logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler >Myter og mysterier

Myter og mysterier

Har du behov for at følge med i, hvad alverdens nyhedsmedier dagligt formidler af vanvittige historier? Så kan du ikke undvære Doubtfull News. Du bestemmer selv, om du vil have nyhederne, så snart de er lagt på sitet, eller om det passer dig bedre at få mailet dem samlet én gang dagligt. Du kan også downloade ugens bedste historier i en mp3-fil og høre dem.
Når det religiøse behov kammer over, er det ofte en sekt eller en kult, der leverer svaret på tilværelsens gåder. Her ophøjes bizarre idéer til urokkelige sandheder og fører somme tider til ekstreme handlinger.
 
„... Der findes virkelig mange interessante, glemte og oversete danske steder, som fortjener at blive besøgt noget oftere, men sjældent bliver det. Ved at inkludere fortællinger fra stort set hele Danmark er forfatteren med til at holde liv i en vigtig del af vores kulturarv og give den nysgerrige lokalturist en ekstra god grund til se mere farverigt på vores lille land ...“
Den 28. oktober 1943 kl. 17.15 blev de store elektromagnetiske generatorer tændt på den amerikanske destroyer USS Eldridge i flådehavnen i Philadelphia. En grøn tåge lagde sig omkring skibet. Kort efter forsvandt tågen - og Eldridge begyndte også at forsvinde!
De fleste har hørt om den påståede ufo-nedstyrtning i Roswell, New Mexico, i 1947. Men mange ved ikke, at noget tilsvarende åbenbart fandt sted i England mange år senere.
Det hænder, at vi i SUFOI modtager henvendelser om vores brug af begrebet „ufomyten“. Der er ofte tale om meget ophidsede personer, som skriver, at SUFOI ved at anvende begrebet ufomyte giver udtryk for, at alle ufovidner lyver. Intet kunne være mere forkert.
Verden rummer stadig mange mysterier. Læs blot disse klip fra den virkelige verden...
 
Om eftermiddagen den 5. december 1945 lettede fem torpedobombefly fra flådestationen i Fort Lauderdale i Florida for at flyve ud på det, som skulle have været en ganske almindelig, rutinemæssig træning. Men noget gik rivende galt. Flight 19 vendte aldrig hjem. Flyvningen skulle have varet lidt over to timer, men fem timer efter take-off forsvandt piloternes stemmer i æteren for evigt.
Mølmanden har en lang og broget historie.
Var det et nyt dyr eller et fra fortiden? Eller måske en alien, der ikke var kommet med sit rumskib retur?
Myten om ufonedstyrtningen ved Roswell er ved at være en af den moderne ufo-æras mest sejlivede myter. Bedst som man regnede med, at nu var den berygtede nedstyrtning manet godt og grundigt i jorden, rejser den sig igen og stormer frem med fornyet kraft.
Historier om møder mellem ufoer og fly er bestemt ikke sjældne. I langt de fleste tilfælde er der blot tale om observationer, men i enkelte tilfælde ender historien ikke godt for piloten. Den 8. september 1970 forsvandt den amerikanske jagerpilot William Schaffner sporløst over Nordsøen, efter han angiveligt forsøgte at afskære en ufo.
Notitser fra forskellige nyhedsmedier
Lærere og præster har ofte advaret mod at lade børn lege „ånden i glasset“. Legen kan påkalde dæmoniske kræfter og føre til evig forbandelse, siger de.
Joe Nickell er forhenværende leder af et detektivbureau m.m., ph.d. i engelsk og nuværende Senior Research Fellow hos »Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal« (CSICOP) - den amerikanske organisation, der tager al mystik og overtro ved vingebenet.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted