logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 335

UFO-Mail nr. 335
21. juli 2021


Den farligste radiovært i USA

Bilerne arbejdede sig langsomt op ad bakken og holdt ind til siden. Høj musik pumpede ud i den stille nat fra den feststemte gruppe. Festen blev hurtigt afbrudt, da en bil nærmede sig. Den kom tæt på, men chaufføren steg ikke ud. Han havde tilsyneladende luret, at noget var i gære. Bilen vendte og fortsatte i høj fart tilbage mod huset på bakketoppen. En bil forsøgte at blokere vejen, men den flygtende bil undveg og parkerede helt oppe ved huset. Gruppen af larmende „teenagere“ var nu forvandlet til ordenshåndhævere fra Apache County Sheriff-kontoret. Til fods og med skudklare våben nærmede de sig den flygtende chauffør. Lige foran hoveddøren drejede han rundt og begyndte at skyde. Et skud ramte en af forfølgerne i hovedet, og han faldt alvorligt såret til jorden. I den efterfølgende skududveksling blev chaufføren selv ramt ni gange i hoved og bryst.

Da politimyndighederne dræbte Milton William „Bill“ Cooper (1943-2001) i november 2001 uden for hans hjem i byen Eagar i det østlige Arizona, var han en kontroversiel forfatter og radiovært med en stor tilhængerskare blandt amerikanske ufoentusiaster, konspirationstilhængere og ikke mindst i militsbevægelsen.

En dyster historie

Milton William Cooper gik ind i flåden efter high school og tjente i Vietnam som kaptajn på en patruljebåd.

I 1972 var Cooper efter eget udsagn medlem af et team, der deltog i en briefing hos admiral Bernard A. Clarey (1912-96), øverste chef for den amerikanske Stillehavsflåde. Ved denne lejlighed skulle Cooper have set en række dokumenter, som minder om MJ-12-dokumenterne med adskillige billeder af aliens og informationer om 16 ufonedstyrtninger i perioden 1947-1952 samt bjærgning af ikke mindre end 65 aliens. Ifølge Coopers kilder stod fjendtlige aliens bag mordet på præsident John F. Kennedy (1917-63), ligesom 12-mandsgruppen Majestic-12 var det øverste råd i en 32 mand stor gruppe kaldet The Jason Society, som i sin tid blev oprettet af præsident Eisenhower for at „finde svaret på alien-spørgsmålet“.

Hvorfor og hvordan Cooper fik mulighed for at læse de tilsyneladende tophemmelige papirer, har han aldrig afsløret.

 
Milton William „Bill“ Cooper fotograferet i 1990. Billedet blev gengivet på de flyers, som Cooper brugte til at reklamere for sine foredrag.
(Foto: The Hour of the Time Photo Collection)
 

I 1984 boede Cooper i Fullerton i Californien, hvor han arbejdede på en teknisk skole, mens han i fritiden forsøgte at delagtiggøre omverdenen i sin sprængfarlige viden. Han sendte en række artikler til forlæggeren Gray Barker (1925-84), som både i tidsskrifter og i bøger i en lang årrække havde populariseret det mystiske. Barker tilskrives ofte æren for at have opfundet „Men in Black“-temaet (i bogen They Knew Too Much About Flying Saucers fra 1956), altså de gådefulde regeringsagenter, som tvinger ufovidner til tavshed. Barker offentliggjorde en enkelt af Coopers artikler, der handlede om de fremmede væsners tilstedeværelse på Jorden og militærets bestræbelser på at skjule dette for offentligheden. I dag kan Coopers udgivelse købes under titlen Visitors from the Void.

Cooper begyndte at holde foredrag om sin kontroversielle viden. Denne aktivitet blev intensiveret, da han i slutningen af 1980'erne flyttede til Camp Verde i Arizona. Han turnerede rundt i hele staten med sine foredrag, der var meget anderledes end alle andres i ufokulturen. Da han i september 1989 afholdt et tre timer langt foredrag i Sedona i Arizona, var Melody O'Ryin Swanson blandt de tryllebundne tilhørere. Swanson har sit eget forlag, Light Technology Publishing, og fandt Cooper både engageret og seriøs.

Coopers historie var kort forinden blevet eksponeret for en større ufokreds, da han holdt sit foredrag „The Secret Government and UFOs“ på MUFON's UFO Symposium i sommeren 1989 på Aladdin Hotel i Las Vegas. Ved samme arrangement afslørede den kendte ufoefterforsker Bill Moore, at han i årevis i samarbejde med efterretningsagenten Richard Doty og andre havde bedraget ufobevægelsen og fodret den med falske informationer.

Cooper begyndte efterfølgende at holde mange og lange foredrag, som også kunne købes via postordre på kassettebånd.

James W. Moseley (1931-2012) kendte Cooper godt og skriver i sit nyhedsbrev Saucer Smear nr. 48 (december 2001), at Cooper var en glimrende foredragsholder. Han støttede sig ikke til notater, gentog ikke sig selv og kunne tryllebinde hundredvis af tilhørere i lang tid. Indholdet i Coopers foredrag var opsigtsvækkende og kontroversielt, og Moseley var uenig med Cooper i stort set alt, men måden, han formidlede sine budskaber på, var enestående.


 
Milton William Cooper: „Behold a Pale Horse“, 434 sider, Light Technology Publications 1991. Ifølge Coopers forlægger, Melody O'Ryin Swanson, sælger bogen stadig „nogle tusinde eksemplarer“ hvert år, og hun har ingen anelse om hvorfor, for hun bruger ikke markedsføring på den. I 1997 beskrev avisen The Guardian bogen som „militsbevægelsens manifest“.
Militsbevægelsens manifest

I 1991, dvs. to år efter maratonforedraget i Sedona, udkom Milton William Coopers bog Behold a Pale Horse på forlaget Light Technology Publishing.

Bogens ene halvdel er Coopers egne ord, mens den anden halvdel er gengivelser af alle mulige dokumenter, heriblandt Zions Vises Protokoller, som er en antisemitisk forfalskning, der udgiver sig for at stamme fra en række møder afholdt af jøder og frimurere i Basel i 1897 samtidig med 1. zionistkongres. Ifølge protokollerne stræber jøderne efter verdensherredømmet ved at fremme opløsende kræfter og underminere den kristne civilisation med liberalisme og socialisme.

Falskneriet blev afsløret i 1921, men Adolf Hitler og hans medløbere brugte alligevel Zions Vises Protokoller mange år senere i Nazi-Tysklands antisemitiske propaganda, ligesom mange andre i nyere tid har misbrugt falskneriet - også i amerikansk toppolitik.

I Behold a Pale Horse skriver Cooper, at læseren skal tolke Zions Vises Protokoller på en ny måde ved mentalt at slette antisemitismen, da skriftet er skrevet i et kodesprog for at „føre folk bag lyset“. Han foreslår, at læseren erstatter ordet „jøde“ med „Illuminati“ og „goyim“ - betegnelsen for ikke-jøder - med ordet „kvæg“.

I indledningen i Behold a Pale Horse skriver Cooper, at ideerne og konklusionerne udtrykt i bogen alene er hans, og at det er muligt, at en eller flere konklusioner kan være forkerte. Hans formål med bogen er at fremlægge viden, „så læserne kan begynde deres egen søgen efter sandheden“.

Cooper skriver i bogen, at han har viden om, at regeringen har fortegnelser over patrioter, som højst sandsynligt vil kæmpe imod oprettelsen af en totalitær politistat, hvor USA's forfatning er sat ud af kraft. Planen er i al ubemærkethed at tilfangetage alle patrioter, og startskuddet på tilfangetagelsen kan ske under eksempelvis den nationale helligdag thanksgiving, hvor folk er hjemme, mætte og tilpas sløve til at nemt at kunne arresteres og tilbageholdes.

„Medmindre vi kan vække folket fra søvnen, stopper intet mindre end borgerkrig det planlagte resultat ... Jeg tror, at enhver mand uden principper, som han er klar og villig til at dø for på et givet tidspunkt, allerede er død og ikke har nogen nytte eller konsekvens overhovedet“ (fra indledningen i „Behold a Pale Horse“)


 
Fra 1993 til november 2001 udsendte Bill Cooper sit eget radioprogram „The Hour of the Time“ (via WWCR) fra sit hus på toppen af en bakke i den lille White Mountains by Eagar, Arizona, 24 km fra New Mexicos grænse. Cooper udgav også 19 numre af avisen Veritas (Sandhed/virkeligheden), som løfter sløret for, hvordan verden fungerer.
Et vendepunkt

Omkring det tidspunkt, hvor Behold a Pale Horse udkom, blev Cooper overbevist om, at hans ufoteorier var forkerte. Cooper understregede dog, at hans teorier om magtfulde kræfter, der i det skjulte styrer hele verden, stadig var gældende.

Skiftet i Coopers tilgang til verden kom, da ufomyten fik tilført stadig flere eksotiske elementer takket være påvirkningen fra bl.a. The X-files, og samtidig med at den amerikanske militsbevægelse var i fremdrift.

Cooper havde på dette tidspunkt skabt sit eget kortbølgeradioshow - The Hour of the Time - som hurtigt blev populært, da Cooper altid kunne fortælle seneste nyt om New World Order-konspirationer. The Hour of the Time blev en primitiv, men hårdtslående forløber for Alex Jones' Infowars.

Temaerne fra ufomyten i Behold a Pale Horse fandt i første omgang mange læsere blandt ufoentusiaster, men med tiden blev bogen mere og mere populær blandt højreekstreme grupperinger, som især var tiltrukket af Coopers påstande om en truende og undertrykkende regering. Behold a Pale Horse koblede ufomyten sammen med ideen om en hemmelig regering og planen for oprettelsen af en ny verdensorden.


Højreekstrem terror

En af Coopers mange tilhængere kom fra byen Kingman i Mohave County i Arizona og hed Timothy McVeigh (1968-2001). Den unge mand var en flittig lytter til The Hour of the Time. I sommeren 1994 havde McVeigh deltaget i en demonstration i nærheden af Area 51 for at protestere imod inddragelse af endnu mere land til basens lukkede område.

I 2001 blev McVeigh henrettet for Oklahoma City-bombeattentatet den 19. april 1995, som dræbte 168 i Murrah Federal Building. McVeigh havde en løs tilknytning til Michigan Militia, men ingen militsgruppe var involveret i bombeattentatet.

Ifølge FBI var McVeigh i besiddelse af et videobånd med titlen Waco, The Big Lie (om myndighedernes angreb på sekten Branch Davidian i Waco, Texas) - et videobånd som Cooper havde markedsført. FBI mener, at McVeigh bestilte båndet via postordre hos Cooper og måske også besøgte Cooper.


Fjender alle vegne

Bill Cooper var en mand med mange læsere og lyttere, men forsvindende få venner. Allerede i Behold a Pale Horse skaffer han sig fjender ved at påstå, at alle, der ikke deler hans konspiratoriske verdensbillede, selv er en del af en ondsindet misinformationskampagne, og han sætter navn på mange af fjenderne: Bob Lazar, Budd Hopkins, Stan Friedman, Bill Moore, Jaime Shandera, George Knapp, Linda Howe, Bruce Maccabee, Vicky Cooper og Don Ecker.


Whisky og paranoia

Cooper drak med tiden mere og mere af yndlingsmærket Chivas Regal, ligesom hans paranoia tog til og formørkede hans sind. Han var overbevist om, at myndighederne forfulgte ham. De aflyttede ham, brugte overvågningskameraer og ville uden varsel angribe ham. Cooper gav udtryk for, at han levede på lånt tid og snart skulle dø for sagen.

På et tidspunkt kunne Cooper fortælle i sit radioshow, at han havde været nødsaget til at sende kone og børn i skjul for at beskytte dem mod myndighedernes overvågning og forfølgelse. Sandheden er imidlertid, at familien havde forladt Cooper og slået sig ned i Californien, fordi ingen længere kunne holde manden ud.


Den skøre fyr på bakken

Naboer og de få venner fik også stadigt sværere ved at omgås den alkoholiserede og ustabile mand, der opførte sig truende. I byen Eagar blev han omtalt som „den skøre fyr på bakken“. Han ragede også uklar med stort set alle andre konspirationsteoretikere, ufoeksperter og mediefolk.

Myndighederne havde faktisk i en periode opmærksomheden rettet mod Cooper, men det skyldtes, at han havde tilbageholdt skat for perioden 1992-94. Cooper var en hårdnakket skatteunddrager og lagde ikke skjul på, at han ikke mente, at staten havde skyggen af lovhjemmel til at inddrage indkomstskat.

Højdepunktet i hans konfrontationer med myndighederne kom dog ikke pga. manglende skattebetaling, men skyldtes Coopers aggressive adfærd, da en mand ved navn Scott Hamblin i juli 2001 efter mange års fravær vendte tilbage til hjembyen Eagar.

Scott Hamblin ville vise sin familie, hvor han engang havde leget som barn. Han kendte ikke Cooper, men havde godt hørt rygterne om ham, så han og familien nærmede sig forsigtigt den skøre fyr på bakken.

Da Cooper pludselig dukkede op i sin bil og virkede truende, forlod familien Hamblin i al hast området og kørte hjem, hvor hustru og børn straks kom i sikkerhed i huset. Cooper forfulgte familien helt ind i indkørslen og steg ud af bilen. Cooper beskyldte Hamblin for at udspionere ham og for at være i ledtog med fjenden. Hamblin skulle holde sig væk fra Coopers ejendom.

Mødet endte dramatisk med, at Cooper pegede med en revolver mod Hamblins hoved og fortalte ham, at han nok skulle finde ud af, hvem Hamblin var.

Hamblin anmeldte det grove overfald til den lokale sherif, der dog ikke udviste større interesse for sagen. Scott Hamblin havde imidlertid en gammel high school-kammerat, som var tilknyttet Apache County Sheriff-kontoret. Vennen fik detaljerne fra det skræmmende møde med William Cooper. Sheriff-kontoret gik i tænkeboks: Hvordan skulle man agere over for en ustabil og voldelig mand bevæbnet til tænderne? Den 5. november 2001 var planen klar, og ordenshåndhæverne fra Apache County Sheriff-kontoret kunne køre af sted for at anholde den skøre fyr på bakken.


USA's farligste radiovært

Milton William „Bill“ Cooper var sin tids mest fremtrædende konspirationsteoretiker og blev på et tidspunkt kaldt „USA's farligste radiovært“.

Med udgivelsen af Behold a Pale Horse kulminerede den del af ufolitteraturen, som blev stadig mere politiseret med påstande om, at magtfulde grupper i den amerikanske regering er i ledtog med en ondsindet, ikke-jordisk race, og at regeringen for at beskytte denne hemmelighed er villig til at opløse alle frihedsrettigheder i det amerikanske samfund.

Denne periode i første halvdel af 1990'erne er blevet kaldt ufologiens „mørke side“ af en af ufohistoriens største kendere, Jerome Clark i hans omfattende og uundværlige leksikon The UFO Encyclopedia. The Phenomenon from the Beginning. Volume 1: A-K.


Inspirationskilde for højreekstreme subkulturer

Coopers død blev beskrevet i avisen The Arizona Republic den 7. november 2001 („Fatal gunfight“), og her omtales han som en „Militia leader“, men ingen andre kilder fastslår, at Cooper skulle have været tilknyttet eller været medlem af højreekstreme subkulturer.

Coopers ideer har helt åbenlyst inspireret vores dages regeringsfjendtlige militser i USA, fx Patriot Movement AZ, som er en gruppe højreekstreme republikanere, der kæmper imod COVID-19-restriktioner, og på deres facebookgruppe har delt tanker om sammensværgelsesteorier og deres had til muslimer og indvandrere.

Indholdet i Behold a Pale Horse har også vundet genklang hos tilhængere af QAnon, som er et internetfællesskab af højreorienterede konspirationstilhængere. En af bevægelsens farverige personer er Jake Angeli - den selviscenesættende unge fyr, som iført rød-hvid-blå ansigtsmaling, pelshue med bøffelhorn samt en spydlignende stok den 6. januar 2021 var med til at trænge ind i Kongressen.

Angeli er amatørskuespiller og går under flere dæknavne, fx Q Shaman. Jake Angeli fortæller, at han har undersøgt de hemmelighedsfulde grupper, som, han mener, styrer verden - heriblandt Illuminati, Trilateral Commission og Bilderberg-gruppen - og føler sig bekræftet ved at finde dem omtalt i Coopers bog Behold a Pale Horse.

Ifølge Angeli var regeringen i 2001 nødt til at dræbe Cooper for at gøre ham tavs. „Når man efterforsker tilstrækkeligt, hænger det hele sammen“, er Jake Angeli citeret for at have sagt.


Ville dø som martyr

I marts 2001 skrev Milton William Cooper en e-mail til en ven. I mailen forudså han, at regeringsagenter en dag ville hente ham, og at hans tid var ved at rinde ud:

„Jeg vil forsvare mig, når de kommer, og dræbe så mange som muligt, inden jeg dør ... I kan alle stole på, at jeg vil være et eksempel til efterfølgelse i alle fremtidige konfrontationer med tyranniet.“


Hvad er QAnon?

QAnon:

  • er et internetfællesskab af højreorienterede konspirationsteoretikere.
  • er en forkortelse for „QAnonymous“.
  • er navngivet efter en bruger på sitet 4Chan. Brugeren, der kaldte sig „Q“, begyndte i oktober 2017 at sende kryptiske beskeder, som et stigende antal følgere begyndte at fortolke og videreformidle.
  • tror på „Den dybe stat“ (Deep State), som ifølge QAnon dækker over en magtfuld elite, der bortfører børn og udfører satanistiske ritualer. „Den dybe stat“ bekæmper ifølge QAnon Donald Trump og hans tilhængere.
  • ser Donald Trump som en frelser, der fører en hemmelig krig mod magteliten (Den dybe stat). For QAnon-tilhængerne repræsenterer Trump det absolutte gode - en person, der kan levere sejren over alt ondt. En sejr til de hvide, kristne konservative.


Nettets farlige steppebrand

Op til 1990 blev New World Order- og Illuminati-konspirationsteorier især dyrket i to amerikanske subkulturer:

  1. Højreekstreme og regeringsfjendtlige militsgrupper.
  2. Kristne fundamentalister, der venter på Dommedag og antikrists genkomst.

Militsgrupperne blev dengang betragtet som pariaer og fik ikke taletid i medierne, hvorimod de fundamentalistiske, kristne grupperinger gennem årene havde fået opbygget deres egne kommunikationskanaler med kabel-tv og billige bogudgivelser. Deres publikum var dog fortsat de mennesker, som i forvejen var en del af bevægelserne/sekterne eller tæt knyttet til dem, så rekrutteringen var ikke stor.

Begge subkulturer fik fornyet luft og medvind, da internettet blev mere dagligdag. Specielt højreekstreme synspunkter kunne lettere brede sig, da militsgruppernes ideer og påstande blev mikset med elementer fra ufomyten, der op gennem 1990'erne blev stadig mere populær og dyrket i fx The X-Files.

Den traditionelle ufokonspirationsmyte i Donald E. Keyhoes velmagtsdage i 1950'erne om, at myndighederne skjuler sandheden om ufoerne, og at det er besøg udefra, blev videreudviklet, så de ikke-jordiske besøg og andre ufomytologiske emner som fx Men in Black og hemmelige underjordiske baser (fx Dulce-basen) smeltede sammen med fortællingen om den skjulte verdensregering, der i samarbejde med aliens vil gøre os alle til slaver, etc. etc.

New World Order- og Illuminati-konspirationsteorierne blev effektivt eksponeret for stadig flere mennesker takket være personer, der indledte deres karriere som ufoentusiaster, men med tiden blev mere og mere yderligtgående i deres verdensopfattelse og endte med at blive talsmænd eller forbilleder for højreekstreme og regeringsfjendtlige militsgrupper. Det gælder blandt andre Milton William „Bill“ Cooper.


Kilder:


Læs mere:


 
Læs mere

Den farligste radiovært i USA er et af de nye kapitler i 2. udgaven af bogen Projekt UFO - tro, løgne og kold krig.

„Projekt UFO - tro, løgne og kold krig“ er på 500 sider og gennemillustreret.

Denne 2. udgave fra 2021 er opdateret og udvidet væsentligt i forhold til førsteudgaven fra 2011, som var på 454 sider, så fakta, argumenter og konklusioner står mål med, hvad man kan forvente af en udgivelse i dag, ligesom der er tilføjet en hel del nyskrevet indhold. Denne 2. udgave udkommer alene som e-bog og kan købes her.

 

 

 

 

Projekt UFO - tro, løgne og kold krig er på 500 sider og gennemillustreret.

 
Læsetips
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted