logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

16200 Artjarvi, Finland - 15. september 2015
I am an amateur astronomer, I was looking at stars night of September 14-15 2015 at 12:30 at night. I saw naked eye a boomerang shaped craft glowing or reflecting white light the approx. size of a full moon moving over my location from South to north passing through Cygnus and Hercules. there was no sound. The craft moved to west and there was a greenish white light fairly bright coming from its side to my direction, around this craft was a static electric type outline.As it moved north it seemed to shimmer, then appeared to be two white glowing disks instead of the single object I initially saw, they continued north and disappeared into the distance.I am not sure how high up it was but to be reflecting sunlight it had to be high. The whole episode lasted for approx. 10 seconds or so. There was no moon out. My location is Artjarvi,Finland.


4000 Roskilde - 1. oktober 2015
Jeg var ude og gå tur med min mor og hendes hund, da jeg ser et kraftigt hvidt lys på himlen, der hurtigt forsvinder (3-4 sekunder), lyset bevægede sig ikke, men „brændte ud“.
Jeg spørger min mor om hun også så det, hvilket hun gjorde.
Vi snakkede om, at der var mange skyer på himlen, men at det var mærkeligt, at lyset ikke kom tilbage, som man normalt ser med fly, der forsvinder bag en sky.
Kunne være interessant hvis andre også så det.
SUFOIs kommentar (Toke Haunstrup): Er med stor sandsynlighed et glimt fra en Iridium satellit. Ifølge Heavens-Above (www.heavens-above.com) kunne der mod nord ses et ganske kraftigt (magnitude -8 !) Iridium-glimt kl. 19.43 fra Roskilde. Azimut 6 gr. (næsten stik nord) og højde 49 gr. o.h. Observationen skyldes Iridium 77.


4400 Kalundborg - 2. oktober 2015
Første del af observationen kl. 20:00, hvor en grøn kugle observeres kommende fra syd, skiftende til rød og tilbage igen 2x, hvorfra at forsvinde som rødt objekt bag foranliggende boligere står jeg stadig på mål for; men anden del, hvor først 1 rød, dernæst 2 røde ikke bevægende kugler observeres flere gange igennem 2 timer, er nu identifiseret som værende 2 røde lys på toppen af kraner placeret mod sydvest fra observationsstedet. De er placeret på kajarealet på Kalundborg havn.
Jeg mener, det er lige så vigtigt at melde tilbage, hvis objektet bliver identificeret, som at melde første observation, for at stå tilbage med det „ærlige“


4000 Helsingør - 5. oktober 2015
Pulserende orange lys kommer fra syd i høj fart og ca. 45 grader forsvinder mod vest i stigende højde, men med samme fart.


9800 Hjørring - 17. oktober 2015
Et kratigt lysende objekt kom til syne mod øst og fløj hen over himlen mod vest. Det var ikke en flyver, for der var ingen lyd. Forsvandt efter ca. 5 min. i skyerne.


7182 Bredsten - 20. oktober 2015
Himlen er overskyet, det er endnu ikke helt lyst. Jeg kører i min bil i nordlig retning, da jeg får øje på, hvad jeg først tror er en stjerne.
Jeg tænker, at den er ualmindelig stor og oval i formen. Jeg vil anslå den til at være mere end dobbelt så stor som den største stjerne, man plejer at kunne se på himlen, hvilket vel er Nordstjernen. Den er også oval i formen.
Jeg tænker, at den næsten ligner et øje. Det ser ud som om den er over skyerne, hvilket jo er underligt. Den lyser i ca. 10 sekunder, og er fuldstændig ubevægeligt, hvorefter den smalner ind, som når man lukker øjet, og forsvinder. Det dukker ikke op igen.


4654 Faxe Ladeplads - 29. oktober 2015
Mine to børn og jeg kommer kørende hjem i går aftes. Foran os - i retning mod havnen ser vi pludselig en række kraftige røde lys på himlen. De sidder som på en stribe, der bøjer lidt mod højre for os.
Min første tanke er, at de er lys på en høj kran eller en wire eller lign. Men tænker så, at der da umuligt kan stå så høj en kran i havnen.
Derefter ser vi pludselig at lysene bevæger sig langsomt længere op. Vi stopper bilen og stiger ud for bedre at kunne høre og se. Der er ikke nogen lyd at høre.
En efter en forsvinder lysene højere op og forsvinder. Vi starter bilen og kører videre, men ser så et enkelt tilbageblivende lys. Vi stopper bilen igen og stiger ud og observerer, at også dette lys langsomt og lydløst forsvinder længere op og forsvinder.
Vel hjemme slår jeg op på min FB-side for at høre om nogen har en naturlig forklaring. Et par stykker nævner mulige droner? En ven, der bor i samme område, fortæller at han også har set fænomenet, da han var ude at gå med sin hund. Findes der en god forklaring?


3480 Fredensborg - 31. oktober 2015
Jeg var næsten hjemme, da jeg i horisonten så en stor grøn lyskugle efterfulgt af en grøn „hale“, som var næsten dobbelt bredde af lyskuglen.
Så den i sydlig retning, men den forsvandt mere lodret ned end vandret.
Jeg aner intet om rummet, men har dog set stjerneskud flere gange, og dette var MEGET størrer end hvad jeg plejer at se...


9574 Bælum - 14. november 2015
Prik blinker og ændre højde og flyver til siderne og blinker i forskellige farver kort efter, man kunne se rumstationen passere på himmelen.


7000 Fredericia - 15. november 2015
Stort firkant svævede lydløst over mig, bevæger sig ned over Fredericia indre by. Tror først, at det er en faldskærm, men der er intet under det. Det er mørkt og vindstille, men objeket er helt lydløs, størrelse er svær at sige, 2 m bred og 6 m langt.


8450 Hammel - 18. november 2015
Jeg gik ud af mit hus kl. 18.10, og kunne høre det, der lød som et jetfly, som et passagerfly, der er højt oppe. Det så dog ud til ikke at være i de 10 km højde som de plejer.. samtidig var der hvide lys rundt om det og ingen der blinkede.
Det var netop, det at der ikke var lys, der blinkede, der fik mig til at kigge nøjere efter.
Langsomt forsvandt det bare ud i mørket... men mens jeg netop går og skriver dette, kom det tilbage, og jeg forsøgte at filme med min tlf.
Så jeg har lyd og måske billede af, hvad jeg så. Anden gang kom det rundt i en cirkel og så ud til at krænge meget, da lysende rundt om det, nu stod næsten lodret i stedet for vandret som før... og igen er det nu forsvundet i samme retning.


8220 Brabrand - 22. november 2015
Mit soveværelse vender stik mod vest. Jeg har hvide bomuldsgardiner for vinduet.
Kl. 03.50 søndag 22.11.2015 vågner jeg uvist af hvilken årsag (ingen lyde eller stærkt lys i mit rum) og ser „gennem“ mit gardin noget, jeg først antager, er hvide kugler skudt op af et „romerlys“. Der er ingen lyd og kuglerne „falder ikke ned“.
I løbet af få sekunder er der kommet ca. 7-8 stærkt hvidt lysende kugler i en rækkeagtig udformning. Ikke på een lige linje, men i en lidt ujævn længderække med et par stykker en anelse til siden herfor.
Først tror jeg som nævnt, at det er lyskugler, der går opad, men efterhånden går det op for mig, at rækken af kugler i stedet bevæger sig horisontalt og meget hurtigt fra vest og henover eller lidt nord for den husblok, jeg bor i - stadigvæk helt lydløst. Højden er ikke stor, måske inden for få hundrede meter.
Da de efter ca. 5 sekunder forsvinder „henover“ huset, tøver jeg i nogle sekunder (5-6), hvorefter jeg skynder mig ud i mit køkken, hvis vindue vender stik øst.
Der ser jeg inde i disen over Åbyhøj og Århus, at lyskuglerne er fortsat videre ind i disen og efter yderligere ca. 5 sek. kan jeg ikke længere ane dem.
Mht. vejret er der klart mod vest, da observationen begynder, Månen står ret lavt og halvt fri og halvt dækket bag en lille sky. Mod øst derimod var der diset og overskyet - det må være den vejrkant, der var lovet at skulle give sne i vores område søndag morgen (og det gjorde den).


0353 Oslo, Norge - 22. november 2015
Så ca. 70-80 UFOer, eller orber sveve forbi. Ingen spesiell geometrisk formasjon, kom flyvende på rekke, hvor mange endret retning og krysset flyretning til hverandre uten å kollidere.
5-6 minutter inn i observasjonen på totalt rett over 7 minutter, stoppet UFOene, som var lengst fremme i rekken for å vente på resten av gjengen. De samlet seg så opp i en tett klynge hvor de videre svevde inn i sky/horisont.


6640 Lunderskov - 22. november 2015
Jeg så nogle blinkende lys på himmelen, og der kommer ingen fly i mit område.


4800 Nykøbing F - 23. november 2015
23. november kl. 6.55. Jeg er på cykel på vej til Nykøbing F Station.
På Østre Alle, i retning næsten stik øst, får jeg fra position 54.766304, 11.893781 (lidt før Nykøbing Zoo), øje på 3 hvidt lysende pletter. I forhold til vejen (stik øst) ligger de en smule til venstre (omtrent 260 grader), i en vinkel på ca. 40 grader. De svarer i størrelse til den halve diameter af hullet i en 1-krone holdt i udstrakt arm. De ligger på en perfekt linje i forhold til hinanden, også hvad gælder indbyrdes afstand. Samlet „bredde“ svarer til bredden på de 3 midterste fingre, holdt i strakt arm. De ligger vinkelmæssigt på linje svarende til en 20 graders nedadgående hældning til højre (regnet ud fra vandret position).
Min første tanke er, at det var Orions bælte, men jeg husker afstanden større. Inden jeg når at reflektere yderligere, begynder det venstre lys at bevæge sig nedad, samtidig med at det midterste bevæger sig op ad, indtil de danner en trekant. Lige på det punkt er jeg lidt usikker på hvilke, der faktisk bevæger sig, men mener med 90% sikkerhed at ovenstående er den rigtige version.
Under alle omstændigheder forekommer det ret mærkeligt. Fra jeg først får øje på lysene, går der 8-10 sekunder, hvor de ligger på perfekt linje. Først derefter bevæger de sig, og der går kun 6-7 sekunder til de danner en perfekt trekant. Denne forekommer mig at „stå stille“ i yderligere 4-5 sekunder, hvorefter lysene fortsætter deres bevægelser, og bliver svagere. Efter yderligere 10 sekunder, kan jeg kun se det ene (det højre lys). Dette kan observeres i yderlige 10-15 sekunder, hvorefter det også forsvinder.
Lysene kunne minde om lysene fra fly, men 3 lys så tæt sammen (selvom dybdeafstand dog ikke kunne måles), forekommer kun lidet sandsynligt. Deres indbyrdes først stationære placering, og derefter indbyrdes bevægelsesmønster, forekommer heller ikke som sandsynligt for fly.


Storebæltsbroen - 23. november 2015
Afgang Slagelse mod Skælskør, ud ad Skælskør Landevej. Her observeres på koordinat N55.373089 E11.328224, en kraftig hvid, lysende, rund genstand over Storebæltsbroen - mod Kalundborg siden.
Foto tages gennem kørende bils rude med kamera SONY SLT A65V med 300 mm SONY SAL75300 optik. Foto data: ISO 1600 - billede 1/125 sek. f/5,6 200mm. 4 styk foto haves tre med objekt og et 4,e uden objekt til samligning.


6818 Årre - 26. november 2015
Kører i bil på Tingvejen i nordlig retning mod Grindsted. Vejret er meget klart, og jeg holder øje med den store smukke fuldmåne i vest (står lavt) og orienterer mig samtidig i forhold til trafikken. Temperaturen er 0 grader.
På et tidspunkt ser jeg lige frem gennem forruden og ser to hvide pletter - ikke andet lys. Tænker automatisk, det må være et fly (Billund lufthavn). Kigger rundt - på månen og derefter ud af forruden, og de to lys bliver ved at stå på samme position, hvilket jeg ser adskillige gange, jeg kigger fremad.
Da jeg kigger frem for femte eller sjette gang, er de der pludselig ikke mere, og der er intet at se på himlen, der hvor de havde været. Jeg kigger selvfølgelig efter om, hvis det havde været et fly, om den/de havde skiftet retning, men der var absolut intet at se. Der plejer heller ikke flyve to fly så tæt på hinanden.
Jeg har efterfølgende undersøgt om, hvordan fly ser ud med deres lys og er nået frem til, at fly umiddelbart ikke ser sådan ud. Afstanden mellem de to hvide objekter kan bedst beskrives som, at der kunne have været plads til to objekter mellem lysene.
Jeg håber virkelig, der er nogen, der har en mere videnskabelig forklaring på de to lys. Størrelsen på dem vil nok svare til en ottendedel af størrelsen på Månen, hvert lys.


8950 Ørsted - 26. november 2015
Først var der to lys....skiftede til tre.


9230 Svenstrup J - 26. november 2015
Tre hvide lys, stillestående over skyerne, og skinder igennem. Forsvinder pulselig, uden retning.


2730 Herlev - 28. november 2015
Min søn på 11 og jeg stod ude i haven, hvor jeg var ved at ryge en godnat cigaret. Så siger min søn, „Hvad er det som flyver der?“. Jeg kigger mod nord og ser hvad, der først ligner en almindelig flyvers lys.
Vi undrer begge over lyset, som er, hvad man kan beskrive som varm, let pulserende, orange. Kort efter kommer der en mere, og så en mere osv. 5 stk alt i alt, med hvad, der minder nærmest om en formation.
De fløj under skydækket med en hastighed med, vil jeg anslå, det dobbelte af et passagerfly, og der var ingen lyd at spore.
Nu er jeg selv flynørd og kigger ofte på fly, der kommer til indflyvning mod København, og disse fulgte ikke de almindelige ruter. Jeg tjekkede også mit radarprogram, Flight Radar, og jf. dette, så var der på tidspunktet kun et fly fra Norwegian i luften.
Ved eftertanke så så jeg også et orange lys her i torsdag i samme retning, som forsvandt meget hurtigt, men formodede det blot var et meteor el. lign. Men disse 5 lys i aften fløj klart i formation.


7100 Vejle - 3. december 2015
Jeg så, hvad jeg først troede, var en stjerne, trods den var større og skarpere, og der ikke var andre stjerner. Den stod først forholdsvist stille i en halv times tid måske, men begyndte så småt at bevæge sig rundt i yderligere en halv time.
Den bevægede sig ikke synderligt meget, men lidt op og ned og frem og tilbage, ikke som noget fly ville kunne. Til sidst forsvandt den bag bygninger.


9800 Hjørring - 7. december 2015
På vej fra Hjørring ud af Aalborgvejen ser vi flere grønlige flyvende boomerangagtig komme fra syd mod vest foran an os.
Da vi er kommet hjem, går vi ud i haven og ser også en fra samne retning.


4262 Sandved - 8. december 2015
Jeg sider i bilen på vej hjem, og jeg kigger på stjerne, da jeg ser en bevægelse på himlen. Det ser ud som om, den falder ned, men den siger i 2 sek., lyser kraftigt op og forsvinder hurtigt op i himlen igen.


2840 Holte - 15. december 2015
Jeg har her til aften kl. 17.48 observeret et meget meget hurtigtflyvende objekt, der fløj fra øst mod vest.
Selv om det var mørkt, var hele objektet svagt oplyst. Det, der fik mig til at reagere, var, at objektet fløj rimeligt lavt, i meget høj fart og helt lydløst. Himlen var helt klar på observationstidspunktet.


4681 Herfølge - 15. december 2015
Jeg obseverer et kraftigt lys, der bliver tændt/lysende mod syd/vest.
Jeg forventer at se en flyver, men der kommer ikke nogen (lyset er lige over skydækket), men det flytter sig ikke, så tændes der et meget kraftigt lys, som går skråt ned til jordoverfladen i den anden ende.
Det forvirrer mig noget, da det ikke er normalt for en flyver, der er i indflyvning til Kastrup. Begge lys varer vel i ca. 1 min.
Pludselig slukkes det lys, der peger mod kastrup. Det andet lys bliver, og det forsvinder i syd vestlig retning.
Jeg kan ikke nå at følge det, da det er lige over mit hoved og lydløst.
Lyskeglen mod jorden vurderer jeg til imellem 2 - til 10 m.


16200 Artjarvi, Finland - 16. december 2015
This is the second event at my residence in Artjarvi Finland.
03:00 out on porch for a smoke, sat down and a golf ball size ball of white light shot up from ground next to me and flew over my porch semi-clear plastic roof heading south, observed it for 2 seconds then disappeared. It made a humming-vibrating sound.


9230 Støvring - 21. december 2015
Var ude at cykle, da jeg ser to objekter svæve i fri luft over Ferslev. De bevæger sig op og ned meget hurtigt. De var grå og aflange.
Mere kan jeg ikke rigtig se på det tidspunkt.
De forsvinder op i luften, forbi skyerne. Jeg præsterede at tage et billede af dem med min mobiltelefon.


3330 Gørløse - 25. december 2015
Tre stjernelignende genstande, som fløj i formation i samme afstand i en vinkel på 45°. Ret hurtig hastighed, så straks det ikke var fly. Tænkte på satellitter, men har aldrig set tre på stribe i formation.


2512 Kvikne, Norge - 27. december 2015
Kjørte i går (27/12) ca. klokken 21-22:00 nordover på Rv3, et godt stykke etter Kvikne. Jeg vet at dette er et stykke unna Hessdalen, men jeg ser likevel noe på himmelen, som jeg undrer over hva kan ha vært.
Det jeg ser ut av bilvinduet, er noe som minner om ildkule, orange lys som beger seg i „retning Hessdalen“. Min umiddelbare tanke, er at dette er fly, og jeg følger med ettersom bilen min forflytter seg nærmest under „fenomenet“. Når jeg kommer på undersiden, ser jeg at det ikke er ett lys, men at det nærmest deler seg opp i fire lys.
Vet dette kanskje høres rart ut, men det første jeg tenker er jagerfly med „afterburn“ - det er på en måte slik det ser ut, men fly har som regel rødt/grønt pluss hvitt lys. En annen måte å forklare dette på, er at det kan minne om „debris“ av metoritt eller tilsvarende (ettersom dette delte seg opp, fra en del til fire mindre deler).
Dette var så rart, at jeg måtte prøve å si noe. Jeg har ellers bena plantet godt på jorda - eller så holder jeg døren åpen for at jeg begynner å bli „gal“ og ser syner.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted