logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > UFO-observationer > Observatør tjener formue på videofilm

Artikel fra UFO-Nyt nr. 3 - 2001

Observatør tjener formue på videofilm

Ifølge avisen The Sun den 1. juni 2001 har Sharon Rowlands, 44 år, fået 20.000 £ af det amerikanske tv-selskab Kiviat Productions for en video, som hun optog sidste år af en gigantisk ufo. Den svævede over hendes hus i Bonsall (Derbyshire, England) i mere end seks minutter den 5. oktober 2000 kl. 21.15. Kiviat Productions mener, at filmen er mellem de fem bedste ufofilm, der nogensinde er taget.

  Det fotograferede objekt

Sharon Rowlands fortæller til The Sun: „Jeg troede ikke på det før, men nu er jeg omvendt.“

Sun skriver bl.a.: „…det pulserende fartøj lignede en diskos spækket med gule, orange og blå lys. Det havde et mørkt centrum og udsendte pulserende lys…Overraskede NASA-forskere har bedt om lov til at undersøge båndet.“

Fru Rowlands har sagt til den lokale avis, Matlock Mercury, at videoen for en sikkerheds skyld er anbragt i en bankboks. Dette blev gentaget i et interview, som hun gav til Daily Mail den 9. februar.

Sidste år udsendte Kiviat Productions en pressemeddelelse om, at de ville betale op til 10.000 $ for en god ufofilm. Efter en henvendelse fra Kiviat Productions fik canadieren Martyn Stubbs tilbudt den fyrstelige sum af 250 $ for en tilladelse til at citere uddrag fra hans »The Secret NASA Transmissions: The Smoking Gun«. Christopher Martin fik tilbudt 100 £ for rettighederne til en film af en dagslysskive.

På dette sted filmede Sharon Rowlands det store lysende objekt.  
På dette sted filmede Sharon Rowlands det store lysende objekt. Da UFO Magazine henvendte sig til Rowlands den 17. februar 2001, nægtede hun at lade sig interviewe om observationen. Hun ville kun udpege retningen til de fjerne bjerge, hvor hun hævder, at ufoen dukkede op. Objektet svævede lydløst over Middleton Wood 3,2 km borte i seks et halvt minut, før det forsvandt.
 

Både Martyn og Christopher afslog tilbuddene, da det var meningen, at materialerne skulle bruges i et kommende tv-program - som var et mix af korte beretninger ledsaget af forskellige ufoklip uden analyse af nogen art. Det var en tabloid tv-kanal, som skulle bringe programmet, så de mente, at det ville devaluere materialets værdi.

Graham W. Birdsall, redaktør af det britiske tidsskrift UFO Magazine, fortæller:

„I de mere end 30 år jeg har arbejdet med emnet, har ingen tv-stationer, så vidt jeg ved, betalt mere end 150 £ for rettighederne til at sende et lille uddrag fra en ufofilm. Det er uhørt inden for både BBC og flertallet at de store kommercielle tv-stationer at betale for den slags.

Hvad så med den såkaldte ‚obduktions-video’ vil nogen sige. Jeg betegner ikke den som en ufofilm. Jeg ved, at Bob Kiviat, som betalte en mindre formue for rettighederne i august 1995, nu er overbevist om, at ‚obduktions-videoen’ er et veludført svindelnummer.

Ærligt talt, hvis fru Rowlands modtager en check på 20.000 £ for filmen, som bør undersøges nærmere, vil jeg blive meget overrasket.

Fru Rowlands egen beskrivelse af omstændighederne omkring filmoptagelsen, som de er fortalt i pressen, lader meget tilbage at ønske. Hun påstår, at objektet var omkring tre km borte. Set gennem søgeren på hendes videokamera så det ud som en ‚gigantisk diskos’.

Hendes beskrivelse af ‚en lille bid’ og ‚en mørk cirkel i objektets centrum’, som beskrevet ud fra det offentliggjorte stillbillede fra videoen, er meget karakteristisk for linserne i et zoomobjektiv sat på autofokus og rettet mod et fjernt, klart objekt som fx Jupiter, der med en magnitude på -2,5 var meget tydelig den pågældende aften.

Brugen af et zoomobjektiv kan meget vel forklare, hvorfor ‚den gigantiske diskos’ menes at svæve over en fjern skovstrækning, og - ifølge fru Rowlands - ‚pludselig kom meget tæt på’. Det er let at gøre sig den slags tanker, når hun har indrømmet, at objektet ‚slet ikke bevægede sig’.

Jeg synes, det er mærkeligt, at Kiviat Productions udbetaler en formue, før NASA har foretaget den ønskede analyse. Det er der overhovedet ingen fornuft i. Noget helt andet er: Siden hvornår har NASA været villig til at undersøge ufofilm optaget af almindelige mennesker?

Der er mere end en antydning af ‚fup’ og ‚fiduser’ knyttet til artikler fra The Sun, og for at bruge en gammel talemåde skal man ikke tro på alt, hvad der står i aviserne.“

En dramatisk rekonstruktion af observationen.  
En dramatisk rekonstruktion af observationen, udført af tidsskriftet UFO Magazine. Objektet var enormt og havde gule, orange og blå lys.

Russel Callaghan, webredaktør på www.ufomag.co.uk, tilføjer:

„Hvis fru Rowlands har filmet et objekt 3 km fra sit hjem, og med en bredde på 5 km, må det helt sikkert have tiltrukket sig en hel del opmærksomhed hos flykontrollen, da luftkorridoren over landsbyen Bonsall er meget trafikeret, og helt sikkert også hos de bilister, der kørte i Pennines-bjergene. Men det ser ud til, at fru Rowlands var den eneste, der så det mærkelige objekt.

Hvis Kiviat Productions sætter denne film på ufofilmenes top 5, hvilke film er så de fire andre?

Ingen af de engelske tv-kanalers nyhedsprogrammer har dækket historien. Måske fordi de mange penge er alt for luftige…“

Kiviat Productions vil vise videooptagelsen i serien »Could It Be True?«.

Kilde:
www.ufomag.co.uk/BONSALL.htm.
Oversat af Flemming O. Rasmussen
Fortean Times, nr. 149

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted