logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Diverse artikler fra SUFOI's arkiv

Diverse artikler fra SUFOI's arkiv

Den 59-årige filmskaber Steven Spielberg er forbavset over, at der er færre ufo-observationer nu end for 20 år siden - fordi teknologien til at registrere eventuelle aliens er så udbredt i dag.
Bestsellerforfatteren Charles Berlitz, der i en menneskealder var stærkt knyttet til myten om den mystiske Bermudatrekant, døde i december 2003.
Philip Klass var med til at grundlægge CSICOP (The Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal) og var en af verdens mest kendt ufo-eksperter.
UFO-Nyt 1958 - 2010. Et af verdens ældste tidsskrifter om ufomyten er udkommet for sidste gang, men tager kampen op på nettet.
Vi var forberedt på det værste, min hustru og jeg. Sæderne var ellers usædvanligt gode, og benpladsen var rigelig, men turlederen havde netop afsluttet sin grundige og ildevarslende briefing. Stod hans ord til troende, ville vi om lidt nærmest blivet lammet af en infernalsk larm fra de to Pratt & Whitney motorer...
Det er ingen hemmelighed, at alle ufo-foreninger (ligesom mange andre type foreninger) i adskillige år har haft faldende medlemstilgang og stadigt færre aktive. Samtidig synes det, som om interessen for det okkulte, magiske og såkaldt „alternative“ er i stadig vækst.
Et årtusindskifte er højsæson for dommedagsprofeter. Det er der intet nyt i hvad angår de religiøse sortseere. Det nye er, at det teknologiske „præsteskab“ også er på banen og i den grad er kommet i hopla.
Ved SUFOI's jubilæumskonference i november 2007 kunne Toke Haunstrup præsentere resultaterne af SUFOI's rapportarbejde - et arbejde, som igennem fem årtier er blevet udført af mange dygtige og energiske rapportoptagere i foreningen.
Et af formålene med SUFOI's arbejde er at identificere og afmystificere ufofænomener bl.a. gennem oplysning om kendte himmelfænomener. Et resultat af dette arbejde så dagens lys i 2000, da vi udgav heftet »Når du ser et stjerneskud - guide til identificering af himlens fænomener«.
 
Under en rejse i det sydlige Frankrig i 2012 bød der sig en mulighed for at besøge „rumbyen“ Cité de l'Espace i Toulouse. Efter gennemgang af besøgsområdets store og spændende udstillinger med utroligt mange oplysninger omkring astronomi og rumfart ses pludselig et par skilte ind til et særskilt rum, der specielt fanger opmærksomheden... noget med et undersøgelseskontor for ukendte fænomener!
Vi modtager meget gerne læserbreve med spørgsmål og synspunkter eller kommentarer til ufo-nyts artikler.
Lørdag den 16. marts fik UFO-Nyts læsere i Københavns-området vitaminer til hjernen. Vi var omkring 30 personer, som i Tycho Brahe Planetariums foredragssal hørte astrofysiker Michael Linden-Vørnles foredrag »I skabelsens svage skær«.
Den 27.-29. oktober så en ny type messe dagens lys: Mystikkens Univers.
Foråret har været særdeles travlt for SUFOI. Repremieren af Spielbergs »Nærkontakt af Tredje Grad« skabte fornyet medieinteresse for ufoer og SUFOI's arbejde.
SUFOI vil som en del af sin vision være foreningen, „hvor man henvender sig for at få information om ufoer“.
Dette spørgsmål er jeg blevet stillet rigtig mange gange i det seneste halve år i forbindelse med en række interviews til aviser og tv. Og hver gang har jeg til journalistens forbløffelse svaret „nej!“.
 
Internationale mærkedage, som fx Kvindernes Internationale Kampdag, er ofte anerkendte af FN og skal bl.a. øge opmærksomheden omkring et samfundsproblem - ifm. Kvindernes Internationale Kampdag er det manglende ligestilling i samfundet.
World UFO Day er ikke anerkendt af FN og heller ikke en dag, som vi i SUFOI markerer - andet end med denne artikel.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted