logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

3490 Kvistgård - torsdag, forår 1995
Sommeren 1995 cyklede jeg og en kammerat hjem fra job.
På Helsingørvej, omtrent ved Nyrup, så vi et MEGET stort objekt komme til syne mellem skyerne. Vi så aldrig det hele af dette, da der var spredte skyer - men det vi så, gjorde mig faktisk utryg.
„Det må ha' været et fly“, sagde min kollega med usikker stemme, men selv hvis vi havde cyklet under et parkeret Airbus kunne dette ikke have gjort det. Dette var MEGET stort, især fra vinge til vinge. Der var ingen lyd fra jetmotorer, kun den her store, flyvende vinge, som kom til syne her og der i mellem skyerne.
Jeg ved, at det var en torsdag, for samme aften kørte jeg til Espergærde for at spille musik. Ved Flynderupgård holdt militæret med en del grej, deriblandt mobil radar - noget der lignede højtalere på et lad, og der var vel en halv snes køretøjer på bakken der, (hvor vingen havde retning).
Det er første og eneste gang, jeg har set militæret der.
Jeg fortalte en ven om dette sære syn, og han viste mig en video fra Phoenix. Det som beskrives af vidner i denne video passer ret godt, på nær farven. Ved ikke om I kan bruge min oplevelse, men nu er den i al fald give videre.


2100 København Ø - 7. juli 2009
Jeg er på vej hjem fra arbejde på min cykel.
Inde i parken ser jeg, hvad jeg tror er en forvildet plakticpose i måske 20 meters højde komme ind i mit synsfelt fra venstre. Ved nøjere betragtning ser jeg, det er en rund skive med hvid bund. Den flyver faktisk under trætoppene i retning mod Jagtvej.
Den flyver videre hen over hustagene på den anden side af Jagtvej.
Jeg ville tro at diameteren på objektet var mellem 3-5 meter. Det var et tidspunkt, hvor der nogle dage havde været fly-øvelser med F-16 der havde larmet over KBH.


73100 Paleochora, Crete, Greece - 5. januar 2016
På vej ned fra Anidri mod Paleochora så min kone og jeg en lysende genstand på himlen, som så ud til at stå stille.
Vi holdt øje med genstanden de 10 min, det tager at køre ned til havnen i Paleochora, og der kom genstanden flyvende lydløs imod og hen over os i forholdsvis lav højde.
Genstanden havde 2 lys foran og 2 lys bagtil og ud fra lysene, som ikke blinkede, men var tændte hele tiden, lignede genstanden en 3-kant flyvende med den brede ende forrest. Lysene var orange til røde.


4100 Ringsted - 9. januar 2016
Tre runde/ovale lys bevæger sig relativt hurtigt i en bue, måske i alt 10 grader.
De tre lys „hænger sammen“/følges ad i samme konstellation. Tænker først, at det er lysene fra et fly, der bliver til „udtværede“ lys pga. af skyer, men hastigheden er for høj (tror jeg), og skydækket er ikke jævnt/tæt nok til, at de tre runde lys vil kunne „holde samme form“. Det „utætte“ skydække udelukker også lys fra jorden.


2600 Glostrup - 15. januar 2016
Der har været 3 orange lys, som har stået stille på himmelen, i hvert fald i ca. 2 minutter, mens jeg kørte forbi i bil. De mindede lidt om kraftige stjerner. Deres indbyrdes afstand og formation mindede lidt om armen på Karlsvognen, bare roteret lidt med uret, så de nederste to var på en lodret linje. Ca. 45 grader over horisonten.


2300 København S - 17. januar 2016
Minder om en satellit, der står og blinker, men blinker meget tydeligt i grøn, rød, hvid og står stille.
Har kigget på den i næsten 2 timer og ser od til at blive på samme position.


9220 Aalborg Øst - 3. februar 2016
Så et lysende grønt fænomen med hvid røg eller lys som hale komme flyvende i nogle få hundrede ? meters højde tværs over Budumvej, mens jeg kørte sydpå i bil. Objektets hastighed var moderat hurtig, og beskrev en ret linje.
Jeg mener at den havde lille nedadgående retning. Jeg kunne ikke blive ved at se fænomenet pga høje træer på min højre side. Komet?


6800 Varde - 3. februar 2016
I eftermiddag kl. 16:49 så jeg et fænomen, jeg aldrig har set før.
En lille grøn lysende kugle fløj henover himlen over Varde fra nordøst mod sydvest. Den delte sig i 4 - 5 mindre grønne kugler, og det hele forsvandt. Det gik lynhurtigt, jeg nåede at rejse mig, men ikke at få fat i kamera.
Troede først det var fyrværkeri, men det var det ikke. Det var meget specielt. Ved eftertanke - den fløj lige mod solen, som var ved at gå ned.


9620 Ålestrup - 3. februar 2016
I dag d. 3 februar 2016, kl. 16.50, med fint klart vejr, kiggede vi tilfældigt ud af vinduet og så noget mystisk fare meget hurtigt henover himlen; retning nord mod syd, og meget højere oppe end de små privatfly.
Det lignede noget fra nytårsskyts, som en enkelt „stjerne“, men det kunne vi regne ud, at det ikke var, da hastigheden var meget høj.
Vi undrede os, men nåede slet ikke at åbne vinduet for at høre, om der var lyd på, så hurtigt var det væk. Kan det have været et stjerneskud, som vi faktisk synes det kunne minde om?


4070 Kirke Hyllinge - 3. februar 2016
Jeg så, to gule/grønne lyskugler i Nord/NordVestlig retning, da jeg var udenfor, ca. 19:55.
Lysende dukkede op på himlen og lyste himlen godt op, selvom det var rimelig mørkt.
Kuglerne dalede ned mod jorden, med ganske langsom fart, selv efter at selve kuglerne var ude af syne, kunne det stadig ses, hvordan de oplyste himlen.
Pludselig forsvandt lyset, og da hørtes et stort brag. Et brag for hver lyskugle, flere lyskugler dukkede op på himlen, efter de andre var forsvundet. Men et lys forsvandt ned mod jorden og kom op igen på himlen og forsvandt midt på himlen.
SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Udseende og bevægelsesmønster ligner tidligere observationer af lysraketter opsendt i forbindelse med militærøvelse ved Jægersprislejren i Hornsherred. Rapportøren angiver synsretningen som nordlig, hvilket passer fint med retningen til Jægersprislejren. Lysraketter fra militærøvelser på lejren har tidligere givet anledning til indberetninger - se fx tidligere omtaler i UFO-Mail: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2013/um13-158.php og http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2014/um14-174.php.


5900 Rudkøbing - 4. februar 2016
Jeg er ude at gå med hunde. Da jeg tilfældigt kigger ind mod Rudkøbing, ser jeg et stærkt hvidtgulligt lys.
I et spilt sekund bliver det rødt, og på et split sekund var det væk. For mange år siden så jeg noget lignende dog mange flere lys, hvor jeg optog det på mobil. Da kamera var dårligt, blev det kun noget lyse farver på skærm.


6760 Ribe - 6. februar 2016
Jeg observerede meteornedslag nordøst for Ribe. Grøn-orange tingest med lang orange hale styrtede mod jorden. Hørte buldren som torden, da den slog ned.
Jeg skulle have unger i seng, og mens de børstede tænder, stod jeg og kiggede ud af køkkenvinduet og så noget, der lignede nødblus, men som fik fart på og lyste mere og mere op og ned mod jorden. Da jeg hørte buldren måtte den jo været gået ned i jorden.


6780 Skærbæk - 6. februar 2016
Så ud som om, en skød et nødblus af, fra atmosfæren og direkte ned mod jorden. Kom i forskellige eksplosioner, i 3 forskellige farver. Rød, grøn og hvid, og så ud som om, det sluttede 20 grader over jorden, fra mit observationspunkt. Har aldrig set sådan noget før.


3450 Allerød - 6. februar 2016
Min datter og jeg kommer gående på vej hjem efter. Jeg har hentet hende fra arbejde.
Pludseligt lyser himlen enormt op mod øst, det varer nogle sekunder. Vi stopper op og tænker, var det torden, men ingen lyd kommer og lyset forsvinder. Vi fortsætter med at gå hjemad.
Efter en ca. 3 minutter, kommer der den mest underlige rumlen i samme retning som, hvor lyset var. Selve buldret varer nok ca. 45-60 sekunder. Og vi taler om at det godt nok var mærkeligt. Og at vi aldrig har set noget lignende.


4180 Sorø - 11. februar 2016
Jeg gik en tur for lidt siden, og på vej tilbage gik jeg og kiggede lidt på stjernehimlen.
Jeg opfangede noget bevægelse mellem stjernerne mod øst, det lignede en stjerne, men da jeg fik kigget ordentligt efter, kunne jeg konstaterer, at det absolut ikke var en stjerne (stjerneskud) og heller ikke en flyver. Den fortsatte i lige bane og til tider forsvandt den bag ved stjerner og dukkede op igen, indtil den forsvandt lige over den anførte adresse. D derfor ingen kompasretning, da det var direkte op (så ud til den bevægede sig væk fra jorden, da den gradvist blev svagere og svagere i lysstyrke) den tilbagelagde en ca afstand svarende til en underarm, uden hånden med.
Jeg har før observeret tilsvarende sammen med 2 andre, det var medio juli år 2013 kl. ca. 01.00. Positionen var dengang i Fuglebjerg, hvor den bevægede sig fra syd mod nord, med usandsynlig hastighed (holdte underarmen op og fra observationspunkt „albue“ til slut „fingerspids“, tog det ca. 5 min). Dengang stoppede den, og det så ud til den bevægede sig mod Jorden, da den blev kraftigere i lysstyrke og større (sammenligneligt med „en lille lygte“, der blev til en meget større lygte) for til sidst at stå helt stille i ca. 2 min., hvorefter den trak sig tilbage og fulgte samme rute, som den var kommet i ca. 20 sek. for til sidst at ændre kurs, fra mod nord til stik øst og forsvandt, ligesom den Jeg lige har set.
Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det jeg/vi har set, ikke kan have været naturligt opstået hændelser, da banen hver gang har ændret sig, i dag dog kun væk.... Jeg forsøgte at tage billed/filme med tlf, men det kan desværre ikke ses grundet for dårligt lysforhold.


7700 Thisted - 12. februar 2016
Har kl. 18.15 ca. og kl.18.27. observeret på himlen i øst nordøstlig retning et lysende objekt, som bevægede sig mod nord, men pludselig forsvandt, som en pære man skruer ned med en lysdæmper. Det skete 2 gange, på de ang. tidspunkter.
Det så meget mystisk ud. er der nogen som har obs. det samme?


2600 Glostrup - 12. februar 2016
Er på vej mod min lejlighed fra min bil.
Af en eller anden grund stopper jeg op og kigger op i himlen. Der er en del stjerner, men imellem dem, flyver en ting som lyser op som en stjerne, hurtigt over himmelen Tænker at det måske bare er et stjerneskud, men den blev ved og pludselig stopper den op med det samme. Speeder ikke ned den stopper bare.
Og det var ikke et fly, som også blinker og flyver en del langsommere. Da jeg så et fly nogle minutter efter..


8240 Risskov - 14. februar 2016
Kigger som sædvanligt op i nattehimlen, mens hunden snuser.
Får øje på et rødligt lys, der bevæger sig direkte hen imod mig. Tænker, det må være et fly, men undrer mig over, at lyset er rødligt, og samtidig med at det bevæger sig hen mod mig, forventer jeg, at lyset skifter farve, når den passerer mig.
Får øje på, at hundens opmærksomhed også er rettet op mod tingesten, og at den på et tidspunkt virker til at være lidt bange.
Lyset ændrer sig mod forventning ikke ved passage lige over os, heller ikke, da jeg kun ser det i forsvindingsretningen.
Først på det tidspunkt bliver jeg opmærksom på, at der ikke er nogen form for motorlyd eller anden lyd for den sags skyld.
Hundens hørelse er jo væsentlig bedre, og den må have hørt noget, som tiltrak dens opmærksomhed. Jeg mener ikke at have påvirket den, snoren var helt slap i snuseøjeblikket og ca. 5 ude.


2640 Hedehusene - 15. februar 2016
Observerede et trekantformet rødt lys uden bund med et kraftigt rødt lys i spidsen (top af trekant). Stod stille i ca. 5-10 min. Til tider var der flere røde kraftige lys, byttede plads.


9690 Fjerritslev - 16. februar 2016
Jeg gik aften have tur med hunden og nød den stjerneklare aftenhimmel.
Så noget komme fra mere sydlig retning end de sædvanlige aftenflyvere. Det kom også langsommere, så jeg tænkte, det kunne være en helikopter. Men vejret var stille - ingen oplagt begrundelse for en redningsaktion.
Så lyttede jeg - ingen - absolut ingen - lyd. Så vendte jeg om løb tilbage og ind (med en langsom hund på slæb, da den absolut ikke mente, vi havde gået nok) kaldte på min mand, at han skulle komme ud og se. Vi løb til den pæne dør, og den fløj lige så stille over sitkagranerne.
Min mand er svagt seende, men med normalt nattesyn. Jeg bad ham løbe ind og hente kikkerten. Det tog lidt tid (da jeg havde smidt den et sted, den ikke skulle ligge), men da han kom med den (en Cobra - Optisan 8x24 field 6.0) hang den der flyvende sag der stadig mellem trætoppene (uden at jeg vil sætte vinkel på den).
Jeg kunne nu tydeligt se tre hvide lys på stribe. Derudover var der et rødt lys der ligesom svingede rundt om.


1600 København V - 18. februar 2016
Min far var ude på min altan ud til gården for at trække lidt frist luft gennem en cigaret, da han kalder mig ud for at kigge på et lidt underlige lys, som han ikke mener, ligner et almindeligt indflyvningslys på en af de mange fly fra Kastrup lufthavn.
Det er et meget klart lys i stil med et indflyvningslys, men mere rødligt og levende.
Lyset kom direkte mod os fra Kastruplufthavn i en nord/østlig retning og observeres i et par minutter fra en 40° til 80° vinkel, hvor lysstyrken var den samme.
Da lyset var på vej hen over os, omkring de 80°, ændrede lysstyrken sig og blev svagere, men mere koncentreret rødlig og et par sekunder efter, 85-9° vinkel, slukkede helt. Og pludselig kunne vi se et meget mørkt omrids af en klassisk diskformet skygge træde frem og roligt glide hen over os. Vi fulgte den 3-5 sekunder inden den blev væk over bygningen og skyndte os gennem lejligheden, men al lys blev slukket for at se, om den var synlig fra den anden side.
Trods vejbelysning lykkedes det. Og den kunne følges som en mørk svagt sitrende klat, som efter et halvt til helt minut, forsvandt helt ud af syne langs Peblinge Søen.
Den var fuldstændig rund og fra os at se på størrelse med at 2 krone, set fra anden sal i 90° graders vinkel. Den havde ingen tydelige lys at se mere, men den så stadig svagt glødende eller glimtende ud.
Hastigheden virkede til at være konstant, vurderet til 150-250 km/timen, afhængig af højden, som vurderes til at være mellem 1-3 km. oppe.


2880 Bagsværd - 20. februar 2016
Lørdag aften registrerede jeg noget usædvanligt orangerødt kuglelignende fænomen glide over himlen - uden lyd.
Det fangede min nysgerrighed, og derfor blev jeg stående og så i opdagelsesretningen, det kom hurtigt nærmere, et tilsvarende objekt dukkede op, fulgte samme bane.
Jeg fulgte det på den anden side af huset, fandt min Iphone 5S, fotograferede med det. Der kom 3 måske 4 af samme slags. De fulgte samme bane.
Jeg har ikke set noget usædvanligt på nattehimlen siden! Bliver ved med at tænke på hvad det var!


4690 Haslev - 7. marts 2016
Er der andre end mig, der så det mystisk lys hen over himlen på Midtsjælland?
Lyset hang bag skyerne, ligesom Månen ville gøre det, ud over Køge, set fra Haslev. Derefter bevægede det sig hen over Haslev og ud mod Ringsted med lynets hast, afstanden blev tilbagelagt på mindre end et sekund, blot for at vende tilbage og hænge over Køge ti sekunder efter og så forsvinde mod vest med samme hastighed.....


9530 Støvring - 9. marts 2016
Jeg stod ude i haven og fik en cigaret, da et kraftigt blink fangede min opmærksomhed ude i øjenkrogen. Der var en serie af blink i interval, som man ser det fra en flyver, dog varierede intervallet en anelse. Blinkende bevægede sig også som en flyver fra højre (nord øst) over til venstre, også i varierende hastighed.
Først troede jeg jo bare, det var en flyver, men den bevægede sig ulogisk og var umulig at følge med øjnene, da det var som om, det sprang rundt.
Den forsvandt ud af syne bag et hus og kort efter, kom der en mere fra samme side, nøjagtigt som før, imens den sidste kom til syne igen kort tid efter.
Jeg så, hvad jeg vil tro var 3 objekter på samme tid på forskellige lokationer. Jeg tænker, der kunne være øvelse ved luftbasen ved Nørresundby, det må være i den retning, men den ulogiske fart og interval får mig så til at skrive her, da det virker ufattelig mystisk og gerne vil høre en mulig forklaring. Nogle gange kunne det faktisk godt ligne antiluftskyts, som man ser på film. Det er lidt svært at forklare.
Efter en halv times tid eller sådan gik jeg ind, ved ikke hvor lang tid efter eller før, det har været i gang. En ting er sikkert, der var noget, der bevægede sig over himlen, det blinkede af og til virkelig kræftigt, hastigheden var hurtig fra højre, men farten sank længere til venstre. Det varierede i både højde og hastighed, der var flere objekter med samme mønster, og nogle kun optræden som blink af og til, nærmest stillestående. Der var lidt overskyet og nogle blink kunne ses reflekterende i skyerne placeret mellem blink og min placering. Håber der en forklaring.


4600 Køge - 15. marts 2016
I dag 15/3 klokken cirka 14:45-15:10, i det tidsrum i hvert fald. Står min mor ude i sin have i Boholte/Hastrup området i Køge.
Hun kigger i sydlig retning imod Herfølge og ser et objekt, cirka på størrelse med en bil. Det har en hvid underside er aflangt/æg-formet og med 2 vingelignende udspring på hver side, dog mindre end almindelige flyvinger.
Det flyver meget meget hurtigt imod nord uden en eneste form for lyd, og det efterlader ingen kondensstriber efter sig på himlen. Vi har set fly her hele dagen, og de har alle haft kondensstriber efter sig.
Hun følger objektet med øjnene, og da det er nået et stykke imod nord, bremser det pludselig op og begynder at kredse rundt i en cirkel.
Som hun beskriver det, må det have befundet sig over den nord/vestlige del af Boholte-området i Køge, da det begynder at kredse i ring.
Efter at have kredset rundt i en rundkreds et par gange, forsvinder det afsindigt hurtigt, igen uden lyd og kondens, i retning vest, cirka imod Lellinge/Åshøj.
Det tætteste objektet må have været på min mor, kan jeg cirka regne ud, som små 180-200 meter væk, da hun beskriver, at det kredsede rundt over en lille skov, vi har imellem os og Boholte.
Hun beskriver det som værende i samme højde som de fly, som vi har flyvende ind over os, som skal lande i Kastrup.
Vi bor under indflyvningsruten til Kastrup og ser og hører derfor mange mange forskellige typer fly hver dag. Så det har været så langt nede, så hun klart burde have hørt lyd fra motorer, især fra de hidsige motorer, som diverse droner er udstyret med.
Objektet kan ikke have været en form for ballon, da det bevægede sig utroligt hurtigt, standser op og flyver i ring for så at forsvinde meget meget hurtigt.
Desuden blæser det fra nord i dag her i Køge og den bevægede sig fra syd imod nord/vest.
Det, som min mor især bider mærke i, er den totale mangel på lyd, samt at det kunne stoppe op og dens derefter meget hurtige acceleration.


6100 Haderslev - 16. marts 2016
Står og kigger efter et charterfly, som jeg tror er i normal flyvehøjde ca. 10 km oppe - der dannes tydelige kondensstriber efter det. Det flyver fra nord mod syd. Himlen er uden skyer og solen er skarp fra vest. Dette fly følger jeg 2-3 min.
Pludselig ser jeg fra nord, at der kommer 2 runde skiver på størrelse med en 1 krone (i udstrakt arm) med sort underside, og hullet i midten er meget hvid og lyser med utrolig kraft. Disse to „fartøjer“ følges parallelt med hinanden med fra, hvordan jeg ser det, med ca. 1 cm afstand. Højden er under det, charterflyet flyver, jeg vil mene omkring det halve så vel 5 km oppe.
De flyver meget hurtigt - og pludselig drejer den ene lidt mod øst og opløser sig selv i luften?? Den anden fortsætter mod sydøst for også at opløse sig efter ca. 7 sek.
Ingen af de to „fartøjer“ danner kondensstriber eller andet efter sig.


4200 Slagelse - 26. marts 2016
2 objekter set over SLAGELSE d 26 Marts 2016.
I aftes kl 21.30 så jeg 2 Objekter fare over himlen med meget stor hastighed (8-10.000 km/t) i en højde på 20-30 km. De fløj i formation. Der var ingen kondensstriber. De kom fra 230 gr. syd/vest og fløj 60 gr. mod nord/øst. Der var 3 hvide lys på dem hver.


4200 Slagelse - 26. marts 2016
Jeg har nu oplevede noget flyvende 2 gange.
Det drejer sig om noget sort, som bevæger sig hurtigt forbi mit hus. Det er stort, men dette sker kun om aften.
Det eneste, jeg kan se, er en sort silhuet med 2 lyste striber. Den svæver forbi lydløs.


4690 Haslev - 29. marts 2016
Jeg satte mit nye overvågnings kamera op i et træ.
Kl. 05.48 ses der 2 rektangulære lysgenstande på nattehimlen ved siden af hinanden let forskudt, samt et rundt lys i hækhøjde. Det er nok bare et menneske med pandelampe vil jeg tro.
Jeg har billeder, men i har jo ikke mulighed for at man kan sende til jer.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted