logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2020 > UFO-Mail nr. 312

UFO-Mail nr. 312
10. august 2020


Nærkontakt i mørket

„Jeg kom kørende alene i min patruljevogn torsdag aften kl. ca. 22.50. Pludselig bliver vognen omgivet af et skærende, blåhvidt lys, samtidig med at motoren stopper. Bilens lys forsvandt også, selv lyset fra tændingslampen. Jeg trak ind mod siden af vejen og bremsede op. Det kraftige neonagtige lys udenfor blændede mig i den grad, at jeg ikke kunne se noget ...“

Sådan indleder politiassistent Evald Hansen Maarup sin beretning om en meget mystisk oplevelse, han havde om aftenen den 13. august 1970 på en øde landevej i Sønderjylland.

Maarups ufooplevelse er en af de mest kendte nærobservationer fra Danmark. Hændelsen fik dengang for 50 år siden massiv omtale i aviser og tv og blev efterforsket af flyvevåbnet.

Hør Maarup fortælle om sin oplevelse på videoen Mødet i mørket (varighed: 05:40 min.).

 
Politiassistent Evald Hansen Maarup (1931-1993).
(Foto: Kai Eskildsen Møller/SUFOI Picture Library)


 
En tegners gengivelse af Evald Hansen Maarups ufooplevelse for 50 år siden.
(Tegning: Henrik Klinge Pedersen/SUFOI Picture Library)
Læs en grundig gennemgang af hele hændelsesforløbet i Evald Hansen Maarups ufooplevelse i UFO-Nyt nr. 6, 1982.


Så kan vi sagtens hjælpe dig. I SUFOI's netbutik har vi adskillige udgivelser, som koster under 10 kroner.

 
Synspunkter - tre ufo artikler

I Synspunkter - tre ufo artikler drøftes følgende centrale spørgsmål:

Er det en bestemt type personer, der ser ufoer? Er der nogen sammenhæng mellem ufoer og kuglelyn? Hvordan kan man analysere rapportmaterialet?

Illustreret, A5-hefte, 57 sider. Pris: kr. 9,00. Bestil. nr. B-020


 
UFO-Bølger

Er ufobølger alene skabt af større opmærksomhed i medierne, eller findes der bølger, simpelt hen fordi ufoer optræder oftere i visse områder og på visse tidspunkter?

Ufobølger er ikke noget, som kun hører vores tid til. Der har været mange ufobølger i historisk tid. En af de mest veldokumenterede er bølgen fra 1896-97. Her var det ikke flyvende tallerkener eller ufoer, folk så, men luftskibe. Er der en sammenhæng mellem den moderne ufo-æras bølger og bølgerne fra forrige århundrede? Disse spørgsmål giver heftet et svar på.

Illustreret, A5-hefte, 50 sider. Pris: kr. 9,00. Bestil. nr. B-014

 


 
UFOer - Hvad siger videnskaben? Pro et contra Condon-rapporten

Den hidtil mest omfattende, videnskabelige undersøgelse af ufofænomenet blev udført på vegne af den amerikanske regering hos University of Colorado i USA. Regeringen ville vide, om det var værd, at luftvåbnet beskæftigede sig mere med ufofænomenet.

Efter et par år og mange tusinde dollars afleverede lederen af projektet, dr. Edward U. Condon, en rapport, der ikke helt uventet slog fast, at det var spild af tid og penge at undersøge uforapporter fremover. Siden har både tilhængere og modstandere ivrigt diskuteret, om rapporten var resultatet af en seriøs undersøgelse, eller om dens konklusion var bestilt arbejde. Dette hefte fremlægger alle fakta i sagen.

Illustreret, A5-hefte, 39 sider. Pris: kr. 9,00. Bestil. nr. B-015


 
Mirakelmanden Uri Geller

Uri Geller overbeviste ikke så få om sine færdigheder, men hvad var de egentlig? Her er beretningen om Gellers besøg i Danmark og hans påståede evner. Det er også beretningen om nogle af de personer og sære fænomener, der fulgte i Uri Gellers kølvand.

Illustreret, A5-hefte, 35 sider. Pris: kr. 9,00. Bestil. nr. B-026

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 45,00 - uanset hvor meget du køber.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2020. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted