logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

7950 Erslev - august 1960
Jeg faldt lige over siden her. Troede i grunden, den var nedlagt, havde set noget på TV om det.
Jeg har utallige gange tænkt på at rapportere hændelsen, så nu sker det efter bedste evne.
2 klassekammerater og jeg stod ved enden af mine forældres lade og snakkede en sommeraften. Pludselig så vi 2 ovale, lysende tingester sejle hen over himlen, lidt forskudt af hinanden. Det gik temmelig hurtigt, hurtigere end lavtgående fly, og det lignede ikke noget, vi havde set før. Vi så dem alle tre, og vi var målløse. Jeg har ikke rigtig talt med nogen om det, ud over den nærmeste familie, for ingen tror jo på sådan noget. Årstallet er omkring 1960. Det, jeg skrev i skemaet er, hvad jeg mener er rigtigt. Jeg hørte, at der den samme dag var set nogen over Esbjerg, men dengang vidste jeg ikke, hvor jeg skulle gå hen med min viden.
Dette er, som jeg husker det. Det står mejslet i min erindring, fordi det var så usædvanligt og fantastisk, det vi så. Jeg er glad for at få det fortalt, så jeg ikke går bort uden at give observationen videre.


9500 Hobro - ca. 1982
Jeg blev vækket af min storebror, at jeg skulle se en ufo. Vi var små og boede på værelse sammen. Jeg er ikke sikker på, hvor lang tid der gik, før vores forældre kom ind. De så den også, siger min mor, med al respekt. Jeg vil tro, der kun var den ene, den var helt sort, med små orange lys omkring den. Den begyndte at rotere sjovt, til før den begyndte en slags epileptisk rysten. Der er jeg selv helt fokuseret på dens bevægelser, og husker faktisk kun fra, hvor vores forældre kom ind på min brors og mit værelse.


8732 Hovedgård - vinter 1996 eller 1998
En aften jeg kørte fra Horsens nordpå til Hovedgård med min far, så vi et lys på himlen, som var let at se, idet der var mørkt. I første omgang formodede vi, der var tale om et fly eller en helikopter, men vi besluttede alligevel at holde ind på en rasteplads for at kigge nærmere på det.
Da vi steg ud kunne vi 100-200 meter over os se et nærmest trekantet objekt, som var illumineret langs siderne. Der var en svag støj - nærmest brummende som fra en støvsuger. Vi blev enige om, at dette på ingen måde kunne være hverken et fly eller en helikopter. Objektet blev hængende i luften nogen minutter, hvorefter det langsomt bevægede sig sydover.


6740 Darum - 1998
Hej. Min far har fortalt mig om noget, han bare ikke kunne forklare, hvad var og ikke fortælle til andre end os i familien, da han ikke vil lyde som HR overtro rundt omkring, tror jeg.
At han en eftermiddag sommeren 98 skulle have set 4 lysende objekter sværme rundt efter hinanden i en ret hurtig fart over himlen. Han påstår også, at de samlede sig sammen i en klump på størelse med en af dem, og der efter spredte sig igen i en høj fart. Det stod han så og kiggede på i ca. 2 minutter. Derefter skyndte han sig ind efter sit kamera, men da han kom ud igen, var de væk.
Han var meget chokeret dagene efter, kan jeg huske. Syntes lige jeg vil melde det her til :)


3500 Værløse - 30. december 1999
Som en del andre så vi også en flyvende trekant. Den blinkede i allle regnbuens farver skiftende med cirka 0,2 sek. mellemrum. Ikke særligt stort objekt flyvende meget tæt på os. Et stangspring og jeg kunne have nået den. Ingen jordisk anelse om, hvad det var, men objektet kom ned til os out of nowhere. Svævede over os i cirka 15 sekunder og lettede langsomt igen med et pludseligt eksplosivt hastighedsskift.
Størrelse: sammenligner den bedst med en stor fyrværkeri fontæne.
Materiale: gennemsigtet og så alligevel ikke, da farverne gjorde det svært at se igennem, samt de skiftende farver drillede ens øje.
Optagelser er desværre ikke taget. da vi gik i chok.


8620 Kjellerup - 21. februar 2008
Det er et par år siden, mig og min mor var gået ud for at se på aftenhimlen, fordi de i tv havde omtalt, der skulle være måneformørkelse. Har derfor tjekket datoer på google, og kommet frem til, det må den dato, jeg har afmærket. Er dog ikke 100% sikker på det, men virkede som den mest sandsynlige.
Men mens vi står og kigger på himlen, (har ikke nogen erinding om selve Månen - så det har muligvis være overskyet) ser jeg pludselig en hvid kugle, størrelse - kan jeg ikke sætte på den, men den er større end, hvad jeg nogensinde før har set på nattehimlen - bevæge sig dirkete i en vertikal linje over horisonten (sådan virker det i hvertfald), og taber ikke højde. Jeg når på ingen måde at se, hvad det er, da den er væk i samme sekund, jeg ser det. Først tænker jeg, ??? - men spørger så min mor, om hun også så det, og svarer bare ja, også temmelig forvirret over, hvad vi så. Specielt fordi det bevægede sig med en fart, jeg ikke før har set, og var væk på under et sekund.


8800 Viborg - 5. august 2010
En sort sort oval til tallerkenformet genstand kom næsten utydeligt over den gamle gård lige ved siden af Tapdrupskole ved Viborg. Der kom en slags brummen fra den. Virkede som om den roterede om sin egen akse, men selv om jeg kun var ca. 100 m fra den, var den utydelig. Kunne kun se, at den fyldte lige så meget som gården i ca. omfang. Jeg kunne tydeligt se en helikopter fra Karup militær lufthavn et stykke over mig, som også fulgte efter den, da den efter kort tid, ca. 5 min forsvandt næsten uden en lyd ud i mørket. Den lige „som gled af taget“, og den brummen, der kom fra den, forsvandt, og væk var den. En fantastisk oplevelse jeg aldrig glemmer.


6623 Vorbasse - 30. september 2010
Jeg er en lille smule usikker på datoen, men det var sidst i september. På grund af lavtliggende tågebanker var det som at gå i en gryde. Himlen var nærmest stjerneklar over horisonten.
Jeg gik tur med hunden, og vi valgte markedspladsen. På et tidspunkt ca. midt på pladsen lægger jeg mærke til et klart hvid lys som fra et fly i nordvestlig retning, som bevæger sig mod syd i moderat fart. Hunden og jeg holder en pause. Og nok pga tågebanken har jeg haft øje med „flyet“ da det pludselig stopper op og står stille i et minut eller to og så tager pokker ved den og farer afsted i modsat retning - stopper op igen. Står stille i flere minutter og tager så en tur igen i samme fart.
Dette sker 2 måske 3 gange mere. Den bevæger sig faktisk rundt med horisonten, så da jeg mister synskontakten med objektet, er det i modsat retning, som da jeg opdagede det. Jeg aner ikke, hvad det var, jeg så, men farten var alt for høj til et fly og den måde den stoppede, op på burde heller ikke kunne tilegnes et fly.


4050 Skibby - 3. april 2011
Jeg sidder i min stue og ser et klart hvidt lysende objekt falde til jorden i stor fart. En hvidlig tåge med et klart skær i midten. Det tog et par sekunder før det forsvandt fra mit synsfelt bag en bakke.
Jeg troede først det var et fly med en kraftig lampe foran med retning over huset, men det faldt lodret ned fra himlen. Jeg bor i Vente ved Skibby, og ser objektet i retning Roskilde. Men kunne ikke afstandsbedømme på den korte tid, så det kunne lige så godt være ved Gadstrup eller ude over Køge Fjord.


3300 Frederiksværk - 3. april 2011
Passer nyfødt barnebarn og er ude i haven for at trække frisk luft og vente på, at han skal have mad. Kigger på stjernerne, da det var stjerneklart den nat.
Helt umotiveret ser jeg et objekt, der kan beskrives som en stemmegaffel - lige kanter ingen runde, hvid og alligevel ikke - nærmest gennemsigtig, og mens jeg kigger måske 20-30 sek. forsvinder objektet ud over Roskilde Fjord i høj fart uden lyd.
Mærkelig og rørende oplevelse og først tænkte jeg, at det var et Stealth fly eller sådan noget, men tænkte, at de nok ikke flyver i Danmark. Det var meget mærkeligt, og jeg håber I har en forklaring på fænomenet, da jeg har tænkt på det lige siden.


5471 Søndersø - 3. april 2011
Kl. ca. 02.15 d. 3/4 2011 gik jeg ud til min bil, da jeg skulle hente min søn fra byen i Otterup.
Da jeg kiggede op mod stjernehimlen, så jeg 4 runde lysende kugler komme glidende over himlen med en konstant fart. De nærmede sig hurtigt og bevægede sig direkte hen over mit hus med en hvis afstand fra hinanden. Jeg forsøgte at tage nogle billeder med min nye mobiltelefon. Jeg tænkte: „Hvad er det mon, er det store fugle, der er selvlysende, eller hvad kan det være.“ Jeg lyttede, om jeg evt. kunne høre noget, men der var fuldstændig stille i natten. Jeg fulgte dem med øjnene, til de var væk bag mit hus tag.
Da jeg kiggede tilbage, så jeg, at der kom 3 nye lyskugler fra samme retning, med samme fart, og igen fuldstændigt lydløst bevægede de sig hen over mit hus.
Jeg startede min bil og bakkede ud på vejen og så, at der igen kom 4 lyskugler fra samme retning og i samme glidende fart over himlen.
Jeg steg ud af bilen, og forsøgte igen at tage nogle billeder, mens de lysende kugler fløj lydløst over himlen. Som en flok gæs.
Jeg tænkte, at det måtte være en øvelse eller noget i den retning, siden det blev ved.
Da jeg kørte mod Bogense, kunne jeg følge et par af lyskuglerne i samme retning, som jeg kørte, men inden længe var de ude af syne.


3500 Værløse - 4. april 2011
1-2 lysende objekter fløj med stor hastighed og uden lyd hen over himlen.
De „rystede“ lidt, som om de ikke fløj helt lige ved siden af hinanden, men nærmest turbulent. Men alligevel i direkte linie stik syd til stik nord ifølge kompas på iphone.
Klokken var 22.15, da de blev observeret. De fløj imellem stjernebillederne Cassiopeia og Karlsvognen.


9000 Aalborg - 9. april 2011
På en klar himmel omkring midnat gik min ven og jeg på vej til bilen over en parkeringsplads i Aalborg by. Vi gik i retning N til S mod bilen. Vi løftede hovederne op, mens vi gik. Så mange stjerner.
Straks ser jeg, at 3 „stjerner“ (fordi de 3 lys ikke var større end en stjerne på himlen) bevæger sig ret hurtigt over himlen mod syd. Meget hurtigere end fly, men lidt langsommere end „stjerneskud“.
Det sjove var, at alle 3 lys pludseligt byttede om på pladserne på deres rute. De fløj meget hurtigt, og så var de kommet for langt væk i horisonten efter de ca. 4 sek., vi kiggede.


9400 Nørresundby - 9. april 2011
Trekantet objekt. Som en trækfugle formation.


9382 Tylstrup - 12. april 2011
Vi var flere, der ved en tilfældighed så et smukt rundt lys rød UFO over solnedgangen.


8800 Viborg - 14. april 2011
Havde sammen med min kone søndag d. 04/04 2011 Kl. 21.45 set et meget kraftig orange brændende lys på himlen. Det var så skarp, at det dannede et kryds. Var faktisk sikker på, det var et meteor, jeg havde set den dag, også fordi det så ud som om, det havde fart på, så jeg meldte det til ildkugle.dk.
Mandag d. 05/04 2011 Kl 21.30 havde vi besøg af vores nabo, som stod på terrassen og kaldte på mig, jeg skulle skynde mig at komme derud. Så så jeg nøjagtig det samme lys igen, bare en anelse svagere i lys og langsommere end dagen før. Kunne ikke se, hvor det forsvandt hen, fordi det kom så lavt, at jeg ikke kunne se det ret lang tid pga. nabohusene.
Så fik jeg lånt et gammel videokamera, men desværre var der de næste mange dage meget overskyet. Så jeg ventede til d. 14/04/2011 kl. 21.00 og stod klar med kameraet og fik så gevinst, men desværre lyste det meget svagere og var meget langsommere, så min kone og jeg snakkede om, det kunne være et fly, vi havde set, også pga. at den aften havde den retning mod Viborg Flyveplads, men vi blev enige om, at det vi havde set de første dage, ikke var et fly.


8350 Hundslund - 20. april 2011
Jeg bor lige uden for horsens (15 km).
Da min kæreste og jeg sidder udenfor, ser vi en stor orange kugle mod vest stige langsomt op i luften. Når jeg holder min hånd strakt ud mod den, har den næsten samme størrelse som min tommelfinger negl.
Vi følger den ca. et til to minutter. og så ændrer den retning og flyver skråt op mod nord. Vi løber ind efter et kamera for at filme den, men da er den så lille, at det er svært at se noget, så henter vi en kikkert og kan se den. Den har en masse små lys i forskellige farver. Vi ser også noget mindre mod sydvest, men det er så småt, så det er svært at fastslå, hvad var var.


3400 Hillerød - 21. april 2011
Mig og mine to døtre på henholdsvis 12 og 18 år var ude for at få et glimt af den internationale rumstation ISS. På vejen tilbage observerer min mindste datter en stjernelignene genstand på himlen bevæge sig fra syd mod stik nord, genstanden var for højt oppe i følge min vudering, til at kunne være et fly, og der ses ingen blinken fra genstanden. Min vudering ville være, at genstanden befandt sig på højde med de øvrige stjerner på nattehimlen, men bevægede sig alt for langsomt til, at kunne være et stjerneskud. Genstanden bevægede sig i samme tempo og i den samme rette linje under hele observationen fra start til slut.
Mit gæt ville umiddelelbart være, at der måske kunne være tale om en satellit?

SUFOI's kommentar: Der er sandsynligvis tale om Cosmos 389 Rocket, som ifølge hjemmesiden Heavens Above (www.heavens-above.com) kom til syne i syd kl. 22:31:37 (dvs. rundt regnet to minutter efter at rumstationen ISS forsvandt af syne på himlen) og bevægede sig næsten lodret over hovedet og forsvandt mod stik nord ca. 22:37:56. Den havde en lysstyrke på ca. 2,6 magnitude.


2610 Rødovre - 21. april 2011
Vi ser tydeligt et stærkt rødt lys i horisonten. Min første tanke var, at det var et fly, som fløj i vores retning, og at modlyset så lidt for rødt ud.
Min kærestes første tanke var, at det var et nødblus, og vi ventede derfor på, at det ville begynde at dale og lyse himlen op. Men i stedet fortsatte lyset med en vinkel på ca. 80-85 grader op mod himlen. Lyset blev mindre og mindre, indtil det havde størrelsen på en af de gennemsnitlige stjerner på nattehimlen, hvorefter det bevægede sig på fuldstændigt samme måde som en satellit, konstant fart over himlen uden at ændre retning. Det røde lys blev større og større i omkreds, men samtidig mere uskarp. I det sidste millisekund før den pludselig og forsvandt.


4600 Køge - 22. april 2011
Først kommer der 4 gule objekter med helt samme afstand på himlen over Køge og 20-30 sek. efter kommer der 1 til. Meget klart at se, og der må være mange der har set det også.


7100 Vejle - 22. april 2011
Gul lys set med det blotte øje. http://www.youtube.com/watch?v=eiUUJ0teCYQ
Tags:ufo Title:yellow light


5260 Odense S - 23. april 2011
Undertegnede gik på sin markvej og luftede hund, da jeg bemærkede et hvidt lys, som kom fra den sydlige del af himlen over Fangel og i retning mod nord. Nævnte var rundt og lyste kraftigt, nærmest som en stjerne og virkede som om, den var i en højde af ca. 8 til 10 km, som flyvemaskinerne.
Jeg hentede en kikkert og kunne se, at det var kraftigt lysende. Der var ingen blinkenede markeringslygter. Nævnte bevægede sig lidt hurtigere end en flyvemaskine og forsvandt i en jævn bue mod øst, hvor den kort efter forsvandt ud af syne. Det kan have været en satellit, men de er normalt ikke så tydelige og store og er normalt ikke i den højde.
Det var klart vejr, og der sås flere stjerne på himlen. Jeg er helt sikker på, at det ikke var en flyvemaskine. Nævnte overværet af min kone, som jeg kaldte på. Som sagt kan det have været en satellit, men jeg har aldrig set dem så store og klare før og i den højde. Jeg ser meget gerne frem til en evt. forklaring på nævnte fænomen.


5900 Rudkøbing - 23. april 2011
Så ud af vindue, da jeg fik øje på et meget stærkt hvidt lys, kaldte på min bedre halvdel, der også så det. Det fløj hurtigt, og lyset blev svagere og forsvandt.
Det var klart vejr, højden var lige så højt som stjernernes, troede var en men det var det ikke. Var det samme samme som jeg så for 2 år siden, men der var bare røde lyse den gang, men ikke denne gang.
Hvad var det, en satellit?


5220 Odense SØ - 23. april 2011
Så en meget stor, klart lysende stjerne, ca. 50 grader over horisonten. Den bevægede sig i et roligt, men hurtigt tempo over himlen. Lyset blev pludseligt svagt og efter et par sekunder forsvandt den i det fjerne, måske pga. skyer, måske pga. trætoppene.


4070 Kirke Hyllinge - 23. april 2011
Går ud på min altan, kigger op på stjernerne, ser pludseligt et hvidt lys komme over himlen, og grundet dets større højde, må der være tale om noget, der bevæger sig med høj fart.. Lyset flyver ind over mod Roskilde, og forsvinder med et knips med fingrene..! Efterfølgende kommer endnu et lys fra samme retning, og bevæger sig samme retning, dog meget kraftigere lys.. Jeg konstanterede at der IKKE kom nogen blink eller lign.
For hurtigt til at være et fly..
For langsomt til at være stjerneskud..
For klart til at være en satelit..
Der er tale om 2 observationer kort efter hinanden!
Min konklusion er, at det var alt for hurtigt til at være et fly.. Alt for langtsomt til at være et stjerneskud.


2750 Ballerup - 23. april 2011
Står sammen med en ven og kigger op på himlen og ser så en orange-rød ting på himlen, der bevæger sig ret hurtigt mod os til at starte med. Så ser det ud til, det ændre retning og bevæger sig i en vandret linje.
Lige med et er det som om, der enten falder noget af kuglen eller bliver skudt ud fra den. Det falder langsomt i en bue til at starte med, og der efter vandret ned i langsomt fald. Det sker 1 gang, men tredje gang den skyder noget ud går der ikke længe, så falder det store objekt lidt hurtigere end den 3 lille kugle i en bue og daler så i samme tempo, som den kugle nr. 3 og forsvinder så.
Er meget forundret over, hvad det kunne være. Det bevægede sig hurtigere en et fly ... Efter at have tænkt lidt over det, fik jeg tanken, om det måske kunne have været et jagerfly, men efter det må objektet være faldt sammen med den tredje ting, den skød ud. Jeg vil ikke mene, det kan være et jagerfly, der skød flares ud. Vi undrede os ret med mig og min ven.


5000 Odense C - 24. april 2011
Jeg lå i min seng og vågner ved pludselige lyde ude foran vores lejlighed. Jeg har umiddelbart svært ved at identificere lydende og tænker, at det nok er nogle der på vej hjem fra byen. Det, jeg blot undrede mig over, var, at der ikke var en samtale i gang.
Der gik ca. 3 minutter inden en kraftig lysstråle strålede ind igennem vores vindue. Da jeg vågnede morgenen efter, tjekkede jeg DMI's hjemmeside, for at se om der var registreret lyn i nattens løb over Fyn, men det var der ikke. Jeg ved ikke, hvad det kan have været. Men jeg er sikker på, at det er lys oppe fra, da vi bor i 2. sals højde, samtidig med at vores vindue i soveværelset er et tagvindue, der hælder op mod himlen.
Efter lysstrålen, blev den rumsteren, jeg hørte, aller først intensiveret, således det lød som om, at der var flere der arbejdede med et eller andet. Det er svært at beskrive den lyd, men det var som om, at der var nogen der stod og arbejdede med nogle forskellige ting et stykke væk (på en nærliggende grønt areal). Jeg har endnu ikke hørt naboer, om de har observeret noget.


4873 Væggerløse - 24. april 2011
Kører i bil på landevej E55 i nordlig retning mellem Væggerløse og Tjæreby Tang, da vi på nattehimlen ser noget, der minder om et stjerneskud. Hastigheden var efter min mening noget langsommere end et stjerneskud, og den hvide hale var også meget kraftigere og mere tydelig. Lige inden det forsvinder helt, kommer der to små „eksplosioner“ med meget kort mellemrum - måske inden for samme sekund.

SUFOI's kommentar: Observationen skyldes et lyskraftigt meteor (også kaldet en ildkugle), som observeredes fra store dele af landet d. 24. april kl. 23:36 dansk sommertid. Ildkuglen blev også fotograferet af automatiske kameraer. Flere oplysninger om ildkuglen kan findes her: http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/ildkugle-set-fra-danmark.


8000 Aarhus C - 25. april 2011
Stod med min kone i min lejlighed i stuen på 5.sal, hvor vi har fin udsigt over havnen og vandet, da mine øjne pludseligt fangede et klart, gulligt objekt, som bevægede sig relativt langsomt hen over himlen. I mit synsfelt fra højre mod venstre.
Var først bange for, at det var et fly, der var gået ild i, men hastigheden af „ildkuglen“ og det faktum, at der ingen lyd var at høre, afkræftede dette.
Objektet bevægede sig i et ujævnt tempo - medium til langsomt - hovedsageligt fra højre mod venstre, men tilsyneladende også vertikalt.
Et konstant ildlignende lys i form af en rund prik. Lysstyrken var som et mindre brændende bål på himlen. Da jeg gik hen efter et kamera, „gik lyset ud“. (Dette blev udelukkende observeret af min kone). Hun beskrev det, som om „ilden pludseligt gik ud højt oppe i luften“. Hun er usikker på, hvorvidt hun skimtede en anelse røgudvikling.
Ingen tegn på styrt, eksplosion eller andet. Lyset/ilden fadede hurtigt ud i løbet af ganske få sekunder.
Ikke så mørkt endnu på dette tidspunkt - Meget klart vejr.
Er lidt usikker på kompasretning (ikke min stærke side). Men observerede objektet stående med blikket rettet direkte ligeud mod horisonten - objektet var en anelse til højre i mit synsfelt og bevægede sig herefter centralt ind, så det var næsten nøjagtigt i midten af mit synsfelt fra midten af vinduet i lejligheden.


2990 Nivå - 28. april 2011
Objekt kom til syne i venstre side af sydvendt vindue. Større end normalt fly. „Ild“ i overside, som luftballon med grå gondol, men uden ballon (?). Fløj meget hurtigt. Objektet blev mindre, mens det fløj over himlen (nok fordi højde øgedes). Kort efter solnedgang.


7500 Holstebro - 29. april 2011
Vi sad nogle stykker i Holstebro og grillede samtidig med, at vi havde lavet et bål. Da jeg lige var kommet tilbage fra mit hjem med mine briller, og en kammerat og jeg skulle lige teste dem, da han fik øje på en lysende kugle i sydvestlig retning, som bevægede sig stille ind i landet.
Det lyste konstant og ikke som noget, der brændte i atmosfæren. Efter meget kort tid forsvandt det... Jeg har set en del ting på himlen også sjældne meteorstykker, som falder gennem skyerne, men aldrig noget lignende det her. Vi er ca. 8 personer, som så det.


3500 Værløse - 29. april 2011
Observerede et klar hvidt lys i 2 sec. i vest-sydvestlig retning ca. 35-40 grader over horisonten kl. 23.45 dansk sommertid (B ?) Dette gentog sig igen kl. 0015. Lysglimtet var flere gange kraftigere end stjerne på himlen. Jeg var faktisk kun ude for at ryge og kigge efter Saturn.

SUFOIs kommentar: Det første lysfænomen (kl. 23.45) skyldes sandsynligvis et Iridium-lysglimt - dvs. et kortvarigt og kraftigt lysglimt forårsaget af en såkaldt Iridium-satellit. Ifølge hjemmesiden www.heavens-above.com kunne der fra Værløse d. 29. april 2011 kl. 23:41:13 observeres et Iridium-glimt med en lysstyrke på magnitude -6 (væsentligt mere lyskraftigt end planeten Venus) i retning vest-sydvest og i en højde på ca. 31 grader over horisonten. Tidspunkt og synsretning er sammenfaldende med observatørens angivelser. Læs mere om Iridium-lysglimt i UFO-Mail nr. 120: http://www.ufo.dk/ufo-mail/2010/um10-120.php.


8700 Horsens - 30. april 2011
Jeg ved ikke rigtigt hvor jeg skal starte...
Mig og min ven Jonas var ude og grille ude hos mig. Pludselig siger Jonas: „Prøv at se på himlen, der er en UFO!!“
Jeg tror, at han igen fylder mig med løgn, men idet, jeg kikker på op på himlen, opdager jeg tydeligt 2 lysende objekter.
Jeg er ikke rigtigt til fly og aerodynamik, men har alle fly en slags hale bag ved sig??? Altså rester af forbrændt brændstof...
De 2 to havde ikke.... Lige efter opdager vi, at længere fremmede på deres rute er yderligere en formation på ca. 15-20 enheder...


4100 Ringsted - 30. april 2011
Observerede et kraftigt orangegullig lysende objekt, med form af et fjernt Sct. Hansbål, der bevægede sig over himmelen i samme tempo som en flyvemaskine, der er langt væk.
Objektet bevægede sig med konstant hastighed og lysintensitet, indtil det ca. 40 sekunder inde i observationen aftog i fart og lysintensitet. Efter ca. 60 sekunders observation lyset i skæret af byens lys. Havde det været mørkt, havde det været synligt i længere tid.
Den opgivne position er opmålt fra Google Earth. Begyndelses- og slutpejling er opmålt via Google Earth sammenholdt med pejlinger til træer og huse i området.
Mener ikke dette kan have været en satellit, idet hastigheden blev kraftigt reduceret i takt med at lyset blev svagere.
Anser det for værende sandsynligt, at der var tale om et fly med afterburner, der sidst i observationen foretog en kursændring.
Tidsangivelsen er nøjagtig indenfor +/- 1 minut, idet observationen blev afsluttet med et kig på mobilens ur.


4960 Haslev - 1. maj 2011
Her hjemme hos mig har vi sat (auto) Videoovervågning. Dvs. at det overvåger ved bevægelse. Her søndag nat har kameraet opfanget et meget underligt lys.
Først da jeg gennemgik optagelserne, troede jeg, det var nogle der ville bryde ind, pga. det kraftige lys. Men jeg kunne ikke forestille mig en så kraftig lommelygte, vores hus er cirka 3 meter højt, og lyset så ud til at komme længere oppefra. Det dukkede op på kameraet 03.08 og forsvandt halvtreds sekunder efter, det dukkede så efterfølgende op igen kl. 03.15 i endnu 50 sekunder. Jeg kan ikke selv se en logisk forklaring på fænomenet.


8700 Horsens - 2. maj 2011
Da jeg skulle til at køre hjem fra mine forældre, stod jeg og kiggede lidt op i nattehimlen, men kunne intet se. Da jeg gik om på den anden side af huset, kiggede jeg lidt igen, imens jeg ventede på min mor kørte bilen ud.
Her så jeg et meget klart hvidt lys i vestlig retning, som lige så stille blev dæmpet, og efter 10-20 sekunder var det helt „slukket“ og kom ikke igen.

SUFOIs kommentar: Denne observation er sandsynligvis forårsaget af en såkaldt Iridium satellit. Disse satellitter er udstyret med særligt lysreflekterende antenner og giver anledning til observationer, hvor et lys med en lysstyrke som planeten Venus eller endog endnu kraftigere kan ses i få sekunder, mens det langsomt bevæger sig over et lykke stykke af himlen. Ifølge hjemmesiden www.heavens-above.com kunne der fra Horsens-egnen observeres et sådan Iridium-lysglimt kl. 23:41 på himlen mod vest (265 grader) i en højde af ca. 29 grader over horisonten.
Tidspunkt og retning stemmer godt overens med observatørens angivelser.
Læs mere om Iridium-lysglimt i UFO-Mail nr. 120: http://www.ufo.dk/ufo-mail/2010/um10-120.php


2100 København Ø - 2. maj 2011
Jeg står og snakker med X. Jeg har blikket rettede mod øst. Jeg ser en lysnnde prik og siger: „Skynd dig og vend dig om der er et stjerneskud“, men det flyver for langt og har et konstant lys.
Jeg følger det over himlen fra øst til vest, og det bevæger sig meget hurtigt. Jeg er vant til at se fly, da det er der, de flyver ind til landing. Men dette er 4-5 gange hurtigere. Jeg tror ikke at det er en satellit. Måske en raket.


2610 Rødovre - 6. maj 2011
Det lignede en stjerne meget højt oppe. Bevægede sig meget hurtigt. Hurtigere end et rutefly, der var ingen blinkende lys. Fløj i lige bane, som den siksakkede frem og tilbage fra. Og ingen lyd.


8600 Silkeborg - 6. maj 2011
Jeg sad i min stue og så helt tilfældigt ud af vinduet, at 4 lys i en lige linie med lige stor afstand stille svævede hen over himlen. Tænkte først, at det måske var en helikopterformaton, men undrede mig over, at der ikke var nogen lyd (terrassedøren stod åben).
Jeg gik ud i haven og betragtede det underlige fænomen. Pludselig tager den bageste kugle en afstikker og forsvinder ud i det sorte (den nærmest faider væk). Det samme gentager sig med nr. 3 og 2, som forsvinder i hver sin retning. Den forreste fortsætter indtil den også faidere ud og pludselig er forsvundet.
Mystisk synes jeg. Har aldrig før set noget lignende og vil gerne understrege, at jeg ikke er til hverken ufo-teorier eller andre uforklarlige fænomener - jeg vil helst mene, at alt har en eller anden videnskabelig forklaring.


4070 Kirke Hyllinge - 13. maj 2011
Jeg bor højt oppe, og har udsigt så langt øjet rækker mod Roskilde.. Jeg kigger ofte ud på vandet, men denne gang poppede der noget ret så udsædvanligt op over Roskilde området.. Det kom ud af ingenting, fløj vel hvad der svare til 200 meter, og nu kommer grunden til jeg skriver denne beretning..
Jeg står i kigger lige på den, og den fortsætter stille og roligt tempo, og med et knips blev den usynlig.. Jeg undrede mig meget, og forsøgte at finde den med kikkert, den var bare væk.. Pga. retningen og højden den fløj i, er det umuligt det kunne flyve ud af syne bag horisonten, eller bag skove/by eller andre ting..
Objektet vil jeg beskrive som aflang og gråmetallisk, og taget afstanden i betragtning var den meget stor.. Ser ofte rutefly i samme område, og de ikke engang halv størrelse..!


4180 Sorø - 13. maj 2011
Vi stod ude i vores have og kiggede mod månen og de mange stjerner. Pludselig fik vi øje på et flyvende objekt, som fløj langt oppe, men stadig under Månen. Den fløj ret hurtigt, og vi var sikker på, at det ikke var et fly, da der er særlige kendetegn ved et fly.
Pludselig fløj den ind bag nogle træer, og efter nogle sekunder var den tilbage på himlen, og synlig for os. Den lyste meget kraftigt i to sekunder og med lysets hastighed var den væk igen. Det var skyfrit og stjerneklart. Den var i øvrigt lydløs og efterladte ingen spor (tåge eller røg).


2300 København S - 13. maj 2011
Seks objekter obersveret. Alle seks objekter samme udseende/form. Observeret fra 4. etages altan. De fem objekter fulgte alle samme track på himlem, det sjette umiddelbart samme retning, men markant lavere og forsvandt „under horisonten“ bag hustage i syd-vestlig retning (retning mod Tårnby).
De fem objekter forekom at flyve imod oberveringstedet med jævn fart og forekom at nedsætte hastigheden „ud for“ observeringstedet, Afstand omkring 2-3 kilometer, højde omkring 1500-2000 ft. Objekterne kunne umiddelbart ligne fly på medvind til bane 22L i Kastrup dog ad unormal routing. Objekterne var simple lys og kunne forveksles med indflyvningslyset på en flyvemaskine eller helikopter. Objekternes lys var dog varmere (mere gulligt) end på almindelige fly. Der var ingen anticollison lys eller beacons og se som på normale fly. Objekterne havde heller ikke umiddelbart nogen grønne eller røde styrbord/bagbords-markeringer(lys) som på alminderlige fly eller helikoptere. Objekterne udsente ingen hørbar lyd, som jeg ville have forventet, hvis det var flyvemaskiner eller helikoptere. Jeg vil umiddelbart beskrive objekternes rute som passerende henover Amager via Ørestad (retningen de kom fra) og over Tårnby og herfra tagende retning imod syd-øst og over lufthavnen i Kastrup. De fem objekter fulgte hinanden med ca. 30-60 sekunders mellemrum i ca. samme hastighedsmønster.
Jeg har arbejdet i lufthavnen i over 10 år og har været luftfarts-interesseret siden 1983. Jeg er semi-professionel luftfarts-fotograf. Jeg er tidligere ansat ved Flyvevåbnet, hvor jeg underviste i flykending. Jeg kan kun karaterisere det observerede som meget ualmindelig og uden nogen umiddelbar forklaring.
Forsøgte at tage et par billeder af objekterne, men som forventet med næsten sort nattehimmel er resultatet blot nogle uskarpe lys, der dog kan bekræfte „varmen“ i objekternes lys. Billederne toges med Canon 50D med Canon 100-400mm L-lens på ISO 3200 og er således også meget kornede.


2300 København S - 13. maj 2011
Jeg observerede 1 lys komme frem over tagryggen på bygningen over for mig. Jeg tænkte bare, at det nok var en flyver, men ca. 30-40 sek. senere kom en til frem. De svævede i samme fart og retning. Jeg syntes, det så underligt ud, så jeg gik herefter over og stillede mig i vinduet, hvorefter der kom en til frem.
Jeg prøvede, at tage et billede, men det blev ikke godt. Der kom yderligere et objekt frem over husryggen, som svævede i samme fart og retning. Der kom i alt 5 stk. svævende med samme fart, afstand og retning. Ca. 60 sek. efter det femte objekt kom der et til frem, det havde lidt mere fart på og større afstand til de forrige. Men det ligesom drejede af og forsvandt ikke i samme retning.
Der var ingen lyd fra objekterne, som man ville have haft hørt, hvis det havde været flyvere eller helikoptere.
Jeg fik filmet noget af det fra min iPhone, som jeg også sender ind.


5572 Tommerup - 14. maj 2011
Jeg var til fest og skulle strække mine ben, da i gennem skyerne fremkom 4+ lys i en række med meget mellemrum (ca. en hånd fremstrækt). De var synelige i over 5 min. og forsvandt i skyerne ...
De lignede flys landingslys, men så mange i en snorlige række og så højt oppe ...
Jeg har et foto af 2 lys. Mere nåede jeg ikke at tage, før de var væk.


9400 Åbybro - 14. maj 2011
Vi kommer kørende fra rundkørslen i Vildmosen mod Åbybro, da vi før en stor gård på højre side, ser ca. 10 store runde lys. Vi undrer os over de kæmpe projektører, og ser så en mere blive tændt. Lysene er ikke helt på række, dog lidt som en pyramide, men det sidste lys virker alligevel som lidt anderledes placeret for oven til højre og højest oppe.
Vi kører. Lyset forsvinder, men dukker op igen på vores venstre side lidt længere henne end Landbrugsskolen i Vildmosen. Da vi nærmer os, er det væk.
Vi kommer ud på et åbent område, og der er ikke lys at se i nogen retninger.
Vi taler om, det var meget store lys, og vi kan ikke finde nogen forklaring.
Da vi så kører på vej mod Brovst, ser vi lysene over den bagerste del af Birkelse by i retning af Tranum. Jeg bemærker, at himlen er oplyst over det.
Det hele forsvinder kort efter, da vi ville stoppe for at se nærmere på, hvad det var. Det nærmeste, vi var på det, var nok 400-500 m. Har andre set det?
Vi ved, man kan blive snydt med retninger osv., men det stod stille i luften og var så langt nede, at vi ikke ville have kunnet se det både i Birkelse og i Vildmosen nær rundkørslen.


2920 Charlottenlund - 15. maj 2011
Jeg gik ud på min altan lidt i tolv for at ryge en cigaret, under Afstemningen til Melodigrandprix. Og da jeg havde røget halvdelen af min smøg, så jeg små lys komme fra et punkt, og derefter delte de sig til 6-7 små mindre røde/gule prikker.
Derefter gik jeg ind for at hente mit mobilkamera på min Iphone 4 for netop at optage det, for at se det igen, hvad det var.
De fløj så mod N i en 3-5 min. og forsvant så ud i det blå, som var det ingenting. Jeg tænkte efterfølgende, om det var et flyveshow eller ngoet lign. Men det var så sent, så det kunne det ikke være. Dernest tænkte jeg, det kan heller ikke være fly.
Jeg har aldrig set en flyvende genstand i så høj en fart og på den måde fra en høj hastighed, stoppe op og forblive i luften synlig, og så fuld fart igen mod N, og så forsvinde ud i det blå. De havde heller ikke nogen form for blink eller noget, som fly normalt ville havde. De var helt klare rød/gule prikker.


5200 Odense V - 15. maj 2011
Jeg var ude at lufte min lille puddel kl. 23.10.
Der er marker og kvæg til, jeg står og lytter til fuglene, og vender mig om til højre, kigger op, og det jeg ser, tror jeg først er en helikopter, men ingen propeller, og ingen maskine lyd, men en slags blæsende lyd, som kom fra bunden på den. Den lyste rød og hvid, så jeg troede, at den hørte til Odense Sygehus, men nej, den fløj lige over mig.
Jeg sendte hurtigt en besked til min datter, som var indenfor på sin computer. Jeg blev godt nok forskækket, men værre var det ikke.
Jeg havde en pandelygte på, men tog den af og lyste på objektet, mærkeligt.. at den ligesom stoppede i luften og drejede ned mod mig, som om at den observerede mig i nogle få sekunder. Jeg kunne ikke nå at indstille mit kamera på min mobil, men optog lyden af „det“. Jeg stoppede med at lyse på den. Den vendte om og fløj mod Lillebælt, den vej der ud af.
Jeg løb om til min datters vindue, for jeg skrev, at hun skulle åbne vinduet, og hun stod der i vinduet. Jeg råbte til hende, „kan du se hvad set er?“, og hun så den, men hun blev bange og lukkede vinduet i og sagde, at jeg var skør, men nu efter, at vi nu har snakket om det, er hun ikke bange mere, men hun vil ikke have, at jeg får dem tilbage, men jeg ved jo ikke en gang, hvordan det objekt kom her i Elmelunden i Odense.
Har ikke set noget siden. Er blevet nysgerrig.


3480 Fredensborg - 20. maj 2011
Der var 9 røde ildkugler på den mørke himmel. Ingen lyd. Jeg åbnede vinduet og forsøgte at råbe ned til en cyklist, der kom cyklende, men vedkom. hørte mig ikke. Jeg var helt paralyseret. Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg er en meget jordbunden person og med en naturlig skepsis.


8380 Trige - 21. maj 2011
Kl. 00:15 observerede jeg 30-40 flyvende objekter, der fløj efter hinanden med lille mellemrum. Det varede cirka 45 minutter, og de fløj lige så hurtigt, som et fly ville.


2500 Valby - 21. maj 2011
Sidder i haven med et par venner. Vi opdager pludselig et orange/rødligt objekt på himlen i sydlig retning. Det kugleformede objekt bevæger sig over himlen i nordlig retning med konstant fart, og det minder om en satellit, men objektet er bare meget tættere på jorden, end man normalt oplever det med satellitter.
Der er ingen lyd, himlen er helt klar, og objektet forsvinder et kort øjeblik i nordlig retning, lyser op igen en enkelt gang, og så er det væk. Det hele varer ca. 2 minutter.


3250 Gilleleje - 21. maj 2011
Jeg vil anslå at størrelsen på objektet var som en golfbold.
Hastighed som et passagerfly. Ingen motorstøj. Efter 5 min. gentog episoden sig.Jeg troede først, at det var et fly omspændt af flammer.
Vidnet har arbejdet i luftfart i over 40 år og har aldrig set noget lignende, og udelukkede muligheden for, at det kunne være et fly.


3400 Hillerød - 21. maj 2011
Vi stod udenfor. Vi kiggede op på himlen, da der kom 3 lyskugler flyvende på himlen. Umiddelbart tænkte jeg, det var flyvere med indflyvning til Kastrup, men tanken om at det kunne være jet-motorer i haleroret af jet-flyvere strejfede os også. Lyset var orangegulligt, der var ingen motor lyd. De kom flyvenende efter hinanden, og lyset kunne ses langt ud i horisonten.


2830 Virum - 22. maj 2011
Sort objekt med orange lys i bunden, bevægede sig lydløst med jævn fart uden lyd. Det var nok en Kina-lampe af en sort plast-pose.
Kan sammenlignes med andre observationer på store UFO-dag :-) 22/5(Hacker-sjov)


2900 Hellerup - 2. juni 2011
Min kone og jeg sidder på terrassen. Hun bemærker et „fly“ med tændt landingslys, som så ofte overflyver os, når CPH bane 22 benyttes. Imidlertid benyttedes bane 04 på det pågældende tidspunkt. Kort efter dukker flere op, og det bliver ved i ca. 10-12 min. Vi anslå,r at der kom 25-30 objekter. På nogle af dem syntes jeg, at der sammen med det kraftige hvide lys også var et rødt beacon-light, der dog var svagere, så jeg er usikker på det.
Ved observationens start anslår jeg, at deres kurs var ca. 90g, men de drejede af og forsvandt med en kurs på ca. 120g. Lyset fra dem blev ikke svagere efter kursændring, som et landingslys ville blive. I første omgang troede jeg, at det var et fly, der ville lande på bane 12, hvilket dog ikke var logisk på det tidspunkt. Da det viste sig at være en så stor hob af objekter tæt på hinanden, ville landing i CPH ikke være mulig med så korte intervaller. Hvis det havde været fly, ville jeg anslå deres højde til 4000-6000 ft. og farten omkr. 200 kt. Det skal bemærkes, at vi ikke kunne høre nogen lyd trods det store antal.
Det undrer os, at ingen andre på Sjælland tilsyneladende har observeret fænomene,t eller at det har kunnet konstateres på overvågningsradar. Vi lyttede til midnatsradioavisen, men der var ingen omtale herom, og vi har ikke siden hørt noget. I går d. 4/6 ca. kl. 00.05 og 00.10 observerede jeg to enkelte lignende dog mere fjernt i nordvestlig retning. Kommende fra N og drejede mod VSV.


4800 Nykøbing F - 2. juni 2011
Jeg lå og læste, da et gult lys bevægede sig ind i rammen af mit tagvindue. Jeg åbnede vinduet for bedre at se.
Der var en meget gul kugle omgivet af gule stråler. Der var også en mindre prik lige uden for strålekransen. Objektet bevægede sig med jævn fart hen over himlen i ca. 2 minutter, før det forsvandt over den smule skyer, der var. Der var ingen vind.


3520 Farum - 3. juni 2011
4 minuter over midnat går jeg ud på terrassen og kan se en flyligende objekt nord for Farum. Objektet reflektere blåt, grønt og rødt lys fra sig og holder sin position.
Jeg går ind igen, og 20 minuter senere kommer jeg ud og kigger efter objektet, og da jeg ser, at den stadig holder position, ved jeg, at det ikke er en flyver. Jeg griber mit kamera og begynder at filme den. Jeg fortager opkald til Politet og derefter flyvåbnet og anmelder observationen og går på taget for at få bedre overblik. Her ser jeg et objekt magen til lige syd for det andet, og de har nu begge holdt position i 2 timer og 38 minuter, og det ser ud til, de fortsat holder deres position, mens de blinker i kraftige farver.
Jeg har i af løbet natten holdt øje med stjernernes vandring over stjernehimlen, og disse 2 objekter har holdt præcist deres position ind til videre.
Her til morgnen er alle stjerner småt ved at forsvinde, men disse 2 objekter lyser ligeså klart som tidligere.


6792 Rømø - 3. juni 2011
I had see an white Light in the sky, it do unnormal moves around the Night Sky from Römö. Also comes from the white thing yellow lights thies lights bild an cicle in the sky and go down to the ground. I see this every day the last weak from 22 - 3 o'clock.


4520 Svinninge - 4. juni 2011
Vi så en trekantet genstand, som drejede rundt om sig selv igen og igen. Det så ud som om, den var mørkere på en side og lyste på den anden side. Lyset kan dog også have været solen, som reflekterede på genstanden.
Den startede med at have retning vestpå, så stoppede den og stod og drejede rundt om sig selv direkte over os i omkring 20 sekunder. Efterfølgende vendte den om og tog retning mod øst i højere hastighed end før. Samtidigt dykkede den en del mod jorden.
Størrelse og afstand fra jorden var svær at bedømme. En del af det blev filmet med iPhone 4.0.


8963 Auning - 4. juni 2011
Jeg sýntes den lignede en cigar i første omgang, da kom tættere på, syntes jeg den var rund. Den var grå hvid. Der kom ingen lyd fra den.


8700 Horsens - 4. juni 2011
Ligger på ryggen i vores trampolin og kigger op i den blå himmel, da jeg pludselig får øje på et hvidt objekt. Objektet har ca. samme størrelse som de højt gående rutefly, men er kuglerundt. Objektet står fuldstændigt stille.
Jeg får min kone til at hente vores kikkert, mens jeg holder øje med objektet. Da jeg får kikkerten, kan jeg se, at objektet er oplyst af solen og har en klar reflekterende side, der lyser helt hvidt, og en mørk skygge side. Jeg ligger i lang tid og observerer, ca. 10 min uden at objektet rører på sig.
Så pludselig forsvinder det, ligesom det flyver langt ud i rummet, for så at vende tilbage i samme position, ca. 30 sek. senere. Derefter begynder det at lave cirkelbevægelser og sætter så kursen øst over.
Jeg følger objektet i ca. 20 min mere, hvor det laver små afvigelser fra den ellers lige bane. Til sidst forsvinder det ud i horisonten, og jeg kan ikke se det mere. Måske det har været en vejrballon, men syntes dog ikke helt at bevægelserne passer til en ballon. Men måske I har muglighed for at se, om der har været sendt vejrballoner op nær dette tidspunkt.


5270 Odense N - 4. juni 2011
Et objekt, for mig et fly med landingslys tændt og et rødt skær omkring sig (kunne være navigationslys), kommer imod mig, men en del kilometer ude. Højden på objektet er svær at gætte, men kunne forestille mig 5000-10000 fod. Jeg blev bare stående og ville se, når det overfløj mig, men objektet sænkede farten mere og mere for så stå stille inden det passerede.
Efter et minut eller mindre begyndte det at bevæge sig igen, men nu mod syd. Nu var det kun det røde lys, som var synligt, og efter et minuts tid måske, blev objektet mindre og mindre for til sidst at forsvinde.
Har tænkt på mulige årsager som satellit eller fly, men har bare aldrig set en satellit være så stor og tydelig og skifte retning. Et fly ville man jo også kunne høre, da det var helt stille ellers. Kunne være fedt med en god forklaring.


4623 Lille Skensved - 11. juni 2011
Jeg havde kørt min søster til Køge om aftenen og på vej hjem på Ejbyvej mellem Vemmedrup og Ejby, ser jeg til min højre side 3 orange lys. Lige efter kommer så 4 orange lys, der flyver i en rombe form og til sidst kommer der et enligt orange lys. De flyver langsommere en et fly, og der er ingen støj.
Jeg kører op på Vittenbjergbakken for at kigge nærmere efter, men allerede der, er de 4, der fløj i rombe form, nærmest „forsvundet“. Det virker næsten som om, de drejer, så lyset bliver svagt og til sidst forsvinder helt. Jeg fik dog filmet den sidste lidt med min tlf, selvom det dog er svært at se noget. Min mistanke går lidt på de der kinesiske varmluftballoner, men så alligevel ikke, da de fløj meget symetrisk.


8250 Egå - 11. juni 2011
Vi kom kørende på motorvejen mod Skødstrup, da vi så 3 lys. Først troede jeg det var luftballoner. Men det kunne ikke passe, da jeg kikkede længere op, der var endnu flere, det så ud som om de hang på en snor ned mod jorden. Lyset var som en ildflamme fra en luftballon. De hang ned fra nord mod syd. De var tæt på motorvejen. Ville ønske jeg havde vendt om + et kamera.


8250 Egå - 11. juni 2011
Ved midnat kl. 23.48 stod vi 9 personer og så ca. 20 ret store ildkugler kom flyvende fra nord ned over Djursland, hvor de pludselig forsvandt. Jeg tog 3 foto, men der er intet at se på billederne? Lyskuglerne kom, så vi kunne se mellem 1 og 5 på himlen af gangen.
Ildkuglerne fløj i underlige formationer, der var ingen lyd overhovedet og det så ud til ikke at være ret langt væk.


2650 Hvidovre - 12. juni 2011
Min kæreste og jeg observerede natten til søndag, nogle røde/orange lyskegler på nattehimlen. De lignede nogle kinesiske svævelamper, men de var alt for højt oppe på himlen til, at det kunne være sådan nogle. De fløj nærmest i formation tværs over himlen, og fløj meget langsomt, alt for langsomt til at det kunne være et fly, og da de fløj så tæt på hinanden.


9000 Aalborg - 12. juni 2011
Var ude at køre med en ven, da jeg pludselig ser 2 flyvende objekter i en glødene orange farve. Vi stopper bilen og begynder at observere dem. De flyver langsomt over himlen og forsvinder til sidst, ved at de mister farven og ikke længere kan ses. Midlertidigt kan vi se at der i horisonten dukker 3 store objekter op igen. De følger samme rute, som de to andre og forsvinder igen på samme måde. Det er objekter, som hverken jeg eller de andre forbipasserende nogensinde havde set før.


9000 Aalborg - 12. juni 2011
I nat, natten til søndag d. 12-06-2011, ved 00.30 tiden, sad jeg og en veninde ude i øgade kvarteret i Aalborg og snakkede. Der var skyfri himmel og en del stjerner.
Vi så et rødt lys, lige som en flyver langt væk, bevæge sig hen og himlen. Ud af det blå kom endnu to røde lys-prikker, som bevægede sig sammen hen mod den første prik. De dannede en trekant. Fra venste kom endnu to røde lys, som bevægede sig hen mod de første tre. Vi opserverede lysene i et øjeblik, og de forsvandt lige så pludseligt, som de som. Et af lysene blev tilbage og bevægede sig et langt stykke over himlen før det forsvandt.
Min veninde og jeg snakkede om, hvad vi lige havde set, da en mand, som kunne bekræfte, at han også havde set noget, der lignede røde lyskugler over Aalborg, gående forbi.


2610 Rødovre - 12. juni 2011
Vi gik fire venner på Rødovrevej og krydsede Fortvej, da vi så to lysende, nærmest brændende ting komme flyvende på himlen. De fløj i en lige linie efter hinanden. Vi har set samme lysende objekt før, men bare i Taastrup en måned tidligere.


2650 Hvidovre - 12. juni 2011
En armada af lysende (orange/røde) kugleformede objekter i formation - omkring 50 i alt - defilerede forbi på himlen i samme tempo (roligt flydende). I starten tæt formation herefter et lille ophold og siden 4 stk mere, endnu et ophold - herefter omkring 10 stk, et længere ophold herefter en. Omkring kl. 01:00 var sceneriet forbi.


9900 Frederikshavn - 12. juni 2011
Jeg ser ud af mit stuevindue, noget der ligner en stjerne på himlen, men større og bevæger sig i et frisk tempo. Fra jeg ser det i sydvestlig retning, til det forsvinder ud over vandet, i nordøstlig retning går der ca. 3-4 min.
Da jeg ser det, går jeg udenfor og følger det med min kikkert 10+25. Der er en svag brise udenfor, men ikke noget der generer. Der er helt stille, og jeg noterer mig, at det, jeg observere, ikke giver lyd fra sig. Det undrer mig, da det ser ud til at flyve lavt og i en afstand på 0-3 km fra mig. Til sammenligning: Man ser et passagerfly på en skyfri himmel. Man kan se 2 striber efter den og kan måske høre flyet meget meget svagt, eller slet ikke. Jeg forestiller mig, at sådan et fly flyver i ca. 10km højde.
Objektet, jeg så, virkede meget lavt flyvene og forholdsvis tæt på. Som at se en stjerne, bare noget større og ikke noget der blinkede, som man ser på fly. Der var ikke en hale efter, som på et stjerneskud eller en komet. Kan ikke forestille mig, at det kunne være en satellit. I så fald må den være på vej ned. Jeg har ikke set noget lignende før.

SUFOIs kommentar:"Der er med stor sikkerhed tale om den internationale rumstation ISS. Set fra Frederikshavn kom ISS til syne kl. 01:59 i en vest-sydvestlig retning, stod i syd kl. 02:02 i en højde af 25 grader over horisonten og forsvandt i øst-sydøst kl. 02:04 i en højde af 10 grader over horisonten (samme højde, som da den kom til syne).
Læs mere om observationer af ISS her.


2660 Brøndby Strand - 12. juni 2011
Vi så også de „såkaldte balloner“ kl 22-23.
Der kom først 1. Vi så den forsvinde over hustaget, og rendte til den anden ende af lejligheden, hvor der er altan, og vi kunne følge den igen. Og ud af den blå luft var der pludselig 3 mere, som ikke havde været der før. De zigzaggede over himlen, blev pludselig hvid-grå og fløj videre i formation mod Brøndby Strandpark.
Vi skyndte os i tøjet og gik ned til stranden og observerede dem. De var ude over åbent hav, og fløj frem og tilbage og dykkede ned i havet. Hver gang de kom op fra vandet lyste de helt op. Hvide. Vi fik en god optagelse på mobilen på ca. et minut af dette, og det ser mildest talt ret besynderligt ud og uforklarligt.


3230 Udsholt Strand - 12. juni 2011
Vi er 4 personer, der sidder og nyder den lyse aften- og nattehimlen, da vi observerer et skarpt hvidt lys, der kommer mod os oppe på himlen fra vest lidt ude over havet. Vi antager selvfølgelig først, at det er et fly, men undrer os samtidig over, hvor det skal fra og til.
Da det kommer nærmere, aftager farten. Der er ingen lyd, og det bliver underligt, da vi ikke kan se andre lys som på et fly. Samtidig begynder lyset at aftage (genstanden har nu position 0 grader N) og man kan ane en mørk genstand. Lyset forsvinder helt, og det er som genstanden nu er ved at falde ned, og jeg får fat i en kikkert og kan nu se en mørk genstand af en rektangulær form, som falder ned fra himlen som et stykke pap ville gøre - altså forholdsvis langsomt og i en ulige bane.
Genstanden rammer vandet, og jeg holder øje med den i måske et par minutter, mens den ligger på vandet, men da jeg igen kigger - efter måske 5 minutter - er den forsvundet.


4760 Vordingborg - 13. juni 2011
Stod i baghaven og viste en gedde jeg lige havde fanget til nogle venner, da vi så en lyskugle flyve lydløst over himlen.
Filmede det jeg kunne nå med en Sony Ericsson x10 mini. Tror ikke, at det er en ufo, men det var ikke noget, vi kunne identificere...


8800 Viborg - 18. juni 2011
Få minutter før midnat ser jeg 4 kugler (lidt flade) lignende objekter komme langsomt ude i horisonten, der er mellemrum imellem dem, ikke på linje, men de bevæger sig med samme hastighed.
Jeg bor på tredje sal og havde fint udsyn, kunne se, de på et tidspunkt drejede i blød bue mere nordpå og forsvandt bag trætoppe, derfor kunne jeg ikke se dem mere.
Jeg kiggede igen derhen, hvor de var kommet fra, og pludselig dukkede der to mere op, som fortsatte i samme bane og videre, som de andre.
Endnu en kom kort efter, den drejede af før de andre, det var næsten som om, den skulle slå en smutvej for at følge trop...
Hastigheden var langsom, lyset meget blødt og konstant, bevægelsen støt uden udsving, og nødblus var det bestemt ikke.
Punktet „grader“ (højde over horisonten ved forsvinden) forstår jeg ikke udfyldelsen af, men jeg har udsyn over trætoppene så langt øjet rækker, og det virkede, som om objekterne var over dem, som når man kan få øje på en fugl højt oppe og langt ude (hvis det giver nogen mening), ellers der var tunge skyer den aften, og objekterne holdt sig godt under skyerne og forsvandt ikke ind i dem på noget tidspunkt...


4100 Ringsted - 23. juni 2011
Vi er på vej hjem fra min kusine, da vi ser et orange lys meget tæt på jorden. Efter kort tid er det på højde med et tårn med en fly lampe (som advarer fly at flyve ind i det). Derefter går der kort tid, inden det bliver ved med at stige. Objektet stiger meget hurtigt og flyver direkte mod syd, dvs. højre for os.
Da objektet er godt på vej mod højre, stopper det op og begynder at flyve mod nord, dvs. venstre fra os. Imens at objektet skifter retning, får det rigtig meget fart på, og det flyver meget hurtigt væk fra stedet, kort tid efter at det fløj mod nord/venstre.
Da det begyndte at tage fart på, fløj det meget hurtigt ud i horisonten og forsvandt ud af syne.
Vi har snakket om, at det muligvis kunne være en japansk lampe, men da objektet tog meget hurtigt fart på og forsvandt kort tid efter ud i horisonten, blev vi i tvivl.
Har i en forklaring på dette, eller er det en UFO?
Vi vil meget gerne have et svar, da det interesere os meget.


4100 Ringsted - 23. juni 2011
Vi kommer i bil fra Ringsted mod Køge, da vi ser et orange lys på himlen, bevægelse meget langsomt mod vest i ca. 1 min, „stopper“ på himlen, går så i en skarp vinkel mod øst, flyver så lydløst først meget langsomt mod øst. Efter et lille minut acc. objektet så pænt hurtigt og forsvinder op i himlen.
Hører gerne fra jer.


5700 Svendborg - 25. juni 2011
Ca. kl. 22.50 kørte jeg selv og min Veninde inde i Svendborg. Da vi stopper ved et kryds i centrum, bemærker jeg 1. gang et kraftigt rødligt lys med en smule hvidt skær på himlen. På dette tidspunkt er der ej skyer på den del af himlen og tænker at i første omgang, at det måske kunne være en meget tydelig planet eller stjerne.
Drejer af ved krydset for at hente en pizza længere nede ad gaden. Da vi kommer tilbage i krydset, kommer vi til at holde for rødt igen. K er nu ca. 23.14. Da vi kigger mod himlen igen, ser vi, at der nu er 2 yderligere lys, alle med stil som det første, vi så. De står på himlen som en større lidt skæv trekant med 2 lys med jævn afstand til hinanden og det 3. med større afstand til de 2, men på en måde stratetisk i forhold til hinanden.
Vi kører på en vej igenem byen, som er åben med klar udsigt til himlen. Mens vi ser på, ændrer de 3 lys sig fra trekant til en linje på tværs af himlen. Et meget tydligt, men roligt skift, og vi holder ind til siden og stiger ud for at være sikker på, at vi bliver snydt af lyde fra evt. helikopter.
Da jeg selv har forstand på flyvning, kunne jeg intet se, som havde relation til fly eller helicopter. Og måden formationen ændrede retning var også uden for flyvningens alm. grænser.
Jeg får taget 2 meget svage billeder fra mobiltelefonen, og efter 25-30 sekunder forsvinder lysende stille et efter et. Saamtidig er der begyndt at komme skyer ind over byen.
Under hele dette forløb var lysene i samme luftrum på himlen, og da vi så de 2 andre lys, var de betydeligt tættere på, end da vi observeret det første, og alle var under skyhøjde. De 2 lys har ikke været dækket af bygninger eller skyer, da de kom frem.


3080 Tikøb - 29. juni 2011
Ser et flyvende hvidt objekt, der flyver med forholdsvis høj fart og med et forsvinder den...
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted