logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2004 > UFO-Mail nr. 37

UFO-Mail nr. 37
15. maj 2004


11 UFOer filmet over Mexico

Et mexicansk jagerfly har under en rutinepatrulje filmet 11 uidentificerede flyvende objekter på himlen.

Sådan lød nyheden på www.politiken.dk og andre netmedier onsdag den 12. maj. Læs fx artiklen på: http://politiken.dk/visArtikel.iasp?PageID=318746

 
Dette still-billede fra videoen viser objekterne på himlen over den sydlige provins Campeche filmet af piloter i det mexikanske flyvevåben den 5. marts 2004.
AP Photo
 

SUFOI blev i den forbindelse kontaktet af P3, som ville vide, om ikke dette var en kæmpestor begivenhed set med en ufo-forenings øjne. I et direkte telefoninterview på P3 kl. 16.16 den 12. maj kunne SUFOIs formand, Kim Møller Hansen, fortælle, at det selvfølgelig var opsigtsvækkende, at det mexikanske flyvevåben offentliggjorde en videooptagelse af mystiske lys og tilsyneladende indrømmede, at flyvevåbnet ikke vidste, hvad det havde filmet og samtidig registreret på radar. Kim Møller Hansen understregede også, at det endnu var for tidligt at sige noget afgørende om selve hændelsen, da de faktuelle oplysninger er alt for få og forvirrende i øjeblikket - bl.a. er der tvivl om selve observationstidspunktet. Danske medier opgiver 25. marts 2004 som observationsdato, medens udenlandske netmedier angiver 5. marts. Desuden fremgår det ikke af de forhåndenværende informationer, om piloterne faktisk så nogen af objekterne på himlen, samtidig med at objekterne blev registreret på radar (dvs. en såkaldt radar-visuel observation). Indtil videre ser det ud til, at 3 objekter først blev registreret på flyenes radar, hvorefter man med et infrarød-kamera filmede i den angivne retning og dermed afslørede ikke mindre en 11 uidentificerede lys.

Se den mexicanske ufo-video! (For at se filmen skal du måske downloade den. Højreklik og vælg „Gem destination som...“!)

 
De opsigtsvækkende billeder blev taget med et infrarød-kamera af denne type.
 
Jaime Maussan interviewer her tre af de involverede folk fra det mexikanske flyvevåben.

Som Kim Møller Hansen understregede sidst i P3-indslaget, er den største svaghed ved denne tilsyneladende sensationelle historie, at den stammer fra den mexikanske journalist Jaime Maussan, der på en pressekonference afholdt tidligere på ugen havde vist pressen en 15-minutters videooptagelse. Jaime Maussan har siden 1991 produceret og solgt adskillige videotitler med filmklip af ufoer over Mexico - og har igennem tiden lanceret nogle tvivlsomme ufo-historier, som svækker hans troværdighed. Fx sendte han i 1997 et filmklip ud på internettet af et stort fartøj, der ved højlys dag overflyver Mexico City. Objektet passerer tæt forbi højhuse, men blev kun set af fotografen i en by med 20 mio. indbyggere! Optagelsen lugter langt væk af svindel. Læs mere om denne Jaime Maussan-sag i artiklen UFO-video eller computerspil?

SUFOI vil naturligvis efterforske den aktuelle sag om de 11 ufoer over Mexico. Så snart vi har afgørende nyt, kan du læse om det her i UFO-Mail.
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted