FarligtDer står „konstant mennesker på spring for at fodre os med netop deres frygt- og bekymringspassion - hvad enten det handler om det farlige her og nu, de skjulte farer eller den forfærdende fremtid.“
I UFO-Mail nr. 186 gengav jeg i artiklen „Dette frygter amerikanerne“ en landsdækkende meningsmåling udført af det amerikanske Chapman University i Californien. Meningsmålingen handlede om, hvad der spreder frygt blandt amerikanerne. Artiklen blev afsluttet med denne opfordring: Findes der en dansk eller europæisk undersøgelse ligesom den amerikanske? De udeblevne svar på spørgsmålet tyder på, at vi åbenbart ikke har en tilsvarende dansk undersøgelse. Til gengæld er der udkommet en fremragende dansk bog om den udbredte frygt- og bekymringspassion, hvem/hvad der skaber den, og hvordan vi kan træne vores skepsis fra morgenstunden. Bogen Farligt - Hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det går i kødet på emner som: Frygt som våben, Når hjernen forfører (om vores intuition), De gode gamle dage (om vores fortid), Nå, ikke alligevel (om medier), Nyt studie viser (om forskere), Din opmærksomhed, tak (om organisationer) og I terrorens tidsalder (om politikere og andre). Alle kapitler er velskrevne og fyldt med gode eksempler og kildehenvisninger.
Farligt tager læseren med på en underholdende, lærerig og øjeåbnende rejse ind i en verden (= vores hverdag), hvor det afdækkes, hvem der fodrer os med frygt, hvilke greb de benytter sig af og hvilke mekanismer, der driver dem. Bogen giver også svar på spørgsmålet „Hvorfor er vi mennesker mere end villige til at æde frygt, når vi får den tilbudt?“, ligesom forfatterne afslutningsvis giver „Syv et halvt skeptisk greb“ til at træne vores skepsis - en slags fornuftens spamfiltre. De gode råd skal ikke gennemgås her, da de giver bedst mening, når man har læst hele bogen. Gør endelig det. Du vil blive farligt underholdt og sikkert også klogere. Hvis du gerne vil vaccineres mod frygt- og bekymringspassion og dommedagsprofetier, så læs både Farligt - Hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det og Hans Roslings bog Factfulness - 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror.
Ufoer på danske biblioteker
En søgning på ordet „ufo“ på bibliotek.dk giver over 2.000 hits. Der er mange forskellige typer bøger om ufoer og til alle aldersgrupper - heraf mange udgivelser fra SUFOI. Det er også på biblioteket, du kan låne mange af de titler, som nu er udsolgt i SUFOI's webbutik.
Heldigvis kan vi stadig tilbyde sidste års roste udgivelse UFO'er - Myter og viden. Bogen er indbundet i A4-format, på 204 sider og med 120 illustrationer i s/h og farve. Prisen er kr. 349,00. Læs mere om indholdet her og se videoen om bogen:
Vi kan også fortsat tilbyde billige ufobøger fra Gyldendal til børn og unge. Læs mere her.
Tidsskrifter om mystiske fortidsgåder og det okkulte
Spændende gamle og sjældne tidsskrifter og kvartalsmagasiner fundet under oprydning sælges til spotpris. Tidsskrifterne købes ved at skrive til Kim Møller Hansen, og de sælges efter først-til-mølle-princippet. Sælges samlet for kr. 1.200. Til prisen lægges porto.
Det Ukendte
2. årgang 1979-80. nr. 1-6
Det Ukendte. Et magasin om det fantastiske
1984-85 nr. 1-6
Vision
1985, nr. 1-6
Vor Eventyrlige Verden, 2. årgang nr. 2
Columbus
Nr. 1-4, 1987
Videnskabelige eksperter eller glade amatører?
I det 21. århundrede har reality-tv og internettet i høj grad bidraget til at øge offentlighedens interesse for spøgelser, ufoer, kryptozoologi og andre usædvanlige fænomener. I 2010 fandtes der omkring 2.000 amatørgrupper i USA. Spøgelsesjægere, Bigfoot-jægere og ufointeresserede benytter sig af forskelligt (angiveligt) videnskabeligt udstyr og metoder til at bevise, at det paranormale eksisterer. Den amerikanske kulturs falden på halen for videnskabelighed kombineret med offentlighedens manglende viden om videnskabelige metoder har skabt en niche for selvbestaltede paranormale eksperter, der forsøger at opnå national anerkendelse uden at have en videnskabelig uddannelse. Dette er temaet for Sharon A. Hills læseværdige bog Scientifical Americans - The Culture of Amateur Paranormal Researchers.
Af de 2.000 amerikanske amatørgrupper, som Sharon A. Hill i har undersøgt - ved primært at gennemtrawle de mange gruppers hjemmesider og udgivelser - udgør grupperinger, der jager spøgelser, hovedparten. I USA var interessen for spøgelser i 2010 væsentligt større end for ufoer, hvilket også afspejler sig i Hills vægtning af indholdet i bogen Scientifical Americans - The Culture of Amateur Paranormal Researchers. I det hele taget har troen på paranormale fænomener o. lign. et årelangt solidt tag i den amerikanske befolkning, hvilket Hill dokumenterer med referencer til flere amerikanske Gallup-målinger. Interessen for - og i nogle tilfælde nærmest besættelsen af - spøgelses-jagt er især blevet boostet af utallige tv-serier med „dokumentarer“ om spøgelser. Ifølge Sharon A. Hill er amerikanske tv-shows om paranormale fænomener sammensat, så de nøjes med at underholde den nysgerrige i stedet for at klarlægge sandheden. MUFON (Mutual UFO Network) er USA's største ufoorganisation og vil gerne fremstå som videnskabelig i sin tilgang til folks ufooplevelser (i MUFON's verden er ufo - besøg fra andre verdener), men som det tidligere er fremgået her i UFO-Mail (se fx artiklen „Men han har jo ikke noget på“), er der meget stor forskel på, hvad MUFON siger/skriver, og hvad organisationen gør i virkeligheden. Dette bekræftes også af Hills analyse.
Den amerikanske journalist og forfatter John A. Keel (1930-2009), som har spillet en væsentlig rolle i ufomytens barndom, beskrev i 1975 i artiklen „The Flying Saucer Subculture“ ufobevægelsen som bestående af ikke-professionelle, ikke-sociale mennesker med identitetsproblemer og uden en højere uddannelse, hvor den aktive deltagelse er et egotrip og en flugt fra et utilfredsstillende liv. En hård vurdering, men ikke desto mindre meget tæt på Hills generelle vurdering af de personer, som er aktive i de mange amerikanske „Amateur Research and Investigation Groups“ (ARIGs).
Sådan skabes tro
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dkSeneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer.
Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
|
Er vi alene?
Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser. Vælg bog A |
Astrofysik for travle mennesker
Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet. Vælg bog B |
|||||
Bermuda Trekanten - og andre myter er en titel i serien Fakta & Myter.
Bermuda Trekanten - og andre myter omhandler også en række andre emner, mysterier og fænomener, som gennem tiden er blevet en del af ufomyten, fx astroarkæologi (Erich von Däniken), nazisternes vidundervåben, korncirkler, mænd-i-sort (Men in Black), kvægmishandlinger (cattle mutilations), Philadelphia-Eksperimentet og efterretningsvæsners manipulation med ufoentusiaster. Vælg bog C |
UFO'er - Myter og viden
SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning. Vælg bog D |
© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.
![]() |
©
Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted |
![]() |