logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2019 > UFO-Mail nr. 283

UFO-Mail nr. 283
11. marts 2019


Area 51 - og alt det andet

 
Nick Redfern: „Area 51 - The Revealing Truth of UFOs, Secret Aircraft, Cover-Ups, & Conspiracies“, 432 sider, Visible Ink Press 2019. Rigt illustreret, omfattende bibliografi og stikordsregister.
Area 51 ligger ved en anonym grusvej, der løber gennem den øde, sydlige del af Nevada-ørkenen. Advarselsskilte, overvågningskameraer og et trådhegn konfronterer den besøgende. Det er et ildevarslende sted, der længe har inviteret til spekulationer. Dets primære formål og operationer er omgærdet af mystik og hemmelighedskræmmeri. Det er et højt klassificeret, forbudt område indhyllet i konspirationsteorier, myter og legender. Nogle militærhistorikere hævder, at området alene er dedikeret til testflyvning af eksperimentalfly og opbygning af superhemmelige våbensystemer. Andre bemærker, at stedet knyttes sammen med døde rumvæsner, nedstyrtede ufoer og ikke-jordisk teknologi.

Sådan lyder den indledende præsentation af Nick Redferns seneste bog: Area 51 - The Revealing Truth of UFOs, Secret Aircraft, Cover-Ups, & Conspiracies.

I UFO-Mail 169 omtalte jeg Nick Redferns bog For Nobody's Eyes Only - Missing Government Files and Hidden Archives That Document the Truth Behind the Most Enduring Conspiracy Theories. I den forbindelse skrev jeg bl.a.:

Redfern er en ferm skribent og en ekspert i at støve alle mulige historier op, og han finder ofte nye vinkler på gammelkendte sager. Han bruger i sin fremstillingsform lidt den samme teknik som Charles Berlitz og Erich von Däniken: Han stiller selv alle spørgsmålene og giver svarene. Men stiller ikke altid de rigtige spørgsmål og bygger sine svar på hypotetiske spørgsmål og spekulative tankerækker, som fx „Hvis nu xxx virkelig har sagt/gjort, som der forlyder hos yyy, så åbner det op for nye spørgsmål, som... “ Som læser skal man holde tungen lige i munden for bagefter at huske, hvad der er fakta, og hvad der er rent gætteri eller ønsketænkning.

 
Nick Redfern er fuldtidsforfatter og har skrevet mindst 30 bøger om alle mulige mystiske emner. Han bor i Texas og deltager ofte i amerikanske radioudsendelser, tv-dokumentarer (fx på History Channel) og taler på ufokonferencer.

Disse ord gælder stadig og kendetegner også formidlingsformen i Area 51 - The Revealing Truth of UFOs, Secret Aircraft, Cover-Ups, & Conspiracies. Mange kapitler afsluttes med formuleringer a la: „Hvis det, NN påstår, er sandt, kan vi ikke udelukke, at ... Det kan også være at NN fortæller sandheden, i hvert fald det han opfatter som sandheden, men at nogen har fyldt ham med misinformation for at skjule noget endnu mere epokegørende og superhemmeligt - og hvis det er virkeligheden, så ...“

Er man ikke velbevandret i ufomyten, kan man let komme på vildspor i Redferns bog. Alle emner præsenteres med samme vægt, så man kan ikke umiddelbart se, hvad der er vigtigt og væsentligt for historien om Area 51. Der er stort set ikke et eneste mystisk emne, som ikke på en eller anden måde behandles i bogens over 400 sider, herunder fx Noahs Ark, mordet på John F. Kennedy, Marilyn Monroes selvmord, Philadelphia-eksperimentet, Rendlesham Forest 1980, mænd-i-sort, remote viewing, kvægmishandlinger, MK-Ultra, MJ-12, Den Hellige Gral, sphinxen og Kheops-pyramiden. Og gamle myter, som for længst burde være begravet for evigt, genoplives - fx rygterne om nazi-ufoer og ufostyrtet på Spitsbergen. Alt hældes ned i samme gryde og koges godt igennem, så alle tråde tilsyneladende kommer til at hænge sammen. Men når man skærer ind til benet og fjerner alt det, som intet har med Area 51 at gøre (og det er det meste), eller som bygger på skrøner, rygter, anonyme whisleblowers, spillefilm og tvivlsomme tv-dokumentarer samt udtalelser fra de sædvanlige „eksperter“ (heriblandt fx Nick Pope, Michael Salla, George Knapp, Robert Wood, Bill Cooper, Timothy Good og Richard Dolan), så bliver der faktisk ikke flere fakta om Area 51 tilbage, end der findes på de 57 sider i SUFOI's udgivelse Area 51.

I både Area 51 og i Redferns bog refereres til de Area 51-dokumenter, der engang var tophemmelige, men som er frigivet gennem de seneste år, men mærkeligt nok undlader Redfern at nævne væsentlige førstehåndskilder bestående af vidneudsagn fra betroede medarbejdere på Area 51, som har fortalt om deres arbejde på basen, dvs. folk som (i modsætning til de mange anonyme whisleblowere) med sikkerhed (dvs. at det kan dokumenteres) har arbejdet på Area 51:

I foråret 2009 gav fem pensionerede, tidligere højt rangerede og betroede medarbejdere på Area 51 i avisen Los Angeles Times et indblik i deres arbejde på Area 51 og fortalte om nogle af deres oplevelser som aktive - og punkterede dermed en række af de rygter og vilde historier, som florerer om Area 51. Pensionisterne var: Oberst Hugh „Slip“ Slater (87 år), øverstkommanderende på Area 51 i 1960'erne. Edward Lovick (90 år) radartestede gennem 30 år flere af verdens mest berømte fly. Kenneth Collins (80 år) var CIA testpilot og er dekoreret med Silver Star. Thornton „T.D.“ Barnes (72 år) var ingeniør tilknyttet de største projekter på Area 51. Og endelig var Harry Martin (77 år) en del af det team, som havde ansvaret for basens flybrændstof.

I stedet for at inddrage vidneudsagn fra disse fem pensionister (eller finder nye og troværdige forhenværende ansatte på Area 51) har Redfern i sin bog igen valgt at give taletid til Bob Lazar, hvis fantasier i øvrigt har fået fornyet opmærksomhed via dokumentaren Area 51 & Flying Saucers (2018).

Man mærker tydeligt gennem hele bogen, at Redfern elsker at fortælle en god historie. Men en stor del af bogen forbliver netop historier - med løse ender, ubesvarede spørgsmål, en del fiktion og desværre ingen nye afsløringer.

Læs mere om Area 51
 • Area 51 - opdateret
 • Barnes, TD: Soaring With The Eagles - Autobiography of TD Barnes, 278 sider, CreateSpace Independent Publishing Platform 2015. Læs omtale af bogen her.
 • Campbell, Glenn: ‚Area 51’ Viewer's Guide, 114 sider, Eget tryk 1995. With contributions by Tom Mahood. Researched October 1992 through July 1995. Edition 4.01, printed 8/9/95. Kan downloades gratis på http://area51looseends.blogspot.dk/
 • CIA og Area 51
 • Clark, Chuck: The Area 51 & S-4 Handbook, 65 sider, Eget tryk 2006
 • Darlington, David: Area 51 - The Dreamland Chronicles, 281 sider, Owl Books 1998
 • Davies, Steve: Red Eagles - America's Secret MiGs, 400 sider, Osprey Publishing 2012.
 • Hansen, Kim Møller: Area 51, 57 sider, farveillustreret, SUFOI 2015. Kan også lånes på eReolen og købes som e-bog.
 • Jacobsen, Annie: Area 51 - An Uncensored History of America's Top Secret Military Base, 523 sider, Orion 2011. Læs omtale af bogen her.
 • Johnson, Clarence L. „Kelly“ with Maggie Smith: Kelly. More than My Share of It All, 209 sider, Smithsonian Books 1989
 • Merlin, Peter W.: Area 51 (Images of Aviation), 127 sider, Arcadia Publishing 2011
 • Miller, Jay: Lockheed Martin's Skunk Works, 216 sider, Midland Publishing Ltd. 1995
 • Patton, Phil: Travels in Dreamland - The Secret History of Area 51, 376 sider, Millennium 1998
 • Pace, Steve: The Projects of Skunk Works - 75 Years of Lockheed Martin's Advanced Development Programs, Voyageur Press 2016. Læs mere om bogen her.
 • Peck, Col. (Ret.) Gaillard R., Jr.: America's Secret MIG Squadron - The Red Eagles of Project Constant Peg, 320 sider, Osprey Publishing 2012
 • Peebles, Curtis: Dark Eagles. A History of Top Secret U.S. Aircraft Programs, 353 sider, Presidio Press 1999
 • Præsident Bush fritager Area 51 for miljøloven
 • Rich, Ben R. og Leo Janos: Skunk Works - A Personal Memoir of My Years at Lockheed, 404 sider, Sphere 2012
 • Super-duper Top Secret
 • Yenne, Bill: Area 51 Black Jets - A History of the Aircraft Developed at Groom Lake, America's Secret Aviation Base, 192 sider, Zenith Press 2014. Læs omtale af bogen her.
 • Zimmerman, Dwight Jon og Greg Scott: Area 51 - The Graphic History of America's Most Secret Military Installation, 91 sider, Zenith Press 2014. Læs omtale af bogen her.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2019. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted