logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2014 > UFO-Mail nr. 173

UFO-Mail nr. 173
21. april 2014


Tilbud til alle UFO-Mails læsere

Lige nu nedsætter vi priserne på en lang række af vores produkter i webshoppen på ufo.dk. Du kan spare i hundredvis af kroner! Vær opmærksom på, at der kun er få eksemplarer tilbage af enkelte produkter, så her gælder først-til-mølle-princippet. Uanset, om du køber blot et produkt eller flere, skal du kun betale i alt kr. 35 i porto/ekspedition.


SUFOI's Historie 1975-2000 (cd-rom)
Normalpris kr. 179,-. Tilbudspris kr. 49,-

 

Om indholdet i SUFOI's Historie 1975-2000:

  • Kapitel 1 handler om SUFOI's udvikling og ledelse.
  • Kapitel 2 fokuserer på foreningens arbejde med rapportoptagelse.
  • Kapitel 3 gengiver i kort form nogle af de mest spændende observationer og fotos, som SUFOI har arbejdet med gennem perioden.
  • Kapitel 4 fokuserer på UFO-Nyt, andre udgivelser samt arrangementer.
  • Kapitel 5 omhandler foreningens salgs- og reklamearbejde.
  • Kapitel 6 handler om ufo-sagens græsrodsbevægelse og SUFOI's deltagelse i denne - lige fra lokale grupper rundt om i landet til deltagelse i internationale arrangementer.
  • Kapitel 7 handler om den amatørforskning, som SUFOI har udført gennem perioden.

SUFOI's Historie 1975-2000 udkom i 2003 i en printudgave på 240 sider i A4-format og velillustreret med fotos, tegninger m.m. fra foreningens arkiver. Printudgaven er for længst udsolgt, så denne cd-rom-udgave med en pdf-fil af hele bogen er sidste chance for at erhverve sig SUFOI's Historie 1975-2000.

Jeg ønsker at købe SUFOI's Historie 1975-2000 (cd-rom).Projekt UFO - tro, løgne og kold krig (cd-rom)
Normalpris kr. 239,-. Tilbudspris kr. 49,-

Du kan læse bogens forord og indholdsfortegnelse på http://www.sufoi.dk/e-boger/_smagsprover/Projekt%20UFO%20-%20smagsprove.pdf

Projekt UFO - tro, løgne og kold krig udkom i 2011 i en printudgave på 454 sider i A4-format, velillustreret med 206 illustrationer - heraf 90 i farve - og udstyret med stikordsregister og en omfattende links- og litteraturliste. Printudgaven er for længst udsolgt, så denne cd-rom-udgave med en pdf-fil af hele bogen er sidste chance for at erhverve sig Projekt UFO - tro, løgne og kold krig.

Sådan skrev anmelderne om Projekt UFO - tro, løgne og kold krig:

„Slå følge med dem der søger sandhed - men vogt dig for dem, der siger, de har fundet den. Kim Møller Hansens bog og CD ‚Projekt UFO’ vækker nostalgi, fordi UFO-gåden har mistet sin uskyld. Men det er en nødvendig bog - og spændende som en krimi ... Derfor er det godt, at SUFOI yder sit lille bidrag til den globale fornufts udvikling. Der vil også være masser af gode ufo-historier at arbejde med i fremtiden. Og masser af skrøner, der skal gennemhulles. ‚Projekt UFO’ er et godt skridt ad den vej.“ (Per Borgard)

„... Summa sumarum: vil du ha' et overblik med hensyn til de mange års mest spektakulære ufohændelser og naturlige forklaringer, så er det denne bog du skal have fat på. Det bliver måske en af de sidste bredspektrede bøger om emnet fra en seriøs og kritisk dansk ufolog. Det vil jeg derfor anbefale, for lalleglade ufobøger skal der nok komme flere af.“ (Willy Wegner på Skeptica.dk http://skeptica.dk/artikler/?p=8933)

„... Den er veldig grundig og objektiv, kritisk og skeptisk, men viser samtidig at det fremdeles finnes uoppklarte rapporter og observasjoner. Den kan virkelig anbefales - boken burde være et must for alle UFO-interesserte i hele Skandinavia.“ (Ole Jonny Brænne i ‚UFO’ nr. 4 - 2011, www.ufo.no)

„... Den flydende velskrevne tekst er ledsaget af mange fotos i bogen, der er i 6 dele. Første del 'sætter ufomyten ind i en historisk og kulturel sammenhæng', 2. del redegør for myterne omkring nedstyrtede ufoer, her ikke mindst Roswell-myten, 3. del har fokus på bortførelser af mennesker foretaget af evt. 'aliens', 4. del redegør for de forskellige typer af nærobservationer. 5. del har overskriften 'Langt ude' og behandler emner i ufologiens periferi, fx hypotesen om at rumvæsener har bygget pyramiderne. Afsluttende del er forfatterens status over ufologien ... “(Lektørudtalelse fra DBC af Carsten Güllich-Nørby)

 


Jeg ønsker at købe Projekt UFO - tro, løgne og kold krig (cd-rom).Det skjulte kammer
Normalpris kr. 98,-. Tilbudspris kr. 48,-
 


Hvilken ældgammel viden er skjult i den vældige Cheopspyramide i Ægypten? Hvad gemmer der sig i de hulrum, målinger har fundet frem til? Hvad var det for en mystisk Osirisgrav, som arkæologerne fandt nær den store pyramide?

Klaus Aarsleff: Det skjulte kammer, Menneske & Mysterie 2010, 76 sider. Rigt illustreret i farve.

„... En anvendelig og indbydende bog om de forskellige legender om hemmelige gravkamre i Cheopspyramiden, hvis mysterier fortsat appellerer til mange interesserede læsere ...“ (Lektørudtalelse fra DBC af Poul Flou Pedersen).


Jeg ønsker at købe Det skjulte kammer. Udsolgt!.Tempelriddernes skat
Normalpris kr. 98,-. Tilbudspris kr. 48,-
 


Hvad skete der med tempelriddernes vældige flåde, da ordenen blev opløst i 1319? Hvad fandt ridderne under Salomons gamle palads i Jerusalem? Hvor blev ridderordenens store og legendariske skatte af? Ledte ridderne endda efter Gralen og Pagtens ark...?

Klaus Aarsleff: Tempelriddernes skat, Menneske & Mysterie 2010, 76 sider. Rigt illustreret i farve.

„... Det hele er skrevet med en smittende fortælleglæde med mange spørgsmål, så det er ikke her, man kommer de mange gåder og myter nærmere. Bogen skal roses for de mange flotte fotos ...“ (Lektørudtalelse fra DBC af Anny Skov Madsen).


Jeg ønsker at købe Tempelriddernes skat.. Udsolgt!.Den magiske jord
Normalpris kr. 98,-. Tilbudspris kr. 48,-
 


Findes der steder og landskaber, som rummer en særlig og uforklarlig energi - en energi, som især påvirker sindet og bevidstheden? Kendte folk i oldtiden til disse kræfter, og gjorde de brug af dem i deres magi og ritualer? Hvad betyder den magiske spiral i fortidige anlæg? Hvorfor findes spiralen overalt på Jorden som et vigtigt og centralt symbol i forbindelse med dødsmagi og tanker om genfødsel?

Klaus Aarsleff: Den magiske jord, Menneske & Mysterie 2011, 76 sider. Rigt illustreret i farve.

„... Bibliotekerne kender Aarsleffs bøger for at være godt fortalte, pirre nysgerrigheden og have fine billeder. Denne bog skuffer ikke de forventninger ... “ (Lektørudtalelse fra DBC af Poul Flou Pedersen).


Jeg ønsker at købe Den magiske jordTroldsten i Guds hus
Normalpris kr. 98,-. Tilbudspris kr. 48,-
 


Da de danske landsbykirker skød op i landskabet i middelalderen, blev en underskov af hedenske kultsteder samtidig afmonteret. Mange gamle sten, som oprindelig var viet til fortidens guder til gammel magi, blev nu begravet under kirken - eller de blev sat i kirkens murværk, så Gud kunne holde et skarpt øje med den trolddom, som man mente, at stenene boblede over af. Denne bog er en opdagelsesrejse efter mystiske håndsten fra bronzealderen, keltiske helligsten, slibesten af magisk kraft, underlige sten med buler, runesten med trylleremser, spor efter fandens hov og gådefulde søjler fra det gamle Egypten.

Klaus Aarsleff: Troldsten i Guds hus, Menneske & Mysterium 2011, 76 sider. Rigt illustreret i farve.

„... Man kan kun blive fascineret af de fantastiske romanske sten- og kvaderarbejder, og den verden kan Aarsleffs nye bog bestemt være med til at åbne ...“ (Lektørudtalelse fra DBC af Poul Flou Pedersen).


Jeg ønsker at købe Troldsten i Guds hus.Bøger til kun 9 kroner!

Ja, det er rigtigt! Under »Bøger for voksne« finder du adskillige fremragende bøger/hæfter, som blot koster 9 kr. stykket, og på »Tidsskrifter - UFO-Vision« kan du købe årbogen UFO-Vision og under »Tidsskrifter - ufo-nyt« hele årgange af UFO-Nyt for under 50 kr.SUFOI's nye bogserie, Fakta & Myter, er blevet godt modtaget af anmelderne. Den femte titel, UFO-styrt, udkom den 6. januar 2014, og lektøren fra DBC skriver bl.a.:

„... Her en ny bog i serien, skrevet af Kim Møller Hansen, der er foreningens formand. Bogen belyser faktamættet og nøgternt, men heldigvis også med entusiasme, en række af de mest kendt formodede styrt af det, som måske er, eller ikke er, fremmede rumskibe. De forskellige formodede ufo-styrt beskriver alle de aspekter af det som er blevet ‚Ufo-myten’. Og alt foregår tilsyneladende ikke i USA. En overskrift hedder fx: ‚UFO-styrt på Amager’ Her beskrives en UFO-historie fra 1985. Den detaljerede gennemgang af sagens forløb viser tydeligt, hvor professionelt og objektivt SUFOI arbejder med en sådan sag ... indholdet fejler bestemt ikke noget.“

Hver titel i Fakta & Myter er printet i A4 i farve, på 44-61 sider, velillustreret og med en pris på kr. 89,- Alle printudgaverne bestilles i SUFOI Butikken under »Bøger for voksne«, og overskuddet går til driften af vores site ufo.dk. Alle titler udkommer også som e-bøger, der kan bestilles på saxo.com og andre danske netboghandlere.Nyt fra SUFOI's Fotoafdeling

Efterlysning:

Hvem så disse lys den 1. april?

Det ene af de to modtagne fotos. Midt i billedet ses over gadelysene nogle stærktlysende, rødorange lys på himlen.
Begge billeder er pga. en automatisk lang eksponeringstid stærkt rystede. Lysene optræder derfor nærmest „u-formede“ - som de øvrige normale gadelys på billedet.
Kamera: Nikon D5200. Objektiv:Tamron 70-300 mm.

En 45-årig observatør står den 1. april ved godt 22-tiden på sin altan i Virum på 14. etage og får øje på nogle ejendommelig lys i vestlig retning, dvs. i retning af Værløse. Han fortæller om sin oplevelse:

Mens jeg står på altanen, observerer jeg noget i vestlig retning. Det var to klare orange lys som „tændte og slukkedes“.

Mit gæt er, at de befandt sig et sted over Værløse i 2-300 meters højde. Efter at de to orange lys (2 * Venus størrelse) havde skiftevis tændt og slukket, sås en række (3 til 5), mindre røde lyskugler som hastigt fløj i begge retninger ud fra de orange objekter hen over nattehimlen og parallelt med horisonten over en afstand af ca. 8-1200 meter, før de forsvandt. Dette havde jeg havde observeret tidligere, i alt i to omgange, med ca. 5 minutter imellem, inden jeg fik gang i kameraet.

Mit gæt? To varmluftballoner som tænder og slukker brænderen og leger med fyrværkeri (selvom jeg aldrig har set romerlys kun med røde kugler og som gløder så længe, eller balloner som fløj efter kl. 22). Jeg har flere optagelser af fænomenet (491 Mb).

Screenprint fra en af de modtagne videosekvenser. Her er zoomet lidt ind på to af lysene på himlen - det ene ved at fade ud (th.). Lysene forneden i venstre side er gadelys m.v.
 
Screenprint fra endnu en af de modtagne videosekvenser. Efterfølgende er scenen i videoredigeringsprogram gjort lysere, og der er samtidigt meget kraftigt zoomet ind på lysene for om muligt at se yderligere detaljer.

I den angivne observationsretning - vest set fra Virum - ligger bl.a. området, der indtil 2008 husede Flyvestation Værløse, med Filmstationens område fordelt på et 25 hektarer stort areal og Danmarks største studier, Studie 6 og Studie 7, som allerede har huset flere kendte produktioner, bl.a. VOICE Danmarks Største Stemme, Lærkevej og Lulu & Leon samt et utal af reklamefilm.

I et forsøg på at opklare, hvad observatøren har oplevet og filmet, har SUFOI's Fotoafdeling kontaktet Filmstationen samt lokale ugeaviser.

Det skal pointeres, at det ikke er SUFOI's opfattelse, at der er tale om en aprilspøg.

Men har læserne gode forklaringer på, hvad der er set i området eller henvisninger til, hvem der måske kan bidrage seriøst med en løsning?


Den kendte og mediebevidste modemand, eventmager m.v., Jim Lyngvild, lagde i marts måned et foto ud på sin Facebook-profil med en ledsagende tekst og blev efterfølgende citeret i http://www.bt.dk/kendte/mystisk-flyvende-objekt-set-over-sydfyn-hvad-er-det, der bl.a. skrev:

Ok, hvad SATAN er det der den seneste times tid har svævet over Ravnsborg - MEGET langt ude. Det mest nærliggende er jo en satellit, men til hvad?

Jim Lyngvild har siden ledt med lys og lygte efter en forklaring på, hvad det kunne være.

Jeg har googlet om det kunne være en satellit, men de ser ikke sådan ud, siger Jim Lyngvild til BT.

Modeskaberen fortæller, at han kunne se det flyvende objekt på himlen fra 20-tiden og et par timer frem.

Den flyttede sig hele tiden. Men ganske langsomt og så skiftede den farve. Den var både blå, gul, rød osv.

Billedet blev taget med et meget kraftigt kamera, som kan forstørre et motiv op med 100.000 gange, forklarer Jim Lyngvild.

Det lignede først bare en stjerne, men så kunne jeg se, at den havde en helt anden form. Først tænkte jeg, at nu havde jeg løst gåden om liv andre steder i rummet, siger Jim Lyngvild.

Desuden kan Jim Lyngvild fortælle morgenen efter til bt.dk, at alt er som det plejer på og omkring Ravnsborg ved Korinth på Sydfyn, hvor han er bosat.


SUFOI kommentar

SUFOI's Fotoafdeling bad på Facebook-siden Jim Lyngvild om at kontakte SUFOI, hvis han var interesseret i en nøjere undersøgelse af billedet. Der har dog ingen reaktion været på henvendelsen.

Til gengæld gav Facebook-offentliggørelsen anledning til en lang række kommentarer, der dog ikke har synderlig relevans i bestræbelserne på at finde ud af, hvad fotografen egentlig har observeret og fotograferet på den fynske aftenhimmel. Også på Facebook-gruppen Debatforum - Skandinavisk UFO Information, har fotografiet været debatteret, men uden nogen endelig konklusion.

Nogle har kommenteret, at dette lys har de sandelig også set på himlen osv. Egentlig en noget pudsig - men ofte set - kommentar til noget, der ikke oprindeligt er særligt detaljeret beskrevet af den første observatør, og ofte kommenteret af folk, der dels ikke har været i kontakt med vedkommende og dels har befundet sig utroligt langt væk.

Iflg. fotografens beskrivelse har lyset været set på himlen fra ved 20-tiden og et par timer frem i en langsom bevægelse, og at det først lignede en stjerne. Den lange observationstid - og bevægelse - leder da også automatisk tanken hen på en astronomisk forklaring som f.eks. en af de stærktlysende planeter. I den forbindelse kan nævnes, at planeten Jupiter på observationstidspunktet har været at se højt på den sydlige himmel, ligesom „farveskiftet“ rimeligt kan forklares af en klartlysende planet eller stjerne.

Aftegningens ejendommelige udseende på fotoet kan evt. være forårsaget af en lang eksponeringstid pga. mørket.

Men der mangler detaljerede informationer og data fra observatør/fotograf der kan understøtte eller afvise denne forklaring endeligt.

Det må formodes, at Jim Lyngvild har taget mange billeder af lyset på himlen - hans fotografiske udstyr og øvrige fotoaktiviteter iflg. egne oplysninger på internettet taget i betragtning.

Et sådan materiale har desværre ikke været til stede for en bedømmelse, da der ingen kontakt er opnået med fotografen. Fotosagen er derfor p.t. i arkivet registreret under Utilstrækkelige data.Løst og facts

 
Fotos taget nær Lappeenranta af en finsk dame, Sami Niemimuukko, den 26. marts 2014 vakte opsigt hos finske ufo-interesserede. Billederne er desværre taget uden stativ og med lang eksponeringstid, så lysene ses som udstrakte, lysende streger.
Parikkalan linkimasto = Antikollisionslysene fra TV-masten i Parikkala.
Fotos: Björn Borg, FUFORA

Flere finske myndigheder modtog meldinger om de „brændende lys“ på himlen fra bl.a. både Nord- og Sydkarelen.

En af SUFOI's gode udenlandske samarbejdspartnere, Björn Borg, FUFORA i Helsinki, efterlyste på europæiske ufo-diskussionsfora mulige yderligere oplysninger.

Mikhail Gershtein, Rusland, har efterfølgende bekræftet, at der rent faktisk var tale om lys opsendt i forbindelse med den russiske militærøvelse Ladoga-2014 nær den finske grænse.

Bl.a. blev der affyret missiler mod de kraftigt lysende mål på himlen.

Fra russisk side findes denne videosekvens optaget fra Skt.Petersborg-området.
http://www.youtube.com/watch?v=_xnmdWHDYPU#t=95.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194888310572/artikkeli/silminnakija+venaja+harjoitteli+ohjusammuntaa+
lahella+lappeenrantaa+tietoa+vahvistetaan.html

http://www.fontanka.ru/2014/03/27/080/.


Mystiske lyspletter på Mars ikke særligt „mystiske“

 
Det er ikke en lille Mars-mand, der blinker til dig i det fjerne - herover i forstørrelse.
Denne optagelse er foretaget af NASAs Mars-robot Curiosity den 3. april 2014. På andre billeder ser man også tydeligt lysende pletter, men ifølge NASA er der tale om genskin fra Solen eller kosmisk stråling, der rammer kameraet, og sådanne lys ses næsten hver uge på optagelser fra Mars-overfladen.
Fotos: NASA/JPL-Caltech

 
En „selfie“ taget af Mars-robotten Curiosity på Mars-overfladen.

Sekshjulede Curiosity blev opsendt d. 26. november 2011 kl. 16:02 dansk tid og landede i Gale-krateret på Mars d. 6. august 2012 kl. 7:31 dansk tid. Denne rover er tre gange så tung og dobbelt så bred som de to Mars Exploration Rovers (MER) som landede i 2004.

Det er fra kameraerne på dette forskningskøretøj, billederne med lyspletter på Mars stammer.

Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS image

Det vakte nogen opsigt, at f.eks. hjemmesider som http://www.disclose.tv/action/viewvideo/171303/Flashes_amp_Pillar_Of_Light_On_Multiple_Mars_Curiosity_Rover_Photos/ og http://www.ufosightingsdaily.com/2014/04/mysterous-light-beams-from-mars-surface.html fortalte om lyspletter fundet på optagelser sendt til Jorden af Curiosity.

Som ofte før var der næsten ikke grænser for de specielle kommentarer, der fulgte de offentliggjorte billeder. Nogle foreslog i ramme alvor, at lyset kunne være tegn på liv uden for Jorden. Selvudnævnte eksperter er som altid meget skråsikre i deres udtalelser.

I en pressemeddelelse slog NASA dog fast, at mystiske lyspletter på billeder fra Mars ikke er tegn på liv.

På billeder taget 3. og 4. april ser man tydeligt lysende pletter, men ifølge NASA er der tale om genskin fra Solen eller kosmisk stråling, der rammer kameraet.

I de flere tusinde af billeder, vi modtager fra Curiosity, ser vi lysende pletter næsten hver uge, udtaler Justin Maki fra NASAs Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, Califfornien, i pressemeddelelsen.

Hvis lyset stammer fra glinsende sten med en glat overflade, befinder Curiosity sig omkring 160 meter fra stenen den 3. april.

NASA kan dog ikke med sikkerhed identificere kilden til lyset. Lyset er nemlig tydeligt på billeder fra det højre kamera i stereokameraet Navcam, men ikke på billeder fra det venstre kamera.

Normalt kan vi hurtigt identificere kilden til lyse pletter på billeder baseret ud fra, om lyset er synligt på både venstre og højre kamera. Men i det her tilfælde er det ikke sådan lige til, fordi det ene kamera har blokeret udsyn.
Lyspletterne kan skyldes kosmiske stråler eller sollys i genskin fra stenoverfladen, hvilket er de mest sandsynlige forklaringer
, forklarer Justin Maki.

Kilder:
http://ing.dk/artikel/nasa-lyspletter-paa-billeder-fra-mars-er-intet-tegn-paa-liv-167648,
http://jyllands-posten.dk/nyviden/ECE6630082/nasa-slukker-droem-mystisk-lys-pa-mars-er-ikke-liv/, http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2014-108
http://www.chron.com/news/strange-weird/article/NASA-photo-captures-strange-bright-light-coming-5382677.php#photo-6131491
http://da.wikipedia.org/wiki/Curiosity.


Dansk kommentar til „mystisk“ lysplet

 

Marsgruppen på Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, er en forskningsgruppe, som arbejder eksperimentelt med udforskning af overfladen af Mars.

På Marsgruppens blog på nettet har en af forskerne, cand. scient. Asmus Koefoed, 10. april skrevet følgende aktuelle kommentar til lyspletterne på Mars-billederne. http://www.nbi.ku.dk/forskningsgrupper/mars/english/msl-blog-danish/.


Pixelfejl og rumvæsner
 

Der kan ske det med al elektronik, at det bliver ramt af en ioniserende partikel, og at det derfor giver et signal. Det er en effekt, vi fysikere bruger i stor stil i CERN, når man skal detektere partikler. Normalt ser vi det ikke på digitalkameraer herhjemme, idet vi oftest ikke befinder os på steder med meget ioniserende stråling, men hvis man er i nærheden af Chernobyl, eller skruer ISOen op på sit digitalkamera, så vil man se, at der pludselig dukker hvide pixels op tilfældige steder i billedet. På Mars er situationen lidt anderledes, atmosfæren er tyndere, og det lader flere ioniserende partikler fra rummet slippe igennem, samtidig er meget af den software, der i digitalkameraer og mobiltelefoner filtrerer pixelfejl bort ikke til stede i de rå foto, vi får fra planeten.

Så når ufosightingsdaily.com har fundet noget, der i mine øjne ligner en kosmisk partikel, der rammer en CCD, eller en overeksponeret reflektion fra en krystal, og kommenterer at dette er endegyldigt bevis for intelligent liv på Mars, så forholder jeg mig skeptisk. Især når filnavnet på deres foto er følgende:

UFO,+UFOs,+sighting,+sightings,+light,+assention,+Mars,+beings,+alien,+aliens, +ET,+space,+astronomy,+news,+paranormal,+ancient,+city,+base,+structure,+ anomaly,+wtf,+odd,+Justin+Bieber,+Angelina+Jolie,+Hollywood,+CNN,+NBC,+ CBS,+polit2.png

Ydermere fortsætter de med at konkludere at:

„Sure NASA could go and investigate it, but hey, they are not on Mars to discovery life, but there to stall its discovery“.

 

De er vist ikke enige i NASAs definerede hovedformål om:

„Curiosity's mission is to determine the planet's habitability.“..

Det skal hertil også nævnes at „lysglimtet“ kun kan ses med det venstre navigations kamera og ikke det højre.

Jeg vil lade det op til læseren selv at konkludere, om det rent faktisk ville være en god ide for videnskabsfolkene, der jo finansieres af offentligheden, at holde det hemmeligt, hvis der er noget virkeligt spændende på Mars, og om seriøsiteten af ufosightingsdailys indlæg er højt nok til, at det burde bringes i medierne.

Til slut vil jeg nævne, at her efter 4 måneder er vores film om vores resultater fra Mars blevet set af 722 mennesker, mens overstående „nyhed“ fra ufosightingsdaily er på CNN, CBS, og Google News videnskabssektion.

Måske burde vi også nævne Justin Bieber lidt mere i filnavnene, hvis vi vil have at vores forskningsresultater skal ud i verden? :-)

Se Asmus Koefoeds betagende videoproduktion Dreaming of Martian Rivers inspireret af de senere års forskning af udviklingen på planeten Mars:
https://www.youtube.com/watch?v=gz0-4F6omio


Pas nu på

- det kan gå helt galt med de varmluftballoner!

Lolland-Falsters Folketidende 20. februar 2014


For nostalgikere

Hør udsendelsen: http://www.dr.dk/p1/radioklassikeren/radioklassikeren-110


Ikke besøg fra rummet...

Intet tyder på, at Jorden besøges af væsener fra fremmede planeter. Det mener Kim Møller Hansen, formand for foreningen Skandinavisk UFO Information. Han ser UFO-myten som en fortælling, der blandt andet handler om psykologi og popkultur.

Sådan omtaler Ringsted Weekend et interview med Kim Møller Hansen.

Interviewet kan i sin helhed ses på side 14: http://www.e-pages.dk/ringstedweekend/221/.


Tycho Brahe Planetarium:

8. maj 2014

I 2003 sendte TV2 en film produceret af Fox News, som såede tvivl, om der har været mennesker på månen.

Var Apollo-programmet umuligt at gennemføre?
I programmet var der udsagn fra en række personer, som mente at se beviser for, at billederne fra Apollo-programmet blev optaget i et studie.
De hævdede også, at Apollo-programmet rent teknisk var umuligt at gennemføre. Her får du chancen for at se eller gense programmet, og bagefter kan du deltage i diskussionen af programmets påstande.

Medie-manipulation og diskussion
Foredragsholderen, Kristoffer Leer, er af den klare opfattelse, at det er fup... altså Tv-programmet. Det er et fantastisk eksempel på medie-manipulation, hvor mange argumenter er baseret på enten uvidenhed eller er direkte forkerte. Under diskussionen kan du være med til at debattere de faktuelle fejl i filmen. Foredraget handler også om, hvordan du kan vurderer lødigheden af det, du ser på TV.
Kristoffer Leer fremlægger også nogle af de mange beviser på, at Apollo programmet blev gennemført.

Arrangementet begynder kl. 19 og slutter kl. 21.

 
Foredragsholder: Kristoffer Leer Post doc DTU Space
 

 
Arrangør: Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 Kbh. V http://www.planetariet.dk/oplevelser/after-dark.Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2014. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted