logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

4600 Køge - 28. december 1996
Vi, kone, mine to små børn og jeg) kørte hjem fra en familiejulefrokost, lørdag 28.12.96 ca. kl 19.
Vi kørte ølsemagle mod vores hjem i Viby. Vi kørte ad Ølsemaglevej mod Højelse.
Da vi kommer til den lille mølle, drejer vi til venstre og så til højre mod Højelse. Her ser vi første gang det lys på himmelen (9 lyspletter, som danner et kvadrat og dem er der to af, som drejer om sig selv og hinanden).
Først siger vi ikke noget til hinanden, men kører bare. Vi kommer op til Højelse Kirke, drejer til højre, og kører forbi Højelse Skole, drejer til venstre ned ad Baunebjergvej. Her spørg jeg min kone om, hun også ser det, jeg ser, hvortil hun svarer ja.
Vi kommer ned til Ejbyvej og kører til venstre (nu kan vi ikke længere se de to lys). Vi drejer til højre af Assendrupvej og kører et lille stykke, ca. 400 meter, og der er de så igen. vi stopper bilen og slukker den, ruller vinduer ned for at lytte, men kan ikke høre noget, vi holder stille et et minut måske, og så kører vi igen (de lysende pletter er ca. 200 meter foran os, og lidt inde til venstre.
I al den tid, vi observerer dem på himmelen over os, er der skyer til venstre, men stjerneklart til højre.
Vi kører mod vest ad Assendrupvej igen alt imens vi ser på de her lys.
Så kommer vi til Ladagervej, hvor vi drejer til højre, og væk er de der lys. Så svinger vi til venstre af Gammel Skolevej, kører 100 meter, og så er de der igen.
Til højre af Hestehavevej (de er der stadig), så til højre af Åbakkevej (så er de væk igen), parkerer bilen i Indkørslen. Ud af bilen for at se efter dem, og der mod vest ca. 200 meter ude på marken lidt til venstre, der hænger de så den næste times tid.
Vi kommer ind med børnene, lufter hundene, skal tænde op i brændeovnen, så jeg henter brænde over i skuret og ser, at de er der stadig.


Mellem Holstebro og Herning - januar 2002
Jeg var på vej hjem fra arbejde en vinteraften i januar 2002. På daværende tidspunkt arbejdede jeg i Ilskov, en lille by tæt ved Herning.
Pludselig observerede jeg tydelige striber af regnbuens farver på himlen. Jeg står ud af bilen, og det ser ud til, at hver enkelt farve lyser nedefra og op mod himlen. Jeg har ingen fornemmelse af, hvor længe jeg står og iagttager lysspillet.
Himlen var dækket af et skarpt hvidt lys, men da min opmærksomhed fokuserede på farverne, så jeg ikke, hvor lyset kom fra. Farverne blev trukket op mod himlen og forsvandt lidt efter lidt, for til sidst at forsvinde i høj fart.
Jeg kan overhovedet ikke huske lydene, så dem kan jeg desværre ikke beskrive. Jeg har aldrig delt denne fantastiske oplevelse med andre end min mor og datter.


Sad alene i vores kammer ved computeren, og da jeg kiggede ud af vinduet, der vender mod nord-vest så jeg en hvid rund skive.
Troede først det var et markredskab, og undrede mig over, det ikke lyste, men da mine øjne havde vænnet sig til mørket, kunne jeg se den runde hvide stillestående skive var oppe på himlen - efter nogle få øjeblikke så jeg en hvid skive komme frem over den første og til slut et hvidt sabelformet objekt.
Jeg løb ind for at hente min mand, så han også kunne se det, men da vi kom tilbage, var det mystiske fænomen forsvundet. Jeg har tidligere (1956) observeret en ufo i Finland, men nævnte det først mange år senere, og der var mange forklaringer på, hvad det kunne være.
Hvad kunne være forklaringen på dette fænomen. Jeg er hverken dement, konspiratorisk eller syg, så det kunne være forklaringen. Har lavet en tegning over, hvad jeg så i mørket.


2450 København SV - 10. maj 2019
Kl. 22.54 er der en lyd, som går dybt ind i mit øre. Jeg tænker, det er da underligt, tænker det må være en helikopter i området.
Så kigger jeg ud af vinduet for at se, hvad „larmen“ er. Og der ser jeg et lys, som minder om en stjerne, som lyser hvid-gul. Tænker det er en flot stjerne, men så hæver den sig 5cm i vejret og forsvinder som en elevator, der går lige op i luften.


4720 Allerslev - 3. juli 2019
Jeg vil gerne berette om noget, jeg så i nat d 03.07.2019.
Min halvdøve hund vågnede og hylede, og jeg troede, han skulle ud.
Jeg bor i et ældre bondehus ude på landet, og vi gik ud i haven. Jeg synes det var meget mørkt.
Min hund satte sig og så op mod mit hus, og der var en stor mørk trekantet ting ca. 200 meter oppe, hvor der var lys på spidserne, der lyste svagt.
Jeg blev bange. Løb ind for at tage min mobil, men der var den væk og fløj mod øst.
Der kom ingen lyd, og det var hverken fly helikopter ell andet.
Jeg glemmer det aldrig og kan tegne den, da det står dybt i min erindring.
Min hund har hele dagen kigget op på himlen og er bange.
Hvad så vi i nat. Hvorfor var den oppe over mit hus, og hvad vil de.


4251 Vemmelev - 5. juli 2019
Objekt flyver ekstremt langsomt uden lyd og ændrer retning en enkelt gang eller to under optagelsen.
Først lignede det et fly, men det kunne observeres i alt for lang tid i forhold til normal flytrafik i området.


7560 Hjerm - 10. juli 2019
Lysende klar, flyvende genstand, lydløs, langsom i forhold til fly eller helikopter.


6000 Kolding - ca. 15. juli 2019
Var ude at gå med min Hund. Ingen Måne, stjerne klart og meget mørkt.
Kikker op på himlen og ser et objekt, der flyver med høj fart og metalagtigt og laver ligesom en trykbølge foran objektet.
Næsten som en kugle, der bliver affyret og danner en trykbølge. Hvor luften bliver presset ud til siderne.


8620 Kjellerup - 17. juli 2019
Objekt dukker op kl. 00:44 d. 17.07.19 i syd og bevæger sig mod nord. Det ændrer retning som vist på tilsendte fil, som er optaget kl. 23.54 (23 timer senere). Til stik øst.
Der er ingen motorlyd eller blik ved observationen, som ved fly.


4300 Holbæk - 24. juli 2019
Sidder i mørke på terrassen og kigger på den stjernefyldte himmel og ser en v-formation bestående af ca. 7 lys i få sekunder fra øst mod vest i ca. 10 sek., hvor den så forsvinder.


5500 Middelfart - 25. juli 2019
Ved en vindstille, skyfri og stjerneklar aften er der ved midnatstid observeret 3 svagtlysende røde lys.
Størrelsen var svær er vurdere, men med en stramt arm i vejret var objektet visuelt ca. 2-3 cm. i diameter ved ens fingre.
Vi nåede at se objektet i kikkert, men det var ikke muligt at se andet end de 3 røde farver.


8310 Tranbjerg J - 25. juli 2019
Lyset kom i en bane fra vest mod øst. Der var ingen lyd.
Jeg troede til at starte med, at det var en flyvemaskine med genskin af solen, som var under horisonten på tidspunktet for observationen. Jeg har tidligere både observeret flyvemaskiner og satelitter, som kortvarigt er lyst op fra genskin fra solen.
Men dette objekt vedblev at være oplyst under hele observationen.
Gik derefter straks ind på fligtradar24 for at se, om et rutefly netop havde overfløjet området, men der var ikke nogen, der passede på ruten for objektet.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Der er tale om en observation af den Internationale Rumstation ISS, som - set fra Tranbjerg - passerede himlen med start kl. 22.09 (VSV) og sluttede kl. 22.15 (ØSØ) i flg. Heavens-Above.com. Set fra Tranbjerg gik solen ned ca. 21.45.“


2770 Tårnby - 2. august 2019
Stod og røg en cigaret i terressedøren, da et flimrende flerfarvet lys fangede min opmærksomhed.
Da det var under skydække, antog det først til at være et fly, men da det tilsyneladende ikke flyttede sig, antog jeg det for en stjerne selvom farverne var forkerte.
Jeg tog fotos og video med mobiltelefonen, men kameraet var ikke lysfølsomt nok. Så tog jeg en teaterkiggert og betragtede lyset gennem den. Da blev jeg opmærksom på at lyset bevægede sig væk fra mig uendeligt langsomt for til sidst at forsvinde bag naboens tag.
Jeg downloadede en kompas app til mobilen og tog bestik af retningen. Jeg vurderer, at lyskilden var ganske langt væk, måske mellem 10 og 20 km, hvis jeg skal sammenligne med de fly, jeg dagligt ser under indflyvning.


6720 Fanø - 6. august 2019
Så et grønblåt lys i skyen og tænkte først, det var et genskin. Opdagede så en rødlig genstand ved siden af den blå.
I kikkert kunne jeg se to aflange ufoer bevæge sig. Stille og roligt bevægede de sig op og ned, fra side til side, på kryds og tværs. De så ud til at være tredelte. Med mellemrum tændtes et lys i hver af delene, som projektører.
Efter ½ time dalede den blå ned og forsvandt under horisonten. Den røde fortsatte bevægelserne, men efter ca et kvarter, skiftede den farve, blev blå og dalede ned under horisonten.
Jeg har fotos af fænomenet. På et kort kan jeg se, at Oksbøl ligger nogenlunde i den retning, jeg så dem. Måske var det noget militært.


6240 Løgumkloster - 21. august 2019
V-formet flyvende objekt. Flyvende lydløst, svævende som omvendt V med et rødt lys i bunden af V-formen, men som den drivende kraft. Vingerne oplyst af runde klare lys. Blinkende.
Farten skiftende fra hurtig til stillestående. Kom sydfra først som en lysende prik, men blev tiltog hurtigt i form. Opfattede objektet som værende højt oppe.


2610 Rødovre - 22. august 2019
Torsdag aften var jeg på altanen og gloede lidt på himlen og stjerner, da der pludselig kom et glimt af kraftigt hvidt lys.
Når at tænke, at nu ser jeg et stjerneskud, men det varer alligevel ca. 2-3 sekunder, og jeg kan følge det forholdvist nemt, da det er på vej nedad og i retning mod Karlsvognen. Går ud og forsvinder.
Jeg vil bare høre om andre nåede at se det ?


9330 Dronninglund - 24. august 2019
Stod ude på vores altan og røg en cigaret og nyder det fuldstændig stille vejr, da jeg ser en rund gul/rød kugle stige opad bag vores overboes træer.
Eller jeg troede, den steg op, men opdagede at den pga den lave højde faktisk kom imod mig.
Lyset i kuglen så flammende ud som i ild. Men var fuldstændig lydløs.
Jeg elsker at kigge på stjernehimlen i klart vejr og gør det tit. Og har aldrig set noget lignende.
Må have været i forholdsvis lav højde, da jeg først så den som stigende.
Havde desværer ikke min mobil med udenfor.
Må indrømme det var lidt skræmmende.


8355 Solbjerg - 24. august 2019
Vi stod og nød stjernehimlen, da der pludselig kom noget som mindede om et stjerneskud, det var dog bare så kraftig lysende, at jeg dukkede mig, da jeg følte jeg var ved at få det kraftige lys i hovedet.
Det hele var overstået på få sek.

SUFOI's Kommentar: Det er tale om en kraftigtlysende meteor (kaldet en "ildkugle"), som blev observeret over det meste af landet kl. 00.04.04 d. 25.08.2019. Flere detaljer om ildkuglen på denne hjemmeside: http://www.stjerneskud.info/fireball/event2019-08-25-00-04-04/.


3520 Farum - 01. september 2019
Natten mellem lørdag og søndag (0215) kom et orangerødt ensfarvet objekt uden sidemarkeringer eller andre kendetegn flyvende forholdsvis lavt i en rolig bane og med behersket hastighed i retning fra Farum, tilsyneladende ganske lavt nede og uden pludselige retningsskift.
Fik fat i medobservatør for at delagtiggøre hende i observationen. Gik over i den anden side af huset, der vender mod vest (første obersvationspunkt vender mod øst), og sammen kunne vi se at den rødorange klartlysende nærmest kugle, fløj mod nord i steg op i skyerne (skybase?), hvor den forsvandt.
Umiddelbart inden den kom til skyerne, så det ud som om, der kom et mere klart, mere hvidligt lys fra oversiden af kuglen, dvs. lysintensiteten og farven ændredes inden, det forsvandt i skyerne på vej mod nord.


4200 Slagelse - 21. september 2019
Stod på terrassen og kiggede op på en klar stjernehimmel.
Pludselig kan jeg se en mørk trekantet ting flyve hen over mig. Den havde et svagt rundt lys i hvert af hjørnerne, og fløj i måske 100-200 meters højde uden en lyd. Fløj i en direkte retning i en hverken hurtig eller lav fart.
Det er underligt, men for ca. 10 år havde min svigerfar og jeg en fuldstændig lignende observation i Holbæk om natten. Den fløj bare hurtigere, og vi nåede bare lige at sige, hvad var det til hinanden.


8850 Bjerringbro - 22. september 2019
Den kom jævnt over himmelen som et fly.. Men forsvandt pludseligt..
Jeg lavede en optagelse på mobilen ca. 30 sekunder.. Hvis det har sin interesse ? Men den er langt væk med teknisk snille kan det måske zoomes og analyseres ???


8000 Aarhus C - 22. september 2019
Står og kigger på højtstående tydelig stjerne mod syd.
Pludselig er der et klart hvidtlysende objekt, svævende nordover som et slags flylys i 8 sek. og forsvinder. Et minut efter gentages dette.
Jeg så det samme for 4 mdr. siden.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted