logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

8592 Anholt - juli 1993-94
Jeg har været 12-13 år gammel, så det må have været i 1993-94. Vi var på ferie på Anholt.
Jeg var på udflugt med mine forældre og lillebror, vi stod oppe ved radartårnet og kiggede ud over horisonten, solen skinnende, og der var meget få skyer på himmelen. Foran os var en lang skrænt, så vi stod ca. 20-25 m over havoverfladen, og stranden var ret tæt på.
Pludselig ud af „ingenting“ dukkede et obtjekt op. Det kom fra højre/øst og fløj ca. 100 m over havet, 100-150 m fra stranden. Den lignede et cigaretui - en lang cylinder. Vi diskuterede, hvad det kunne være. Da det ingen vinger havde, kunne det det ikke være et fly!? Der var ingen motorstøj, det fløj lydløst - dog for hurtigt til, at det kunne være en slags luftskib - størrelsen på objektet mindede mere om 2 alm. Cesna fly. Det fløj/svævede i en vandret lige linje og pludselig forsvandt det - ikke med supersonisk hastighed, det forsvandt bare!?
Ikke langt fra os, stod nogle svenskere og observerede det samme - vi fik ikke talt med dem, men som vi gik væk fra stedet og forbi dem, fik min far øjenkontakt med en fra flokken, og de trak begge på skulderne og grinede lidt.
Samme aften på campingpladsen, som ligge på samme side af øen som radarstationen, lå vi udenfor på tæppet. Det var sen aften og min mor og mig lå og kiggede efter stjerneskud. Endelig kom der et - det faldt fra højre mod venstre - pludselig et langt „fald“ fløj „stjernen“ med samme fart, som den „faldt“, fløj den skråt opad i ca. en 75 graders vinkel for så at flyve brat til venstre i en vandret lige linje.. For så at forsvinde helt!?
Vi ved stadig ikke den dag i dag, hvad det var vi så den dag og aften. I min familie er vi åbne over for liv andre steder i universet end kun på Jorden. Vi er alle i familien enige om, hvad vi så den dag, og hvad andre på campingpladsen sikkert også har set, samt svenskerne på skrænten - det var med stor garanti i fra denne planet.


2750 Ballerup - 29. marts 2016
2 stk. hvide prikker. Troede først, at det var stjerner, men de fløj sindsygt stærkt.
Den ene stopper helt op og ligesom venter på den anden. Den første flyver nærmest zik zak. De kommer helt tæt på hinanden, hvor efter de forsvinder mod øst i en afsindig fart.


7950 Erslev - 31. marts 2016
Jeg kom hjem torsdag den 31.03.2016, kl. lidt i 23.00, og efter jeg var kommet ind i huset slog det mig, hvad var det på himlen mod vest?
Det var helt skyfrit og meget stjerneklart med meget svagt blåligt himmelbaggrund mellem stjernerne, det sorte mellem stjernerne er jo ikke helt sort.
Observerede et trekantet objekt, et hvidt lys i hvert hjørne, et svagere hvidt lys mellem de tre punkter og 2 til 4 endnu svagere lys inde i trekanten, med en bred side mod mig og spidsen fjernest, kiggede op under den og trekanten var mørkere end himmelen.
Størrelse på objektet ved første observation var som min tommelfinger negl i strakt arm, ca. 17 mm. bred og ca. 20 mm. lang og 2 håndsbredder over horisonten uden tommelfingre, ca. 170 mm. også i strakt arm.
De tre stærkeste lys var lidt svagere end de nærmeste stjerner.
Objektet blev langsomt mindre og lyset svagere, kl. ca. 23.12 var størrelsen lidt mindre end min lillefinger negl, der er ca. 9x13 mm.
Fra kl. ca. 23.15 blev det næsten umuligt at se lyset direkte, men kunne stadig se den i det perifære syn, kanten af ens synsfelt, og kl. ca. 23.20 er den så godt som helt væk og stoppede observationen.
Selve banen, hvis den blev forlænget i begge retninger, så ville den være næsten ret fra øst mod vest og med en bane nord for mig.
Håber at der er andre der har observeret dette, uanset hvad det var, så er det noget jeg aldrig vil glemme.


5240 Odense NØ - 9. april 2016
Jeg stod sammen med en veninde, da vi lægger mærke til to pletter (lignede stjerner, der fulgte efter hinanden i en horizontal linje), der tydeligvis var meget højt oppe og fløj utroligt hurtigt.
Jeg kigger normalt op på himlen og ser satellitter og fly, og kender deres relative hastighed fra jorden, men disse to pletter fløj foruroligende hurtigtere end de normale himmel-objekter, man ser.
Da vi havde kigget på dem i ca. 4-5 minutter, dimmede deres lys ud. Ca. det samme sted begge to.


7461 Sunds - 17. april 2016
Jeg så en kraftigt lysende streg på himlen.
Af varighed på ca 2 sekunder.
Farven var blå eller grøn, det var svært at se, da det hurtigt var væk.


6670 Holsted - 17. april 2016
Kørende i bil fra vest mod øst på landet uden for byen.
Der var et stort hul i skydækket, og et objekt krydsede i meget høj hastighed. Vil skyde på 2-3 gange hurtigere end jagerfly.
Forholdsvis lav højde, lige over skydække (eller meget stort og lidt højere).
Meget større og langsommere end stjerneskud, meget kraftigt lysende og stort objekt. Ca. dobbelt størrelse af lavtflyvende jagerfly.
Kraftigt lysende i grøn/uv/blå nuance. Mest grønlig.


8500 Grenaa - 20. april 2016
Da jeg ankom til min arbejdsplads og gik mod vores indgang og kiggede op i himmelen, så jeg en skarp grøn rimelig stor lysprik 400 m oppe, ude over havet.
Ved siden af prikken var der 2-3 grønne prikker, som lyste meget svagt...Det var ikke fyrværkeri eller en flyver osv..
Da jeg kiggede ekstra meget flyttede det mod nord, og med et split sekund var væk igen.
Jeg undrer mig over, hvad det var. Desværre var det kun mig, der så dette mærkelige objekt..
Mit håb er, der er andre end mig der har haft en lignende oplevelse...


7800 Skive - 21. april 2016
Er der andre end mig der så en lysende kugle på størrelse med en fodbold fare over himlen fra syd mod vest torsdag d.21/4 -2016 kl ca. 24/00?
SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Denne observation stemmer fint overens med, at der på netop det angivne tidspunkt er registreret en ildkugle på flere automatiske ildkugle kameraer i Jylland. Dette fremgår af hjemmesiden http://stjerneskud.info/. Ildkuglen blev registreret den 22-04-2016 kl. 00.01.13.


2300 København S - 4. maj 2016
Jeg stod og kiggede ud af mit køkkenvindue og så noget, jeg først troede, var et fly. Det var dog meget højere oppe end normalt, og virkede ikke til at have en egentlig længde? Det var meget lyst/hvidt og skinnende. Jeg fulgte objektet, indtil det forsvandt over hustaget. Jeg vidste, det ville komme frem igen på stuesiden lige efter, så jeg greb mit Nikon D600 ff kamera, med en Sigma 50 mm f 1.4 optik påmonteret. Jeg har desværre ikke nogen zoom, men kun fastoptik.
Da objektet kom frem i stuesiden, så har objektet delt sig i flere ens objekter. Jeg talte 7, da jeg stod og fotograferede, men kan se på billederne, at der var op til 12 stykker. Det skal siges, at jeg før har observeret uforklarlige ting på himlen, men aldrig noget, der kommer i nærheden af dette! Objekterne fulgte en bane, hvor jeg kunne se, at de fløj højere og højere op, imod rummet. Rent gæt, må være 20-30 km oppe?
En ting, der slog mig, var, at objekterne skiftede form? eller drejede synkront, så man kunne se formen på disse. Dvs., at alle objekter lignede hinanden på alle tidspunkter. Jeg ved det lyder som ren science fiction, men for mig at se, er det i min verden, et afgørende bevis på at der er „ufoer“ til!!
Jeg har alle billederne i ubehandlet RAW, men har også konverteret dem til jpg. for nemhedens skyld. Hvis I er interesseret i disse, så kan jeg fremsende dem? Jeg kan ikke rigtigt se, hvor de kan vedhæftes?
Jeg fik taget 18 billeder af observationen og huskede at køre med høj blænde for dybdeskarpheden. Desværre fik jeg ikke tjekket hastighed i skyndingen, så enkelte af billederne har bevægelsesslør. Andre er dog meget fine, og man kan godt fornemme form mv.
Heldigvis er der på nogle af billederne lidt hus i den ene side, og et par skyer i forgrunden, så man kan fornemme noget størrelsesforhold.
Jeg håber ved gud, at der er andre, der har set min observation, så jeg ikke kommer til at fremstå helt tosset..
Kompas retning mv. er fundet med hjælp fra min IPad, hvor jeg bruger programmet Skyview. Om det er de rigtige „kompasretninger“ jeg har skrevet, aner jeg ikke, men ellers kan jeg sagtens udpege retning mv..


3000 Helsingør - 5. maj 2016
Lå i min seng, hvor jeg har udsigt over vandet. Skulle lige til at rulle gardinet ned, da jeg så et lys flyve vandret over himmelen. Lyset skiftevis forsvandt og lyste kraftigt hvid farve.
Jeg kaldte på min kæreste, og hun nåede lige at se det blinke et par gange, før det stoppede med at blinke, og vi dermed ikke kunne følge det længere.
Det stoppede midt på himmelen, og der var ikke noget der skærmede udsynet. Jeg sad og kiggede et par minutter efter, men det kom ikke tilsyne igen.
Jeg havde vinduet stående på klem og kunne ikke høre nogle motorlyd.


2630 Tåstrup - 5. maj 2016
Kl. 00:57 d. 5/5-16 så jeg et kraftigt lysglimt flade mod jorden med stor hastighed fra min havedør, der vender mod syd. (55°38'22" N 12°16'29" Ø)
Ved ikke om det er jer, man melder sådan noget til.


3500 Værløse - 9. maj 2016
Det er helt skyfrit. Skråt oppe til højre, formentlig i stor højde observeres, hvad jeg først tror, er en satellit dog lidt hurtigere. Den lyser som en stor stjerne med samme lyskvalitet, dvs. tilnærmelsesvis hvid og flyver i en ret linje.
Jeg ved særdeles meget om fly og min instinktive interesse blev straks vakt. Dette var usædvanligt. Efter ca. 10 sekunder slukkes lyset pludselig som en langsomtslukkende pære, og tilbage er kun en lille lysende vandret streg. Som dernæst forvinder for mine øjne. Hastigheden var overhovedet ikke i nærheden af en metorit.
Observationen knytter sig en en observation, jeg gjorde i 1978 over Lyngby af to genstande med nøjagtig samme lyskvalitet, som til gengæld udførte luftakrobatik, som på daværende tidspunkt, og heller ikke i dag er muligt i en mennskelig skabt maskine.
Den daværende observation blev gjort kl. ca. 17 en vinterdag fra Lyngby Stationsplads. To lys kom, som to fly ved siden af hinanden, flyvende fra højre med stor hastighed. De foretog en ca. 110 graders drejning og fløj dernæst fra venstre mod højre idet, de udførte, i høj fart, nogle lokale meget bratte retningsskift i flyveretningen for dernæst at flyve stejlt og meget hurtigt opad bogstaveligt talt op i verdensrummet.
Det var på grund af denne meget prægnante observation i 1978, at det lysende hvide punktformede objekt straks vakte min interesse i går aftes.


8600 Silkeborg - 11. maj 2016
Jeg sad og så fjernsyn, da det pludseligt ved ca. 22.30, var et skærende lys i mit stuevindue, lige ved hvor jeg sidder, jeg drejer hovedet over mod vinduet for at se, hvad der sker i vinduet, der er oplyst af et flimrende stærkt lys, og i lysskæret kan jeg så se et profil ansigt af et menneske, det hele stod på i ca. 1 min. eller mindre.
Da jeg kommer på arbejde næste morgen og går til kaffe, sidder en af mine kollegaer og fortæller om en mærkelig hændelse, hun havde haft i går aftes ved 22.30 tiden, da hun var på vej hjem igennem Sejs ved Silkeborg, da pludseligt ser hun en lysende ildkugle over en trætop, som er der er i ca. 1 min.


8600 Silkeborg - 11. maj 2016
Jeg kommer kørende i min bil fra Silkeborg til mit hjem i Sejs, og idet jeg drejer om hjørnet fra Julsøvej ud på Borgdalsvej, ser jeg en stor lysende „ildkugle“ hænge over trætoppene.
Da jeg kigger op på den, forsvinder den lynhurtigt op i himmelen i en 90 graders vinkel og forsvinder. Det varer ikke mere end 4-5 sek., men jeg aner ikke, hvad det var, kun at det hverken var Månen eller et stjerneskud.
Jeg vil skyde den til at være et par meter i diameter, og den bevægede sig lynhurtigt væk igen.
Der var skyfrit og varmt den dag, så kuglelyn virker også usandsynligt.
Da jeg kommer hjem 30 sek. senere, er der intet at se på himmelen, og jeg styrter ind og fortæller min mand det.
Det er uforklarligt, hvad det kunne have været.


2880 Bagsværd - 15. maj 2016
Står i haven og 3 lys kommer til syne, som bevæger sig henover himlen fra nord og stik syd henover mig. Der er ikke en lyd fra de 3 lys, som bevæger sig i roligt tempo og fastholder samme afstand til hinanden.


6300 Gråsten - 21. maj 2016
Lørdag aften kl. 22.20 observerede min kone, min datter og jeg 4 stk lysende kugler, der langsomt bevægede sig over himlen.
Det så ud, som de var omkring lige så langt væk som et fly, altså ca. 8 km oppe. Og havde da en størrelse på ca. 1 fodbold. Set her fra Gråsten lå kom de direkte fra vest og fløj i nordvestlig retning. Vi stod alle tre udenfor og kunne følge dem i ca. 1 til 2 min. Der var ingen lyd eller blinkende lys, kun et skarpt rødligt skær. Og mit ellers så gode kammera på Samsung Mobil, kunne ikke optage fænomenet.
Da vores venner har gjort grin af vores fortælling, vil vi gerne vide, om I har en forklaring til os. Forhåbentlig har andre også set noget.
Jeg glemte at fortælle, at de kom flyvende med en lille afstand lige efter hinanden, og at de forsvandt enkeltvis lige efter hinanden, måske bag skyer som vi ikke kunne se i mørket.


7990 Øster-Assels - 26. maj 2016
Jeg ligger på sofaen og ser dart fra Dubai, da jeg ser ud af vinduet og opdager, at en stor klart lysene (stjerne) bevæger sig over himlen.
Jeg går ud på terrassen og ser en hvid lysende kugle bevægende fra vest mod øst i ca. 50 grader over horisonten mod syd, den flyver i et hast tempo, der er ingen larm eller motorstøj ej heller markeringslys.
Jeg Googler ISS med det samme for at få bekræftet, at det er den, men styrken og højden og tidspunkt passer ikke med den, at det skulle være et fly eller helokopter er det ikke, vi ser tit læge- og redningshelikopter over fjorden og fly til Aalborg og Karup bruger Mors som pejlemærker.
Jeg så den forsvinde mod øst, og jeg vurderer, den var på den anden side af Skive.


8210 Aarhus V - 26. maj 2016
Den 26.05.2016 ca. kl 20.05 kørte jeg i bussen (linje 3a) på Jernaldervej mod Ringvejen. Ikke så høj over gaden kunne jeg se et stort firkantet, koksgråt objekt flyve over gaden.
Det kom fra nord og var på vej til syd (mod Viby Torv). Der var folk på de to rækker på højre side. Det burde have set det rigtigt store objekt.


3100 Hornbæk - 31. maj 2016
Jeg ser en hvid lysende cirkel komme flyvende i forholdsvis lav højde.
Først tror jeg, at det er en satellit, men så indser jeg, at den flyver for lavt. Og så er den en helt hvid, lysende kugle. Så forventer jeg at høre motorlyd fra et fly, men der er helt stille. Dernæst lægger jeg mærke til, at den ikke flyver langsomt og dovent som et fly, der lægger an til landing.
Det ser ud som om, at den hopper lidt op og ned en gang imellem. Men det kan være synsbedrag. Jeg indser, at det er en ufo og løber ind efter min mobiltelefon. Jeg prøver at tage et billede, men da jeg ikke har læsebriller på, kan jeg ikke se, om det bliver til noget. Så indstiller jeg min iPhone til video, og prøver at filme den lysende cirkel, mens det flyver mod Sverige. Der kommer ikke en lyd, og den flyver forholdsvis hurtigt.
Til sidst forsvinder den i horisonten. Det hele tager 2-3 minutter. Jeg har ikke kunnet få bekræftet, om der var andre, der så den flyvende genstand - og om det kunne være en drone. Men droner siger vel også en lyd i ca. 500 meters højde.


9400 Nørresundby - 1. juni 2016
Jeg stod på altanen og røg en smøg, da jeg fik øje på et konstant rødt lys på himlen, der var lidt større end de klareste stjerner.
De første 5 min. bevægende den sig slet ikke. Derefter skiftede den til et grønt lys og fløj med stor hastighed i en S form ned mod jorden.
Den fløj om bagved en fabrik, hvor den fløj op over fabrikkens tag, stod stille i 30 sekunder og fløj så ned bagved fabrikken igen. Derefter skifter den igen til rød og flyver i en sydelig retning langt nede og tæt på jorden.


7500 Holstebro - 10. juni 2016
Tre underlige fænomener på himlen. En over os. En større i sydlig retning og en mindre i syd/østlig retning.
De står stille på himlen i en periode på 20 minutter og rykker ind imellem hurtig frem og tilbage. Vi har forsøgt med mobil at fotografere uden held. De er der endnu.


7800 Skive - 10. juni 2016
Jeg var ude at gå en tur - Tænkte på en ufo-dokumentar, som jeg havde set i går..
Idet jeg kigger op på himlen og tænker, „gadvide om man kan se nogle i aften“, er det første mine øjne fanger et hvidt lille lys på himlen!! Det bevægede sig langsommere end et fly.. men så ud til at være i cirka den højde, jeg normalt ser flyene flyve her - Men der var INGEN „chem trail“.. hvad end vi nu kalder det på dansk?? (Ingen hvid røg).
Jeg fulgte lyset med øjnene, indtil det pludselig forsvandt ud i ingenting!?.. Ligner det satellitter at gøre sådan?
Gik hjem med tanken om at skrive til jer..
Da jeg kom hjem, kiggede jeg ud af vinduet (cirka op imod der, hvor jeg set ufoen).. kan knapt nok selv tro det - det første jeg spotter er det SAMME hvide lys! Denne gang bevæger den sig hurtigere, igen i samme højde.. UDEN CHEMTRAILS! Tog min mobil frem for at tage et billede - men den var alt forlangt væk til, at man kunne se den på kameraet... Fulgte den med øjet, indtil den forsvandt ud i det blå - tilsidst var det som om, den fløj længere væk i samme retning, som lyset blev mindre og mindre. Klokken var 21:40-21:50, da jeg så dem. Det var/er stadigvæk lyst udenfor!


8220 Brabrand - 11. juni 2016
Jeg bor for tiden hos mine forældre i Brabrand, da jeg er igang med mit afgangsprojekt på Arkitektskolen i Århus.
Jeg havde en vigtig deadline her til morgen, så jeg har siddet op hele natten ved computeren. Ved ca. 01-01.30 tiden ser jeg tydeligt 4 røde kugler der bevæger sig hurtigt hen over himlen. Jeg sidder og observerer dem i et stykke tid, da to af dem ud af det blå forsvinder!
Jeg løb ud for at filme dem, men umiddelbart kan man ikke se dem på filmen. Jeg stod i næsten 1 minut på terrassen og så de sidste to forsvinde hen over Brabrandsøen og væk i horisonten.
Ved første øjekast tænkte jeg, at det var nødblus, men de bevægede sig vandret og meget hurtigt i formation, indtil to af dem forsvandt. Det var et konstant rødt lys som ikke blinkede.
De fløj ikke ret højt og sagde ikke en lyd - Jeg er nysgerrig på om I har fået andre henvendelser, da de var synlige i næsten 2 minutter?


4700 Næstved - 11. juni 2016
Omkring kl. 23.45 lørdag aften, kunne vi se 2 røde lys flyve fra syd mod vest. De fløj med samme hastighed og samme afstand, og der var overhovedet INGEN lyd!!.
Det var skyfrit, og det var meget klart i vejret.
På et tidspunkt... Efter ca. 45 sek. observation skifter de retning og flyver mod vest... Efter ca. 15-20 sek. forsvinder de ud i den blå luft??


3740 Årsdale - 19. juni 2016
Kl. er 23.10, og vi,(min kone og jeg har gæster) er på vej ud i vores have, dels for at se fuldmånen, dels for at følge vores gæster ud i en hytte i vores have, hvor de skal sove i nat.
Kl. 23.11 står vi og ser på fuldmånen, og foruden ser vi Saturn lidt vest for i samme højde lige mod syd, og længere mod vest står Mars fint.
Det er skyfrit og meget lyst p.g.a. månen, og der er næsten ikke andet at se på himlen, bortset fra noget som ligner en stjerne lidt øst for Saturn. Den står stille, så vi opfatter den som en stjerne, der syner ca. halvt så stor som Saturn, men pludselig bevæger den sig mod øst, men bliver samtidig svagere, og stopper så op længe før, den når Månen. Så bliver den tydelig igen og stiger i jævn fart mod NV op over Saturn, til den er måske 10 grader over, hvor den stopper op og forsvinder, det vil sige lyset forsvinder. Så så vi ikke mere til objektet.
Vi er ret målløse over det, vi har set. Ingen af os har en forklaring på hvad det var.
Jeg er er selv amatørornitolog, og har været det hele livet. Jeg er også interesseret i stjernehimlen og har set på stjernebilleder og galakser i flere år.
Jeg bruger briller, men mit syn er ok, og dem jeg var sammmen med har fint syn.
Jeg har også altid fulgt lidt med i ufo-fænomenet, men uden at se noget som helst.


6740 Bramming - 24. juni 2016
På vej hjem fra et pool spil i Esbjerg ser jeg en samling objekter på himlen, jeg aldrig set før med egne øjne.. men de minder i høj grad om en episode, jeg har set på en video fra Thailand, mener jeg det var fra..
De lysende objekter følger hinanden i, hvad der ser ud til at være en perfekt formation.. først en del lys måske 10 stykker, der kan ses samtidig, hvor de forsvinder stille og roligt op igennem skyerne.. derefter kommer de 1 af gangen.. og forsvinder op i skyerne i samme område som de andre..
Der var ingen lyd overhovedet.. desværre havde jeg ingen vidner omkring mig, da jeg observere det her..
Det minder også meget om det, man så i Aalborg som er beskrevet her på siden.. i Aalborg har man bare kunne se det mere tydeligt åbenbart, da man beskriver en trekants formation.. det kan jeg ikke sige jeg så.. men lysende er ens at dømme efter beskrivelsen.. og er oberveret på samme dato.. samme vejrforhold og samme tidspunkt.. men bare i år 2016 i stedet.


3200 Ramløse - 25. juni 2016
Vi var ud at gå en aftentur langs Arresø, pludselig ser vi 3 lyserøde, halvstore runde ligesom bolde, der hænger oppe i luften ca. 200 til 250 meter over skoven på modsatte side af søen i sydlig retning, (vi stod på Ramløse siden af søen, og kiggede mod syd ) - 1 foroven og 2 nedenunder, ligesom i en trekant, med ligestor afstand imellem disse „bolde“.
Vi vurdere disse til at have været vel 3 diameter/hver af disse... Afstanden var hele tiden dem samme imellem disse, og pludselig slukkes de langsomt alle 3 på samme tid, og de var væk...
Vi tænkte, at det måske kunne være meget store balloner ?... men de ville jo ikke kunne slukkes 100% samtidigt, tænker vi... Undrer om andre har set det samme !!!


5853 Ørbæk - 26. juni 2016
Ser på de to røde stjerner på himmelen, pludselig stiger en lys genstand lodret op langs den ene stjerne, forsvinder efter få sekunder, dukker op imellem de to røde stjerner, forsvinder så helt.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): De to røde „stjerner“ er sandsynligvis stjernen Antares og planeten Mars, som på obs.tidspunktet stod i syd i en højde af 8 hhv. 13 grader over horisonten. Begge lyser med en tydelig rød farve. Det venstre lys kunne alternativt være Saturn, som måske kan forekomme lidt gul-rødlig i farven (højde 13 gr. o.h. mod syd).
Kl. 23.28 er der faktisk en satellit (H-2A R/B - i virkeligheden resterne af en japansk opsendelsesraket), som bevæger sig tæt forbi Antares og skråt over linjen mellem Antares og Mars i en overvejende lodret opadgående bane. Om det er denne, som observatøren har set, er svær at sige - i så fald har han husket tidspunktet noget forkert. Lysstyrken er omkring 2,9 magnitude. Dvs. noget svagere end Antares og Mars.
Under alle omstændigheder forekommer det sandsynligt, at der er tale om en satellit.


3300 Frederiksværk - 30. juni 2016
Sidder og nyder himlen. Ser et glimt af en lys kugle på vej mod vest. Et øjeblik senere et glimt som om at solen spejler sig i noget. Meget klart. Derefter intet.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted