logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2018 > UFO-Mail nr. 263

UFO-Mail nr. 263
5. juni 2018


Rigtigt tænkt - men
ikke vellykket udført

„Der findes særlige UFO-hændelser, som alle bør have en grundlæggende viden om. I bogen behandles mere end 10 af de vigtigste observationer og emner siden 1945, som har haft historisk indflydelse - suppleret med tekniske data, fakta og billeder til dem, der vil fordybe sig i universets store mysterier...“

Sådan lyder en del af bagsideteksten på bogen The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945. Intentionen er god nok, men udførelsen halter en hel del.

 


 

I „The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945“ gengives Viborg-vandmandsfotoet fra 1974. I billedteksten står der bl.a.: ... „ Eftersom objektets overflade tilsyneladende var ekstremt kold, fortættede den omkringliggende luft og faldt mod jorden, hvilket gav skiven dette mærkelige udseende“. Denne oplysning er helt hen i vejret. Der er tale om et dampudslip fra et nærliggende varmeværk, hvilket har været kendt i mange år og er grundigt beskrevet i bl.a. i SUFOI's bog „UFO'er - Myter og viden“ og her på ufo.dk i artiklen „Hvad indeholder de danske X-Files?“.
(Foto: SUFOI Picture Library)

 
The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945 er ellers både velskrevet og godt illustreret med over 90 illustrationer på de 112 sider, men bogen kan ikke anbefales som en guide til målgruppen, der er nybegyndere udi ufomyten. Dertil er der for mange faktuelle fejl (fx bliver J. Allen Hynek udnævnt til leder af Project Blue Book), og forfatteren udelader almindeligt kendte forklaringer i de enkelte sager og forsøger at efterlade læseren mystificeret.

 

 

 

 

 Frank Schwede: „The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945“, 112 sider, Schiffer Books 2017. Mange af titlerne i bogens bibliografi er tyske, hvilket hænger sammen med, at bogens forfatter Frank Schwede er tysk journalist (og flittig forfatter). Bogen er tidligere udkommet på et tysk forlag.Fascinerende viden i pragtværk

Mennesket har altid været optaget af ideen om en verden uden for vores egen. Forestillingerne er i nyere tid blevet formet af spillefilm, bøger og konspirationsteorier. Bogen „Aliens - Past, Present and Future“ dækker emnet udenjordisk liv fra alle vinkler, fra de tidligste spekulationer for mere end 400 år siden til dagens igangværende søgning efter Jorden version 2.0.

Aliens - Past, Present and Future er meget flot illustreret med mere end 240 stik, bogforsider, filmplakater, vittighedstegninger, uddrag af tegneserier, science fiction-tegninger og formodede ufofotos fordelt på 224 velskrevne sider i stort format. Alene billedmaterialet og de tilhørende billedtekster er grund nok til at investere i dette pragtværk.

 
 
 
 
 
(Opslag fra „Aliens - Past, Present and Future“)

 

Aliens - Past, Present and Future er skrevet af den prisvindende forfatter og illustrator Ron Miller, som i bogens 3. del „Aliens Among Us“ viser, at han er godt hjemme i ufoernes historie og har en tolkning af ufomyten, som ligger meget tæt på den opfattelse af ufomyten, som er grundlaget for SUFOI's arbejde.

Aliens - Past, Present and Future er en nydelse at bladre i og bør læses af alle ufointeresserede.


 

Ron Miller har hjemmesiden BLACK CAT STUDIOS.
(Foto: Blackcat1407/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

 
Ron Miller, forewords by David Brin and Dr. John Elliott: „Aliens - Past, Present and Future“, 224 sider, Watkins Publishing 2017SUFOI's persondatapolitik

Beskyttelsen af dine private oplysninger er vigtig for os, og vi tager vores ansvar ifm. din sikkerhed med dine personlige oplysninger meget alvorligt.

Vi er forpligtede til at beskytte dine personlige oplysninger og til at være gennemskuelige ift. hvilke oplysninger, vi indsamler om dig, og hvad vi gør med dem.

For at afspejle de seneste ændringer i databeskyttelsesloven og vores forpligtelse til gennemskuelighed har vi opdateret vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du gerne vil vide mere, så tag et kig på vores persondatapolitik.

Med venlig hilsen
Kim Møller Hansen, formand for SUFOILæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted