logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > Artikler > Myter og mysterier > Utroligt! - men sandt?

Utroligt! - men sandt?


Straffen fra oven
bibel

Lærere og præster har ofte advaret mod at lade børn lege „ånden i glasset“. Legen kan påkalde dæmoniske kræfter og føre til evig forbandelse, siger de. Andre påstår, at legen højst kan føre til tidsspilde.

Det ser dog ud til, at de løftede pegefingre ikke er helt uden grund.

For nogle år siden legede en gruppe drenge i Derbyshire, England, „ånden i glasset“ i den lokale søndagsskole! Midt under seancen slog de højere magter til: en bibel brød i brand, og et kors på væggen faldt til Jorden i to dele! Drengene flygtede i rædsel.
Skudt ned af meteor

Det er farligt at være gås - i hvert fald i Canada. Det kan Duncan Tesloss, 21 år, bevidne. Han så førergåsen for en flok canadiske gæs styrte til Jorden i et gult lysglimt.

„Det så ud, som om en laserstråle ramte den. Fuglen døde pludseligt lige midt i et vingeslag“, fortæller Duncan, som så dramaet fra sin traktor.

Gåsen havde et hul i ryggen og to i brystet. Man mener, at den blev ramt af et lille meteor. Nu er gåsen lagt i en dybfryser til videnskabelig undersøgelse.
Ekspres post
postkasse

En ældre mand i Kingsgrove, en forstad til Sydney i Australien, fik uventet post, der burde være sendt som „forsigtig“-post.

Postkassen krøllede nemlig helt sammen, og to små kobberkugler, der før fungerede som håndtag, smeltede fuldstændig og banede sig vej gennem resten af postkassen.

Den forhenværende postkasseejer mener selv, at synderen er en meteorit. Mineralogen dr. Ray Binns har studeret sagen og mener, at den ubudne gæst er såkaldt rum-affald fra en udbrændt sovjetisk satellit.
Det kan det danske postvæsen ikke slå

I 1934 blev de to søstre, Lucia og Elene Ebbe, indlagt på et hospital i Lund, Sverige. Den 6. november 1934 sendte deres far, maleren Axel Ebbe, et brev til dem fra sit hjem i Hököpinge. Brevet nåede endelig frem til Lucia Ebbe-Kloch den 1. november 1990 - 56 år for sent!

Konvolutten havde ikke været åbnet. Der var et 15 øres frimærke på, og adressen til hospitalet var tydelig og korrekt. Brevet blev omadresseret og sendt til Lucia i Torna Hällestad. Lucia fik brevet allehelgensdag og var glad for at høre fra sin far, der havde været død i mange år!

Man kender til mindst seks andre breve eller kort, som har været endnu længere undervejs i postsystemet - i ét tilfælde endda over 100 år!
pirat
Sortskæg spøger igen

Amerikanske videnskabsfolk mener, at de har fundet den berømte sørøver Sortskægs forliste skib ud for South Carolina. Sortskægs rigtige navn var Edward Teach.

I 1700-tallet hærgede han havene med sine svært bevæbnede skibe.

Den høje drukkenbolt med rungende stemme og skæg til navlen var berygtet for sin brutalitet. Bl.a. nød han at torturere sine fanger.Hvor gammelt er Jesu ligklæde?

Da Jesus var død og blev taget ned fra korset, blev han svøbt i et ligklæde. Bagefter blev han lagt ned i graven. Mange år senere kom ligklædet frem i dagens lys igen, og det har i mange år hængt i domkirken i Torino, Italien. Ligklædet er lavet af hørlærred, og når det spændes ud, kan man se et aftryk af en mand på stoffet.

Mange tror, at aftrykket på stoffet virkelig viser Jesus, medens andre er mere skeptiske og mener, at ligklædet er så nyt, at det ikke kan vise Jesus. En af disse skeptikere er den britiske kemiker Walter McCrone, som udgav en bog om ligklædet i marts 1997.

McCrone mener, at ligklædet stammer fra middelalderen. „De menneskelige ansigtstræk, som kan ses på klædet, er farvespor,“ siger han til britiske aviser. McCrone mener, at en mand har smurt ansigtet og dele af kroppen ind i okker (gul-brun farve). Manden har så slået klædet om sig og derefter stænket det med cinnober (rød farve) for at få det til at ligne blod.
Korncirkler og ufoer
  korncirkel

Engelske landmænd har i mange år været plaget af mærkelige aftryk i deres kornmarker. Kornet er lagt ned i mønstre. De første mønstre var cirkelrunde, men gennem årene er mønstrene blevet mere og mere kunstfærdige. Mange tror, at mønstrene er hemmelige koder lavet af fremmede intelligensvæsner, som besøger Jorden i ufoer.

Men sandheden er nok, at mønstrene er lavet af spasmagere. For nogle år siden arrangerede det engelske tidsskrift »Fortean Times« en konkurrence om, hvem der kunne lave det flotteste korncirkelmønster. Der deltog rigtig mange i konkurrencen, som tydeligt viste, hvor let det er at lave et imponerende mønster med en pind, en lang snor og et bræt.

I de sidste par år er der også dukket korncirkelmønstre op i Danmark. Alle undersøgelser tyder dog på, at de er lavet af mennesker - og ikke af rumfolk.
Draculas slægtning?
dracula

I maj 1996 døde den rumænske prinsesse Alexandra Caradja-Kretzulesco, 77 år gammel. Hun var efter eget udsagn ikke en helt almindelig prinsesse. Hun påstod lige til sin dødsdag, at hun var en slægtning til den berygtede Vlad Dracul (også kaldet Dracula), der herskede i Transsylvanien i 1500tallet.

Mens Vlad Dracul levede, blev han også kaldet Tepes, som betyder %8222;spidderen“. Vlad Dracul lod nemlig sine fjender spidde på træpæle. Der hang de, til de døde. Helst lod han 50 spidde ad gangen.
Sej slange
slange

Det er mere end 50 år siden, at japanske tropper forlod Stillehavsøen Guam. Men slaget om Guam fortsætter. Øens indbyggere har i årevis kæmpet imod en ny fjende - denne gang en to meter lang, brun træslange (Boiga irregularis).

Indtil Anden Verdenskrig havde Guam ingen slanger, men efter krigen dukkede træslangen op, formentlig ført til øen sammen med militær fragt. Trods en ihærdig klapjagt fra de indfødtes side, har slangen levet fedt siden 1940erne, da øens dyreliv ikke har noget naturligt forsvar mod den.

Adskillige af øens fuglearter er truet af den sejlivede slange. I farezonen er også to af Guams tre flagermusarter og seks ud af øens ni firbenarter.
Nyt søuhyre giver håb for turismen
nessie

Canada har i mange år haft et berømt uhyre i søen Okanagan. Uhyret bliver kaldt Ogopogo. I 1985 fik Ogopogo en søster. Dette år så man for første gang et ukendt dyr i Eriesøen i Canada. Nogle år senere steg antallet af observationer så meget, at den lokale befolkning gav søuhyret navnet „Besse“.

Hermed har de andre verdensberømte søuhyrer: Nessie, Tessie, Chessie og Issie fået selskab, selv om de bor lidt langt fra hinanden.

Indbyggerne ved Eriesøen er ikke kede af den nye nabo. De ser fortrøstningsfuldt på fremtiden, ikke mindst efter at de hørte, at Loch Ness uhyret, Nessie, hvert år indbringer Skotland omkring 300 mio. kr. i turistindtægter!
Atlantis sank i juli
tempel

Videnskabsmænd er nu kommet på sporet af det præcise tidspunkt for den store katastrofe, der udslettede Atlantis, som i følge myterne havde sin storhedstid år 9.000 f.kr.

Ingen ved, hvor Atlantis egentlig lå. Den græske statsmand Solon placerede det store ø-rige et sted ude i Atlanterhavet, men ellers er Atlantis blevet placeret over det meste af verden.

Mange mener, at historien om Atlantis i virkeligheden handler om en naturkatastrofe i Middelhavet. Den græske ø Kreta var for flere tusinde år siden et kulturcentrum i Middelhavet. Men storhedstiden ophørte brat, da en vulkan på øen Thera, nord for Kreta, bogstavelig talt sprang i luften.

dragon

Eksplosionen på Thera havde en styrke, der svarer til 2.000.000 gange atombomben over Hiroshima. Støv og aske dækkede i lang tid for Solen og skabte alvorlige klimatiske ændringer så langt væk som i Kina. Det er takket være nyligt opdagede vejroptegnelser i Kina, at man i dag er i stand til at fastslå tidspunktet for katastrofen. Vejret gik nemlig helt amok i Kina under Kong Lie i det 17. århundrede f.kr.:

Gamle optegnelser fortæller om tre sole på himlen, hvilket var et synsbedrag, som skyldes lysets brydning i iskrystaller på himlen. Det var frostvejr i juli. Meget kraftige regnskyl skabte flodbølger og udslettede adskillige byer. Katastrofevejret førte til hungersnød og mange døde i Kina.
Atlantis fundet - igen!

Den tyske geolog dr. Eberhard Zangger har fundet det forsvundne Atlantis. I følge Zangger lå Atlantis ikke i Atlanterhavet og var heller ikke en ø, men byen Troja. Han mener, at „Herkules' søjler“ ikke henviser til Gibraltar Strædet, som tidligere antaget, men Dardanellerne (strædet mellem Marmarahavet og Det Ægæiske Hav) nær Troja.

Atlantis betyder i følge Zangger „Datter af Atlas“, og trojanerne siges at være efterkommere af Electra, Atlas' datter. Byen blev ødelagt under den trojanske krig, og den del af byen, som lå på sletten neden for byen, blev oversvømmet af flodvand og begravet - og sank altså ikke i havet, som sagnet fortæller, at Atlantis gjorde.
Julemand med drøn på
julemand

Tror du, at julemanden findes? Hvis han gør, så har han meget travlt. Hver juleaften skal han besøge mange millioner hjem over hele verden. Lad os antage, at julemanden er fantastisk hurtig. Han bruger kun et sekund i hvert hjem. Alligevel vil det tage ham tre år at stille sækken med julegaver inden for døren i 100 milioner hjem.

Selv om hans rensdyr rejser med lysets hastighed, vil dette sæsonjob vare tre år, og altså ikke blot nogle timer juleaften. Men måske kan julemanden rejse hurtigere end lyset? Og måske hjælper det også lidt på det, at han kun skal besøge de artige børn!
Bermuda-fly forsvundet to gange

Den 5. december 1945 forsvandt fem Avenger-torpedobombefly sporløst ud for Florida i Bermuda Trekanten, forvandet mellem Florida og øerne Bermuda og Puerto Rico. Flyenes forsvinden er et af de mest gådefulde forlis i Bermuda Trekantens historie.

I maj 1991 dukkede flyene tilsyneladende op igen! Et amerikansk dykkerfirma fandt ud for Fort Lauderdale i Florida fem flyvrag. De lå tæt sammen på 230 meters dybde. Verden så ud til at være et mysterium fattigere, men... en nærmere undersøgelse af flyvragene afslører, at der umuligt kan være tale om de fem mystiske fly. De fundne fly er af en anden model og styrtet i havet før december 1945. De er iøvrigt også blevet brugt som bombemål under øvelser.

I alt er 139 Avenger-fly styrtet ned i dette øvelses-område, så flere fly vil sikkert dukke op med tiden. Men indtil da lever Bermuda Trekantens største mysterium i bedste velgående.
Flådefartøj fanget i Bermuda Trekanten

Folkene om bord på et engelsk flådefartøj opdagede en forladt båd i Bermuda Trekanten i juli 1997.

„HMS London“ fandt den tyske båd „Ruth“ drivende uden mandskab i farvandet ud for Bermuda. Det så først ud, som om båden kun havde drevet rundt i et par dage. Båden var uskadt og på bordet i kahytten lå en bog.

„Det så ud, som om mandskabet havde forladt det for fem minutter siden“, fortalte Iain Green, kommandør på „HMS London“. „Den første antydning af, at båden havde været til havs i lang tid, kom, da man åbnede køleskabet og blev mødt af en rådden stank fra kød og andre madvarer.“

Da folk fra „HMS London“ sejlede „Ruth“ ind til Puerto Rico, svigtede navigationssystemet, og motoren gik i stå.

„Da udstyret begyndte at opføre sig mærkeligt, frygtede vi, at båden var ramt af en slags forbandelse“, fortalte løjtnant Suzanne Porter til avisen „The Times“. „Det var ret uhyggeligt at være i Bermuda Trekanten. Men moralen var høj, og vi klarede det.“
Reddet af en vaskebjørn

Lisa Nelson, 20 år, faldt på en regnvåd bjergsti og styrtede 25 meter ned i en kløft i Ithaca i staten New York. Hun slap nådigt fra styrtet: Hun landede nemlig på en velvoksen vaskebjørn.

Redningsmandskabet fandt kvinden og vaskebjørnen ligge side om side i bunden af kløften. Lisa Nelson blev behandlet på hospitalet for småskrammer og et brækket håndled. Efter kort tid på et dyrehospital kom vaskebjørnen også til hægterne igen.Et hundeliv

Den 9. juli 1989 ved middagstid kom den 3årige Joseph Leffler ud af en skov i Oregon, USA. Ved siden af ham gik familiens tre hunde. De førte drengen hen til redningsmandskabet. Joseph havde været forsvundet i to døgn. En læge undersøgte drengen og udtalte, at de to langhårede, australske hyrdehunde og deres hvalp havde sørget for, at Joseph ikke var frosset ihjel. Nattemperaturen var helt nede på fire graders varme!kænguru
Ømskindet kænguru

81-årige Bill Turner var ved at vande frugttræer i sin have i Perth, Australien, da en stor kænguru pludselig dukkede op og gik til angreb. Kænguruen slog og kradsede Bill. Det lykkedes dog Bill under brydekampen at tvinge kænguruen ned. Bill prøvede at vride forbenene om på angriberen, men kænguruen bed ham.

Nu var gode råd dyre! Bill tog en rask beslutning: Han greb fyren i skridtet og vred rundt. Dét gjorde udslaget. Kænguruen slap sit tag i Bill, så han kunne søge tilflugt i huset. Bill måtte senere sys med 50 sting på arme og hænder efter kænguruens bid. Politiet skød kænguruen.
Kunsten at fange en søko

I februar 1991 blev en søko suget ind i køleanlægget på atomkraftværket i St. Lucie i Florida. Søkoen, som fik kælenavnet Natalie, var knap tre meter lang og vejede omkring 550 kg. Natalie undgik med held at blive fanget af dykkere, flydende fælder og lokkende madfælder. Selv båndoptagelser med artsfæller kunne ikke få Natalie lokket ud af sit skjul.

Søkøerne er tidligere blevet anset for at være en truet dyrerace. Men dyrene er blevet set i stort antal ud for bl.a. den australske kyst, hvor de holder sig langt væk fra mennesker.
Travl mor

Leontina Espinoza fra Chile er en usædvanlig kvinde. I en alder af 61 år kan hun stadig få børn, og dem har hun hidtil fået 64 af. 55 af dem blev i 1981 optaget i Guinness Rekordbog, og i 1988 kom fire mere med. Siden da har hun i følge en officiel talsmand fra regeringen fået et hold trillinger og et hold tvillinger.
madret
Franske pasta-mordere

36årige Pascal Jean i Pegomas ville forkæle sin hustru, Agnes, og to børn med en lækker spagetti-middag. Men sovsen var desværre blevet kold - faktisk så kold, at Agnes blev ude af sig selv af raseri. Da Pascal senere på aftenen var faldet i søvn, slog Agnes ham ihjel med en hammer!

Kort tid efter blev en anden franskmand pasta-morder. Joel Patinec, 41 år, indrømmede i retten, at han havde dræbt sin mor, fordi hun havde givet ham nudler til hvert eneste måltid siden barndommen.Drik vand med mådehold

Christine Confrere, 41 år, fra Halingen i Nordfrankrig, var overbevist om, at hun var besat af Djævelen. Da kirken ikke havde held til at „helbrede“ Christine og hendes familie, begav hun sig til den lokale købmand og købte hele lageret af mineralvand.

Sammen med sin mand, søster og to døtre gik hun derefter i gang med at drikke mineralvand non-stop for derved at „rense“ kroppen. Det lykkedes dem at drikke 50 liter mineralvand. Christine klarede selv 7 liter, men døde af vand i lungerne. Resten af familien blev bragt til hospitalet med åndenød.
Nonner på gale veje

Personalet ved lufthavnen i Quito, Ecuador, bemærkede fire nonner, som havde en besyndelig gangart. Da nonnerne ville gå om bord i et fly til Madrid, blev de tilbageholdt. Under deres skørter fandt politiet 11 kg kokain, der har en markedsværdi på omkring 8 mio. kr.

De fire nonner i alderen 21 år til 32 år var faktisk ex-nonner fra ordenen „Det Hellige Hjerte“ i Columbia. Deres opførsel taget i betragtning er ordenen nok også bedst tjent ved ikke at kendes ved dem.
Flere nonner på gale veje

Otte belgiske nonner i alderen 62 til 93 har solgt deres kloster for omkring 10 mio. kr. De de dog glemt at spørge paven om lov først, så nu er de flygtet i en limousine til et slot i Sydfrankrig med hele formuen. Efter limousinen havde de en ambulance, som kørte den ældste af nonnerne til deres nye residens.

Nonnerne har købt en gård, 11 væddeløbsheste, seks store biler og et slot i Pyrenæerne. Deres tidligere økonomiske rådgiver, 35årige Ronny Crab, er sigtet for at have overtalt nonnerne til at sælge klosteret og formøble pengene på luksus.
nedslag
Et slag fra himlen

Den tyske turist Uwe Grunwald, 31 år, gik sammen med sin hustru, Sabine, på en vej i Grækenland, da han pludselig sank sammen og døde. Lægerne fandt ud, at en riffelkugle var faldet lodret ned fra himlen og havde ramt Grunwald midt i hovedskallen.

„Dette sker kun én gang ud af en milliard“, udtalte et statistisk geni fra det græske politi.
Hvor er verden dog lille

Tammi Harris blev bortadopteret som 2årig pga. sin mors alkoholmisbrug. Dagen efter Tammis 21 års fødselsdag følte hun sig klar til at opspore sin biologiske mor.

Hun bragte emnet på bane i den forretning i Roanoke, Virginia, hvor hun arbejdede. Da hun viste sin dåbsattest til Joyce Shultz, som Tammi havde arbejdet sammen med i det sidste halve år, opdagede Shultz, at Tammi var den datter, som hun havde søgt efter i næsten 20 år.

Fru Shultz holdt sin viden hemmelig i tre dage, fordi hun frygtede datterens reaktion. Men alt gik godt. Det vidste sig, at inden for de sidste to år havde de boet kun to gader fra hinanden. Nu leder de to kvinder efter Tammis brødre, Tim og Terry.
Røver går agurk

Carl Lancaster, 30 år, begik røveri på en Shell tankstation i Old Street, London, idet han truede med „en lang genstand“ i en plastikpose.

Beruset af succes hyrede Lancaster to dage senere en taxi og blev kørt til en grønthandler, hvor han købte et bundt bananer og en agurk. Han stak taxichaufføren en banan og blev kørt hen til den tankstation, som han havde røvet to dage før. Her tog han et par småting og gik op til kassen, hvor han truede med agurken i plastikposen.

Lancaster fik 60 £, men hans flugtvej til taxien blev spærret af vrede kunder, så han måtte flygte via undergrundsbanen. Politiet fandt ham senere siddende gemt bag nogle buske, hvor han påstod, at han var ved at forrette sin nødtørft. Lancaster fik 3 års fængsel.varulv
Galskab ved fuldmåne

Det forlyder fra Paris, at Francis Leroy, kendt som „varulven fra Dordogne“, er idømt livsvarigt fængsel. Han seneste gerninger er: et mord og to voldtægter ved fuldmånetid. Han har også tilstået otte andre overfald i det sydvestlige Frankrig.

Leroy er ude af stand til at kontrollere sig selv ved fuldmånetid, og han bebrejder lægerne, at de ikke før har forsøgt at finde ud af, hvorfor han er blevet morder.

Leroy har tidligere afsonet ni år af en dom på 20 år for mord og voldtægt under indflydelse af fuldmånen. Han blev løsladt i 1973, men er altså nu igen bag lås og slå... vist nok.
Alderdom er ingen hindring

Leslie Colley, 92 år, er tidligere minearbejder. Den 22. juli 1991 blev han far igen, da hans 38årige hustru Patty fødte en søn, som er døbt Oswald. Colleys fem andre børn er i alderen 58 til 71. Oswalds ældste halvbror, Norm, har 26 børnebørn og 12 oldebørn.

Leslie er afholdsmand, ikke-ryger og døv. Han er trods sine 92 år ikke den ældste, som er blevet far. Denne ære tilkommer en 112årig brasilianer, som fik en datter med en 27årig kvinde.Hole-in-one

En 74årig blind kvinde tog fusen på sine golfvenner i Fernandina Beach, Florida, da hun to dage i træk fik hole-in-one.

Margaret Waldon fik hole-in-one ved det 7. hul. Næste dag gentog hun successen med den samme bold og ved det samme hul!ildkugle
„Bolden“ fra himlen

Den 3-årige Natasha Belkin rakte ud efter noget, som hun troede var en bold, som faldt ned fra himlen. Men hun nåede den ikke. Heldigvis. For det var en 200 gram rødglødende meteorit. Den slog ned i familiens jordbærbed og blev senere sendt til det Videnskabelige Akademi for nærmere undersøgelser.
raketter
En tyrker med fut i

I følge historiske tyrkiske kilder foretog Lagari Hasan Celibi i 1663 en flyvning med en tre meter lang stålraket. Raketten blev drevet frem af krudt og var en fødselsdagsgave til datteren af den tyrkiske sultan Murad Khan IV.

Lagari Hasan Celibi var bundet til raketten, som løb tør for brændstof i 300 meters højde, hvorefter han ved hjælp af „ørnevinger“ foretog en blød landing i Bosporusstrædet. Lagari blev således også verdens første drageflyver. Det forlyder, at norske eventyrere har ledt efter raketresterne uden dog at finde dem.
Ramt af fortiden

Minearbejderen Jimmy Greenfield blev konfronteret med sin fortid, da en 30 år gammel avis blæste ud af en ventilationsskakt og ramte ham midt i ansigtet. I avisen var der en notits om et biluheld, som han var involveret i som 18-årig i 1962!
Barsk hjemmevideo

Rose Langton, 51, var rask i vendingen, da hendes mand Robert fik et hjerteanfald. Hun greb familiens videokamera og zoomede ind på manden, der lå og vred sig i smerter på stuegulvet. Rose filmede mandens dødskamp, indtil han blev bevidstløs.

Først da hendes 14årige søn kom hjem fra skole, blev der sendt bud efter hjælp, da sønnen ringede. Rose fortsatte med at filme, selv efter at ambulancefolkene var ankommet og forsøgte at genoplive hendes mand. Hun indstillede først den makabre videooptagelse, da hun på hospitalet blev fjernet med magt.

Lægerne på hospitalet i New York reddede Roberts liv, men mente, at det ikke havde været muligt, hvis hjælpen var kommet blot få minutter senere.

Rose filmede, fordi hun gerne ville vinde præmien på 250.000 kr for den bedste hjemmevideo. Hun fortalte senere, at hun troede, at hendes mand „bare“ havde mavesmerter. Det forlyder nu, at Robert vil søge skilsmisse.
Formuer i rummet

Disse formuer ligger og venter på at blive hentet: 10.000 tons guld, 100.000 tons platin, en milliard tons nikkel og 10 milliarder tons jern - altsammen i nærheden af hinanden. Skattejægere vil sikkert spørge: Hvor ligger alle disse herligheder?

De befinder sig omkring 36 millioner km væk på en asteroide - et flyvende bjerg med en diameter på 2 km. Amerikanske astronomer siger, at disse ressourcer kan udnyttes til industri i rummet - engang i fremtiden.

Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted