logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 403

UFO-Mail nr. 403
22. november 2023


Den ultimative bog om Area 51

Da jeg for snart ti år siden omtalte Bill Yennes bog Area 51 Black Jets - A History of the Aircraft Developed at Groom Lake, America's Secret Aviation Base, skrev jeg i overskriften „Det bliver ikke meget bedre“, men jo. Nu er den ultimative Area 51-bog faktisk på markedet.

Skal du kun have én engelsksproget bog om Area 51 på boghylden, så er „Dreamland - The Secret History of Area 51“ det rigtige køb.

Peter W. Merlin er kendt for sine mange fremragende bøger om eksperimentelle fly og andre luftfartøjer - og så har han igennem mange år været eksperten, når diverse produktionsselskaber skulle fortælle om Area 51 - den sagnomspundne flybase i Nevadas udørken.

I modsætning til så mange andre såkaldte eksperter inden for tv- og podcastbranchen ved Merlin faktisk, hvad han taler om. Merlin beholder hovedet koldt og gør med sin store viden os alle klogere. Så når han skriver (endnu) en bog om Area 51, er den værd at tjekke ud.

I oktober 2023 udkom så Merlins seneste bog om Area 51. Dreamland - The Secret History of Area 51 er en indbundet mobbedreng på over 550 sider i A4-format og vejer knapt 3 kg.

Bogen fortæller hele historien om Area 51 ud fra alle tilgængelige kilder - lige fra 1864, da Robert W. Groom slog sig ned i området og anlagde den første mine i Timpahute-bjergene, til udviklingen af vore dages højteknologiske våbensystemer.

Andre områder i Nevada er også interessante mht. luftfartøjsprojekter og lignende, og de bliver også beskrevet af Merlin.

Bogens over 700 illustrationer - hvoraf mange ikke er set før i en bog - og de tilhørende billedtekster er alene undskyldning nok for at købe denne bog, som fortæller omtrent alt om Area 51 - men ikke afslører selv det mindste lille havarerede rumskib eller frysetørrede alien, som hardcore rumskibstroende jo ellers insisterer på holdes skjult i et hemmeligt tunnelsystem under Area 51's bygninger - faktisk så godt gemt, at selv de ansatte på basen ikke kender de dybe hemmeligheder.

 
Peter W. Merlin er en amerikansk forfatter og flyhistoriker. Før han skiftede til den akademiske verden og en stilling ved Southern Illinois University Carbondale's School of Aviation, tilbragte han mere end to årtier i flyvetest- og forskningsmiljøet. Merlin har forfattet mange bøger om luftfart og rumteknologi. Som ekspert i luft- og rumfarts- og koldkrigshistorie har han optrådt i mange film- og tv-dokumentarer for History Channel, Discovery, National Geographic, Smithsonian m.fl. Han har ihærdigt forfulgt historien om Area 51 i mere end 30 år med henblik på at adskille fakta fra fantasi.


Peter W. Merlin: „Dreamland - The Secret History of Area 51“, 555 sider, rigt illustreret, fyldigt noteapparat, litteraturliste, nyttigt register samt et appendix med centrale officielle dokumenter om Area 51, Schiffer Military History 2023.


Læs mere
Lys på himlen ved Blåvand

Fra vores samarbejdspartner Hanjürgen Köhler, CENAP, Tyskland, har vi modtaget en henvendelse.

En tysk kvinde har den 18. november 2023 ca. kl. 21.10 fra Blåvands-området nordvest for Esbjerg iagttaget og fotograferet lys på himlen.

Det var generelt blæsende og overskyet, så derfor må lysene anses for at være under skydækket.

 
Foto af et af de iagttagne lys på himlen i nærheden af Blåvand.
Stillbillede fra en af de modtagne videoer med to lys på den mørke og stormfulde himmel.

I henvendelsen hedder det bl.a.:

„Først blev der set to brændende lys, der bevæger sig ned på himlen og derefter et andet lys ud over Vesterhavet. Gul-orange farve og synlige i 30/45 sekunder. Vejret var stormfuldt og med tætte skyer.

Måske har SUFOI også modtaget en besked eller kan afgøre, om der var tale om et nødblus?“

SUFOI har sendt en forespørgsel til Forsvarskommandoen om eventuelle øvelser i området med opsendelse af lys eller kendskab til henvendelser vedr. eventuelle nødblus.

Der kan naturligvis også være tale om uautoriseret lokal anvendelse af nødblus, som det meget kunne ligne.

Vi holder naturligvis UFO-Mails læsere orienteret om en evt. forklaring på hændelsen.

Juletilbud 1


Køb 3 og betal for 2!

Nu har du muligheden for at købe SUFOI's populære jubilæumsbog UFO'er Myter og viden billigt og give bogen som julegave til dine ufovenner. Normalprisen er kr. 447. Du betaler kun kr. 298, hvilket svarer til 2 bøgers pris.

Bestil dine 3 eksemplarer her.

Tilbuddet gælder til og med den 1. december 2023.

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber.


„UFO'er - Myter og viden“ anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ... Frem til den 1. december 2023 kan du købe 3 eksemplarer med stor rabat og have julegaverne klar til dine ufovenner!Juletilbud 2


Køb for mindst 50 kroner og få en boggave!

Hvis du senest den 1. december 2023 køber for mindst 50 kroner i SUFOI's Butik , får du ganske gratis en bogpakke bestående af 6 titler.


Når du køber for mindst 50 kr. i SUFOI's webbutik senest den 1. december 2023, får du også disse 6 titler: „Dobbeltmåner“, „Jagten på Exmoor-uhyret“, „Synspunkter“, „Mirakelmanden Uri Geller“, „UFOer: Hvad siger videnskaben?“ og „UFO-bølger“ - ganske gratis.Ved at være udsolgt!

Flere varer i SUFOI's webbutik er ved at være udsolgte.

Du kan stadig nå at købe Ole Henningsens Danske X-filer - Forhistorien. Men vær hurtig, for vi har kun 5 eksemplarer tilbage på hylden. Prisen er kr. 329, og bogen bestilles her.


 
Om „Danske X-filer - Forhistorien“ skriver UFO-Sverige: „... Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet ...“

Samler du på frimærker? Så kan du stadig nå at få fat på SUFOI's to forskellige 25 års-jubilæumsudgivelser fra 1982, Se dem her.


SUFOI sælger også bøger til børn og unge.
(Illustration: Pixabay)

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted