logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Roswell og Area 51

Roswell, Area 51 og lignende

 
Lockheeds bedste testpilot, Anthony W. LeVier, skulle finde et øde sted, hvor en ny flytype kunne afprøves i al hemmelighed. I to uger blev mere end 50 velegnede ørkenområder i det sydlige Californien, Nevada og Arizona overfløjet og fotograferet. Desværre kunne ingen af stederne opfylde de sikkerhedskrav, som blev stillet af det hemmelige projekts leder, Richard M. Bissell Jr. fra CIA, og flyvevåbnets ansvarlige, oberst Osmond J. Ritland. Heldigvis kom Ritland i tanke om en lille korsformet flyveplads i Nevada – et område han havde overfløjet mange gange i forbindelse med atomprøvesprængninger i området.
Area 51, Groom Dry Lake, The Remote Location, Paradise Ranch, Watertown Strip, Red Square, The Box eller Dreamland... alle kælenavne for det samme: Det mest hemmelige sted på Jorden. Area 51 eksisterer ikke officielt. Eller gør det?
 
Area 51 ligger ved en anonym grusvej, der løber gennem den øde, sydlige del af Nevada-ørkenen. Advarselsskilte, overvågningskameraer og et trådhegn konfronterer den besøgende. Det er et ildevarslende sted, der længe har inviteret til spekulationer. Dets primære formål og operationer er omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri. Det er et højt klassificeret, forbudt område indhyllet i konspirationsteorier, myter og legender. Nogle militærhistorikere hævder, at området alene er dedikeret til testflyvning af eksperimentalfly og opbygning af superhemmelige våbensystemer. Andre bemærker, at stedet knyttes sammen med døde rumvæsner, nedstyrtede ufoer og ikke-jordisk teknologi.
 
Annie Jacobsens bog ! (Orion 2011) spøger fortsat i diverse udgivelser - ikke mindst på grund af hendes brug af en anonym kilde, som fortæller en helt igennem horribel historie om, hvad der styrtede ned i Roswell i sommeren 1947.
Den 17. august 2013 blev jeg kontaktet af flere nyhedsmedier, som gerne ville høre SUFOI's mening om den sensationelle nyhed: CIA bekræfter eksistensen af Area 51!
Amerikanske nyhedsmedier var hovedkilden. Historien var et par dage gammel, men havde omsider ramt Danmark. Jeg kendte ikke selv til „sensationen“, men efter at have fået et superkort resume, måtte jeg bedrøve journalisterne med, at der nok ikke ville være nogen store overskrifter i den historie, da det alt sammen lød som „old news“, der også kunne læses i min lille udgivelse Area 51, og som historieinteresserede flyentusiaster har kendt til i årevis og beskrevet i detaljer igennem snart mange år.
 
I den kommende sommer er det 75 år siden, at Kenneth Arnold fra sit privatfly så ni sølvskinnende objekter på en krystalklar himmel, og farmeren Mack Brazel sammen med sønnen Vernon fandt træpinde, aluminiumsfolie, papir og tape på en mark. Førstnævnte begivenhed fandt sted den 24. juni 1947 og fik efterfølgende i tusindvis af amerikanere til at indberette ufooplevelser til myndighederne. Aviserne fyldte spalterne med historier om flyvende tallerkener, og virakken førte til, at det amerikanske flyvevåben blev tvunget til at tage oplevelserne alvorligt og bruge ressourcer på at undersøge dem. Familien Brazels opdagelse af vragrester på marken fandt sted den 14. juni 1947, men blev først kendt af andre den 7. juli, da Mack Brazel tog ind til Roswell og fortalte sheriff George Wilcox, at han måske havde fundet en af de flyvende skriver, som aviserne var begyndt at skrive så meget om. I dag har Brazels historie og ikke mindst mediernes og utallige forfatteres videredigtning på hans fortælling for længe siden overskygget Kenneth Arnolds oplevelse og vil helt sikket blive markeret i Roswell i den kommende sommer, med ufokonferencer og nye bogudgivelser.
Knustes et rumskib mod jorden i ørkenen i New Mexico i 1948?
Bjærgede det amerikanske militær forkullede lig af „aliens“ fra stedet og dækkede over hændelsen?
Et FBI-dokument fra 1950 om sagen dukkede igen op i mediernes søgelys i 2011 og gav overskrifter og fortsat debat mere end 60 år efter.
Den superhemmelige luftbase Area 51 nær Groom Lake, Nevada - det sted, hvor man formoder, at der skjules alt lige fra tilfangetagne aliens til højteknologiske fartøjer - er af præsident Bush blevet fritaget for at følge miljøloven, da basen ellers havde været nødt til at afsløre højtklassificerede oplysninger om det arbejde, der forgår der.
Vi har i UFO-Nyt flere gange omtalt mediemanden Ray Santillis obduktionsvideo, som første gang blev vist offentligt i sommeren 1995. Lige siden da har filmen været omdiskuteret. For nylig dukkede en „ny“ obduktionsvideo op - igen under medieståhej.
Roswell-obduktionsfilmens bagmand er Ray Santilli, Han har været agent for kunstnere, haft pladeselskab og driver copyrighthandel. I begyndelsen af 1993 ledte han efter Elvis-film i USA hos en kameramand. Denne kameramand fortalte, at han også havde film fra 1947 af „obduktionen af en fremmed“.
Filmoptagelsen blev købt af den britiske mediemand Ray Santilli og offentliggjort i 1995. SUFOI - og mange andre - mener, at filmen er et svindelnummer. Eksperter i obduktioner siger, at lægerne på filmen opfører sig amatøragtigt og helt forkert.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted