logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2015 > UFO-Mail nr. 201

UFO-Mail nr. 201
18. august 2015


Da ufomyten blev skabt

Mennesket har til alle tider oplevet mystiske fænomener på himlen. I sidste halvdel af 1940'erne og i begyndelsen af 1950'erne gav frygten under Den Kolde Krig og den stadigt voksende populærkultur de mystiske himmelfænomener en konkret form som flyvende tallerkener - og senere ufoer fortolket som besøg udefra.

 

Hvorfor blev folks oplevelse af himmelfænomener pludselig særligt udbredte i 1947 og i de følgende år? Hvilken betydning spillede samfundsmæssige og kulturelle forhold? Hvorfor tog det amerikanske flyvevåben oplevelserne så alvorligt, at det begyndte at indsamle og analysere folks beretninger? Og hvad fandt flyvevåbnet egentlig ud af? SUFOI's nye bogudgivelse Project Saucer - Da ufomyten blev skabt har som ambition at besvare disse spørgsmål, skabe overblik og sætte ufomyten ind i en historisk og kulturel sammenhæng.

Project Saucer - Da ufomyten blev skabt er skrevet af Kim Møller Hansen, formand for foreningen Skandinavisk UFO Information (SUFOI).

Project Saucer - Da ufomyten blev skabt er den 7. og sidste titel i serien Fakta & Myter og udkommer den 18. august 2015. Bogen er trykt i et meget begrænset oplag, så skynd dig at bestille nu.

Project Saucer - Da ufomyten blev skabt er på 108 illustrerede sider i A4-format i farvetryk og koster kr. 159. Et evt. overskud går ubeskåret til driften af ufo.dk.

Bestil allerede i dag dit personlige eksemplar af Project Saucer - Da ufomyten blev skabt

Læs her ganske gratis 14 sider fra bogen.

I Fakta & Myter er tidligere udkommet:

Der er endnu få eksemplarer tilbage af enkelte titler i serien. Besøg SUFOI's webshop.Meditation gav kontakt til aliens

Den 27. januar 2015 fik en gruppe mennesker deres livs oplevelse på stranden ved Vero Beach i Florida. Gruppen var samlet for at meditere ved hjælp af den såkaldte CE-5-teknik opfundet af Steven Greer. Klokken 21.10 bar anstrengelserne frugt. To orange lys viste sig over horisonten og blev filmet i flere minutter.

(Foto: CSETI Project)

Man forstår, at gæsterne på stranden var glade over skuet på aftenhimlen. De havde nemlig hver betalt 2.500 dollar for at deltage i Steven Greers kursus, der angivelig hjælper folk med at komme i kontakt med ikkejordiske.

Steven Greer er manden bag flere foretagender, bl.a. The Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence (CSETI), der grangiveligt ser ud til at være skabt for at tømme lommerne hos godtroende ufoentusiaster. Vi har her på ufo.dk tidligere omtalt Steven Greer og hans trosfællers aktiviteter.

Men hvad var det for et fænomen, som viste sig på himlen denne januar-aften ud for Floridas kyst? Marc Dantonio fra den amerikanske ufoorganisation Mutual UFO Network (MUFON) - en organisation som normalt er fortaler for rumskibshypotesen - er ikke i tvivl om, at billederne viser to faldskærmsblus. Denne opfattelse deles af Bruce S. Maccabee, der ellers tidligere har analyseret tvivlsomme ufofotos og udråbt dem til at vise den ægte vare, fx Gulf Breeze-billedserien fra Florida i slutningen af 1980'erne.

At der skulle være tale om to faldskærmsblus bekræftes af fænomenets udseende og bevægelsesmønster på videooptagelserne, ligesom der på det pågældende tidspunkt fandt en militærøvelse med fly og flådefartøjer sted i det pågældende område. Det er dog ikke fakta, som rokker Greer og hans kursister i troen på, at de denne aften var i kontakt med ikkejordiske, som viste sig for dem på himlen.

(Foto: CSETI Project)


Kilder:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2015. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted