logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

2650 Hvidovre - 26. december 2016
Min mand og jeg er på vej i bil til Albertslund og kører på motorvejen fra Amager. Omkring Avedøre/Brøndby synes jeg, at jeg ser noget lys oppe i himlen. Tror først, at det er bilernes reflektion af lygterne, men da jeg ser, op ser jeg i et splitsekund et lys bevæge sig i raketfart mod nord.
Da jeg er i tvivl om, hvad jeg har set, spørger jeg min mand, og han fortæller han mig at han syntes, at det lignede en tallerken med lys i, der forsvandt ekstremt hurtigt mod nord.


2470 Skovlunde - 2. januar 2017
Fænomenet observeredes 18.45 men kan sagtens være startet tidligere. Fænomenet befandt sig nogenlunde samme sted i de 50 min men sank langsomt nedad, fulgte ligesom månens retning nedefter. Forsvandt bag de omgivende huse, så den er der måske endnu!
Kan det være den der komet, de har talt om, man kunne se omkring nytår? Men den skulle vist have et turkis skær og det syns jeg ikke denne havde.


6990 Ulfborg - 4. januar 2017
Fotografering af „Planeten Uranus“ (usikker på planetnavn). Ved forstørrelse på pc'er dukkede himmellegemet op, stjerner og objektet sås ikke med det blotte øje, men viste sig at bevæge sig. Billedserie sendes. Er lidt spændt på at høre tilbage om der er en naturlig forklaring.


Sjælland-Fyn - 19. januar 2017
Under kørsel fra Køge til Odense bemærkede jeg et lys, der mest af alt mindede om en flyvemaskine „pyntet med julelys“. Jeg er i tvivl om, at der på et kort tidspunkt var 2.
Jfr. Flightradar24 og Google Skymap var der ingen forklaringer på lyset der. Lyset var stationært, og ved Korsør var det i retning hen over Ringe på Fyn. Billeder sendt pr. mail.


3560 Ølstykke - 19. januar 2017
Ser en satellit på vej fra øst mod vest, bevæger sig lige over Karlsvognen.
Pludseligt ser den ud som om den zigzag´er en gang i mellem med hurtige ryk. Jeg tror at de er mine øjne der snyder mig, men den bliver ved. Dernæst skifter den retning fra (højre til venstre) til rent nedgående mod horisonten dvs nordlig retning. Lyset begynder langsomt at forsvinde, som den gør ved satellitter, og til sidst forsvinder den helt.
Har set på stjerner i mange år og observeret satellitter i hobevis og ved at deres baner kan se kurvet ud, men dette her var noget helt anderledes, som jeg aldrig før har set grundet de hurtige zigzag bevægelser. Lyset var konstant indtil det begyndte at falme.
Fra det falmede til det forsvandt gik der måske ca. 5 sek. Antager ikke det vilde, ville blot dele en unik oplevelse, da jeg ikke mener, at dette kan skyldes en satellit.


3250 Gilleje - 20. januar 2017
Var fredag morgen ude at gå tur med hunden, hvor jeg nød, at det ikke var overskyet, men klart og med halvmåne, en dejlig morgen, mørkt, men klar himmel.
Jeg kigger op mod himlen og pludselig kommer dette objekt til syne. Det, jeg så, var en elipseformet flyvende ting. Objektet var oplyst i begge sider af skarpt lys med mange sorte runde pletter. Midten var ligesom delt, hvor det var sort. Objektet stod stille i måske et sekund, hvorefter det med stor fart pludselig forsvandt mod øst.
Jeg stod et stykke tid for at se om, jeg kunne få øje på det igen, men det var væk. Jeg er 100% sikker på, at det ikke var et fly. Hvad, det var, jeg så ved jeg ikke, men har aldrig oplevet noget lignede.


5464 Brenderup Fyn - 26. januar 2017
Kører imod Brenderup fra motorvejen.
Rødthvid blinkende objekt, lyset går over til fast rød/orange (ikke blinkende mere) styrtdykker hurtig mod jorden i en vinkel på ca. 25 grader. Ca. 300 - 400 meter over horisonten slukkes lyset pludselig.
Jeg har set mange stjerneskud i tidens løb, men aldrig nogen med så skarp vinkel mod jorden eller så klart eller farvet lys.


8500 Grenaa - 13. februar 2017
Jeg er på vej hjem fra en ven, idet jeg ser en bil der er stopper længere fremme.
Jeg undrer mig og kigger op mod himlen. Her får jeg øje på et objekt, der svæver ind mod byen.
På dette tidpunkt står jeg ved Papirgården på Århusvejen i Grenå.
Det jeg kunne se af objektet, da det kommer fra nordvest, er 2 røde lys ved siden af hinanden, som jeg går udfra var det foreste med grønne, runde lys rundt om i en tallerken form med blinkende blåt lys bagerst. Video optaget!!


8900 Randers C - 13. februar 2017
Hurtigt og langsomt bevægende stærkt, lysende objekt, der pludselig stiger og forsvinder langsomt mod nord.
Efter 20 sekunders „flyvning“ er den helt væk - ligesom lyset slukkes. Mystisk!


4873 Væggerløse - 15. februar 2017
Lys stjernelignende objekt, men meget, meget tæt på i forhold til stjerner. Meget kraftig lys. Står stille indtil videre. Kl.20.19.


2620 Rødovre - 18. februar 2017
Lignede fuldstændig et fly omspændt af flammer. Brummelyd, fart og højde tydede på fly, men altså flakkende orange farve grangiveligt som flammer.


5792 Årslev - 1. marts 2017
Vi kommer kørende på Ibjergvej om aftenen, og det er relativt lyst endnu. Der er hverken nogen modkørende eller bag ved kørende i nærheden.
Oppe fra himlen kommer en lyskugle på str. med en knytnæve ca. Den farer direkte lodret mod jorden, og få meter over jorden forsvinder den. Den har været ca. 50 meter foran os, og det var 100% ikke et stjerneskud.


5700 Svendborg - 2. marts 2017
Jeg observerede et objekt med 2 farver: grøn og rød. Det bevægede sig frem og tilbage og stod stille ind imellem.
Troede det var en flyvemaskine. Det bevægede sig østover, dernæst hurtigere i mod vest og var nu kun rød.
Himlen var på det tidspunkt skyfri. Det stod stille et øjeblik for dernæst med stor fart at forsvinde for øjet i sydøstlig retning.
Kunne ikke fastholde den i kikkerten.
Har ingen ide om, hvad det kunne være. Men det fik mig til at henvende mig til jer.


2500 Valby - 7. marts 2017
Kører på motorvej, ind mod Folehaven. Et par hundrede meter før Hvidovre afkørsel, ses to runde lyspletter jagte hinanden, oppe i skyerne. Varighed en til to sekunder.
Kan godt tænkes, at det var ind over Damhussøen som fortalt foregående. Jeg har før set en lysende plet, faktisk mange gange, samme sted, men der var pletten meget klar og nogle gange kunne kan set strålen nedenfra.
Disse to pletter var næsten en halv gang større og så næsten ud som om, at lyset var inde i skyen. Så dem kort igen lige før Folehaven. Lidt mystisk.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Der er fra om aftenen d. 7. marts og natten til d. 8. marts 2017 modtaget tre indberetninger fra Københavnsområdet om samme fænomen. Indberetningerne skyldes lyset fra projektører opstillet ved Operaen i København. Observationer og forklaring har været omtalt på BT's hjemmeside (bt.dk) d. 8. marts: http://www.bt.dk/danmark/folk-undrede-sig-over-saere-lyskegler-nu-er-mysteriet-over-koebenhavn-opklaret“.


2300 København S - 7. marts 2017
Jeg gik fra Amager st. Metro omkring kl. 22 d. 07-03-17. Det var der, jeg fik øje på 4 hvide lys på himlen, der ikke så ud til at komme nogen steder fra jorden.
De fire hvide, blege, runde lys dukkede op langt fra hinanden og for derefter henover himlen med langt mere fart end et alm. fly og samledes da i en klump af lys på midten for derefter at fare ud i hver sin retning igen efter et par sekunder.
Senere dukkede de endnu en gang op og gentog mønsteret, meget længere væk fra, hvor det skete før, hvilket fik mig til at udelukke muligheden for, at det var en lyskilde på jorden (der var heller ingen kegler af lys). Derefter begyndte lysene at „jagte“ hinanden over himlen for derefter at forsvinde.
Jeg tænke længe for at finde frem til en logisk løsning, men kan stadig ikke se, hvor det skulle komme fra. Læste en anden observering fra ca. samme tidspunkt, som lignede meget min. Meget spøjst.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Der er fra om aftenen d. 7. marts og natten til d. 8. marts 2017 modtaget tre indberetninger fra Københavnsområdet om samme fænomen. Indberetningerne skyldes lyset fra projektører opstillet ved Operaen i København. Observationer og forklaring har været omtalt på BT's hjemmeside (bt.dk) d. 8. marts: http://www.bt.dk/danmark/folk-undrede-sig-over-saere-lyskegler-nu-er-mysteriet-over-koebenhavn-opklaret“.


2610 Rødovre - 8. marts 2017
Efter en tidlig aftenlur.. vågnede jeg efter midnat og manglede både mælk og tobak.. så afsted til tanken, som ligger lige nede på Roskildevej, hvor Brandholms Alle starter.
Mit blik opfanger 2 stk. hvide runde .. hmm.. hvad der kunne ligne det felt, en lommelygte laver, på himlen inde over måske Danmussøen eller endnu længere inde over kbh. .. svært at vurdere.. men disse 2 lysflader.. jagtede ligesom hinanden.. kunne være spændende og interesant, hvis andre observerede dette.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Der er fra om aftenen d. 7. marts og natten til d. 8. marts 2017 modtaget tre indberetninger fra Københavnsområdet om samme fænomen. Indberetningerne skyldes lyset fra projektører opstillet ved Operaen i København. Observationer og forklaring har været omtalt på BT's hjemmeside (bt.dk) d. 8. marts: http://www.bt.dk/danmark/folk-undrede-sig-over-saere-lyskegler-nu-er-mysteriet-over-koebenhavn-opklaret“.


4300 Holbæk - 16. marts 2017
Jeg studerer i VUC Holbæk. I pausen gik jeg udenfor for at ryge.
Der hørte og så jeg en nordisk flyvemaskine. Holdt øje med den. Så lige pludseligt så jeg en cirkel med en kraftig lyskugle, som fløj med, under flyet.
Det gik så hurtigt, at det tog måske 3-4 sekunder før, den forsvandt.


3630 Jægerspris - 17. marts 2017
Fredag den 17-03 2017 kl. 22,00 vil jeg lukke persiener.
Jeg ser en stor genstand på himmelen, som jeg først tror er en satellit, men den lyser med 2 røde lys i hver siden, først svagt så kraftigt.
Det er her, jeg bliver opmærksom på, at det ikke er en satellit ,da der er ikke rødt lys på en satellit. Jeg skynder mig ind i stuen for at hente en kikkert, for den står stille i luften . Da jeg er tilbage er den væk.


2400 København NV - 23. marts 2017
Står på min arbejdsplads ved Aarhus Universitet i Emdrup tæt på Emdrup Station.
Jeg står på en tagterrasse og ser over mod stationen, hvor jeg længere ude kan se et lys og tænker, det er da ikke en stjerne, og tænker det måske er et fly, men den står stille i luften.
Pludselig bliver lyset skapere, og det pulserer med et blåligt lys 2-3 gange. Så bevæger det sig roligt tværs over himmelen mod Bispebjerg Hospital, hvor den stopper op og pulserer nogle gange med skarpt, blåligt lys igen. Så stopper det med at pulsere med lyset og flyver tilbage igen, hvor det stort set kom fra og står igen stille. Sådan så det ud.
Så begynder det at pulsere løs igen med det skarpe blålige lys og flyver videre og forsvinder ud af mit syn. Der skal siges, at der kom ikke en lyd fra det.


5700 Svendborg - 27. marts 2017
Jeg observerer et lysende gennemsigtigt mælkehvidt objekt, som kommer flyvende fra øst over hovedet på mig - det er svært at vurdere højde og hastighed, men måske er det 500 til 1000 meter oppe og flyver tilsyneladende hurtigt i en lige bane.
Jeg følger det med øjnene til, det forsvinder over himlen 30 grader over horisonten mod nordøst.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted