logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2014 > UFO-Mail nr. 186

UFO-Mail nr. 186
11. november 2014


Dette frygter amerikanerne

Chapman University i Californien har offentliggjort en landsdækkende meningsmåling om, hvad der spreder frygt blandt amerikanerne. „The Chapman University Survey on American Fears“ omfattede 1.500 deltagere fra hele USA og fra alle samfundslag. Forskerne kunne inddele svarene i fire grundlæggende kategorier: personlig frygt, kriminalitet, naturkatastrofer og „frygt-faktorer“. Ifølge undersøgelsen frygter amerikanerne allermest at gå alene om natten. Resultaterne afslører også, at lavt uddannelsesniveau kombineret med meget tv-kiggeri karakteriserer de mest angste amerikanere.


Uddrag af undersøgelsens resultater
 • Folk er meget bange for at blive offer eller at kende ofre for kriminalitet, især bortførelse af børn, bandevold og seksuelle overgreb. Kriminaliteten i USA er generelt faldet i de seneste 20 år. Når de adspurgte får dette fortalt, nægter de at acceptere det. Hvorfor? Sandsynligvis dyrker medierne historier, der får risikoen for den enkelte til at virke mere udtalt.
 • På trods af en udbredt frygt for naturkatastrofer (30-40 % er bekymret eller meget bekymret) er folk sjældent forberedt mht. viden, planer eller nødhjælpspakker.
 • Den højest rangerende personlige frygt/angst omhandler sikkerhed bestemte steder (fx byer om natten), bekymringer vedr. jobbet eller sygdom, identitetstyveri, forurening, terrorisme, mord og masseskyderier samt forskellige fobier: højder, små rum, blod og klovne.
 • Ting i vores kultur, der (unødigt) gør os mere bange, omfatter kriminalitet på tv og talkshows. I det hele taget ser det ud til, at tv i USA giver borgerne en skæv opfattelse af, hvad der foregår i verden. Et lavt uddannelsesniveau gør folk mere bange for indvandring og statslige anliggender.


Andre interessante konklusioner
 • 17,1 % svarer, at teksten i Bibelen betyder netop, hvad den siger. Indholdet skal tages bogstaveligt, ord for ord og alle emner.
 • 19 % mener, at mennesket har udviklet sig over millioner af år fra mindre avancerede livsformer. Gud har ingen finger med i spillet.
 • 78,5 % mener ikke, at astrologer, håndlæsere, tarotkortlæsere, spåmænd og healere kan forudse fremtiden.
 • 53,6 % mener, at huse eller værelser kan være hjemsøgt af ånder.
 • 40,8 % mener, at nogle ufoer kan være rumskibe fra andre verdener.
 • 74,8 % mener ikke, at bigfoot er et virkeligt væsen, som endnu ikke er opdaget af videnskaben.
 • 47 % mener, at Satan skaber mest ondskab i verden.
 • 11,3 % har ringet til eller konsulteret et medium, spåkone eller synsk person.
 • 13,3 % bor i et hus eller et sted, som, de mener, er hjemsøgt.
 • 70,6 % ejer ikke et våben.
 • 30,1 % mener, at de fleste amerikanske børn får for mange vaccinationer.
 • 44,6 % mener, at miljøet skal beskyttes, selv på bekostning af økonomisk vækst (37,5 % af befolkningen siger, at de ikke har tænkt nok over dette til at kunne svare).
 • 8,8 % svarer, at de globale klimaændringer ikke forekommer.
 • 19,6 % frygter, at et stort vulkanudbrud (såsom Yellowstone Caldera) kan forekomme i USA i de kommende 25 år.

Norris Geyser Basin i Yellowstone National Park i Wyoming, USA. Dybt i undergrunden ulmer en supervulkan. Den varme magma ligger i en dybde af 60- 90 km, hvorover den nordamerikanske kontinentalplade bevæger sig mod vest med en hastighed af 2,35 cm om året. Over dette hotspot ligger et 90 km aflangt, varmt magmakammer i en dybde af 5-17 km under overfladen. Dette magmakammer skaber varme kilder og geyseren Old Faithful. Se også denne animation.
Foto: Erik Klemetti

Kilder


En dansk meningsmåling?

Findes der en dansk eller europæisk undersøgelse ligesom den amerikanske? Hvis du har viden om dette, så giv os meget gerne nærmere informationer på Skandinavisk UFO Information - SUFOI.


Mistillid, angst og skuffelse

Har du prøvet at vågne om natten med en fornemmelse af, at der er et fremmed væsen i værelset? Har du oplevet en periode på en time eller mere, hvor du ikke kan huske, hvad du har lavet? Har du nogen sinde haft en fornemmelse af at flyve gennem luften uden at vide hvorfor og hvordan? Har du set usædvanlige lys eller ildkugler i for eksempel soveværelset uden at vide, hvor de kom fra? Har du opdaget mærkelige ar på kroppen uden at huske, hvordan de opstod? ... Disse fem spørgsmål blev i fuld alvor stillet til næsten 5.947 voksne amerikanere i 1992 i den såkaldte Roper-undersøgelse.

Forfatterne bag Roper-undersøgelsen havde opstillet det kriterium, at „når en udspurgt kan svare ‚ja’ til mindst fire af de fem spørgsmål, er der en stor sandsynlighed for, at personen har været bortført af en alien“. Ud af de 5.947 personer, som blev interviewet, havde 119 (svarende til 2 %) svaret ja til fire eller fem af spørgsmålene. Da den befolkning, som blev repræsenteret af de interviewede, var 185 millioner, svarer de 2 % til 3,7 millioner. Altså blev undersøgelsens konklusion, at næsten 4 millioner amerikanere har været bortført af aliens ...

Hvis Roper-undersøgelsens resultater (2 % bortførte i USA) konverteres til Danmark, ville det svare til, at 100.000 danskere - dvs. alle indbyggere i en by lidt mindre end Aalborg - har været bortført af aliens. Alligevel har Skandinavisk UFO Information (SUFOI) i sit arkiv på omkring 15.000 rapporter ingen beretninger, der kan leve op til de hårrejsende, amerikanske skrækhistorier. Danmark ser ikke ud til at være plottet ind på de ondskabsfulde rumvæsners landkort.

Selv om bortførelsesfænomenet forekommer i andre europæiske lande, ser især USA ud til at være rumvæsnernes tag-selv-bord. Det er der ikke nogen enkel forklaring på, men der findes nogle bud, som - måske også i en kombination - kan kaste lidt lys over sammenhængen:

 1. Den første forklaring handler om mistillid. Amerikanernes tillid til myndighederne er ikke overvældende, hvilket giver grobund for mange konspirationsteorier, dvs. at myndighederne kender sandheden om det ene eller andet kontroversielle emne, men bruger ufine metoder for at skjule den for folket. Måske samarbejder myndighederne endda med aliens?
 2. Den anden mulige forklaring handler om angst. Toneangivende amerikanere mener, at det amerikanske samfund til en vis grad er præget af angst. Filmproduceren og forfatteren Michael Moore har bl.a. i filmen Bowling for Columbine (2002) ønsket at dokumentere, at USA's liberale våbenlovgivning bl.a. hænger sammen med, at folk vil beskytte sig, fordi de er bange. Det er en angst, som medierne ofte er med til at forstærke. Udenlandske terrorister lurer, indbrudstyve ødelægger folks ejendom - så hvorfor ikke også truende aliens fra det ydre rum, der bortfører og krænker dig, mens du sover i dit hjem?
 3. Endelig som den tredje mulige forklaring handler det om skuffelse. Der er det helt særlige ved USA, at man på mange niveauer siden 1947 har beskæftiget sig med ufoer og troen på besøg fra rummet. Mange ufointeresserede er med tiden blevet frustrerede over, at det endelige bevis på, at vi får besøg fra det ydre rum, stadig lader vente på sig. Hvert år proklamerer mange ufoentusiaster, at næste år kommer den „store afsløring af sandheden“. Men den lader stadig vente på sig. Forventningerne er ikke blevet indfriet, og derfor har rigtig mange kastet sig over alienbortførelser og andre emner i ufologiens grænseland. Disse emner er mere spændende end flakkende nattelys på himlen - nærmest moderne gyserhistorier. De gør sig godt i medierne, og så er der penge i dem, hvilket giver mange terapeuter og amatørhypnotisører gyldne tider i USA.

(Kilde: Aliens, SUFOI 2013)TV tip!

Den verden, du lever i, er længere ude, end du går og tror. DR3 tager sammen med bl.a. Klaus Riskær, Oliver Bjerrehuus og Mikael Simpson fat i konspirationsteorier, der er langt ude. Fra trekanter, der styrer verden, til månelandingen, 9/11 og royale reptiler. Et panel af kendte, danske personligheder har sat sig i den varme stol og forholder sig til stort og småt, vildt og klamt - alt inden for konspirationsteorier, som på den ene eller anden måde er langt ude.


Få lidt modgift her:Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2014. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted