logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2004 > UFO-Mail nr. 28

UFO-Mail nr. 28
15. januar 2004


UFOer i TV

En af ufo-mails læsere har gjort opmærksom på, at man i øjeblikket på TDC Kabel TV har en „ønskekanal“, nemlig Discovery Science Channel, der bl.a. sender ufo-programmer.

Eller som TDC Kabel TV http://tdckabeltv.dk anfører:
„I januar måned sættes fokus på emnet: Overtro eller videnskab? Og intet går fri, når ØnskeKanalen i januar viser Discovery Science Channel, som er en spændende, 24-timers dokumentar-kanal om videnskab, astronomi og ny teknologi. Her kan du følge livet på Jorden fra før dinosaurerne til efter rumalderen. Kan man klone uddøde dyr? Er der rumvæsner på jorden? Er Harry Potter en sand historie? Er skønhed en eksakt videnskab? Findes der spøgelser?“

Discovery Science Channel sender som nævnt hele døgnet med engelske programmer, der er tekstet til dansk.

I de seneste dage og den kommende uge har kanalen bl.a. haft følgende udsendelser med et ufo-mæssigt indhold på programmet:

UFO - ned på jorden, Genfremkaldelse
 
En fotograf fra hæren og en retspatolog viser de klodsede bommerter, som blev begået af folkene bag fupfilmen om obduktionen af et rumvæsen fra Roswell-styrtet.
 
Bagved sandheden, De uindbudte - Den engelske ufo-bølge
 
Et utraditionelt kik på nogle af de UFO-lignende objekter folk har rapporteret at have set, herunder en forbløffende 'bølgende trekant' som efter sigende steg op af Merseyfloden.
 
UFO - ned på jorden, Store ildkugler
 
De fleste UFOer observeres om natten, og måske er de bare elektromagnetisk aktivitet. Er Ufo-bortførelser blot en neurologisk forstyrrelse i hjernen?
 
Storbritanniens hemmelige UFO-jægere
 
Hør om den hemmelige organisation etableret på Londons Metropole Hotel for at overvåge det britiske luftrum under den kolde krig. Regeringen har benægtet eksistensen - indtil nu.

De enkelte programmer genudsendes løbende døgnet igennem, så der skulle være rige muligheder for at få dem set, hvis man ellers er i stand til via den ene eller anden adgang at se denne spændende TV-kanal.

 

Dagens program på Discovery Science Channel kan du finde på denne adresse:
http://www.discoverydanmark.com/_listingschannels/scitrek/_listings/index.shtml?channel_code=DSME&language_code=D

Og vi hører naturligvis meget gerne fra læsere, der i god tid erfarer om kommende radio- og TV-programmer om ufoer på danske eller udenlandske kanaler.Bortført eller hva'?

- Invitation til en aften i det ydre rum!

Er du også fascineret af tanken om besøg fra det ydre rum? Så gå ikke glip af Spielberg-snigpremiere, foredrag og forfriskninger!

Tirsdag 3. februar får Steven Spielbergs nye science fiction-serie »Taken« premiere på CANAL+. Men allerede tirsdag 20. januar kl. 18.30 kan du komme til snigpre-miere på seriens introduktionsafsnit. Det sker, når CANAL+ i samarbejde med SUFOI og Politiken Plus slår dørene op til en aften i rum-bortførelsens tegn!

Efter snigpremieren og en pause, hvor der bydes på sandwich og en øl/vand, løfter SUFOI for første gang i Danmark sløret for de skræmmende rum-bortførelser, lige-som astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra Tycho Brahe Planetarium giver sin vur-dering af mulighederne for liv i det ydre rum.

Med afsæt i »Taken« og de nyeste teorier på området byder aftenen på en spænd-ende indsigt i dette fascinerende emne. Hvad er fakta, og hvad er fiktion?

Praktiske oplysninger

Dato: Tirsdag 20. januar kl. 18.30
Sted: Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K
Pris: Kr. 50,- pr. person (dækker foredrag og forfriskninger)
Tilmelding: Sker til CANAL+, Irene Sørensen, tlf. 3636 4053/2685 8683

Endnu få ledige pladser - tilmeld dig nu!Stor ildkugle filmet i dagslys
over Spanien

En meget imponerende ildkugle blev søndag den 4. januar 2004 observeret af tusinder af mennesker og samtidig fotograferet og filmet over Spanien.

Ildkuglen kom til syne på himlen kl. 16.46.45 (+/- 10 sek.) UTC og lyste kraftigere op end fuldmånen. Fotografier og videooptagelser, bl.a. fra byen Leon i det nordlige Spanien gjorde det muligt at registrere fænomenet nøjagtigt videnskabeligt, hvilket er en forudsætning for muligvis at kunne afgøre helt konkret, hvad lysfænomenet skyldtes.

 

De spanske luftfartsmyndigheder udelukkede straks muligheden for et flystyrt.

Hvad enten det så var et brudstykke af en asteroide eller en stump af en komet, der blev set, sprængtes objektet under sin nedtur gennem atmosfæren.

- Vi tror, fortalte en repræsentant for Spanish Fireball and Meteorite Recovery Network (SPMN), at der kan være faldet stumper ned, og vi fortsætter med analysere objektets bane med baggrund i de mange observationsberetninger.

- Og da objektet blev filmet ved afslutningen af sin bane mellem byerne Leon og Burgos, var det allerede nede i mindre end 30 kms højde.

 
 
Foto taget af ildkuglen af Salvador Diez fra omegnen af Leon i Nordspanien.
Foto: Salvador Diez og Spanish Fireball and Meteorite Recovery Network
 

- Der var ikke tale om nedfald af en satellit, sagde en talsmand for Spanish Fireball and Meteorite Recovery Network. Et af de første skridt i forbindelse med at identificere lysfænomenet var at fastslå, om der kunne være tale om en nedstyrtet satellit. Men Dr William Ailor, der er leder af Center for Orbital and Reentry Debris Studies (CORDS) fra The Aerospace Corporation, tilføjede, at der ikke var beregnet og forudsagt eller senere oplyst om nedfald af satellitter over det spanske område den pågældende dato.

Beretningen om ildkuglen gav store overskrifter i mange medier, og den spanske meteor-gruppe foretager stadig registreringer og undersøgelser af de mange indkomne beretninger.

- Med baggrund i de observationsberetninger, fotografier og videooptagelser vil vi måske være i stand til meget nøjagtigt at fastslå hastighed og bane og dermed måske objektets oprindelige bane omkring Solen, slutter talsmanden for den spanske undersøgelsesgruppe.

Der kan læses mere om observationen på dette link (på engelsk)
http://www.spmn.uji.es/ESP/nov38eng.html
hvor man også kan finde link til en af videosekvenserne.

På videosekvensen, der her ses i animeret gif-format, ser man tydeligt eksplosioner, da objektet bryder op i mindre dele under den voldsomme opbremsning ned gennem atmosfæren.
Videosekvens: TV1 og Spanish Fireball and Meteorite Recovery Network
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted