logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2018 > UFO-Mail nr. 263

UFO-Mail nr. 263
5. juni 2018


Rigtigt tænkt - men
ikke vellykket udført

„Der findes særlige UFO-hændelser, som alle bør have en grundlæggende viden om. I bogen behandles mere end 10 af de vigtigste observationer og emner siden 1945, som har haft historisk indflydelse - suppleret med tekniske data, fakta og billeder til dem, der vil fordybe sig i universets store mysterier...“

Sådan lyder en del af bagsideteksten på bogen The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945. Intentionen er god nok, men udførelsen halter en hel del.

 


 

I „The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945“ gengives Viborg-vandmandsfotoet fra 1974. I billedteksten står der bl.a.: ... „ Eftersom objektets overflade tilsyneladende var ekstremt kold, fortættede den omkringliggende luft og faldt mod jorden, hvilket gav skiven dette mærkelige udseende“. Denne oplysning er helt hen i vejret. Der er tale om et dampudslip fra et nærliggende varmeværk, hvilket har været kendt i mange år og er grundigt beskrevet i bl.a. i SUFOI's bog „UFO'er - Myter og viden“ og her på ufo.dk i artiklen „Hvad indeholder de danske X-Files?“.
(Foto: SUFOI Picture Library)

 
The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945 er ellers både velskrevet og godt illustreret med over 90 illustrationer på de 112 sider, men bogen kan ikke anbefales som en guide til målgruppen, der er nybegyndere udi ufomyten. Dertil er der for mange faktuelle fejl (fx bliver J. Allen Hynek udnævnt til leder af Project Blue Book), og forfatteren udelader almindeligt kendte forklaringer i de enkelte sager og forsøger at efterlade læseren mystificeret.

 

 

 

 

 Frank Schwede: „The Essential Guide to UFO Sightings Since 1945“, 112 sider, Schiffer Books 2017. Mange af titlerne i bogens bibliografi er tyske, hvilket hænger sammen med, at bogens forfatter Frank Schwede er tysk journalist (og flittig forfatter). Bogen er tidligere udkommet på et tysk forlag.Fascinerende viden i pragtværk

Mennesket har altid været optaget af ideen om en verden uden for vores egen. Forestillingerne er i nyere tid blevet formet af spillefilm, bøger og konspirationsteorier. Bogen „Aliens - Past, Present and Future“ dækker emnet udenjordisk liv fra alle vinkler, fra de tidligste spekulationer for mere end 400 år siden til dagens igangværende søgning efter Jorden version 2.0.

Aliens - Past, Present and Future er meget flot illustreret med mere end 240 stik, bogforsider, filmplakater, vittighedstegninger, uddrag af tegneserier, science fiction-tegninger og formodede ufofotos fordelt på 224 velskrevne sider i stort format. Alene billedmaterialet og de tilhørende billedtekster er grund nok til at investere i dette pragtværk.

 
 
 
 
 
(Opslag fra „Aliens - Past, Present and Future“)

 

Aliens - Past, Present and Future er skrevet af den prisvindende forfatter og illustrator Ron Miller, som i bogens 3. del „Aliens Among Us“ viser, at han er godt hjemme i ufoernes historie og har en tolkning af ufomyten, som ligger meget tæt på den opfattelse af ufomyten, som er grundlaget for SUFOI's arbejde.

Aliens - Past, Present and Future er en nydelse at bladre i og bør læses af alle ufointeresserede.


 

Ron Miller har hjemmesiden BLACK CAT STUDIOS.
(Foto: Blackcat1407/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

 
Ron Miller, forewords by David Brin and Dr. John Elliott: „Aliens - Past, Present and Future“, 224 sider, Watkins Publishing 2017SUFOI's persondatapolitik

Beskyttelsen af dine private oplysninger er vigtig for os, og vi tager vores ansvar ifm. din sikkerhed med dine personlige oplysninger meget alvorligt.

Vi er forpligtede til at beskytte dine personlige oplysninger og til at være gennemskuelige ift. hvilke oplysninger, vi indsamler om dig, og hvad vi gør med dem.

For at afspejle de seneste ændringer i databeskyttelsesloven og vores forpligtelse til gennemskuelighed har vi opdateret vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du gerne vil vide mere, så tag et kig på vores persondatapolitik.

Med venlig hilsen
Kim Møller Hansen, formand for SUFOILæs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2019

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 250 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling kan foretages på girokonto 9 11 77 25 eller via netbank til konto 3113-9117725. Brug venligst kortkode 01 og anfør navn, adresse og bestillingsnummeret (fx B-033) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Ildkugler over Danmark
Værdi: Kr. 159,-
Bestillingsnr.: B-088
 
 
 
UFO'er - Myter og viden
Værdi: Kr. 349,-
Bestillingsnr.: B-087
 

 
Mysteriet om UFO'er
Værdi: Kr. 54,-
Bestillingsnr.: B-033

 
Firestorm
Værdi: Kr. 89,-
Bestillingsnr.: B-054
 UFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2018. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
Fortæl en ven om UFO-Mail
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted