logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

4293 Dianalund - 24. maj 2015
Helt orange. 6 perler på snor.


4733 Tappernøje - 6. juni 2015
Beskrivelse af billeder og video film.
1) Jeg står på terrassen og sigter på UFOen i midten af billede. Nede i venstre side er der noget mærkeligt lys, der minder om 3 lyssøjler, dette lys bemærker jeg ikke.
2) Sigter på UFOen i midten af billedet. På billedet nederst i venstre side er lyset blevet kraftigere og minder om 2 og 3 skrå lyssøjler, dette lys bemærker jeg ikke.
3) Sigter på UFOen, den er lidt længere til højre end før, er lidt svær at se på billedet, de skrå/bueede lyssøjler er blevet noget kraftige i lysstyrke, det kunne se ud, som de står oppe på hækken. Det firkantede lys er fra køkkenvinduet. Som på de 2 andre billeder bemærker jeg ikke de skrå/bueede lyssøjler.
Fælles for alle 3 billeder: Jeg ser kun en prik, når jeg trykker og ingen hale efter, det, der ligner en form for hale, ser enorm lang ud, og er kantet og buet. Jeg kan ikke se UFOen i spejlet eller på displayet på kameraet.
Jeg sigter op imod UFOen, på billederne ser det ud som jeg har ramt den. Det var en skam, jeg ikke havde mulighed for at stille skarpt. Men det var godt at formatet stod til Nikons højeste format NEF. Tid/dato stemplingen på disse 3 filer passer og der er ikke editeret i disse filer.
Video optager: Herefter prøver jeg Canon videooptageren, det ser ud til, at den kan bruges, jeg kan se UFOen i displayet og kan zoome ind/ud på den, UFOen bevæger sig med en høj hastighed og er meget svær at holde fast i, men til sidst kommer den ret tæt på, og jeg får zoomet ind på den, man kan se 3 søjler, der hænger sammen, den som jeg kalder for UFO.
I starten af filmen er der to UFOer, længere hen af filmen ser man en UFO, der bevæger sig med en stor hastighed og laver et dyk. Bemærk der er ikke nogen lyd fra UFOen, de kliklyde man kan høre er når man zoomer ind/ud.
UFO_01: Er klip fra original optagelsen, der er ikke editeret i filen, tid/dato stemplingen passer ikke, er optaget få minutter efter 3.
UFO-50%: Hastigheden er her 50 %.
UFO-20%: Hastigheden er her 20 %.
Klip fra filmen: Der er nogle billeder, der er klippet, taget fra filmen, i BMP format.
Område: Mårvænget. Svingkær, Hovedvejen ved Brøderup/Tappernøje og mod Præstø fjord.
Tidspunkt for optagelserne D. 06.06.2013 kl. 0.03-0.15.


5471 Søndersø - 1. juli 2015
Tingen, som min kæreste, min kammerat og jeg selv har set, er en af de kendte „lyskugler“ over, hvad vi gætter er Hindevad og Morud, Fyn. Vi har fulgt dem 3 gange flyve langsomt over himlen for til sidst at forsvinde.
Hele adfæren har vagt nysgerrighed, og da jeg ikke vidste, hvor ellers at gå til, tænkte jeg dette ville være stedet. Angående højde over horisonten ved forsvinden,- kan jeg ikke sige, men ca. fra vores synspunkt 10-15 cm over horisonten.


8464 Galten - 3. juli 2015
Der kom 2 store orange kugler flyvende helt lydløs med samme fart og afstand hen over himmelen.
Der var nogle skyer, men ingen stjerner, så de var meget lette og få øje på. Jeg havde min mobil tlf. I nærheden, og så tog jeg 7 billeder.
Jeg fokuserede på den bagerste, men jeg kan se på det tredie billede, er de der begge 2. Et par minutter senere kom der 1 mere. Jeg kunne godt nå og hente mit rigtige fotoapperat for at filme den, men det blev ikke godt.


5260 Odense S - 4. juli 2015
Først kom der 1 ligesom en ildkugle. Min mand og jeg troede først, det var et brændende fly, men det var bare lige som en brændende, nærmest orange kugle, der forholdsvis hurtigt gled hen over himlen lige hen over, hvor vi sad.
Den var fuldstændig lydløs. Da den forsvandt i nogle skyer mod nordvest, kom der en mere fuldstændig magen til og uden lyd.
Dette gentog sig en gang til i alt 3 gange. Ingen af os har nogensinde set noget lignende. Er spændt på om, der er andre, der har set det, for det var meget tydeligt.


8660 Skanderborg - 4. juli 2015
2 hændelser med kort tids (2 min?) mellemrum: Min første tanke var: en komet.
Den næste: et svævefly „omspændt af flammer“. Bevægede sig i en ret linie tilsyneladende over de spredte skyer. Forsvandt som et fly, der forsvinder på grund af afstanden.
Meget kort efter, et minut eller så, gentog hændelsen sig, måske var lyset knap så rødt og lidt svagere. Begge hændelser var helt lydløse. I en nabohave råbte festdeltagere om at „se en mærkelig stjerne!“, og „nu kommer der en til“.


5000 Odense C - 14. juli 2015
Ser fly/fugleligende genstand flyve ud og ind af en sky, størrelsen som det dobbelt af en F16.... den laver skarpe manøvrer og uden lyd og jettrails.... vingeformem er lidt som på en ørn, men den er alt for stor og hurtig til det kan være en ørn og hastigheden er ligeledes for høj.... efter denne luftakrobatik sætter genstandene pludselig i bevægelse i sydvestlig rettning lige under skyerne med høj hastighed.... lidt hurtigere end et F16 fly.... genstanden virker brunlig og uden refleksioner fra solen.


2730 Herlev - 16. juli 2015
Torsdag d. 16-7-2015 kl. 21:07 stod jeg ude i haven og så på den flotte aftenhimmel.
Skyerne lå rigtigt højt og luften var klar.
Jeg fik lyst til at lave en lille ca. 1 min film på min nye telefon Microsoft 640. Jeg lavede filmen og stod ca. 10 min. bagefter og så op på den flotte himmel, og jeg bemærkede ikke nogen UFOs på himlen.
Dagen efter så jeg filmen og så, at der ligsom var noget galt med indspilningen, der var 4 små streger i filmen.
Åbnede VLC-afspilleren, trykkede flere gange på - tangenten så at filmen blev afspillet langsomt, vælg fuld skærm 1920, med ca. 1 sek af gangen. Så blev de fire små streger til en UFO.
Herefter så jeg hele filmen igennem og fandt en UFO mere, der var tæt på mig, samt på filmen kan man se 7 måske 10 andre UFOer i det fjerne som små prikker, der flyver op og ned fra skyerne. Disse UFOer flyver i en gevaldig fart og er derfor svære at se med det blotte øje. Med alle de UFOer tænker jeg lige på, at vi måske lige for tiden har fået fint besøg udefra.


2900 Hellerup - 17. juli 2015
Vi ligger i haven om natten og spotter tre lys i en trekant bevæge sig meget stabilt mod vest. Afstanden mellem lysene gør os sikre på, det hverken var et højtgående fly eller helikopter, og man kunne ingenting høre. Det så også ud til at være relativt højt oppe, altså i hvert fald over de nederste tynde skyer der.


7171 Uldum - 18. juli 2015
Min datter og jeg er ude at gå med hunden, da vi pludselig ser et meget klart hvidt, nærmest led agtigt, sitrende lys på himlen. Vi kunne hurtigt se at det ikke var et fly. Det var alt for stort og lysende.
Vi havde en fornemmelse af, det bevægede sig tættere på, uden at vi egentligt kunne se det flyttede sig på himlen.
Vi hopper i bilen for at køre om til en vej, tættere på, og som ligger parallel med den, vi befinder os på, men hvor der er åbne marker, så vi bedre kan se.
Turen i bilen tager ca. 1 min, og da vi kommer frem, er lyset væk. Der er intet at se på den helt klare, lyseblå aften himmel... Meget mystisk for en pige med begge ben plantet solidt i den jyske muld.

SUFOIs kommentar (Toke Haunstrup): Observatørens beskrivelse peger umiddelbart i retning af kraftige landingsprojektører på fly. Mulige fly er derfor afsøgt på hjemmesiden flightradar24.com.
Ca. kl. 20.20 UTC (22.20 Dansk Sommer Tid) befandt DY4276 / NAX6MJ sig mellem Esbjerg og Kolding (NØ for Ribe) på vej mod Stockholm med kurs mod NØ (43 grader). Flyet passerer over Uldum ca. 20.22 UTC.
Samtidig er et fly fra Trevisio på vej til landing i Billund. Flyet kommer fra S/SV og drejer om til landing kl. 20.24 UTC, da det er mellem Billund og Vejle (flyver mod vest).
Kl. 20.25 er et fly (KL1349 / KLM39N) fra Amsterdam på vej til landing i Billund. Flyet befinder sig på dette tidspunkt lidt NØ for Ribe og har kurs mod NØ (38 grader). Flyets flyveretning peger nogenlunde direkte mod Uldum. Kl. 20.30 UTC befinder flyet sig nær Vejle (højde 3.300 fod), hvor det samtidig begynder et drej mod Billund (dvs. flyver mod vest). Dette afsluttes ca. 20.33 UTC.
Af ovennævnte fly synes det mest nærliggende, at det er det sidste (KL1349 / KLM39N) som observatørerne har set. At lyset forsvandt stemmer godt overens med, at flyet netop omkring kl. 22.30 DST ændrede kurs mod vest.


2791 Dragør - 18. juli 2015
Min mand og jeg sidder på terrassen. Pludselig siger min mand: hvad er dog det?
Vi kigger mod himlen og går ned i haven for at se bedre. Vi ser noget, der flyver ogm er rundt og ligesom tændt med et stærkt lys af stærk orange/gul farve, som om lamper er tændt. Det siger ikke en lyd, bevæger sig stille og roligt hen over himlen. Der er ingen røg efter det.
Himlen har en anelse lys tilbage, det er mørkt, men ikke 100 % mørkt. Det bevæger sig ikke i mærkelige retninger, men flyver ligeud. Det bevæger sig i retning af lufthavnen. Så ser vi, at der kommer en mere magen til nøjagtig. Den første flyver længere og længere væk og forsvinder helt i horisonten. Nr. 2 slukker pludselig sit lys. Efter ca. 5 sekunder tænder det sit lys igen. Nu taber den højde og flyver ligesom hen over hustagene i Dragør. Derpå slukker den sit lys helt, og vi kan se, at den har samme runde form, som når lyset er tændt. Den er nu sort eller mørkegrå. Bagved den kommer der to mere. Altså fire i alt. Nummer 1 kan vi ikke se mere. Nummer 2 bliver mindre og mindre og flyver kun uden lys efter at have slukket det. Nummer 3 og 4 er helt ens som de foregående.
Ingen af dem har blinkende lys overhovedet, de har ingen røg efter sig, de er lydløse, de flyver stille og roligt. De bliver alle mindre og mindre for til sidst at forsvinde helt i horisonten. De flyver efter hinanden i en lang række/på linie med nogle hundrede meter imellem sig.
Vi ved ikke hvad vi har set, men vi har aldrig set noget tilsvarende.


2600 Glostrup - 26. juli 2015
Stort, lysegrønt objekt med lys grøn/gul aura omkring sig. Dukkede op bag nogle træer i Vestskoven og forsvandt efter få sekunder i et glimt, men min mand kunne se det meget småt længere ude kort efter, at jeg missede det. Tæt ved var to fly. Et der fløj mod øst, og et der fløj mod nord.


7300 Jelling - 26. juli 2015
Kører på arbejde, og da jeg ca. 300 m fra min bopæl kører ned ad en bakke med skov og eng på begge sider, ser jeg fra højre ser en rund, grøn kugle komme ret stærkt hen over vejen i god højde og mod venstre. Få sek. efter forsvinder den uden hverken at dale eller stige, bare puf væk.
Har aldrig set noget lignende, ingen lyd. Den var fra mit udsyn ca. på størrelse med en lille fodbold. Håber I kan bruge dette til noget, er selv opsat på at vide, hvad det var for en.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Det bør bemærkes, at der fra den 26. juli kl. 22.50-22.55 er modtaget to indberetninger, som på flere punkter minder om hinanden. I begge tilfælde (Jelling hhv. Glostrup) beskriver rapportøren fænomenet som et grønt lys, der ses kortvarigt. Observationsstederne ligger langt fra hinanden, så hvis der er tale om det samme fænomen, må det i givet fald befinde sig i stor højde. Dette leder tanken hen på enten en ildkugle (et lysstærkt meteor) eller „rumskrot“ (fx mindre stykker fra satellitter eller løfteraketter), som brænder op i atmosfæren. Der er dog ikke registreret nogen hændelser på de automatiske ildkugle-kameraer (se http://stjerneskud.info/). Dette udelukker dog ikke nødvendigvis en ildkugle/rumskrot, som umiddelbart vurderes til den mest sandsynlige forklaring.


2600 Glostrup - 26. juli 2015
Søndag den 26. juli 2015 omkring kl. 22.55 ser jeg noget besynderligt.
Jeg står i mit køkken på anden sal – lyset er slukket – vinduet er åbent - og jeg kan høre den sædvanlige trafikstøj fra Hovedvejen/Roskildevej.
Pludselig ud af intet ser jeg et mærkeligt lys komme fra syd – nede omkring Brøndby Stadion – i retning mod nord.
Det ligner noget „gaslys“, idet det flimrer mellem blåt og grønt. Det bevæger sig vandret hen over himlen – det hverken taber eller vinder i højde – og så er det fuldstændig lydløst.
Da det passerer forbi mit vindue, kan jeg se, det har en oval form. Man skal anstrenge sig for at få øje på, det er omkranset af nogle hvide prikker.
Det befinder sig vel 50-100 meter over tagryggen på naboejendommen – som også er en 2 etages beboelse. Det ser ud til at følge en rute op langs Vestvolden/Motorring 3.
Efter at have passeret mit vindue, men inden det synes at nå op til Jyllingevej, forsvinder lyset brat - og det bliver usynligt. Episoden varer 5-10 sekunder.
Derefter kigger jeg ud af vinduet mod syd og får straks øje på et fly, som letter fra Kastrup og tager turen sydover. Vingelysene fra et passagerfly ses tydeligt over en afstand på mere end 15 km.
Det „gaslys“, jeg lige havde været vidne til, var afdæmpet – det skar ikke på nogen måde i øjnene.
PS Hvad det end var, så det ikke ud til at rotere om sig selv – det virkede heller ikke som om, det blev drevet frem af en forbrændingsmotor. Jeg kan ikke forestille mig, noget lydløst menneskeskabt „fly“, ville vove at flyve så lavt over et beboet område uden at have en landingsbane i sigte.
Kunne de hvide pletter, jeg så omkranse den ovale genstand, være en slags varmeskjold? At sige noget om størrelsen er vanskeligt – det kunne være alt fra mellem 6-12 meter langt og 2-3 meter højt.


7600 Struer - 30. juli 2015
Som jeg plejer, inden jeg skal i seng, ser jeg ud af af vinduet. Klokken er 00.30, og hvad ser jeg mellem 30 og 50 stk. lysende pletter på himlen.
Først tror jeg, det er stjerner, men kan så se, de flytter sig og alle med ca. samme fart som en flyver.
Jeg får konen og datter hen og se det samme som jeg selv. Det ser fuldstændig vanvittigt ud med alle de lys. Højden på himlen er nok det halve af, hvad man ser flyvere i.
Jeg ved ikke, hvad det var jeg så, men tænker mit om det, det ville være skønt, hvis der var andre, der havde set det samme som jeg.


4000 Roskilde - 1. august 2015
Jeg kom gående på Jernbanegade i Roskilde fra station, ca. i retning fra øst mod vest.
Hvor Jernbanegade har sin vestligste indkørsel til buspladsen, bliver jeg opmærksom på tre runde objekter, betydeligt større end stjerner og med farve som angivet ovenfor. Objekterne glimter lidt, uden at der er tale om regelmæssig eller pulserende glimt. De bevæger sig med jævn hastighed fra syd mod nord nord. På grund af huse og træer, er det svært at følge hele bevægelsen, og jeg tør ikke flytte mig, da observationsstedet er det mest åbne i området.
Tilsyneladende er objekterne i en bane, som befinder sig over Roskildes vestligste del, altså over selve Roskilde. Da det forreste objekt er længere fremme, sikkert ude over Roskilde Fjord, er det som om, at farten sættes noget op. Herefter forsvinder de tre objekter bag huse og træer.
Mens jeg står og ærgrer mig over, at observationsstedet er så dårligt, dukker der endnu et objekt af tilsvarende udsende op, følgende ca. samme bane. Da dette er næsten væk, kommer der endnu et. Dette sker endnu en gang, altså i alt seks objekter, hvoraf det sidste kommer lidt senere frem. Alle objekter følger tilsyneladende samme bane. Måske har de sidste to-tre objekter en tendens til en lidt krum bane, krummende lidt mod nord-vest.
Kombinationen af størrelsen på objekterne, lyset/farven, hastigheden gør, at jeg er temmelig overbevist om, at der ikke er tale om almindelige fly. Jeg går aftentur næsten hver aften i Roskilde, og kender derfor udmærket udseendet af de fly, som normalt passerer Roskilde om aftenen, og jeg så også senere almindelige fly i luften, så jeg er overbevist om, at der ikke var tale om almindelige fly.


4550 Nykøbing Sj - 1. august 2015
Kommer kørende af Adelers Alle fra Fårevejle Kirkeby mod Gislinge, da jeg langt ude ad vejen ser noget, der ligner en stjerne, der blinker langsomt, men den er ikke så højt oppe, da den svæver under skyerne.
Jeg er ca. 5 km væk, da jeg ser. Den den ser ud til at svæve fra side til side hen over vejen. Da jeg kommer tættere på, falder den et godt stykke ned mod jorden. Da jeg kommer helt tæt på, hænger den ind over marken ca. 20-25 meter over jorden. Nu blinker den ikke mere, men lyser konstant ned mod jorden uden rigtig at lyse på noget. Den er ca. 150-200 cm x ca. 100 cm x ca. 40 cm.
Jeg kører forbi, vender bilen, kører tilbage, men der er den væk.
Den hang i luften ind over marken ud for Fjordvej.
Hvis det, jeg så, er menneskeskabt, så vil jeg meget gerne i kontakt med den, der har lavet den flyvende ting, da jeg selv har arbejdet med modelhobby og aldrig set nogen flyvende model hænge i luften på den måde.
Der var en anden bil, der kørte ind ved Fjordvej, for at kigge på det samme som jeg så.


4000 Roskilde - 1. august 2015
Jeg sad på Trekroner station v.RUC. kl. var ca 23.45. Pluselig kom der 5 lysende kridvide nærmest selvlysende runde former over RUC ud af ingengting.
Himlen var mørkeblå, der var ingen skyer og ikke ret mange stjerner, der var heller ikke nogle fly i nærheden.
De hvide kugler fløj på række, men, da de var nærmere mig, gik de i formation ligesom fly, dvs. 1 kugle forrest og de fire bagved ligesom v form. Da jeg så nærmere efter, så det ud som om, at kuglerne blev aflange, som om der var vinger på nærmest futuristisk og vippede op og ned, som om de skulle til at „jage“.
Da de var over Bauhaus, forsvandt det pluseligt, som en, der pluselig slukkede for en fjernbetjening.
Hele senereiet var lydløst og højt på himlen, men meget mærkeligt, især fordi de var så hvide og selvlysende.


2770 Kastrup - 2. august 2015
Står ude i vores have og kigger på fuldmånen. Det er rimelig stjerneklart og pludselig fanger mit øje en stjerne, der bevæger sig over himlen.
Tænker først, at det må være et fly eller en satellit, men farten virker for hurtig for et fly, det er for højt oppe, og der er ingen motorlyd. Pludselig stopper den og står stille i ca. 5 sek., hvorefter den brat skifter retning. Dette sker et par gange.
Henter min mand for at høre om, han også kan se det, og han når lige at se den bevæge sig i en hurtig bane væk for tilsidst at forsvinde.


8700 Horsens - 2. august 2015
Objektet har de sidste mange aftner dukket op på horisonten samme sted.
Den lyser op og falmer i mindst tre farver.
Den stå stille hvor efter ca. 2-3 min. bevæger sig til højre fra observasion punktet.
Det ligner ikke et fly eller helikopter.
Ved ikke om der ligger en militær base i nærheden?


8270 Højbjerg - 2. august 2015
Jeg stod, som jeg altid gør, når vejret er klart, og så efter stjerneskud, da et trekantet objekt kom til syne langt ude med høj hastighed og uden lyd, foresatte lige hen over mig, og ud mod øst. Objektet var hvid/grålig.


4300 Holbæk - 3. august 2015
Min veninde og jeg ville sove på altanen i nat, da det næsten var helt stjerneklart.
Vi havde kigget på stjernerne i ca. en halv time (ca. fra kvart i 12 til kvart over 12), da en meget lysende stjerne næsten lodret over os begyndte at „danse“.
Den havde ikke bevæget sig indtil da, men pludselig begyndte den at bevæge sig i hakkende bevægelser, både fra side til side, op og ned og i cirkulære bevægelser - den bevægede sig slet ikke langt væk fra sin oprindelige position, men det så meget besynderligt ud.
Vi nåede at falde i søvn, inden den stoppede, og det har mindst varet en halv time.


7100 Vejle - 6. august 2015
I dag har der været cykelløb i Vejle på noget, der hedder Søndermarken. Cykelholdet plejer at cykle forbi i dette område, hvor jeg bor. Jeg havde ikke lyst til at se det, så jeg nøjedes med at kigge ud af mit soveværelsesvindue og betragte den flotte blå himmel, og jeg kunne høre at der var fuld dokumentering omkring cykelløbet.
En helikopter kom til syne og bevægede sig i retning, hvor cykelløbet skete. De filmede måske løbet eller holdt øje med trafik og den slags. Pludselig ser jeg to linseformede lysende genstande bevæge sig over himlen, over parkeringspladsen, som er ud for mit soveværelse. Objekterne var lydløse og skinnende, lidt blændende. De holdt hele tiden trin med hinanden, af og til cirklede de rundt om hinanden, men de skiltes aldrig fra hinanden. De kom sydfra, altså fra retning af omkring det sted, hvor der var cykelløb. De bevægede sig over skoven, som jeg er nabo til, i nordlig retning, og ned mod byen (jeg bor lidt højt oppe og væk fra selve byen).
Jeg er helt opstemt og ringer til min mor, som bor nede i byen, og fortæller hende, hvad jeg har set. Cirka fem minutter senere ser jeg en enkelt kugle, perfekt rund og kridhvid, bevæge sig (svævende nærmest) i samme retning, bare lidt længere væk. Næsten lige efter kommer der en grøn militærhelikopter som åbenbart har mistet interessen for cykelløbet, og den bevæger sig i retning af det sted, hvor jeg så kuglen.
Nogle minutter senere ser jeg noget bevæge sig meget højt oppe ved skyerne, i nordlig retning, og det er en grå og metallisk kugle, og jeg går ud fra, at den må have været stor, da jeg ser den så klart og så højt oppe, som den er.
Min mor ringer og fortæller mig, at militærhelikopteren er nået ned i byen, hvor der intet cykelløb er, og jeg beretter hende om de andre kugler, jeg så, og at helikopteren muligvis forfølger dem. Kort efter ser jeg den sidste kugle, som er tæt på og meget tydeligt. Den bevæger sig stille og roligt over parkeringspladsen, igen fra syd og igen mod nord. Lydløs. Den er perfekt rund og meget hvid.
Jeg er helt oppe at køre og holder min mor up to date. Mere skete der så ikke, det var ovre.
Jeg er ikke særlig god til det med højder og distancer og kan ikke levere tilfredsstillende data omkring de ting, men alt dette skete cirka mellem 16 og 17 denne eftermiddag. Måske under en halv time. Jeg holdt ikke øje med tiden, jeg observerede bare og var helt oppe at køre. Jeg har et videokamera, og jeg har besluttet mig for at have det klart, hvis der skulle dukke flere af disse kugler/objekter op.
Det skal lige siges, at jeg har set lignende objekter mange gange i mit liv, også i mit område, dag og nat, men har aldrig været forberedt og derfor aldrig været i stand til f.eks. at filme dem eller tage billeder af dem.
Der må have været andre, der må have set nogle af disse kugler/objekter i dag, men det kan tænkes, at de fleste nok fokuserede på cykelløbet. Der kan være få vidner, der ikke tør rapportere det. Jeg ved, at det jeg så i dag, var meget usædvanligt, det var hverken droner eller balloner, de var intelligent styrede, og de to linseformede objekter, jeg først så, opførte sig på intelligent vis. Og når militærhelikopteren pludselig bevæger sig væk fra cykelløbet og i retning af en af kuglerne, må der jo have været noget usædvanligt i gang.


2665 Vallensbæk - 8. august 2015
Ca. kl. 03:30 natten til lørdag den 8. august 2015 stod jeg inde i min have og så på himlen.
Et trekantet objekt (3 lys som dannede en trekant) med et rødt/orange lys i midten, bevægede sig meget hurtigt på himlen fra Brøndby mod Ishøj over vandet.
Da objektet passerede syd linjen, fløj den ene af lysene i trekanten med en meget meget hurtig bevægelse mod himlen og forsvandt i rummet.
Resten af trekanten fortsatte uændret mod Ishøj. Observations tid var på ca. 5-6 sekunder.


5230 Oden se M - 8. august 2015
Et lille rundt objekt observeret på nogle fotos, der primært omhandlede fotografering af såkaldte halofænomener.


4736 Karrebæksminde - 8. august 2015
Jeg er ude og fotografere med min mand. Vi har hver vores kamera.
Jeg tager 5 billeder, hvor min mand er på. Ved det 3. billede, kommer der pludselig noget med som overrasker mig, jeg glemmer at se op, kigger kun på fotoet, så tager jeg lige 2 mere.
Da jeg lægger billederne ind på min computer, kan jeg se, at der også er noget på billed 5. Samtidigt ser jeg, at der er en lysende plet på billed 1, til højre.
Måske har I en naturlig forklaring.


2680 Solrød Strand - 8. august 2015
Vi var 4 personer, som så 5 objekter.
De første 2 var på vej i en drejning sydpå, da vi ser dem. Efter dem kommer 3 objekter flyvende i en trekant... altsammen helt uden lyd.
De første 2 forsvinder sydpå enten bag skyer eller ved slukket lys. De 3 andre følger de forreste i helt samme bane. Og helt uden at bryde formationen. De forsvinder også inden for 1-2 sekunder. Det hele varer cirka 3-4 minutter.


8732 Hovedgård - 8. august 2015
På himlen højt oppe mod syd så vi noget, der kunne minde om en stjerne, men den bevægede sig meget hurtigt mod nord.
Efter et stykke tid skiftede den retning mod vest og derefter igen mod syd, hvor den forsvandt af syne mod sydvest.
Det, der undrede os, var den fart den bevægede sig på, og at den skiftede retning hele tiden.


7400 Herning - 8. august 2015
Der var kun fast lys at se ingen navigations lys. De var fuldkommen lydløse. Der var 7 stk. i alt. De kom som en perle på snor.
Jeg ved ikke om der kan være en anden forklaring.


2610 Rødovre - 8. august 2015
Vi sad 4 personer i havestuen kl. 22.45 med vindue mod øst. Vi har indflyvning til Kastrup lige over os pga. af udvidelse af landingsbane.
Jeg kiggede op og så endnu en flyver, de andre så også op, men vi udbrød alle de flyver godt nok tæt.
Vi åbnede døren, og så en række af flyvende ildkugler ca. 30 til 40 stk. med høj hastighed uden lyd flyvende nord sydlig retning.
Mange fløj i samme retning i række enkelte ude af række, det stod på i 15 til 20 min. Vi kiggede med kikkert, men jeg var imponeret tænkte ikke på at filme det (desværre).
Jeg har 5 billeder taget med iphone. Fantastisk oplevelse håber andre også har opsaveret det.


6200 Aabenraa - 8. august 2015
Lørdag aften ryger jeg og min kæreste en cigaret på terrassen, og kigger på den stjerneklare himle.
Jeg havde været heldig at se enkelte stjerneskud, så kiggede efter flere, men ud af ingenting kom der pludslig et meget klart lys, startede som størrelsen på en stjerne, som normalt er på himlen, men blev meget hurtig, nok 5 gange i størrelse, og blev meget skarpt hvid, kort efter var det som en pære, der slukker, gik fra meget skarpt, til svagere og væk, det varede ca. 7-8 sekunder.
Hvad det var, ved jeg virkelig ikke, men det var ikke et stjerneskud eller noget, som jeg havde oplevet før.


8270 Højbjerg - 12. august 2015
Jeg stod og ventede på bussen, og kiggede på nattehimlen eftersom, der var god chance for stjerneskud, da jeg ser et lavtflyvende, hurtigt og komplet lydløst objekt i retning øst over mig.
Jeg kan bedst beskrive det som gennemsigtigt, eftersom det ikke var et klart lys, men mere et svagt rundt orange/lyst lys, med en sort midte, der fik det til at se gennemsigtig ud.
Senere på aftenen, ser jeg endnu et igen i retning øst. Jeg tænkte først, at det kunne være meteorer, men de ville simpelthen have brændt op og haft mere lys, samt forsvundet hurtigere end det jeg så.


8700 Horsens - 13. august 2015
Ud af mit tagvindue og under en stjerneklar himmel ses pludselig en zig-zag hurtigt bevægende halv-lysende objekt bevæge sig over nattehimlen fra øst mod vest efter, at to forgangne meteorer og en satellit netop har passeret i de ti min forinden.
Observeres initielt ved 90gr og muligvis kun 1 km over land. Hastigheden synes af ændre sig i forskydninger og retningen skiftes løbende i små grader flere gange, ind til enten afstanden i sig selv eller den givne afvigen fra solens lys aftager dens markering på nattehimlen, og derefter i en 20-25gr. over horisonten tydeligt skifter kurs under en kantet vinklet manøvre og bevæger sig norpå flere/mange kilometer vest fra Horsens.
Overvejelser: Har overvejet om det kan være lys-forskydninger grundet de mulige stratificeringer i atmosfæren (dis, luftfugtighed, atmosfærisk massefylde skift etc.) men i så fald burde både meteorer og den givne satellit have givet sig ud tilsvarende.
Objektet kunne i ihvertfald ikke sammenlignes med vanlige himmelfænomener og synes også at have flere mindre lyskilder, (som det nu gav sig ud på den uvisse afstand/højde). Har set noget tilsvarende to gange før i mit liv, men aldrig rapporteret.
Tænker, det er vigtigt, vi husker at skrive dem ned, så vi ikke går og skyder dem hen, som om det ikke skete.


2300 København S - 13. august 2015
Seems to be the only site I can find regarding UFO activity in Denmark. I live in Amager. Last night we were sitting on the deck behind my house watching the meteor shower. 4 witnesses (3 adults and a 12 year old).
We started at 10pm and at around or after 11pm (time not exact, sorry) we witnessed the following: 3 orange orbs or discs directly above my house, stationary but changing formation - as my mother pointed out it almost looked like a dance. They then moved in a triangle formation towards the direction of the city, stopped dead changed formation again and then moved off rapidly. I gauged the altitude to be under 10000 feet but really there was no reference point to back this up. We are however in the flight path for incoming flights to Kastrup. The whole incident lasted about 10 seconds. Sky was clear and visibility was excellent.
I've ruled out birds, planes, sky beams etc. It or they were under intelligent control.


9460 Brovst - 13. august 2015
Stod og kiggede på stjerneskud... Da et boomerang lign. bleg hvidt objekt bliver opdaget lige over os.
Jeg som første iagtager, for vist min kammerats veninde den... Den flyver en slags rekognoscering rute.. Med meget lav hastighed, og laver en u-vending til sidst og er pludselig væk.. 3. person når ikke at iagtage den.
Har googlet det og fundet et par billede, som viser præcist samme objekt, der er iagtaget forskelige steder i verden.. Andre som har set noget lign. i samme tidspunt?


7800 Skive - 16. august 2015
Her kl. 01:35 natten til søndag så jeg noget, der virker lidt mærkeligt. Håber I kan give svar på, hvad det måske kunne være.
Jeg står og kigger på en satellit, tror jeg. Den flyver imod sydvest, så skifter den pludselig retning imod sydøst.
Jeg var inde på den flightrader24 for at se om, det kunne været et fly, og der var ikke nogen i nærheden. Mit spørgsmål er. En satellit den flyver i samme bane gør den ikke. Hvad kunne det ellers være.


4930 Maribo - 20. august 2015
Stod på terrassen, som er sydvendt, og kikkede op på stjernerne, da et boomerang formet objekt kom fra NNV og forsvandt mod SSØ og kunne ses i 1 sek. efterfuldt af 3 mere i vingeformation 3-4 sek. efter i samme retning. 2-3 min senere kom et mere fra nord mod syd.
Alle 5 objekter havde samme størrelse, farve, lysstyrke, som var meget svag, men tydelig og hastighed. Hastigheden var den samme som for et stjerneskud.
Lysstyrken var som de fjerneste stjerner. Størrelsen var ca. 1 cm., hvor en stjerne bare er en prik. Højde anslås til at være nogle kilometer. Måske samme højde som et stjerneskud ses i.
Jeg tror ikke på et naturfænomen. Dertil var det alt for kordineret. Papirlys er heller ikke mugligt. Lysrefleks tror jeg heller ikke på.
Og frem for alt, så har jeg svært ved at tro, det er menneskeskabt med den hastighed. Jeg har flere gange set den bemandede rumstation og andre satellitter, som har samme størrelse som stjerner og bevæger sig noget mere langsomt trods sine 30000 km/t.
Hvis det skulle være kometer eller rumaffald, ville de være så tæt på, at de ville bryde atmosfæren og brænde op, og oplyse hele nattehimmelen. Som den komet, der faldt ned her på øen for nogle år siden.
Jeg har meget svært ved at tro, at intelligens fra det ydre rum er i stand til at besøge os. Men denne oplevelse var godt nok hårrejsende.
Jeg håber i kan bruge mine oplysninger, samt at i kan give en forklaring på denne noget særprægede oplevelse.


6933 Kibæk - 20. august 2015
Jeg stod på terrassen og kiggede efter stjerneskud.
Pludselig i retningen sydvest kom der et objekt flyvende, der var belyst - lignede en flyvemaskine, men der var en „snor“ forbundet til den, som om den havde noget på slæb - det lignede bare en kasse....
Kiggede nogle sekunder og løb så efter kikkert/kamera, men trods hurtighed, var objektet væk.
Det var total skyfrit, så det undrer mig, at det pludselig dukkede op på nattehimlen - som om et lys blev tændt.
Har forsøgt at google et svar, men bliver ikke klogere. Håber I kan hjælpe, da jeg tænker meget på, hvad det var.


2690 Karlslunde - 22. august 2015
Min søn og datter blev kørt hjem fra besøg hos deres bedste, da de så 2 orange kugler svæve over husene, hvor vi bor. Min søn greb telefonen og optog det inden, de forsvandt igen. De fløj i ca 100 m -150 m højde.


3100 Hornbæk - 22. august 2015
Der observeres først et enkelt stor orange glødende kugle i retning fra Helsingør mod Gilleleje flyvende roligt gennem himlen, lidt hurtigere end en fly maskine. Så opdages der en magen til, hvor der er ca. 45 graders forskel mellem de to fra observations stedet. Begge er synligt samtidigt.


2635 Ishøj - 22. august 2015
Min mor kom løbende ind på mit værelse og sagde, at der var nogle ukendte objekter på himlen og kaldte mig ud.
Da jeg kom farende ud, så jeg 4 røde objekter på en ulige række mod samme direktion. Da de fire røde objekter svævede om bag bygningen, og jeg ikke kunne få øje på dem længere, kom to nye røde objekter svævende fra samme direktion.. Og de forsvandt også ligeledes..
Her er tre videoer min søster fik optaget lidt.
Ved i hvad de objekter var og er der andre som har set dem ?


7980 Vils - 23. august 2015
Stod og kiggede tilfældigt på stjerner, og observerede at 5/6 „stjerner“" stod og blinkede rødt og blåt meget tæt på hinanden (skyfri himmel).
Fik en ven ud at se på det også, for at være sikker på, det ikke bare var mig, der så det. Han lagde også mærke til det.
Når man stod og så på det, var det som de flyttede plads engang i mellem. Så også på fly, men dette lignede ikke fly.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Beskrivelsen af fænomenets udseende som tætstående „stjerner“ antyder, at der kan være tale om en gruppe stjerner på himlen. Vi ved fra tidligere observationer, at hvis man over længere tid observerer stjerner på himlen, kan det se ud, som om de flytter sig i små (typisk rykvise) bevægelser inden for samme lille område af himlen. Dette er helt naturligt - og et resultat af små ryk i øjnene. Et tjek af stjernehimlen på observationstidspunktet viser, at der i østlig retning kunne ses to åbne stjernehobe. Dels Plejaderne (også kaldet Syvstjernen), som befandt sig i en højde af 24 gr. over horisonten. Dels Hyaderne (med den markante, røde stjerne Aldebaran), som befandt sig i en højde af ca. 12 gr. over horisonten. Det forekommer sandsynligt, at det har været en af disse stjernehobe, som har forårsaget observationen.


2730 Herlev - 27. august 2015
Jeg sidder i bus 400S på strækningen ml H. Taastrup og Ballerup omkring kl 18:30. Jeg ser fra vinduet en mørkegrå genstand hænge/svæve lavt på himlen. Genstanden er aflang, ligner en nærmest en bjælke.
Et øjeblik senere får jeg øje på en mindre og mere utydelig rund genstand skråt over „bjælken“.
Udsynet bliver ind i mellem forstyrret, når bussen kører forbi træer langs vejen, men når der er åbninger ses genstanden i samme position og ubevægelig. Dette sker igennem ca. 10 minutter til bussen drejer af fra ringvejen.
Først tænker jeg, at det kunne være en ballon, som dem der sommetider bliver brugt til reklame; men der er ingen farver eller logos el lign på den. Har ikke forsøgt at filme, da bussen kører lidt for hurtigt.

SUFOIs kommentar (Toke Haunstrup): Vi har fra en bruger af SUFOI's hjemmeside modtaget en henvendelse, som sandsynliggør, at observationen skyldes et reklamefly med et banner efter sig, som befandt sig i området. Brugeren skriver til os:
„Jeg bor i Valby på et sted hvor jeg har en fin udsigt i NNV retning. Udsigten er kun obstrueret af en bygning tæt ved, så denne deler observations-vidden op i to. I tidsrummet d. 28.08.2015 kl. 18.25 – kl. 18.40, hvor jeg stod i mit køkken, bemærkede jeg et lille rektangulært objekt. Afstanden bedømmer jeg til at være ca. 8-10 km, hvilket vil placere objektet i området omkring Herlev. Objektet forsvinder bag føromtalte bygning, men jeg tænker ‚Whaaat! Jeg har set et UFO!!!’. I forventning om, at det UFO vil flyve om på den anden side af bygningen, skynder jeg mig at finde en lille kikkert frem. Da det UFO kommer frem på den anden side af bygningen kan jeg se, at det rektangulære objekt trækkes af et mindre objekt. Da jeg får lidt ro på kikkerten ved, at læne/støtte det op af vindueskarmen, kan jeg se det er en lille flyvemaskine der trækker hvad jeg antager må være et reklamebanner. Da min kikkert er en slags souvenir fra Tenerife købt for 5 Euro, var den ikke stærk nok til at se hvad der blev reklameret for. Jeg var dog ikke i tvivl om, at det var en flyvemaskine der trak noget, idet jeg kunne se flyvemaskinens konturer. Banneret syntes dog mørkt, men på den afstand kan det have haft hvilken som helst farve/nuance. Håber dette kan bringe lidt input i jeres efterforskning.“


8220 Brabrand - september 2015
I midten af august står jeg om aftenen og ryger en cigaret ud af mit vinduet, og pludselig kan jeg ud af mit venstre øje se, at der oppe på himlen kommer nogle hvide lyskugler flyvende. De var noget længere nede end stjernerne og havde et tydeligt klart hvidt lys. De fløj først ligeud, hvorefter de laver en drejning på 90 grader og så ligeud igen. Det hele vare omkring 6-9 sekunder og der var imellem 8-12 hvide lyskugler.
Den efterfølgende aften kigger jeg ekstra meget op på himlen, og til min store overraskelse ser jeg en lille eksplosion af hvidt lys. Igen er det længere nede end stjernerne. Det er svært at beskrive, men lyset var sammenhængende og i et millisekund bliver eksplosionen nærmest aflang, hvorefter det udlignes til noget rundt og forsvinder. Størrelsen på eksplosionen var omtrent samme størrelse som en hasselnød.
Jeg har absolut igen forventninger til at I undersøgere det nærmere med mine sparsomme oplysninger, jeg bliver bare nød til at fortælle det. Jeg har svært ved at sige den præcise dag, men tror det skete omkring d. 10 - 12 sep., men om det var mandag og tirsdag eller tirsdag og onsdag, det husker jeg simpelthen ikke, og stadig er jeg lidt usikker på om, det var den efterfølgende uge.


8200 Aarhus N - 12. september 2015
Har set det samme som personen fra Brabrand den 11. eller 12. - men......først objektet fløj fra vest mod nord - så kom der eksplosion og efter den blev den lille igen og fløj mod syd.
OG DET VAR IKKE BALLONER ELLER STJERNESKUD !!!!!!


4690 Haslev - 16. september 2015
Jeg vågnede kl 4.45 og kiggede ud af mit soveværelsesvindue. Jeg ser en stor lysende stjerne, vil jeg betegne det som.
Den står stille og bevæger sig overhovedet ikke på noget tidspunkt, men igen undrer jeg mig over størrelsen og lysmængden i obtjektet. Jeg har en fornæmelse af, at det ikke er en ufo-lignende ting, men måske jorden står tæt på nogle planeter eller noget andet stjernenova halløj tænker jeg.
Jeg tager 3 billeder med min mobil. Det ene billede zoomer jeg ind med mobilen, og da jeg ser på billedet bagefter, hvor man kan forstørre det, bliver jeg ganske overrasket over, hvor smukt dette fænomen egenligt er, så jeg håber jeg kan sende min billeder ind så i selv kan vurdere dem...


8329 Mårslet - 18. september 2015
Stod og betragtede himlen, der kom et fly.
Pludselig kom der et orange lys i høj fart uden en eneste lyd.
Kort kom der 3 mere med samme afstand stadig uden en lyd. Ved ikke, hvad vi så.


1051 København K - 19. september 2015
Et pentagram er synligt i 20 minutter over Papirøen og ringer til Københavns politi.


4100 Ringsted - 25. september 2015
Vi kører hjem fra familiesammenkomst i Ringsted ca. kl 20.30. Mod vest på nattehimlen ser vi 3 lysende cirkler på himlen lidt bag en nattesky. Vi holder stille ved Baremosevej slukker lyset på bilen og kan se 3 lysende cirkler, som forsvinder i hver sin retning. Vi fortsætter ud af Sørupvejen, hvor vi stadig kan se flere lysende cirkler på himlen.
Vi kommer til Vetterslev, hvor vi drejer ud på Næstvedvej, og ved Susåen ser vi dem igen på vest himlen. Vi drejer ud ad Sandbyvej mod Glumsø og kører op til Sandby Kirke, hvor vi svagt kunne skimte dem igen. Udsigten var for dårlig, og vi vender og kører tilbage til Sandbyvej. Vi kører lidt derud af og kan stadig set dem flakse på himlen. Vi kører ind på Timannsvej, hvor der fri udsigt over nord/vest himlen.
Vi slukker bilen og lyset og sidder og iagttager disse lyscirkler, som zig zagger på himlen. De står helt stille og forsvinder MEGET hurtigt mod nord.
Vi kiggede også med kikkert og kunne kun se hvidt lys, men ikke hvad. Hvis vi ser en stjerne som 2 mm i diameter, så var de her 8 cm i diameter.
De bevægede sig med en hastighed, som var helt ekstrem. Og forsvandt lige så hurtigt som de kom.
Ved ikke om det er en observation, der bruges, men vi har aldrig set eller oplevet noget lignende.


9520 Skørping - 27. september 2015
Observerede i nat den 27. September kl. 03.45 på den sydlige himmel, et flyvende objekt, der havde et meget kraftig hvidt lys med blinkende rødt signallys. Fløj mod vest. Meget langt ude, så det igennem et scop med et okular på 5 cm i bredden! Det tog 24 minutter for objektet, at flyve „de 5 cm“!


4100 Ringsted - 29. september 2015
Står ude i haven og ryger. Pludselig ser jeg ud af øjenkrogen tre hvide lys, som kommer ind fra højre og stopper lige over hovedet på mig. De tre lys står samlede. De „zappede“ mod alle fire verdenshjørner, hver gang vender de tilbage til Zenit. Zappede mod øst, og var væk.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted