logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2024 > UFO-Mail nr. 405

UFO-Mail nr. 405
22. januar 2024


Det bliver kun vildere herfra

Schumer-tilføjelserne klarede populært sagt ikke cuttet til NDAA'en for 2024 - og udover en SCIF-høring med The Intelligence Community Inspector General forleden, er der ikke noget på den officielle dagsorden hos den amerikanske kongres om ufoer. Så noget må gøres for at holde gryden i kog. Derfor skal vi kun forvente endnu vildere påstande fra journalister, politikere og ufopersonligheder i 2024.

Tilbage i 1950'erne fremsatte den amerikanske socialpsykolog Leon Festinger sammen med Henry W. Riecken og Standley Schachter en teori om, at dommedagssekter begyndte at missionere mere, hvis deres dommedagsprofeti ikke gik i opfyldelse. Sektens nye forkyndelse forsøgte at retfærdiggøre, hvorfor deres oprindelige profeti ikke gik i opfyldelse, og indeholdt tit argumenter for, at dommedag ville indtræffe på et snarligt nyt tidspunkt.

 
Dommedagskulten The Seekers ventede på at blive samlet op af aliens. Til venstre på The SUNS forside ses Dorothy Martin og dr. Charles A. Laughead, der vender tilbage til deres hjem. De havde forgæves sunget julesange den 24. december 1954, mens de ventede på de frelsende aliens.

En pudsig detalje i den sammenhæng var, at Festingers teorier blev eksemplificeret gennem et studie af den amerikanske ufodommedagssekt The Seekers - også kendt som Sananda-bevægelsen. Og i øvrigt senere forsøgt efterbevist herhjemme gennem Bøje Larsens studie af Orthon-bevægelsen.


Når disclosure udebliver

Godt nok har den opblomstring, som ufosagen har oplevet de seneste snart 7 år, ikke nogen relation til en dommedagssekt. Men der er dog nogle tydelige lighedspunkter.

For hen over de seneste 7 år (og utallige gange før i al den tid, vi har talt om ufoer) har der været talt om, at nu var disclosure lige om hjørnet. Altså den store afsløring af, at vi ikke er alene. Og at den amerikanske regering og det amerikanske forsvar har både ufovragdele, hele ufoer og døde aliens liggende, som bliver undersøgt i mørklagte projekter.

Og hver gang er de, som håbede, blevet skuffede.

Senest var der store forventninger til, at de såkaldte Schumer-tilføjelser til finansloven (NDAA) for det amerikanske forsvar for 2024 ville bringe den længe ventede disclosure nærmere.

Men tilføjelserne mødte så meget modstand fra den amerikanske forsvarsindustri, at en kreds af politikere fik dem skrevet ud af finansloven - muligvis fordi den foreslåede lovgivning også kunne bruges til at tvinge dem udlevere andet end ufoteknologi.

Så pludselig forsvandt muligheden for at lægge et så kraftigt tryk på de såkaldte gatekeepers - altså dem, som gerne vil forhindre, at „sandheden“ kommer frem om de hemmelige ufoprogrammer - at de var nødt til at gå til bekendelse. Og dermed synes den store disclosure atter at være udskudt på ubestemt tid.

Samtidig virker det - bortset fra en netop afholdt SCIF med The Intelligence Community Inspector General om David Gruschs påstande - ikke, som om der er nye uforelaterede aktiviteter på dagsordenen i den amerikanske kongres i den nærmeste fremtid.

Det kunne meget vel få både den amerikanske befolkning og politikerne til at miste interessen for ufosagen igen. Endskønt netop ufoerne synes at være det eneste, som kan samle det stærkt politisk splittede land.


Der skrues op for forkyndelsen

Derfor er den kreds af journalister og ufopersonligheder, som de seneste 7 år har drevet udviklingen i det amerikanske ufoland, nødt til at gøre nøjagtigt det samme som en dommedagssekt:

Skrue op for forkyndelsen, finde en undskyldning for, hvorfor det gik galt med Schumer-tilføjelserne, og komme med nye argumenter for, at disclosure er en nødvendighed.

Og det er præcis, hvad vi ser ske i øjeblikket.

Lige siden nytår er der blevet skruet op for beskyldningerne om mørklægning, dukket nye højt rangerede whistleblowers og andre støtter af sagen op, og kommet flere uforklarlige videoer (som fx Jellyfish videoen), chokerende afsløringer og påstande på bordet. Og nedskydningen af Schumer-tilføjelserne ses som et klokkeklart bevis for, at der er stærke kræfter, som står bag det fortsatte cover-up (dér har vi undskyldningen).


Selv det mindste gøres til et bevis for regeringens onde hensigt

Selv det mindste gøres til et bevis for, at den amerikanske regering forsøger at hemmeligholde sagen. Også en ellers ret uskyldig nyhed om, at James Webb-teleskopet har opdaget spor af metan i atmosfæren på exoplaneter. Helt specifikt den udgave, som kun ses i tarmluften fra levende organismer.

Denne nyhed fik en interessant twist i podcasten Need to Know med Bryce Zabel og Ross Coulthart som værter. Efter at have præsenteret nyheden om metangassen rundede Ross Coulthart af med denne kommentar:

„That's one thing that the Government of the United States is already aware of and sitting on... That's at least what I've been told.“

Men helt ærligt? Hvorfor skulle den amerikanske regering forsøge at hemmeligholde en sådan opdagelse? For hvilken sikkerhedspolitisk risiko skulle en smule prut i atmosfæren på en fjerntliggende exoplanet udgøre mod USA og dets befolkning, som skulle gøre det nødvendigt at sidde på„“ opdagelsen.

Nej, her er helt klart tale om ren spekulation i et forsøg på at mistænkeliggøre den amerikanske regering ydermere over for en amerikansk befolkning, der i forvejen ikke har særlig stor tillid til hverken regering, forsvarsministerium eller forsvarsindustri.

Selvsamme Ross Coulthart har som bekendt også spillet en central rolle i offentliggørelsen af David Grusch og hans påstande. Han er også fast ankerperson på ufostoffet hos nyhedskanalen NewsNation. Og i øvrigt kendt for at have sendt alverdens ufointeresserede på jagt efter en nedstyrtet ufo, der er så stor, at den var nødt til at blive bygget ind i en bygning for at forblive skjult for offentligheden.

Så der gik ikke mange timer efter episodens udgivelse, før ufointeresserede over hele verden gentog hans postulat på de sociale medier.

James Webb Rumteleskopet er det hidtil største teleskop, som er sendt ud i rummet, og har allerede gjort interessante opdagelser. Læs også „Er der avanceret liv på exoplaneten K2-18 b?“.
(Illustration: Artist's impression of the James Webb Space Telescope/ESA)


Bliver ufosagen dråben...

Så scenen er sat for endnu et hæsblæsende år i det amerikanske ufoland - og jeg tør med garanti love jer, at vi ikke har hørt hverken det værste eller det vildeste endnu.

Og som jeg har sagt det før, er både regering, forsvarsministerium og forsvarsindustri sat skakmat på forhånd. For alt, der ikke kan tolkes som disclosure, vil blive taget som et forsøg på et cover-up. Og bære mere brænde til et bål, der nemt kan ende med et folkeligt oprør.

Ikke kun på grund af den påståede mørklægning af ufosagen. Men på grund af den store mistro, som amerikanerne allerede har til deres regering og de offentlige myndigheder.

Så ufoerne kan måske ligefrem blive dråben...

Det skal blive spændende at følge.Læsetips mellem himmel og jord

Under denne overskrift forsøger vi at udvælge de mest interessante af tidens historier med relation til ufomyten. Der vil forhåbentlig blive gengivet historier af en vis underholdningsværdi og historier, som vi alle kan blive klogere af - måske begge dele samtidig.

„Ufomyten tager næring af naturvidenskaben...“. Ifølge Rothstein kan folk tro på hvad som helst, og de bliver støttet i deres tro af videnskaben. Tror de i forvejen på liv i rummet, og at vi får besøg, vil de blive styrket i denne tro, når videnskaben fx fortæller, at der er fundet mere end 5.000 exoplaneter. „Det er et spørgsmål om, hvad kulturen tilbyder af muligheder“ - Religionshistorikeren Mikael Rothstein i DR2: Deadline, Ufo'erne kommer, den 2. juni 2021.
(Illustration: Julius H./Pixabay)


Hvor kommer de flyvende tallerkener fra?

Videnskabsjournalist Jens Degett taler med mag.art. og ph.d. i religionshistorie Mikael Rothstein fra Institut for Historie ved Syddansk Universitet og prøver at forstå, hvad der er med disse tallerkener, og hvad de er tegn på i samfundet. Hvor kommer de flyvende tallerkener fra? er blandt de mest lyttede podcast sidste år.

 
Michael Rothstein er forfatter til bogen „UFOer og rumvæsener - Myten om de flyvende tallerkener“, 256 sider, Gyldendal 2000. Bogen er anmeldt her.


Få den store fortælling om Pentagon-ufo-bagmændene

New York Post: Spooky Hustlers - How wacky UFO activists and „crazy“ ghost hunters duped Congress into hunting UFOs. Publiceret den 21.12.2023, varighed: 3 timer 51 min.


Se Brian Dunnings roste ufo-dokumentar ganske gratis

The UFO Movie THEY Don't Want You to See (2023). Varighed: 1 time 33 min.


SUFOI Årsrapport 2024

Har du læst SUFOI Årsrapport 2024?. Årsrapportens artikler er nyskrevne og har ikke været publiceret i UFO-Mail.

SUFOI Årsrapport er udkommet siden 2011. Du kan læse alle udgaver her.

SUFOI har siden 1958 udgivet mange forskellige tidsskrifter. De er alle digitaliserede og frit tilgængelige. Tidsskrifterne er gode kilder til at beskrive den udvikling, som SUFOI har gennemgået siden grundlæggelsen i december 1957.

 
Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2024. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted