikke mulighed for at sende missioner til andre stjerner, kun til de andre planeter i vores eget solsystem.“

Mere information om området findes på www.sufoi.dk.

Vi er i SUFOI glade for, at Tycho Brahe Planetarium henviser til os, hvis man ønsker yderligere og mere detaljerede oplysninger om ufofænomener. Det er specielt glædeligt og interessant, at planetariet også henviser til SUFOI, hvis der kommer meldinger om ufoer.
Mystisk væsen fundet i Østrig

  det mystiske væsen
   
Var det et nyt dyr eller et fra fortiden? Eller måske en alien, der ikke var kommet med sit rumskib retur? Dette var nogle af tankerne, der fløj gennem hovedet på østrigeren Olga Schilke, da hun i april 2003 fandt et ejendommeligt, indtørret væsen ved bredden af vandløbet Kirchheimer i Radenthein i delstaten Kärnten i Østrig.

„Jeg var chokeret,“ fortalte Olga Schilke, da hun havde gjort sit usædvanlige fund.

„Med det usædvanlige ‚ansigt’ havde væsenet virkelig en lighed med noget ujordisk“, fortalte hun til den østrigske presse, bl.a. Kleine Zeitung Online den 26. april 2003.

„Jeg lod det mærkelige væsen ligge, men det var det første, jeg tænkte på næste morgen, og så gik jeg hen og fandt det igen og tog det med hjem.“

Sabine Happ  
Sabine Happ med det „mystiske“ væsen.
 
 

Ingen vidste umiddelbart, hvad det var for en mærkelig skabning, så Kärntens ekspert i eksotiske væsener, Sabine Happ, blev spurgt.

„Jeg vidste nu heller ikke, hvad det var, før min datter fandt ud af, at det drejede sig om en fisk, nemlig en rokke“, fortæller Sabine Happ til Kleine Zeitung Online.

Der findes talrige rokkearter. Munden er forsynet med tandplader, som rokken anvender til at knuse føde som fx krabber, fisk og rejer.

  en rokke
 
Karakteristisk for fiskene i rokkefamilien er den flade, næsten rombeformede krop, det lidt spidse mundparti, og den lange, tynde hale. Mund og gællespalter sidder på undersiden, som er grålig og glat.

„Det er denne mund, som kan ses på den indtørrede rokke, og ‚væsenets øjne’ er i virkeligheden rokkens gællespalter, som vandet normalt strømmer igennem“, fortæller Sabine Happ.

Radenthein bliver altså ikke et nyt pilgrimssted for ufo-fans med denne helt naturlige forklaring på det mærkelige væsen.

„Der har ganske rigtigt været hav i dette område“, fortalte senere geologen Friedrich Hans Ucik fra Landesmuseum, „men sidste gang var for 6-7 millioner år siden“.

Så det er altså ikke derfra, væsenet stammer.

Det mest mystiske er så måske i virkeligheden, hvem der i deres stille sind har moret sig med at placere den indtørrede og omformede rokke så langt fra dens naturlige miljø.

   
Det italienske skeptiker-tidsskrift »Scienza & Paranormale« beskæftigede sig i vinterudgaven 1997/98 med samme slags „rokke-uvæsen“ i forbindelse med offentliggørelsen af et tilsvarende „mystisk“ foto på forsiden af et lokalt ugeblad, der skrev om fundet af „en rød mumie i en hønsegård - rød som en marsmand“.
 
 

For et par år siden havde undertegnede lejlighed til at studere en sådan indtørret rokke i en souvenirshop i en af de mindre byer ved sydbredden af Gardasøen i Italien. Ligesom rokken fra Østrig så denne rokke ejendommelig ud, idet dens „vinger“ var blevet skåret til og under tørringen havde været snøret sammen. På denne måde fik den sin næsten menneskelige form med hoved, arme og ben, der åbenbart så får nogle til at tænke på aliens.

Selv om det var fristende, kunne jeg nu alligevel ikke få mig selv til at give de 2-300 kr. ud på denne specielle souvenir, og desværre havde jeg ikke mit fotoapparat på mig, så jeg kunne forevige „væsenet fra det ydre rum“.

Sådanne rokker har også tidligere forundret menneskene. På internetadressen: www.ubs.sbg.ac.at/sosa/rara/63577III.htm har Universitätsbibliothek Salzburg under „Sondersammlungen, Abbildungen aus alten Drucken (1501-1800)“ gengivet træsnit udført af naturvidenskabsmanden Ulisse Aldrovandi. Under overskriften „Ulisse Aldrovandi: Monstrum historia. Bologna, N. Tebaldinus 1642 und Serpentum et Draconum historia. Bologna, C. Ferronius 1640“, afd.63.577 III vises flere illustrationer af søslanger og søuhyrer, herunder også en drage „Draco alter ex Raia exsiccata concinnatus“. Denne drage er helt tydeligt fremstillet af en tilskåret og formet rokke.

Så det var altså en gammel historie!

Frank E. Stranges  
En af de lidt mere specielle ufo-kontaktpersoner er Frank E. Stranges fra USA. I publikationen »UFOs Uncensored« fra december 1966 fremviser han en kasse med en sådan rokke. Han er ude af stand til at sige, hvad der nøjagtigt er tale om, men mener dog, at det er en slags maritimt væsen fra vores egen planet. Billedet forekommer sammen med forskellige andre fotos og tegninger af påståede observerede monstre under overskriften „Humanoids from the stars“.
Bognyhed

Det uforklarlige

bogens forside  

I skolen lærer vi, at videnskabsmændene for hver dag, der går, ser længere og længere ud i rummet, og længere og længere ind i cellernes og atomkernernes inderste hemmeligheder. De har faktisk løst de fleste af naturens og eksistensens gåder.

Det passer bare ikke! I vores højteknologiske verden falder fisk ned fra himlen. Folk bryder i brand uden nogen påviselig årsag og bliver reduceret til aske på få sekunder. Man opdager ikke, at en forbipasserende er et spøgelse, før man går lige igennem ham. Dyrelivet svarer ikke altid til zoologibøgernes angivelser. Og tusinder af mennesker er overbevist om, at vi ikke er alene i universet, og at intelligente væsener fra andre planeter jævnligt aflægger besøg.

Tag med på en udflugt i den gråzone, der ligger mellem det velkendte og det ukendte.

I Det uforklarlige beretter Lars Thomas om en lang række tilsyneladende uforklarlige fænomener - fra huse, der er hjemsøgt af spøgelser til spontan selvforbrænding, vandrende sten, reinkarnation, psykokinese, korncirkler, Loch Ness-uhyret, UFO'er og meget, meget mere.

Det uforklarlige, 192 sider, illustreret og indbundet. Kr. 249,00
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted