logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

9690 Fjerritslev - 31. december 1964
Jeg kom ind med toget fra Vesløs og stod af i Vust. Min motorcykel var parkeret ved Stationsbygningen.
Da jeg trak motorcyklen ud til vejen, kom der pludselig en cigarlignende genstand lige over mig. Det var et meget skarpt lys - ovale vinduer i begge sider af genstanden. Der kom en susende lyd fra genstanden, som hængte lige over mig i omkring 3-5 minutter.
Jeg forsøgte at starte motorcyklen, men der var overhovedet ingen tænding. Pludselig slukkedes lyset igen og den susende lyd forsvandt væk - imod nord (imod Fjerritslev, da jeg stod ved Stationsbygningen i Vust).
Så snart lys og lyd var væk, så startede motorcyklen omgående, da jeg trådte på starteren. Motorcyklen var en NSU 125 kubik. Som jeg købte, da jeg fyldte 18 år og lige havde fået kørerkort.
På daværende tidspunkt tjente jeg hos en gårdejer i Thorup Holme.
Jeg har forsøgt at forklare min familie, hvad jeg så og var udsat for, men de fleste trækker på skulderen og kan ikke forstå episoden.
Kort tid efter oplevelsen kørte jeg på traktoren forbi Stationsbygningen, og jeg har aldrig været i tvivl om min oplevelse. For ca. 4 måneder siden kørte jeg sammen med min veninde og hendes forældre forbi Stationsbygningen og alt var forsat, som jeg oplevede natten den 31.12.1964 - Jeg havde på daværende tidspunkt besøgt min kæreste i Vesløs, og vi havde intet drukket, så jeg var 100% ædru.


2960 Rungsted Kyst - efterår 1977
Jeg stod sammen med min ven på en green eller bunker lige bag klubhuset ved Rungsted golfbane.
Vi var 13 år gamle og ventede på min mor, der var til aftenundervisning på skolen ved siden af. Mens vi stod og snakkede, så vi mod SSØ og betragtede flytrafikken omkring København. Vejret var klart, og pga. den lette forhøjning i terrænet var der god udsigt.
Et af disse lyspunkter bevægede sig ud fra byen mod SV; jeg fulgte det, da det virkede lidt anderledes end de andre fly. Da lyset efterhånden voksede i størrelse, undrede vi os over, at der kun var et, konstant lys, hvor der normalt ville være flere og blinkende lys at skimte. Det havde ellers størrelse, fart og højde som et normalt fly.
Da lyset var ca. SV, bemærkede vi et andet, identisk lys, der kom fra NV i samme højde, som et spejlbillede; det så ud til at „flyene“ var på kollisionskurs. Men netop som de så ud til at skulle støde sammen stik vest for os - de så næsten ud til at røre hinanden, da de var tættest - slog de begge bak og fløj tilbage nøjagtig som før, men på modsat kurs - igen som et spejlbillede.
De vendte ikke umiddelbart, men næsten; det tog vel højst et sekund, før de havde samme fart igen. Vores eneste gæt var helikoptere, men vi havde begge svært ved at tro, at helikoptere var i stand til at vende så hurtigt eller ville foretage en så risikabel manøvre, selv om de selvfølgelig kunne være lidt forskudt for os i længdeplanet. Droner fandtes der ihvertfald ikke dengang.


6200 Aabenraa - 1. april 2018
4 gang 1 sæt lys fløj med høj hastighed hen over himlen.
Med „sæt“ mener jeg 2 lys med konstant afstand mellem lysene.
De 4 sæt havde til gengæld ikke samme afstand hele tiden, men fløj hele tiden 2x2 i formation med varierende afstand mellem „sættene“.
Der var stjerneklart, og de 8 lys havde en helt anden farve end stjernerne. Først tænkte jeg droner, men hastigheden var alt for høj til det kunne være droner. Jeg kan ikke komme på, hvad det kunne være.
Der går en flyrute over huset, men det er i en anden retning, og flyet er synligt i meget længere tid. Der var ingen lyde at høre.


7700 Thisted - 11. april 2018
Min kæreste og jeg lå og kiggede efter stjerneskud, så pludselig ser jeg, hvad, jeg troede, var et stjerneskud og siger se!
„Stjerneskuddet“ lignede et alm. langt stjerneskud, men så pludselig begyndte det at siksakke først i samme retning, som det havde fra start, og senere vendte det om og tog en hel ny retning (ca. 140 grader fra os).
Det skal siges, at hver gang det skiftede retning, fløj det et pænt langt stykke over himlen før, det skiftede igen.
Hvert skift var ca. 30-45 grader.
Vi snakkede om, at det kunne værre en drone, men blev alligevel enige om, at dette kunne ikke lade sig gøre, da den fløj for hurtigt i perioder.


5600 Fåborg - 18. april 2018
Pulserende lys som gik fra stillestående til bevægelse, lys blusser op på samme måde som afterburneren på fly, men hastigheden ved igangsætning er hastigheder, som intet kendt fartøj på jorden endnu er i stand til, bevægelse og lys på ufo er at beskrive som på en film, hvor de opnår lyshastighed og efter lader en lang lys streg et par sekunder.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Det observerede skyldes sandsynligvis et Iridium-lysglimt - dvs. et kortvarigt og kraftigt lysglimt forårsaget af en såkaldt Iridium-satellit. Ifølge hjemmesiden www.heavens-above.com kunne der fra Svanninge (v/Faaborg) d. 18. april 2018 kl. 23:52:57 observeres et Iridium-glimt med en lysstyrke på magnitude -6.5 (væsentligt lyskraftigere end planeten Venus) i retning vest (264 gr.) og i en højde på ca. 20 grader over horisonten. Der har været tale om et særdeles lyskraftigt lys, som har kunnet observeres i et antal sekunder, inden de hurtigt fadede ud igen. Læs mere om Iridium-lysglimt i UFO-Mail nr. 120: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2010/um10-120.php (se observationen fra Frederiksberg d. 15. juni 2010).


2500 Valby - 21. april 2018
Min kæreste og jeg sad og nød solen i gården og talte med en anden beboer. Pludselig sagde min kæreste, at „Det er sgu da en ufo det der“.
Jeg kiggede op og så objektet nærmest lige over vores hoveder med retning imod øst. Det var sølvfarvet, formet som en skibsskrue, og bevægede sig cirka med vinden.
Vi har en aftale om at filme med det samme, vi ser noget mistænkeligt, og jeg tog min mobil frem. Inden jeg havde fumlet mobilen frem, var objektet desværre allerede så langt væk og højt oppe, at det næsten ikke kunne ses med det blotte øje, og jeg fangede kun lige et kort glimt på videoen. Hvis i ser godt efter, kan i dog godt se objektet glimte sølvfarvet.
Det specielle ved objektet var dets form og dets bevægelse. Jeg vil nærmest sammenligne bevægelsen med, hvis du roterer et aflangt stykke smalt papir, og slipper det. Så vil det også rotere omkring længeretningen, imens det falder mod jorden. Vi har diskuteret om, det var en særlig type heliumballon. Det ville dog så være en meget hurtigtbevægende ballon, da det i løbet af 40 sekunder bevægede sig fra over vores hoveder, til væk i horisonten i en højde cirka 3 gange starthøjden. Men igen. Intet kan afvises.


2500 Valby - 24. april 2018
Jeg er tit oppe om natten, pga smerter og jeg står tit i vores køkken på 3. sal og kigge ud på himmelen.
Fra vores køkken er der godt udsyn, og der er ikke ret meget lys forurening.
Jeg står og støtter hovedet mod ruden, mens jeg kigger op mod Carlsvognen. Pludselig kommer der en masse hvide lys farende hen over himmelen, hen over hovedet på mig og hen over huset. Det hele går utrolig hurtigt, og jeg skynder mig ind til vinduet, der vender den anden vej, men der er ingen ting at se.
Min første tanke, da jeg så de hvide lys, var, at det var underligt, at der var lys på de fugle. Jeg tror, at der var omkring 10-12 hvide lys i en trekant 🔽 med den brede side først.
Der var ingen lyd, og det gik hurtigere end de fly vi plejer at se.


2750 Ballerup - 25. april 2018
Så ud over horisonten en glødene kugle, der hang lidt oppe på himlen, og checket med flight radar, at der ikke var nogen fly i den retning, det lignet en orangefarvet kugle, der bare svævede stille og roligt.


5900 Rudkøbing - 2. maj 2018
Så et skarpt hvidt lys, som i januar. Står stille og lyser stærkt op og går så ned igen i lysstyrke. Det flytter sig meget langsomt til højre, mod syd, ser ud til at være ca. i 3 km højde.
Set fra mit vindue. Det forsvinder så efter et kvarter. Hvad var det. Ingen stjerner på himmelen eller måne.
Minder meget om en stjerne.


8800 Viborg - 8. maj 2018
Vi så et objekt komme flyvende med lys på meget langt væk med utrolig høj fart.
Det var helt skyfrit. Det lavede et kæmpe blink til sidst og forsvandt.


5900 Rudkøbing - 10. maj 2018
Så ud af vinduet over markerne 2 lys, der skiftevis fløj fremad lige som det ene lå bag ved og overhalede det andet.
Det tændte og slukkede. Var hvidt og rødt. Der er marker og så vand.
For mig at se var det ud over vandet. Der er ikke både der, men det gik også for hurtigt. Hvad var det. Har været en del lys på det sidste.


4951 Nørreballe - 12. maj 2018
Jeg kommer kørende mod vest på Vestre Landevej (rute 9), igennem Nørreballe. Efter at have passeret rundkørslen ved Østofte Gade/Koholtvej, bemærker jeg et kraftigt rødt, blinkende lys, som krydser min køreretning et stykke foran mig, ca. 40-45 grader over horisonten.
Lyset er dobbelt, dvs. det ser ud som 2 pærer ved siden af hinanden. Min umiddelbare vurdering er, at lyset er 500-1.000 meter foran mig, og lyset blinker ca. 1 gang pr. sekund (tændt ½ sekund, slukket ½ sekund).
Mens jeg nærmer mig Højrebyvej (rute 291), fortsætter lyset i nordlig retning. Udsynet til lyset blokeres kortvarigt af bevoksning langs vejen, men jeg kan følge det et par minutter, indtil det er så lavt over horisonten (ca. 5 grader), at jeg formoder bygninger eller bevoksning spærrer udsynet. På dette tidspunkt vil jeg tro, at lyset er i nærheden af Keldernæs/Blans på Nordlolland.
Skyfrit og stjerneklart, ca. 10 graders varme. Jeg sad i en kørende bil, så jeg hørte ikke om der var motor- eller rotorstøj.
Min første tanke var, at det enten var en drone, eller et mindre personfly (ULF eller lignende).


3650 Ølstykke - 13. maj 2018
Stod og kiggede på nattehimlen og fik øje på Carlsvognen og kiggede så lidt syd og til venstre for Carlsvognen, da der pludselig kom et stort hvidt lysglimt, og derefter var der helt mørkt, der hvor stjernen havde været.


2800 Lyngby - 13. maj 2018
Sidder på altanen på 13. sal i Lyngby og kigger stjerner.
Der kommer fra syd tre røde „kugler“ med afstand fra hinanden og forsvinder ud af mit synsfelt på ca. 3-5 sekunder.
Himlen var klar, og de fløj utroligt hurtigt. Kan se mange kilometer frem fra 13. sal, men de var Væk på ingen tid.
Kan simpelthen ikke glemme det.
Fly stjerne satellitter osv. Kan det umuligt være... hmmmmmm underligt


7184 Vandel Ølstykke - 15. maj 2018
Lå og kikkede ud af vinduet og kikkede på en stjerne, syntes der var noget underligt ved den, da den bevægede sig fra den ene side af trætoppen til den anden side, plus det dobbelte på under 10 min.
Troede det var en flyvemaskine, så kikkede op til vinduet og studerede den nærmere, men kunne ikke se de blink, der plejer at være ved fly.
Så gik udenfor for at se om, jeg kunne se noget der, men så ud til ar den bare stod stille igen, så gik ned til mig selv og kikkede en ekstra gang ud af vinduet, da der pludselig kommer noget meget mærkeligt med masser af lys i midten og rødt skær for oven og for neden.
Skynder mig uden for igen og går op på trappen og kan følge den forsvinde mod syd i lav højde.
Det røde lys var det eneste, jeg kunne se, inden den ligesom fadede væk.
Sådan som jeg så det, var den ikke så langt væk højst 1 km, og der kom ingen motorlyd fra den.
Nu har man boet her i vandel i 13 år, og fly længere væk kan man sagtens høre.


9400 Nørresundby - 21. maj 2018
Jeg stod på terrassen og kikkede på himlen med min nattekikkert, da et stort lys kom frem fra vest. Jeg behøvede slet ikke min kikkert for at se det. Det lyste lidt mere op end en stjerne, men havde det stået stille, havde det lignet en stjerne.
Jeg troede først, at det var et fly, men de plejer at blinke, det gjorde den her slet ikke. Og så gik jeg ind og tjekkede „live fly“ på himlen via en app jeg har, og der var ikke nogen fly over os.
Jeg tvivler på, at en satellit ville lyse så kraftigt her, jeg har ikke ser det før. Jeg håber, at der er andre, som også så den. Jeg fulgte den i ca. 1 minut fra vest til øst med god hastighed hen over himlen.


1657 København V - 24. maj 2018
Ser en strækt lysende stjerne på en endnu lys aftenhimmel, men bemærker, at den lyser MEGET skarpt. Siger til min kæreste at han skal komme og se planeten, der hænger uden for vinduet. Han siger: Hm, sært så stærkt den lyser på en „dag“-himmel.
Han sidder i sofaen og kigger på den og siger så: men - den bevæger sig altså lidt hurtigt af en stjerne af være, jeg tror det er et fly. Et fly siger jeg - det har så haft samme retning og højde i de ti minutter, jeg har set det. Og så går jeg ud og filmer det for at kunne se om, det bevæger sig.
Og senere tager jeg så et par fotos efter den har bevæget sig et stykke på ca. 20 minutter. Er det en planet? Synes ikke det/den bevæger sig som et fly bør?


9990 Skagen - 24. maj 2018
Jeg så 2 stjerner, men den ene havde retning mod vest fra øst.
Der var en synlig stjerne mod nordøst, og en UFO var imellem den og Månen. Jeg kunne se den kom tættere på, også kunde jeg se den bevægede sig mod Månen og blev mindre og mindre lys, og så med et forsvandt den op til Månen.


4800 Nykøbing Falster - 24. maj 2018
Min kæreste ringede på vej hjem fra Orehoved på Nordfalster med bussen klokken 23.05 og bad mig gå ud og kigge for, der var en ufo ved Månen.
Ved han ikke laver sjov med den slags, så jeg gik ud og kiggede op, men da jeg bor midt i byen 25 kilometer væk fra hans lokation i bussen, kunne jeg ikke se Månen.
Jeg gik så op efter min kæreste 23.35, og vi gik og kiggede op hele vejen hjem, og han forklarede mig, han havde set et lysende objekt 10 gange større end en stjerne, som fløj i lige linjer op og nedomkring Månen i 2 minutters tid.
Da vi kommer op til en lysning mellem to huse, dukker der ud af ingenting midt på himlen mod vest et objekt op, der ligner en stjerne, men 10 gange større. Det flyver i en lige linje mod syd med en fart, der er 5 gange hurtigere end en jetjager. Der er ingen lyd, bare et skarpt blink, som objektet dukker op og forsvinder ud i det blå igen.
Jeg skreg som en stukket gris midt på gaden i lysningen for, jeg har aldrig været mere overbevist om, det der var en ufo.
Har aldrig set så stort et lysende objekt på himlen før, og aldrig flyve så hurtigt og så lige. Det kom som sagt ud af den blå luft og forsvandt igen ud i ingenting.


9760 Vrå - 25. maj 2018
Var kommet hjem, og da jeg steg ud af min bil, tog jeg et hurtigt kig på nattehimlen. Her fik jeg øje på objektet, som rejste i en lige linje fra vest mod øst.
Jeg syntes, det virkede lidt sært, for det var fuldstændig lydløst, og lyset forekom mig for klart til at være et højtflyvende fly. Jeg observerede heller ingen blinkende lys som fly normalt har.


7700 Thisted - 25. maj 2018
Jeg er lige vågnet på sofaen i stuen og går ud for at lufte vores hund til natten, inden jeg selv vil i seng.
Idet vi kommer ud, kigger jeg op mod himlen for at kigge stjerner. Det gør jeg næsten altid, når jeg lufter hunden, når det er mørkt.
Jeg har desværre ikke fået mine briller på, men jeg ser stadig ret tydeligt, bare ikke skarpt. Jeg kigger først mod Månen, som er ret klar og næsten lige over huset, næsten samtidig ser jeg, det jeg tror er en ret kraftig stjerne næsten lige under Månen. Jeg kigger videre og vender så blikket mod Månen igen, her opdager jeg, at det, jeg troede var en kraftig stjerne, bevæger sig med konstant fart hen over himlen mod øst. Farten passer ikke med et fly, og jeg kan heller ikke se de normale lys, der blinker på et fly.
Jeg skynder mig nu ind efter mine briller og ud igen, og jeg ser nu tydeligt, at det godt nok ligner en stjerne af udseende og et fly mht. position på himlen og farten også svarer til et fly, men de blinkende lys mangler, og jeg har på intet tidspunkt hørt en lyd, som hvis det var et fly. Jeg tænker også, om mon det kan være en satellit, men det ligger den for lavt til på himlen at kunne være, synes jeg. Jeg følger den nok med øjnene i 3-5 minutter, før den forsvinder i horisonten.
Min konklusion er, at jeg ikke aner, hvad det var jeg så.


8680 Ry - 2. juni 2018
Vi var 3 personer, der så en lysende prik på himlen vest for Gl. Rye. Den fløj meget langsomt mod vest.
Hentede en kikkert, og selv med 8 gange forstørrelse var det kun en lysende prik uden nogen form. Lyset var kraftigere end Venus om natten. Den lysende prik forsvandt flere gange og kom til syne igen. Når den ikke lyste kunne man se den tydeligt som en sort prik.
Efter ca. 15 minutter forsvandt den i skydækket mod vest.
Vi gætter på at det var en militær drone.


9800 Hjørring - 5. juni 2018
En morgen overraskelse på Grundlovsdag d. 5 Juni 2018, ser jeg noget virkelig i øjefaldende. Klokken var omkring 07:22 om morgen, hvor jeg lige var gået ud af døren fra min lejlighed og skulle så efterfølgende gå over til min bil, som stod parkeret 30-35 meter forude. Jeg når kun at tage 4-5 skridt fremad, hvorefter jeg ser op i den klare himmel, en smuk næsten transparent måne og et hvidt cigarformet objekt flyve direkte forbi Månen og stille og roligt fremad mod højre.
Jeg hiver min tåbelige mobiltelefon op, og får brugt 12 sekunder på at, først og fremmest at finde min telefon frem, låse den op, gå ind i kamera, skifte til video, også endelig starte med at filme det. Jeg har en video optagelse af det. Men da det her som jeg vil klassificere som en „UFO“ flyver bag en masse træer og høje bygninger, kan jeg ikke længere se den, hvilket skyldes, jeg derfor ikke kunne filme det mere.
En kort video, og desværre filmet med en sølle iPhone 4s. Det er svært at se den i videoen på en håndholdt telefon, men ses videoen på computeren og i zoomet tilstand, er det til at få øje på.
Min første tanke under opdagelsen var... er det en mærkelig fugl, der flyver? Nej umuligt, da ikke helt der oppe omkring Månen (næsten). Er det en drone? (som min kæreste også foreslog).. eej det tænkte jeg også var umuligt, altså en drone i en højde op omkring Månen, det tror jeg da ikke.
Mine tanker efterfølgende, da jeg kørte videoen igennem med mine øjne var også... at det slet ikke kan være en drone, der flyver så langt væk. Der findes ikke kæmpe droner, som kan flyve så langt væk, så man kan se dem. Skulle det være en almindelig drone, og havde den kunne flyve så langt, tvivler jeg på, at man kunne se den tydeligt med sine øjne. Også den underlige form? Det var bestemt ikke et fly, tænkte jeg, især fordi at der intet røg eller noget kom ud af den anden ende. Ikke nok med at farten på objektet var noget hurtigere end et fly.


3450 Allerød - 5. juni 2018
Vi sidder og spiser grillmad i haven (har ikke drukket :-)) og observerer et af mange fly på vej mod Kastrup. (Jeg er ivrig flyspotter og kan med Fligtradar24 app'en sige, at det var SK1260 fra SAS).
Til min forundring opdager jeg, at et mindre hvidt rundt objekt, nok på størrelse med flyets vinge, som flyver parallelt med flyet på måske 500 meters afstand og i, hvad der ligner samme højde.
Efter 6-9 sekunder skifter objektet retning og flyver stik mod syd, så jeg mister objektet af syne efter 2-4 sekunder pga. vores store træ i haven.
Desværre går det så hurtigt, at min kone eller svigerforældre ikke når at obsevere det. Jeg skynder mig om på den anden side af træet, men da er objektet væk.
Vi har en del fugle i området, som kan flyve højt oppe, men objektet her fløj helt lige - og fløj med samme hastighed eller hurtigere end flyet. Det virkede ikke som om, objektet ændrede hastighed.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted