logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Bilstop, bortførelser og lignende

Bilstop, bortførelser og lignende

Ved 23.15-tiden kørte en enlig bilist hjem fra jobbet ad vejen mod Hals. Det var mørkt, med stjerner og få skyer. Et sted efter Rærup lagde bilisten mærke til Månen, der stod meget lavt på himlen.
 
Beretninger om mennesker, der har været i seksuel nærkontakt med aliens eller har været bortført i kortere eller længere tid af små, ondskabsfulde væsner fra det ydre rum, har de seneste 25 år været et populært og tilbagevendende indslag på amerikanske ufo-konferencer. Fremtrædende „forskere“ som Budd Hopkins og David M. Jacobs har igennem mange år scoret honorarer på at gengive en uendelig række af hårrejsende bortførelseshistorier bragt til veje via regressions-hypnose.
„Da jeg en dag i oktober i 1965 vendte hjem fra arbejde, var vores gade stopfyldt med biler. Jeg parkerede længere nede ad gaden og gik det sidste stykke hjem. Jeg var næppe kommet ind ad døren, før jeg blev omringet af journalister og fotografer fra radio, tv og aviser. Barney talte i telefon med nogen i London. Jeg var stadig lige klog, indtil Barney pegede på en avis på bordet. Jeg så overskriften, der skreg: UFO gyser - »New Hampshire-par bortført!« Jeg greb avisen og løb ind på badeværelset. Jeg var alt for oprevet til at læse, for jeg vidste, at vores oplevelse nu var spredt for alle vinde. Historien var forsidestof i fem dage i en artikelserie skrevet af en journalist, vi aldrig havde mødt eller talt med. Vi havde forsøgt at hemmeligholde oplevelsen, for som Barney sagde: ‚Hvis min bedste ven fortalte mig, at han havde oplevet dette, ville jeg ikke tro ham. Så hvordan kan vi forlange, at andre skal tro os?’ Efter offentliggørelsen blev vi invaderet af folk, som ville vide mere om denne oplevelse...“ - Betty Hill, 1974.
I min regelmæssige søgen efter tidlige grundsten og paralleller til den moderne ufomyte stødte jeg for noget tid siden på en artikel i Jyllands-Posten. Artiklen er fra den 9. august 1878 og handler om en „overnaturlig“ bortførelse af et lille barn. Efterfølgende opdagede jeg, at historien i dagene efter også blev bragt i adskillige andre af datidens aviser, både lokale og landsdækkende.
Lad mig indlede med at stille 5, måske lidt nærgående, spørgsmål til personlig overvejelse:
Har du prøvet at vågne om natten med en fornemmelse af, at der er et fremmed væsen i værelset?
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted