logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

Gribskovvej - 1973
Kørte ad Isterødvejen og skulle videre ad Gribskovvej. Så en rød pulserende UFO i cirka 200 - 500 meters højde vel cirka 1 kilometer væk.
Kørte som første bil - en Volvo 444 ind på en rasteplads og var fuldstændig målløs. Den forsvandt med ufattelig hastighed efter cirka 2 minutter.
Der var kommet flere biler ind på pladsen - kan huske det var en Volvo 244, der holdt bag mig. En helt utrolig oplevelse som jeg aldrig vil glemme - kunne være interessant, hvis i har indberetninger fra nogle af de andre bilister.


6000 Kolding - ca. 1978
Vi så 2 runde kugler ca. 300 meter væk.
Jeg tog min kikkert og så en lysende kugle, der var metallisk og havde ligesom gitter omkring sig. Der kom lyn ud fra den. Den ene kugle dalede ned, og senere kom den op igen og sammen forsvandt de begge.
Vil tro, kuglerne var på størrelse med en bordtennisbold i udstrakt hånd.


8990 Fårup - sommer 2010
Sommeren 2010 ser jeg ved midnatstid 5 små lysende prikker i horisonten, på vej hjem fra arbejde. Jeg ringer til min mand og beder ham se efter, om han ser det samme, hvilket både han og en gæst gør.
De lysende prikker samler sig og bliver mørke. De kommer hen mod mig, og jeg stiger ud af bilen for bedre at kunne se dem. Da de kommer over mig, har de formet sig som (kan ikke beskrive det bedre end) en kæmpe stor olieplet-lignende genstande, der roligt svæver over mig.
Jeg springer ind i bilen og følger dem over en strækning på 4-5 kilometer, før de svæver ud over en mark... skete ved 8990 Fårup. Er dette noget i har hørt om før eller evt. ved hvad er???


7000 Fredericia - 20. december 2012
Jeg har gået med denne historie længe, men den har ikke forladt mine tanker og står så klart som på dagen, jeg oplevede det.
Vi står 3 mand i min gårdhave og snakker over en øl. Det er mørkt og himlen er sterneklar på nær en enkelt skyformation bestående af 2 cigarformede skyer, meget skarpt afgrænsede. Skyerne var placeret forskudt fra hinanden, den ene halvt over den anden. I den øverste sky var der er et rundt lys, kraftigst i midten, men dog gennemsigtigt. Mens skyerne langsomt bevæger sig mig øst bemærker jeg, at lyset følger med, præcist placeret og fikseret i den øverste sky. Jeg peger på skyen for mine to kammerater, som i første omgang ikke giver det en rigtig chance.
Pludselig begynder lyset at bevæge sig inden i skyen, og man kan tydeligt se, at lyset flytter på sky på den side af lyset, den bevæger sig imod. Jeg peget ivrigt derop for, at mine venner skal se det, og ligesom de vender sig om, tager den fart og efterlader en sort streg på en sort himmel. Det går så stærkt, at man umuligt kan følge det øjnene. Men ud af skyen efterlod dette fartøj et „puf“ af sky. Vi så alle dette ske, og det var med 100% sikkerhed hverken en lyskegle, et fly, en vejrballon eller andet lignende. Jeg er fuldstændig sikker på, at det var intelligent liv.
Knap 2 uger senere på nytårsaften omkring kl. 18 skulle vi demonstrere lidt fyrværkeri for mine to drenge, og igen ser jeg, min bror og min nevø samme lysplet på skyerne. Som om et gennemsigtigt fartøj ligger ovenpå skyerne, eller nok rettere gemmer sig bag dem.
Jeg henter min nabo, som jeg har fortalt og min oplevelse fra gårdhaven og får ham ud på gaden og se fænomenet, - han mener, det er en lyskegle fra et eller andet på jorden, men der er skyet og tåget den dag og ingen kegle at se, kun den runde plet der i dette tilfælde står fast fikseret på himlen.
Min nevø kommer helt hen til mig og siger: „Onkel kan du da ikke se, at det er sådan et spotlys fra et at de steder, de sælger fyrværkeri?“ - Men klokken var 18 på selve nytårsaften, og der var som sagt ingen lyskegle, som jeg så mange gange før har set.
Da vi så kigger op igen er den væk, men 20 sek. efter dukker den igen på lidt længere ude i horisonten over Lillebælt, mellem kystlinien ved Fredericia og Lillebæltsbroen. Denne gang ser jeg den „ligge“ sig over skyerne og gå fra udtydeligt lys til klart og tydeligt. Der hænger den så de næste par minutter og forsvinder så igen pludseligt.
Disse oplevelser var ganske sindsoprivende, for jeg er hverken skør eller skizofren el. lign., og jeg kan sige med total sikkerhed, at dette var fartøjer, der på en eller anden måde er istand til at fremstå kun som lys, gennemsigtigt lys.


4180 Sorø - 21. juli 2013
Var på vej hjem fra sejlads med båd på trailer, så kunne ikke lige parkere med det samme. Øv.
Bevægede sig lynhurtigt hen over den nordlige himmel, hurtigere end fly, stod lige pludselig stille. Måtte følge vejen 90 gr. rundt og tabte det sete i 6-7 min, inden vi kunne parkere og finde kamera frem.
Nu var det i syd-syd-øst hvor himlen var mørkere, og her fik jeg taget nogle bill. Kort efter forsvandt det, som når man skruer ned på en lysdæmper.
Kunne ikke holde kameraet fuldstændig stille, desværre. Skulle bare have sat det på video. Med den hastighed, kan det jo ikke være en luftballon.


4300 Holbæk - 27. september 2013
Havde en vild oplevelse, da jeg kommer kørende fra Holbæk og ud ad Roskildevej, som fletter sammen med Holbækmotorvejen, for lige efter sammenfletningen får jeg øje på et fænomen oppe i den helt klare blå himmel:
Med form som en pille (de her der er cylinderformet med buede ender) så jeg dette objekt hænge i luften i 3-5 sekunder, som lige pludselig var væk! Den var helt hvid - måske lidt lysegrå, men havde ikke nogen skygger eller anden forstyrrelser, der påvirkede den så tydeligt, som jeg så den. Den var så tydelig skarp og betagende at se på. Den havde størrelsen 5-7 mm, fra den afstand jeg så den fra.
Jeg var i øjeblikket ikke i tvivl om, at det her var noget ganske særligt!


6900 Skjern - 1. oktober 2013
Min kone og jeg var på vej fra Skjern mod Tarm, da vi på vores venstre hånd ser 3 lysende kugler, som skiftevis blinker ud og kommer tilbage igen.
Det er lidt interessant, tænker jeg og finder en parkeringsplads, hvor vi observerer fænomenet. Det ser ud som om, der kommer røg fra kuglerne, og samtidig ser det ud til, at der kommer blitz fra jorden.
Kuglerne ser ikke ud til at ændre højde overhovedet, og efter noget tid forsvandt de lige så hurtigt, som de var kommet.


4880 Nysted - 5. oktober 2013
Lørdag sent på aftenen, så jeg noget meget mærkeligt, måske en UFO?. Jeg så tre lys (de var runde, som de kom fra en lygte på jorden), det kom oppe fra.
Men inden da, så jeg et klart lys tværs over græsset, troede først, det kom fra en bil, men kort efter så jeg disse tre lys samtidig. Undrer mig over dette.
Jeg snakkede lidt senere med en bekendt om dette. Så var det skete igen, men denne gang var det et kraftigt lys, der lyste værelset op, og lidt senere kom der tre små blik (disse kunne være fra en bil). men de andre kom oppe fra. Gad vide om det var en UFO, der var på besøg. Denne oplevelse skete på Vantorevej i Nysted ved folden, hvor der går heste.


6623 Vorbasse - 8. oktober 2013
Min stedsøn på 37 år og jeg er i kælderen. Han kigger ud af kældervinduet ud mod haven og udbryder: „Der er noget ild ude på græsplænen!“
Jeg tror først, det er en spøg, men kigger alligevel ud af vinduet og ser til min overraskelse, at han faktisk har ret. En ballonsagtig genstand ruller tværs hen over græsplænen - den har et orange skærende farve, og det spektakulære ved den er en ring af ild omkring den.
Jeg farer med det samme ud af kælderdøren for at få det her slukket - da jeg umiddelbart opfatter det som drengestreger. Men da jeg kommer ud på plænen - 2 sekunder senere - er genstanden pist forsvunden, der er ingen spor af den over hovedet - Så er det man spørger - Hvad pokker var det man så???


4654 Fakse Ladeplads - 8. oktober 2013
Så en orangerød flyvende ting på himlen --- høj fart -- med menneskeøjne på størrelse med en håndbold --- lydløs ---


3920 Qaqortoq, Grønland - 11. oktober 2013
To ufoer svæver langsomt over byen, men forsvandt pludselig.


8220 Brabrand - 11. oktober 2013
Kørte af motorvejen ved Aarhus fra Galten, hvorefter jeg så tre orange lysende kugler, som på et tidpunkt skiltes og blev til tre. Derefter tog de forskellige retninger OG forskellig fart??
Meget svært at vurdere størrelsen, men er spændt på om andre har set det?


3200 Helsinge - 12. oktober 2013
Jeg var ude at gå med min bror og kæreste lørdag den 12. okt. Min bror peger op mod himlen og ser noget stort orange, rødt suse skråt ned mod jorden. Det var lavt på himlen.
Vi bliver hurtigt enige om, det er mærkeligt og løber ud mod marken ved Frederiksværkvej 19, cykelsti, for bedre at kunne se, da der er træer i vejen.
Ildkuglen, eller hvad det er, suser nedad, men undervejs skifter den retning og suser opad, ned og op igen, og ned igen. Det som om, at „ilden“, bliver stærkere og svagere.
Fra villavejen ser vi dims fra siden, men på marken, ser vi bagenden af den ting. Fra at gå op og ned, fortsætter den ud over marken, forholdvis lavt fra jorden, ud mod Skærød. Vi følger den så længe, vi kan. Den bliver mere utydelig og bliver nærmest hvid til sidst, og slukker, eller er for langt væk. Har aldrig set noget så vildt...


3490 Kvistgård - 13. + 15. oktober 2013
Har I fået indberetninger om UFO set i Nordsjælland i lørdag og i går aftes.
Har observeret en lysende kugle i farverne rød, blå, grøn, orange og hvid cirkulerende. Den bevægede sig ikke og var tilstede i over en time.
Den var ca. 5 - km oppe ... Det var ikke en flyver, helikopter eller satellit. Har været i luftfart i 10 år, så er vant til at se flyvere.


8920 Randers NV - 14. oktober 2013
Breddedegrad: 56.4738883972168 Længdegrad: 9.840555191040039. Oprindelig foto af en flok gæs, som spærrede vejen, men ved gennemsyn af fotos ses tydeligt 1, måske 2 objekter. Foto taget gennem forrude med enkelte regndråber, men objektet skelnes tydeligt fra disse.


4583 Sjællands Odde - 14. oktober 2013
To røde lysende kugler flyver lydløst over himlen. Ikke blinkede som en flyver og slet ikke så højt på himlen. Ikke stjerneskud ej heller nødblus.? Aldrig set noget lign...


8300 Odder - 18. oktober 2013
Jeg har et køkkenvindue der vender stik øst, min kone og jeg er næsten færdig med opvasken.
Et lyspunkt kommer til syne mod syd-øst og bevæger sig over aftenhimlen mod nordvest.
Jeg siger til min kone: „Der kommer vist en flyvemaskine“. Jeg tænkte en helikopter, hastigheden taget i betragtning. Hun kikkede ud af vinduet, og pludselig var den væk.
Jeg gik ud med skraldespanden, vores entre er lige ved siden af køkkenet, og yderdøren vender også stik øst.
Imedens jeg er udenfor, kommer et nyt lysende punkt til syne det samme sted som før. Det bevæger sig et stykke over aftenhimlen, hvorefter det standser, bliver stående på samme sted og bliver derefter langsomt svagere i lysstyrke, til sidst er det væk.
Jeg når lige at tænke, det var dog mærkeligt, da et nyt lysende punkt kommer til syne, det er nummer tre, jeg observere inden for ti minutter.
Det bevæger sig i den samme bane, og standser sin bevægelse over aftenhimlen på det samme sted, som de to tidligere. Derefter bliver det svagere i lysstyrke også som de andre, for til sidst ikke at være synligt.
Det var en kølig aften, stjerneklart, fuldmånen stod smuk imod øst, derfor var vores øjne rettet mere ud imod aftenhimlen end den plejer at være.


8600 Silkeborg - 18. oktober 2013
2 stk orange lys, der bevægede sig fra syd mod nord i ca. 500 meters højde. Ca. 50 meter mellem hinanden.
Lignede kinetiske lygter, men bevægede sig meget hurtigt (ca. 50 - 100 km/timen). Så først den ene gennem vinduet og troede, det var en helikopter, så jeg gik udenfor for at kigge, men der var ingen lyd fra den. Så herefter den anden. De fløj parallelt med samme fart.


9800 Hjørring - 18. oktober 2013
Kørte mod nord og så en meget stor „stjerne“ - tilsyneladende stationær. Som jeg kom nærmere, viste der sig 2 lys ved siden af hinanden (tæt på). De var kraftigt lysende, da jeg kørte „ind under dem“.


8722 Hedensted - 19. oktober 2013
Jeg kommer kørende i min lastbil og tager film af en solopgang, som er rigtig flot. Jeg knipser løs, og lige pludselig kommer der et objekt til syne, både på kamera og på himlen, men det er på et splitsekund, jeg sender alle billedere til dig. Håber at jeg kan blive klogere på, hvad det er?


8990 Fårup - 24. oktober 2013
Jeg stod i haven og kiggede tilfældigt op og udover fodboldbanen på Nørbæk efterskole.
Der startede jeg med at se 4-5 af disse her hvide ting. De fløj alle sammen hurtigt til venstre, derefter hurtigt lidt op ad, og så gik der lidt, og så fløj de helt vildt hurtigt væk mod højre...
Lidt efter kom der en ny, og fløj til venstre og væk. Og det blev den/de ved med i cirka 10-15 min. Altså at komme en efter en, flyve lidt til venstre, og væk, (samme højde og baner).
Imens de kom en efter en, ringede jeg til min far, som arbejdede om aftnen på efterskolen. Han var i motorværkestedet, og jeg vidste, at han også kunne se dem derfra. Han gik udenfor og så dem også. Han hentede en masse elever på efterskolen, så de også kunne se det.
Nogen minutter efter, hvor jeg stadig har min far i røret, kom der ikke flere.
Jeg vendte mig om og så, at over vores hus lidt længere væk var der 3 af dem igen (syd vest), de fløj også hurtigt væk igen.
Min far og søster har for ca. 10 år siden set noget lignende også her i Nørbæk.


4720 Præstø - 28. oktober 2013
Jeg så noget i nat ved ca. midnat, der først lignede en stjerne, der lyste meget klart. Efter noget tid begyndte den at „fade away“, altså lyset forsvandt.
Efter 5-10 sekunder kom lyset igen, og det lignede den, var tættere på end de andre stjerner, samt det så ud som om, den bevægede sig fra venstre til højre.
Dette skete i omkring 5 minutter, indtil den „slukkede“ og forsvandt, stod den efterfølgende et par minutter, men lyset kom ikke igen. Er meget nysgerrig om, hvad jeg kan have set, har også en film, hvor man kan se lyset forsvinde.


9400 Nørresundby - 11. november 2013
Lysspunkt, obs-retning ca. 190 grader fra TWR i Aalborg Lufthavn. Bevæger sig i NE retning med høj, jævn hastighed. Højde vurderet til lav, men skyldes formentlig, at afstand til objekt er stor. Virker desuden som svagt stigende i forhold til horisonten, indtil objekt forsvinder (fader ud) i retning E for lufthavnen.
Der var på tidspunkt for observation ingen luftfartøjer på radar, der kunne passe med observeret genstand, hverken retning eller bevægelse.


2670 Greve - 16. november 2013
Så fra mit stue-vindue en stor lysende orange-rød trekant-formet genstand bevæge sig meget hurtigt og lydløst hen over himlen. Har aldrig set noget lignende før.


8600 Silkeborg - 17. november 2013
Lysende ildkugle i tydelig fald mod jorden.
Jeg fornemmede lyskuglen som rund og faldet som nemt at se og følge. Det blev først udslukket relativt kort før nedslag.
Det fornemmedes som om nedslaget fandt sted sydøst for Skægkær på østlig side af Viborgvej.


5240 Odense NØ - 17. november 2013
Vi står, min søn på ti år, min datter på seks år og jeg i indkørslen og vinker farvel til en legekammerat. I samme øjeblik de kører væk, ser vi pludselig en lysende kugle på himmelen
.
Kigger alle tre op og tror først, der er tale om en nødraket. Den stod stille, lignede lidt månen, bare mindre og med et meget hvidt lys, og pludselig forsvandt den lynhurtigt som et stjerneskud!!
Når vi kikker på månen, så det ud til at være halvt så højt oppe.
Hm...... Gad vist hvad det var? Lignede ikke noget, vi nogensinde har set før og har ikke en eneste ide om, hvad det kan have været. Der var og er intet mystisk i forbindelse med det. Det var der bare pludseligt og var væk ligeså hurtigt!


4600 Nykøbing F - 17. november 2013
Flyvende objekt, lignede nødblus,(mindre end nødblus, men det var det ikke, blinkede ikke som flyver gør, konstant fart, men efter lidt aftagende fart, tog billeder, syntes facon mærkelig når forstørres op.


7430 Ikast - 22. november 2013
Først kom 3 gule lys- tæt ved hinanden, og drejede derefter fra som fly i formation. Blot var de lydløs, mindede måske mest om et stor nødblus. Billeder angiver den som V-formet.
1 minut kom to til fly tættere på,og forblev samlet, som kom tre mere og drejde af mod vest . sydvest og nord vest. 5 min kom endnu 3 som fortsatte direkte syd vest. Lyset var uforandret om man så en forfra, fra siden eller bagfra.Lyset var konstant - ikke blinkende. 2 af billederne viser med lidt aflang, er nok taget fra en anden vnkel.


4660 Store Heddinge - 24. november 2013
Ved solnedgang nød vi på en biltur den flotte himmel, og pludselig opdagede vi tre lysende objekter i luften, som tilsyneladende var i en formation. Disse tre objekter befandt sig til venstre for solnedgangen. Da vi standsede ved en vejside, så vi to yderligere objekter af samme art (dog mindre iøjefaldende) til højre for solnedgangen.
Man kunne ikke fornemme, at objekterne var i bevægelse, men efter 10 minutter kunne man tydeligt se, at de rykket væk fra den oprindelige formation. Vi kørte videre efter 10 minutter og nåede ikke at se objekterne forsvinde, men det er bestemt muligt, at de har været der et betydeligt stykke tid, før vi opdagede dem samt efter vi kørte.
Billederne som jeg har vedhæftet er af relativ god kvalitet og viser et rødligt slør efter sorte små legemer -- dette kunne umiddelbart godt ligne en form for raket i stil med dem, der bruges til at opsende satellitter.
Jeg så til min overraskelse, at en observation fra Skovlunde, på nogenlunde samme tid, beskriver det samme.


2740 Skovlunde - 24. november 2013
6/7 lysende obekter ved solnedgang den 24 nov.
Tre lys tv for solnedgang mindre størrelse, 15/20 grader? tidligere højre op (25, 30?grader), senere tættere på hinanden, trekant formation, til sidst forsvinder ud (uden at „lande“).
Anden side, th for solnedgang: i begyndelse synes jeg kunne se tre, men mistede syn ved en af dem: en meget højt op (kan ses på billedet), og et til, th for det, lavere ned. I slutning af min observations periode den lave ser ud til at flammer ud i højre side, så forsvinder de beggæ også meget langsomt ned retning jorden.
Jeg stod cirka en halv time ved en lille bro nord fra Svanesøen ved kolonihave Kildegård laveste del ved Harrestrupvej, Skovlunde, blev meget fascinerede: billeder blev taget mod slutning af observationen, da jeg kom i tanke om min mobil har kamera: jeg kender godt flymaskinehale ved solnedgang... måske var det de lyse striber i skriver om, men meget lav på himlen: det fløj en del alm. flymaskiner i mellemtiden.
Objekterne var „næsten“ stille, bortset fra når de tre tv fra solen kom tættere i formation, så langsomt så jeg kunne ikke registrere det, og lige så langsomt de andre to „landede“.
Først i dag har vi forsøgt at download billederne, og man kan kun se ved at manipulere på farver og kontrast, ellers forsvinder objekteren i lyset. Jeg sender hermed de to billeder, et lidt, og en meget forstørret og originalen.


7700 Thisted - 28. november 2013
Det var 3 til 4 hvide lys, der tændte og slukkede efter hindanden, sådan nærmest trip trap.


3650 Ølstykke - 28. november 2013
Jeg var på vej hjem i min bil, nord ad Frederikssundsvej.
Da jeg nåede til den sidste rundkørsel på vej ud af Ølstykke, ca. kl. 22, så jeg en lille flyver, som de normalt ser ud, rød/grøn markering, stærkt hvidt lys i midten, og et strobolight et sted bag på. Intet unormalt der, udover flyvning i ca. 200 meters højde.
Den kom til syne i nord og fløj Syd-sydøst.
Da den var omtrent lige ud for min venstre side, skiftede den brat retning, og fløj den stik modsatte vej (nord-nordvest), uden krængninger og hastigheds-ændringer.
Da den var inde over Frederikssundsvej, ca. 100 meter foran mig, 100 meter oppe, tilpassede den sig min fart på 85 km/t. Der fulgte den mig så 1,6 km. uden at vige fra sin position ift. min bil.
Undervejs de 1,6 km. blændede den ned for det hvide lys i midten, og jeg kunne se at den havde tre tætsiddende rektangulære projektører.
Da „vi“ nåede ud af det sidste stykke skov ved de 1,6 km fra rundkørslen, sagtnede den brat farten, mens lyset i midten slukkede og dens markeringslys/strobo blev orange.
Så gled lidt ud til venstre og stoppede helt op, inde over et græs-areal.
Imens kastede jeg bilen ind på p-pladsen lige inden Svestrupvej, skyndte mig at slukke motoren og stige ud og kigge.
Da hang den bare over jorden, i ca. 50 meters højde og 150 meter fra mig.
Den var helt stille og der var i øvrigt ingen vind/biler.
Her kunne jeg se at dens bundflade var en ligesidet trekant på ca. 5-6 meter pr. side.
De tre markeringslys, der før var rød/grøn/strobo, lyste nu alle konstant orange i hver deres hjørne af trekanten.
Den hang fuldstændig stationært, som var den monteret til et beton-anker i jorden.
Efter jeg havde betragtet den i 20 sek. gled den så mod syd parallelt med vejen, stadig uden lyd, og under accelerationen op til farten af et normalt småfly, fadede de orange lys over til rød/grøn/strobo igen, og lyset i midten tændtes. Stadig meget lavt flyvende, men steg til ca. 2-300 meter inden den drejede af, i retning mod roskilde, ca. nede ved rundkørslen, hvor observationen begyndte.
Mens jeg fulgte den det sidste stykke, kunne se én mage til, flyve en kilometer foran den, samme retning, højde og fart. Og til min højre side, flyvende fra nord mod syd, én til...
Jeg måtte lige sidde og komme mig lidt over hændelsen, inden jeg kørte hjem.
Det var ret overvældende og underligt, men også uhyre spændende da jeg er tekniker og flyinteresseret.
Dette objekt passede ingen steder ind, i mit ellers brede kendskab til teknologi og fly.
Det var en meget stor oplevelse, og jeg har lagt stor vægt på beskrive den så præcist og detaljeret, jeg kunne.


8990 Fårup - 28. november 2013
Det lignede en stor skive med orange lys på siden som bølgede eller drejede rundt.
Det var en vildt underlig oplevelse!


2760 Måløv - 30. november 2013
Jeg stod og fik en cigaret på min kamerats terrasse, det var stjerneklart, og der var en „stjerne“, der fangede min opmærksomhed, da den pulserede mere, end jeg har set en stjerne gøre før.
Med det blotte øje virkede det til, den skiftede farve (hurtigt skiftende), og jeg fik en anden kammerat til at se med. Efter vi var blevet enige om, at det så mærkeligt ud (samtidig med vi havde alle nyhederne med kometen ISON i baghovedet) fik jeg en 3. kammerat til at hente en kikkert.
Igennem kikkerten blev farveskiftende langt tydeligere, og jeg syntes, det så ud til, at farverne skiftede regelmæssigt. Det kunne også ligne, at der var en „ring“ af skiftende farve rundt om „stjernen“, men dette kan også skyldes, jeg ikke kunne holde kikkerten mere i ro.
Vi diskuterede, hvilken retning den kom fra og blev enige om, det måtte være i sydlig retning.
Det så ud til, at „stjernen“ bevægede sig langsomt på himmelen, efter 1/2 times tid blev det overskyet. Har et billede, der er taget med mit iPhone kamera og ligner blot en udtværet stjerne. (pga zoom osv.)
Jeg er i tvivl om, det kan være kometen ISON, og da jeg ikke har forstand på den slags, er jeg også i tvivl om, det blot er en stjerne, der kan funkle i de nævnte farver (rød/blå/hvid).
Alt i alt er jeg blot blevet utroligt nysgerrig og valgte derfor at skrive til jer.
P.s. ang. 45 grader (højde over horisonten, er jeg i tvivl) samt om, hvorvidt det var stik syd, havde ikke et kompas på mig.


7500 Holstenro - 1. december 2013
Jeg har set en gul/hvid stor stjerne eller noget andet på himlen. Den står samme sted hele tiden. Jeg ser den også sommetider om dagen. Der er den bare hvid. Den har været der de sidste 14 dage.
Den er der sommetider 2 døgn i træk. Jeg tog et billede af den i går aftes. Da jeg zoomede ind på billedet, kunne jeg se at den var gul med en svag sort streg tværs over den. Jeg ved ikke om det er Saturn jeg kan se?


6700 Esbjerg - 2. december 2013
Jeg ser tidt på stjerner, har også set satellitter flyve langsom hen over nattehimlen, kender til planeter, fugle, fly, osv, men det her, jeg så, har jeg aldrig set før.
Jeg var ude på terrassen for at ryge. Der var 5 hvide lys (som meget meget tydelige stjerner), som fløj i en meget skarp v-formation, så dem først lige op, da jeg sidder i læ tæt på huset, det tog ca. 4-5 sek. Så var de så langt væk, man ikke kunne se dem. Så sad man bare der skide koldt, så op med åben mund, viste ikke om, man skulle grine eller græde, men det fik pulsen op så tideligt om morgnen.


8220 Brabrand - 2. december 2013
Min kusine og jeg kom kørende nær Helenelyst, og pludselig så vi et hvidt lys, som en stor blitz, der oplyste hele himlen i cirka 3 sek. Så forsvandt lyset i lygtepælene i et kort sekund og kom igen.
Det lyder mærkeligt, men ingen af os ved, hvad det er. Men har registret at lyset forsvandt et kort sekund hos min mor i Brabrand og min veninde i Galten.


5900 Sydlangeland - 4. december 2013
Jeg kørte fra Rudkøbing mod Bagenkop ca. kl. 17. I 20 min. kunne jeg se et stort (større end en planet - mindre end månen) og meget klart lysende et-eller-andet på himlen, samme sted og over skyerne. Jeg mistede det af syne, da jeg skulle køre udenom en ulykke - muligvis er det bare skyerne, der har dækket det.


4735 Mern - 7. december 2013
Så meget klar lysende genstand over længere tid.
Mener det måske kan være en satellit jeg har set, er spændt på om det holder stik, og hvilken satellit det evt. kan være ?.
Tog 3 billeder.


4720 Præstø - 22. december 2013
Så, hvad jeg mente var en satellit over himlen i nævnte retning, nordøst mod sydøst. I løbet af de næste 10 minutter kom otte andre i samme bane, to i modsat retning. Fire af dem fløj parvis i skrå formation. Af de to sidste i par overhalede den ene og den anden, som sagtnede farten drejede lidt mod øst. Pga. høje træer i haven kunne jeg ikke se deres forsvindingspunkt. Til allersidst fløj en meget lysende, som den klareste af stjernerne med relativ hurtig fart fra sydvest mod øst og forsvandt bag en trækrone.


2760 Måløv - 26. december 2013
Hej. Så en ufo for 1 gang i mit liv.
På en køretur fra Smørum over mørke veje til Risby, så vi 3 gange noget rundt stort lys på himlen, mat pga. skyerne. Lyset kom med høj fart fra vores venstre mod højre, stoppede næsten brat op, blev hængende kort tid, fløj tilbage i retningen, hvor det kom fra, også dette i høj fart.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted