logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2020 > UFO-Mail nr. 303

UFO-Mail nr. 303
13. januar 2020


Venus bliver aftenens stjerne i 2020

skriver BT, der citerer astrofysikeren Michael Linden-Vørnle fra hans Facebook-opslag i anledning af årsskiftet og fortsætter:

„Planeten Venus er Jordens nærmeste nabo i solsystemet og bliver i første halvdel af 2020 særdeles synlig på aftenhimlen.

Venus - opkaldt efter den romerske gudinde for skønhed og kærlighed - er spektakulær på grund af lysstyrken. Venus er det tredjeklareste objekt på himlen efter solen og månen.

Det kraftige lys skabes af et tæt lag af skyer, der indhyller planeten. De reflekterer en meget stor del af solens lys, oplyser Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent på DTU-Space.

Venus ses morgen eller aften, afhængig af hvor den befinder sig i sit kredsløb. Den er 243 dage om turen rundt om solen.

- Når Venus slår sine folder som enten morgen- eller aftenstjerne, er det altid et meget smukt syn, siger Michael Linden-Vørnle.

Fra nytår til sidst i maj ses Venus efter solnedgang og vil dominere aftenhimlen i syd-sydvestlig retning.

- Mest spektakulært bliver det fra sidst i marts og ind i april, hvor planeten går ned hele fire timer efter solen. Fra slutningen af juni dukker den igen op på morgenhimlen og er resten af året morgenstjerne, siger Michael Linden-Vørnle.

Venus er, sin skønhed til trods, ikke noget rart sted at være. Overfladen er 453 grader varm, og der er 90 atmosfæres tryk. Øverst i atmosfæren ligger et permanent lag af svovlsyreskyer, som gør det umuligt at se overfladen udefra.“

https://www.bt.dk/samfund/venus-bliver-aftenens-stjerne-i-2020?fbclid=IwAR2d8KV8pn9klw0HAuFV_onPvNUoRse1Z-aAkDuVT5vRZCb_kEuIf2ZTqk0Nyt fra SUFOI's Fotoafdeling

4171 Glumsø 31. december 2019

Fra starten af videooptagelsen skifter det filmede lys størrelse, som det ses herover. Kameraet har i mørket forgæves forsøgt at stille skarpt med sin autofokus-funktion.

SUFOI's Facebook debatgruppe modtog dette opslag vedr. en observation på årets sidste dag:

„Så et orange lys på himlen klokken allerede 16:00 her den 31 dec. Det var det eneste, der var på himlen, selvom det stadig var lidt lyst. Den stjerne lignede ikke en stjerne, men noget helt andet. Omkring ved 17-tiden, kom alle de andre stjerner så frem, og det orange lys havde rykket sig fra sin position, hvor den var, da jeg først så den! Den lyste en hel del kraftigere end alle de andre. Jeg gik så ind og hentede mit kamera og optog den, jeg zoomede helt ind på den, hold da kæft jeg blev overrasket!!! Det var virkelige mystisk, en masse sorte prikker og partikler bevæger sig over det orange lys og slingrer til siden og op og ned, som om noget svæver over det orange lys.

Jeg holdt øje med det lys hele Nytårsaften, og den rykkede sig til flere forskellige positioner samme aften. Omkring klokken 18 observerede jeg så Starlink-satellitterne. Da de alle sammen var færdige med at flyve forbi Jorden, og forsvandt ud i rummet, gik der 4-5 sek., så fløj den orange stjerne op med en virkelig høj fart, og begynde at flyve 4-5 gange hurtigere end et fly, og så fadede det orange lys sådan væk. Altså lyset dæmpede sig på den, og så forsvandt den ud i den blå luft, som om den eneste grund til, den var der og var synlig, var fordi, den ventede på Starlink-satellitterne!!!

Virkelig underlig observation. Folk har forskellige meninger. Fik at vide, at det jeg måske kunne have optaget, var en orb oppe på himlen, men den var virkelig tæt på jorden“.


Videooptagelsen på YouTube - og SUFOI's konklusion

Observatøren har lagt sin optagelse ud på SUFOI's Facebook debatgruppe ligesom den er tilgængelig på YouTube på adressen:

https://www.youtube.com/watch?v=axQIgBRPBJ4&fbclid=IwAR06TC2RMNC8xjf5T6rtxXtmmlCEwc_HxJSDzmg2zm-CPop0unWUIoPGYPU

På YouTube har observatøren omtalt videooptagelsen med overskriften „ UFO ORB? GHOST ORB?“. Men der er nu ikke noget særlig mystisk ved hændelsen.

Ud fra de anførte oplysninger om tilsynekomst, udseende og bevægelse på himlen er SUFOI's Fotoafdeling ikke i tvivl om, at observatøren har filmet planeten Venus, der efterhånden stod lysende klar på SV-himlen Nyårsaften fra kl. 16/17 og frem.

Årsagen til det ejendommelige udseende af Venus på videosekvensen er, at kameraet ikke er i fokus, og at der zoomes kraftigt ind på planeten - det lille, klare lyspunkt på himlen. Det „store“ udseende skyldes, at kameraet i mørket forgæves har forsøgt at stille skarpt med sin autofokus-funktion og derved har frembragt dette uskarpe/forvrængede udseende af planeten på det tidspunkt, hvor eksponeringen har fundet sted.

se: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2012/um12-145.php

SUFOI's Michael Jeppesen har fra Næstved med sin mobil taget dette stemningsfulde foto Nytårsaften af Månen og markante Venus på syvesthimlen - mellem træerne th.

Til den naturlige forklaring siger observatøren efterfølgende på Facebook: „Det passer meget fint“.

Så ingen spøgelser, ingen ufoer eller orber, men blot planeten Venus igen, igen... Og det bliver sikkert ikke det eneste, vi kommer til at høre til Venus i det kommende halvår.


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2020. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted