logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

2970-2990 Isterødvejen Hørsholm-Hillerød - 15. februar 1975
På vej til Hillerød i bil observerede jeg på vesthimmelen lavt over horisonten to lysende objekter, som stod over hinanden.
Det var frostvejr og nattehimmelen var helt klar. I min erindring var det antagelig to planeter. Men jeg ved det faktisk ikke.
Grunden til at jeg kender dato og cirka tidspunkt er, at jeg skulle følge efter en ambulance med min hustru, som var gravid. Hun havde problemer med graviditeten og skulle derfor akut til Hillerød Sygehus.
Min søn blev født tidligt om morgenen, og da jeg ville lykønske ham med 47 års-dagen forleden fortalte jeg også om de lysende objekter. Det havde jeg aldrig tidligere gjort. Jeg antog dengang, at det var Mars og Venus, men har aldrig verificeret det. Jeg har desværre ikke adgang til information om himmellegemer - planeter og andet. Jeg har spurgt 2 x Stub, som henviser til og anbefaler SUFOI. Derfor denne henvendelse.


2900 Nivå - oktober 1989
Ved læsning af artikel om UFOER i Lokalavisen Nordsjælland 2.marts 2022 ser jeg fotos, som fuldt ud bekræfter min iagttagelse for mange år siden!


8700 Horsens - 15. juni 2020
Kan desværre ikke huske dato præcis. Tog solbad og kikkede efter flystriber, UFO kom i lav højde ca. 100 til 200 m oppe.
Så den, da den var ca. 200 m væk, da den fløj hen over et træ i haven. Direkte over mig og mit hus. Den havde form som en lang tyk cigar. Vil tro den var ca. 5 til 8 m lang. Drejede om sin egen akse ca. 120 omd pr. sek.
Jeg har stået på håndboldmål i 45 år, og er musiker, så er vant til rytme og observere hurtigt!


6900 Skjern - 10. december 2021
Det var aften. Var ude og gå med en kammerat på min efterskole.
Da han går ind bliver, jeg ude i lidt tid. Pludselig ser jeg noget. Jeg tror ikke mine egne øjne, jeg ser noget på himlen, som er grå og med røde prikker på. Den hænger nærmest lige over mit hoved og lyder lidt som en helikopter eller en drone, vil tro, den var 3-4 meter i bredden, og man kunne ligesom fornemme en summen oppe fra den.
Jeg frøs bare og lige pludslig kom der noget underligt grønt ud af den, og så var den bare væk før. jeg kunne nå at blinke med øjnene.


8881 Thorsø - 11. januar 2022
Vågner og der er lyst kl. 03.40. Mit og naboens huse er fuldt oplyste.
Står op og i mit vestveendte vindue ser jeg en stor klar lyskugle så stærk, at jeg ikke ser konjunkturer af træerne.
Ca. 1 minut efter kommer ligesom noget hullet lys og trækker kuglen med mod højre altså nord. Ved at gå gennem mit hus og ud på nordsiden, var lyset væk.
Der var ingen motorlyde. Jeg bor meget langt ude på landet hvor der er stille.


7130 Juelsminde - 2. marts 2022
Går tur med hunden sammen med min mand, da jeg kigger op og ser en lysende prik bevæge sig. Jeg tænker at det er en satellit, men undrer mig over den måde at bevæge sig på.
Vi observerer begge denne lysende „prik“ bevæge sig i små ryk, mens den nogenlunde holder samme position på himmelen. Som om den holder sig svævende over det samme punkt. Der er ingen hørbar lyd fra den og ingen fly i nærheden iflg flightradar.
Da vi kommer hjem observerer min søn den også, og vi kigger på den i kikkert. Når den ses igennem kikkert er det tydeligt, at dens lys er meget kraftigere end, hvis det skulle være en stjerne. Lyset er simpelthen anderledes end stjerners. Vi spekulerer en del over, hvad det kan være.


3650 Ølstykke - 3. marts 2022
Kl. ca. 22.55 går jeg ud i baghaven. Ser hurtigt et „lys“ på himlen, som jeg aldrig har set før. Det skifter farve så hurtigt, at det nærmest flimre.
Jeg kalder min kæreste ud, og hun ser det samme, som jeg gør. Vi står sammen og kigger i ca. 10-15 min. Herefter ringer jeg til en kammerat, der ligesom jeg, har en interesse for rummet.
Efter noget overtalelse går han også ud i sin have og kigger. Han ser det samme som min kæreste og jeg. Han bekræfter ligeledes, at der ingen planeter burde være i det område. Herefter tager jeg fat i min far. Både ham og min mor går ud og ser det samme som os andre.
Jeg kigger, i første omgang, på hændelsen intenst i ca. 30 min. Her bevæger den sig overhovedet ikke. Da jeg kommer ud igen ca. 30 min senere. Har den flyttet sig markant, men opfører sig ellers på samme måde. Denne gang kigger jeg i ca 5-10 min.
Kommer ud én sidste gang ca. 30 min senere igen. Her har den flyttet sig endnu mere markant både vertikalt og horisontalt.
Jeg har taget en del billeder og filmklip, men desværre alt sammen med iPhone xs, da jeg ikke har udstyr til andet.
På både film og billeder er de skiftende farver tydelige.
Jeg håber at høre fra jer. Da det var en ret speciel oplevelse, og jeg er meget nysgerrig på, hvad det kan have været.


2700 Brønshøj - 4. marts 2022
Så en linje bestående af 12 - 13 prikker, har billede, men ved ikke, hvor jeg skal vedhæfte.


2640 Hedehusene - 4. marts 2022
Ca. 15 lysende kugler flyvende som perler på snor, men i en lige linje, kommer fra vest mod øst, højden er svær at bedømme, men 30 km måske mere.


8832 Skals - 4. marts 2022
Kigget op på himlen og så hvad, jeg først troede var et stjerneskud, men så står ca 10-12 lysende „kugler“ efter det.´
Kan ikke bedømme højde, men vil mene, det er meget højt oppe og vil ligeledes bedømme det til at flyve meget hurtigt.
Vil bedømme det fløj 80 til 100 km på den tid jeg så det.
Da det begyndte at forsvinde, så det ud som om, det var så højt oppe, at det begyndte at flimre pga. atmosfæren.
Nåede ikke at filme det desværre.


3650 Ølstykke - 6. marts 2022
Kl. 20 så min kæreste og jeg 6 lys i en V-formet formation flyve lydløst hen over hovedet på os. Stjerneklar aften, man kunne se „skiven“ blokere lys fra bagvedliggende stjerner.
Fartøjet fløj lydløst og med konstant hastighed og retning mod vest, uden flakken eller indikation af lyskegler nede- eller ovenfra. Bud på størrelse måske 2 m bred, 20 m oppe.


2670 Greve - 6. marts 2022
Jeg så en flyvende ildkugle, men for langsom til at være et stjerneskud, for hurtig til at være et fly. Den fløj ca. 3-4 gange hurtigere end et fly.
Min første tanke var en satellit eller raket, der styrtede ned.
Blev observeret i Greve i nord/nordøstlig retning.


3500 Værløse - 7. marts 2022
Stod og betragtede den skyfri stjernehimmel. Pludselig bevægede en hvid plet - lignede en svag stjerne - sig henover himlen med høj hastighed(hastighed som et stjerneskud, men uden hale). Ændrede pludselig retning nærmest 90 grader og forsvandt i løbet af få sekunder.


3400 Værløse - 16. marts 2022
Aflangt fartøj, sølv ingen kondens, blink eller lyd. Fra vest mod øst høj hastighed. Tjekkede flyrader24 ingen fly i nærheden. Virkede for stor og tydelig til at ære satellit. Klar solskin.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted