logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

5620 Glamsbjerg - ca. 1974-1976
Min historie: Vi er 4 piger mellem 10 og 12 år, der i sommerferie spiller fodbold på vores boldbane. Pludselig får en af os øje på et stort fartøj på himlen, det er lydløst firkantet med afrundede hjørner, der er rød/hvide lys under den.
Vi løber skræmt hjem til min far, der siger, at det er da bare militæret. Han og jeg følger pigerne hjem, og da vi igen er alene, kommer der fra marken en lille ting formet som en triangel, med et lille lys i den ene ende. Vi står stille, mens det passere os tæt på og i kropshøjde, mens det siger.. „bib bib“.
Jeg siger til min far, hvad er det så.. og han siger lige så stille... det ved jeg godt nok ikke, han er lige så forbløffet.. Jeg har aldrig glemt oplevelsen, men aldrig talt om det, min far kan stadigvæk huske det.. Han er i dag 80 år.
Har der været nogen observationer på fyn dengang, som I kender til?


8362 Hørning - ca. 1981
En klar aften efter solnedgang sad jeg sammen med min ca. 6-årige søn og kiggede i kikkert på Venus, som var meget synlig i syd.
Pludselig kom en(et) UFO ind i synsfeltet fra vest, tilsyneladende følgende jernbanelinjen mellem Skanderborg og Aarhus. Den fløj måske ca. 100 km/t, og jeg kunne let følge den i kikkerten. Den var i skygge i starten, men blev pludseligt oplyst af solen, hvilket medførte et omgående 90 graders kursskifte til lodret stigning og acceleration ud af syne i løbet af et sekund.
Jeg lavede en tegning af UFOen, men er ikke lige klar over hvor den er arkiveret. Sender den ind, hvis den dukker op.


7860 Spøttrup - 20. december 19991
Længe siden, har ikke kunnet finde folk med lignende observation som jeg, på netop denne dato. Jeg kan beskrive den nøjagtige bane, da objektet kom præcis hen over hovedet på mig. Jeg bemærkede inden jeg fik øje på den,en mærkelig stilhed, så en svag rumlen og senere også svag hyletone. Vh Mogens.


5200 Odense V - ca. sommer 2018-2020
Gik ud på min øst-vendte hovedtrappe, - så op på nattehimlen som jeg for det meste altid gør, når man lige kommer udenfor.
Her fremkommer 2 helt sorte cirkelrunde skiver på sommer-nattehimlen - ca. 2-3 cm. i udstrakt arm i Zenith over mig. Glider uden en lyd i jævnt tempo imod ØSØ ind over Odense og forsvinder i løbet af 7-8 sekunder. Ingen blinkende lys, lyd eller andet tilsvarende - blot 2 sorte cirkelrunde glidende/flyvende skiver.


4791 Borre - 20. august 2022
Foto af mælkevejen - 20 sek eksponering - viser mindst 3 lysstiber, der ligner hinanden, men alligevel er forskellige med facon nærmest som en krog. Det kan skimtes på RAW billedet, men er ret tydeligt efter redigering. De øvrige billeder fra den aften har kun flystriber og lige striber fra stjerneskud. Jeg sender gerne billedet både RAW og redigeret.


4295 Stenlille - 20. august 2023
Jeg har filmet det der skete, og da jeg starter med at filme, går der 9 sek., så er den fløjet væk.


4220 Korsør - 14. september 2023
Jeg var på vej hjem kl. 23.00 i bil, hvor jeg kom kørende mod Rønne Alle i Korsør.
Inden jeg nåede min egen vej, så jeg lys som lignede projektører på himlen over nogle lejlighedskomplekser længere oppe ad vejen. Det er ikke en klar aften, men skydækket.
Jeg valgte at køre op for at kigge, imens at jeg snakkede i telefon.
Da jeg kommer nærmere den lejlighedsblok, hvor jeg så lyset, flyver lyset over én lejlighedsblok og tilbage over igen. Jeg vælger at køre ned af en sidevej for at se nærmere, og da jeg kører forbi blokken ser jeg 7-8 lys, som ligner det samme som projektører (uden nogle projektører) eller „flyvende lysende skyer“ som flyver over græsplanen efter blokken. Jeg vælger at holde stille for at se, hvad det er. Det er en torsdag aften, og jeg kan hverken se projektører eller høre nogle droner i nærheden, der er ingen lyd.
Lysene flyver rundt uafhængig af hinanden og uden et mønster, de er i konstant bevægelse på himlen. På et tidspunkt flyver de også i cirkler, her vælger jeg at bakke min bil tilbage, men vælger kort efter at køre frem igen for at se eller finde en årsag til lysene. Jeg talte, at der var omkring 7-8 „lys“ på himlen.
De flyver ikke særlig højt, da jeg ikke kunne se lysene på den anden side af blokken, men først da jeg kører ned af sidevejen. Efter ca. 15-20 minutter, hvor jeg observerede lysene, vælger jeg at ringe til min kæreste for at hente ham, da vi bor tæt på, så han kan komme og se dem. Jeg kører væk og over til min sidevej 1 min. fra observationen, imens at han kommer ned, kan jeg se samme lys over min egen lejlighed, (de er fløjet over min lejlighed på samme tidspunkt som jeg kørte, da man ikke har kunne se lysene fra min lejlighed), men jeg vælger at køre tilbage med ham til det oprindelige sted. Da jeg kommer tilbage er alle lysene væk, og jeg ser dem ikke igen resten af aftenen.


03189 Orihuela Costa, Las Colinas Golf, Spanien - 5. oktober 2023
Stort objekt, som bevæger sig i ret linje over horisonten, lydløst, ikke blinkende lys som man sædvanligvis ser på fly.
Har video og billeder jeg kan sende. Ca. 20 lys i lang lige række. Meget større end et passager fly.
En amatør atrolog som jeg kender mener det kunne være Starlink Satellitter. ?


9150 Billund - 8. oktober 2023
Den første kom fra syd mod nord, stoppede op for derefter at flyve mod øst.
Så opdagede jeg en, der var i nordøst og blev der, fløj en smule mod øst og blev igen,og så kom der en fra nord og fløj lige over hovedet på mig fra vest mod øst, så var de 3 samlet mod øst, der var svag motor larm og de havde kraftige lamper der lyste frem og ned.
Mine heste kom så jeg lukkede dem ind, og så var ufoerne væk, da jeg kiggede igen.
SUFOI's Kommentar: Denne observation skyldes efter alt at dømme lys fra fly med landing eller afgang fra Billund Lufthavn. Alene inden for tidsrummet kl. 22.10 til 22.20 landede tre fly i Billund (fra Manchester, Paris og Dublin) og to fly lettede (mod Berlin og Oslo). Både indkommende og udgående fly fulgte baner over området med mange (skarpe) drej. Både landende og lettende fly har haft landingsprojektører tændt, hvilket kan forklare de kraftige lys, mens det røde lys kan forklares ved navigationslysene på flyene.


4540 Fårevejle - 12. oktober 2023
En lang kæde af lys på en lige række bevægede sig fra nord mod syd. Nærmest som satelitter men på en helt lige række. Tog en video på ca. 40 sekunder.


4700 Næstved - 12. oktober 2023
Torsdag d 12.10 2023 ca kl 20.15 - går ud på trappen ser imod vest / karrBæks minde, 4700 Næstved. Mit ærinde at ryge, ser op mange stjerner - i et nu ! Satelit følger den m blikket - pludseligt en til ca 1/2 min senere en til og igen med interval en ny og igen, og igen til ca. 15, 20 stk i perlerække som forsvinder i syd vestlig retning.


6330 Bov - 12. oktober 2023
Så ca. 20 - 30 flyvende objekter.
Min kone og jeg så ca. 20-30 flyvende objekter som fløj i en lige række efter hinanden mod Øst Torsdag aften ca. kl. 20.15 d. 12.10.23 her I Bov.


6300 Gråsten- 12. oktober 2023
Min kæreste og jeg så 21 flyvende objekter fra vores terrasse i Gråsten. Objekter fløj i en lige række efter hinanden mod øst torsdag aften kl. 20.16 d. 12.10.23.
Jeg har taget et billede af prikkerne, jeg kan sende på en mail hvis i ønsker dette.
Hvad kan det være ?


4990 Sakskøbing - 12. oktober 2023
Jeg var lige ude og lufte hund, da jeg ser en lang række stjerner flyver over himlen i en lang række, 15 stk ca., og så forsvinder de lidt efter lidt samme sted på himlen, de kom fra vest mod øst.


6100 Haderslav - 12. oktober 2023
Jeg var ude og lufte hunden og gik på græsplænen foran min forhave, da jeg pludselig fik øje på 2 lys som kom fra, jeg tror syd, og fløj mod, jeg tror nord.
Det ene lys var helt rundt og helt hvidt og pulserende, det andet var enten rundt eller aflangt. De var meget højt oppe, så det var svært, at afgøre med det objekt, men det havde et rødt pulserende lys, men pludselig stoppede de op og vendte om og fløj tilbage fra nord mod syd, som jeg er lidt usikker på, nej de fulgtes stadig ad, men så stod det runde hvide lys objekt pludselig stille på himlen, mens det andet med det røde lys fortsatte mod nord, for pludselig på et splitsekund at være væk.
Det hvide runde lys blev stående næsten samme sted i lang tid, til sidst gik jeg ind med hunden, for det var koldt, men da jeg kom ud 10 min. senere, var den væk.
Det var en spændende oplevelse..


5250 Odense SV - 15. oktober 2023
Har video af det.
Som eneste lys på himlen .. ligner en stjerne ... ændrer lidt form.


5700 Svendborg - 22. oktober 2023
I går aftes d.22/10 kl. 23.00 var jeg ude at gå den sidste tur med min hund.
Jeg kigger altid på stjerner om aften, men i går så jeg noget, som ikke lignede en alm. stjerne. På afstand lignede det nærmer en trekant højt oppe i luften. Den lyste meget klart og gav nogle blink fra sig. Det lignede lidt, hvor jeg stod, at der var nogle røde streger, som omridsede den, så den formede sig som en trekant.
Jeg er som udgangspunkt meget logisktænkende, men da jeg ville tage endnu en film ca. 15 min senere, var den væk. I kan se det, på det tilsendte materiale.


4281 Gørlev - 25. november 2023
Ingen.


2300 København A - 28. november 2023
Jeg stod på altanen og så på en flyver, der lå på finalen til bane 30 i Kastrup. Over dette fly så jeg et kraftigt hvidt blinkende lys, som jeg først antog var et andet fly, men undrede mig over det meget kraftige strobelight, som ikke er normalt for fly.
Jeg tog min telefon frem og filmede 2 sekvenser, hvor lyset er kommet ca. 5-10 gr over horisonten. Det bevægede sig sydpå og derefter nordpå og forsvinder pludseligt.
Jeg er pilot og har ca. 15.000 flyvetimer, det var ikke et almindeligt fly/helikopter, jeg checkede flightrader både mil og civil, der var ikke nogle targets. Hvis det var en drone, så har den været uautoriseret ifht belysning. Jeg kunne ikke se signaturer på, hvad det var, kunne kun se lyset når det blinkede. Kunne være spændende hvis I kunne hjælpe.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted